10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η ταινία Lego» (2014) σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Δράσης Κινούμενα Σχέδια Περιπέτεια – Ο Έμμετ, ένα απλό Lego οικοδόμος, ο οποίος είναι πάντα συγκαταβατικός και απολαμβάνει την απλότητα της ζωής του, μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια, όταν μια αρχαία προφητεία αμφιβόλου προέλευσης που την υποστηρίζει η Ζόρικη, το κορίτσι Lego που έχει ερωτευτεί, τον… χρίζει ως τον «Εκλεκτό» και τον μόνο ικανό να σώσει τον κόσμο τους από την απειλή ενός τυράννου που επιδιώκει να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Με τις φωνές των: Γουίλ Φέρελ, Λίαμ Νίσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Νικ Όφερμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Γουίλ Αρνέτ, Κρις Πρατ.

*Open, Παρασκευή 04/11, στις 21:00

«Γέτι, Ο Άνθρωπος των Ιμαλαΐων» (2019) σκηνοθεσία Τζιλ Κάλτον

Κινούμενα Σχέδια – Όταν η έφηβη Γι (Η Μαίρη Συνατσάκη) συναντάει ένα νεαρό Γέτι στην ταράτσα του διαμερίσματός της στην Σαγκάη, μια φιλία ξεκινάει και μαζί με τους ατίθασους και άτακτους φίλους της Τζιν (ο Ίαν Στρατής στην ελληνική του εκδοχή) και Πενγκ, του δίνουν το όνομα «Έβερεστ» και ξεκινάνε μαζί του ένα μαγευτικό ταξίδι σε αναζήτηση της οικογένειάς του, στο πιο ψηλό σημείο της Γης.

Προκειμένου η ομάδα των τριών φίλων να καταφέρει να φτάσει στο σπίτι του Γέτι, πρέπει να καταφέρει να ξεφύγει από τον Μπέρνις (Ο Γιώργος Κωνσταντίνου), έναν εύπορο άντρα που θέλει να αιχμαλωτίσει το Γέτι, αλλά και από την επιστήμονα ζωολόγο Ζάρα.

Παίζουν: Κλόε Μπένετ, Άλμπερτ Τσάι, Τενζίνγκ Νοργκάι Τρέινορ.

*Alpha, Παρασκευή 04/11, στις 21:00

«Ο Άνθρωπος που έσπαγε πλάκα» (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας άνθρωπος πλούσιος, γλεντζές και πλακατζής, ο Λάζαρος, ο οποίος μια ζωή ραχατεύει και δεν γνωρίζει τι θα πει δουλειά, πληροφορείται από το λογιστή του ότι η πατρική περιουσία του εξανεμίστηκε και δεν μένουν παρά μερικές πενταροδεκάρες.

Αρχικά πίστευε ότι θα κέρδιζε στο καζίνο, αντ αυτού όμως έχασε ακόμα και τις πενιχρές οικονομίες του αφελούς σοφέρ του, Ζαχαρία. Στη συνέχεια, στρέφεται σε γνωστούς και φίλους, όπως είναι η τραγουδίστρια Νάντια, η οποία τον πετάει έξω από το καμαρίνι της. Ακολουθεί ο φίλος του Ηρακλής που αποδεικνύεται ιδιαιτέρως αγνώμων, καθώς αρνείται να του επιστρέψει τα δανεικά που έχει πάρει.

Τέλος, είναι και η φιλάνθρωπος κυρία Ολυμπία, η οποία δράττεται της ευκαιρίας να του ριχτεί ερωτικά, κάνοντάς τον να τραπεί σε άτακτη φυγή. Όμως, μία πανέμορφη ανθοπώλις, η Στεφανία, του συμπαραστέκεται και εκείνος, για χατίρι της, στρώνεται στη δουλειά, κερδίζοντας έτσι για πρώτη φορά το ψωμί του με ιδρώτα. Όταν επιτέλους μπαίνει για τα καλά στον ίσιο δρόμο και παύει να θεωρεί τη ζωή σαν πλάκα, μαθαίνει ότι η φτώχεια του ήταν πλασματική και την είχε προνοήσει ο πατέρας του, προτού πεθάνει, για να τον συνετίσει.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ξένια Καλογεροπούλου, Αιμιλία Υψηλάντη, Σταύρος Ξενίδης, Ζέτα Αποστόλου, Μίτση Κωνσταντάρα, Δημήτρης Μπισλάνης, Νικήτας Πλατής, Αλίκη Ζωγράφου, Μάκης Δεμίρης, Γιάννης Γκιωνάκης, Γιώργος Γρηγορίου, Γιάννης Φύριος, Νίκος Τσουκαλάς, Ανδρέας Τσάκωνας, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Ant1, Παρασκευή 04/11, στις 21:30

«Οικογενειακά Μυστικά» (2004) σκηνοθεσία Νταν Χάρις

Δραματική Κομεντί – Μια αυτοκτονία που συνταράσσει την οικογένεια Τράβις και τους βάζει στην επώδυνη διαδικασία να επαναπροσδιορίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να προσπαθήσουν να επουλώσουν τις πληγές τους.
Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά την τραγωδία.

Η μητέρα ανακαλύπτει τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαριχουάνας και προσπαθεί να αφήσει πίσω της την τραγωδία.
Ο πατέρας από την άλλη μεριά, που είχε ως μοναδικό σκοπό της ζωής του να δει το γιο του να συμμετέχει στην αμερικάνικη κολυμβητική ομάδα, περιφέρεται στο σπίτι σαν ζωντανό φάντασμα, έχοντας πέσει σε κατάθλιψη.
Και ανάμεσά τους ο 16χρονος Τιμ που προσπαθεί εναγωνίως να βρει τον εαυτό του.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Τζεφ Ντάνιελς, Εμίλ Χιρς, Μισέλ Ουίλιαμς, Ράιαν Ντόνοβο, Κιπ Παρντού,

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 04/11, στις 22:00

«Θεός για μία Εβδομάδα» (2003) σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

Κωμωδία – Ακόμα κι ο Θεός κουράζεται από τα τόσα παράπονα και την γκρίνια του Μπρους Νόλαν για τα όσα δυσάρεστα και προβληματικά συμβαίνουν στη ζωή του. Προκειμένου, λοιπόν, να απαλλαγεί από τη γκρίνια του, αλλά και για να του δώσει την ευκαιρία να δει τα πράγματα κάπως αλλιώς, τον προικίζει με την απόλυτη θεϊκή δύναμη, για να πάρει το… μάθημά του: δεν είναι τελικά και τόσο εύκολο να κυβερνάς τον κόσμο!   

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τζένιφερ Άνιστον, Μόργκαν Φρίμαν, Στιβ Καρέλ, Φίλιπ Μπέικερ Χολ, Κάθριν Μπελ.

*Alpha, Παρασκευή 04/11, στις 23:00

«Η Ώρα της Σκιάς» (2021) σκηνοθεσία Μπέντζαμιν Μάρτιν

Δραματική – Ο χριστιανός συγγραφέας και ποιητής Γιόχεν Κλέπερ ζει με την Εβραία γυναίκα του και θετή του κόρη στη Ναζιστική Γερμανία. Αφού απορρίπτεται η αίτησή τους για μετανάστευση, ξαφνικά απομένουν μόλις λίγες ώρες για να σώσει τις αγαπημένες του από την απέλαση.

Δεν πολεμάει όμως, μόνο ενάντια στον χρόνο. Πολεμάει και μια σκοτεινή σκιά που αναδύεται από μέσα του.

Παίζουν: Σάρα Πάλαρτσικ, Μπεάτε Κριστ, Ντερκ Βάαντερς, Κρίστοφ Κάιζερ, Κλάους Ρόντεβαλντ, Μπόρις Μπέκερ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 04/11, στις 23:10

«Παιχνίδι Κατασκόπων» (2001) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει και όμως εν έτη 1991, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Κίνα , ένας πράκτορας της CIA, ο Μπίσοπ (Μπραντ Πιτ) συλλαμβάνεται με την κατηγορία της κατασκοπίας και καταδικάζεται σε εκτέλεση.

Ο μέντοράς του πίσω στην Αμερική, Νέιθαν Μιούιρ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) αν θέλει να τον σώσει πρέπει να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του. Μόλις μία μέρα πριν τη συνταξιοδότησή του, θα λογοδοτήσει στις μυστικές κρατικές υπηρεσίες για να τους πείσει να προσπαθήσουν να τον σώσουν.

Στο Λάνγκλεϊ, έδρα της CIA, οι αξιωματούχοι αναλογίζονται το κόστος που θα είχε η παρέμβαση του προέδρου στην επίτευξη των στόχων της διπλωματικής αποστολής.
Θα μπορέσει άραγε να πείσει τον πρόεδρο να πάρει ενεργό μέρος στις εξελίξεις;

Ο Μιούιρ ήταν υπεύθυνος για την στρατολόγησή του Μπίσοπ, τον εκπαίδευσε και δούλευε αποκλειστικά για αυτόν..

Ξεκινώντας μια κούρσα ενάντια στον χρόνο, στους διαδρόμους του Λάνγκλεϊ, ο Νέιθαν ανατρέχει στο παρελθόν, τότε που συνεργαζόταν με τον Μπίσοπ, συγκεντρώνει πληροφορίες, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ευκαιρίες και παίζει το δικό του παιχνίδι κατασκόπων.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπραντ Πιτ, Κάθριν ΜακΚόρμακ.

*Ant1, Παρασκευή 04/11, στις 23:45

«Το Τελευταίο Σημείωμα» (2017) σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρης

Δραματική Ελληνική Ταινία Πολεμική – Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.

Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.

Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών.

Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενών του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό.

Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων. Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στα χρόνια ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου – Ναπολέων Σουκατζίδης, Αντρέ Χένικε – Καρλ Φίσερ, Μελία Κράιλινγκ – Χαρά Λιουδάκη, Τάσος Δήμας – Κώστας, Αινείας Τσαμάτης – Χρήστος, Βασίλης Κουκαλάνι – Σαράντος.

*Alpha, Παρασκευή 04/11, στις 01:00

«Μπάσταρδοι» (2017) σκηνοθεσία Λόρενς Σιρ

Κωμωδία – Ο Πίτερ και ο Κάιλ ( Όουεν Γουΐλσον, Εντ Χελμς) είναι δίδυμα αδέλφια και μεγάλωσαν με την εκκεντρική μητέρα τους (Γκλεν Γκλόουζ), πιστεύοντας ότι ο πατέρας τους πέθανε όταν αυτοί ήταν μικροί.

Όλα αλλάζουν όταν η Έλεν αποκαλύπτει στους γιούς της πως ο πατέρας τους τελικά δεν πέθανε από καρκίνο, αλλά είναι ένας πολύ γνωστός αθλητής του NFL στην Αμερική.

Έτσι, ο Κάιλ και ο Πίτερ αποφασίζουν να ταξιδέψουν ως την Φλόριντα για να τον γνωρίσουν, αλλά ύστερα από κάποιες σκηνές αποκαλύπτεται πως δεν είναι αυτός ο πατέρας τους και έτσι αρχίζει η επιχείρηση “Βρες τον μπαμπά!”

Παίζουν: Όουεν Γουΐλσον, Εντ Χελμς, Γκλεν Γκλόουζ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Star, Παρασκευή 04/11, στις 01:15

«Ο Άνθρωπος από τη Μασσαλία» (2014) σκηνοθεσία Σεντρίκ Χιμένεζ

Αστυνομική, δράσης – Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 η Μασσαλία, εκτός από πολυσύχναστο λιμάνι κι ατμοσφαιρικό θέρετρο, είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των καρτέλ, ο κύριος προμηθευτής ηρωίνης των Η.Π.Α.
Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση ναρκωτικών ουσιών μέσω της Μασσαλίας, κατέτασσαν την πόλη του Γαλλικού Νότου σε παγκόσμια πρωτεύουσα διακίνησης ναρκωτικών.

Ένας δικαστικός, δικαστής Πιερ Μισέλ αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει το εγκληματικό δίκτυο, τη «La French Connection» σε μια αποστολή που θα διαρκέσει πάνω από δεκαετία.
Απέναντί του θα βρει τον Τόνι Ζαμπά, τον αδίστακτο βαρόνο των ναρκωτικών κι ανάμεσα στους άντρες θα εξελιχθεί μια προσωπική αντιπαλότητα καθοριστική για τις ζωές και των δυο.

Οι συντονισμένες προσπάθειες των Αρχών των δύο χωρών Γαλλίας και Αμερικής, έδωσε τέλος στη μάστιγα και η Τουρκία συμφώνησε επίσημα στον αυστηρό έλεγχο των cargos.

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς, Σελίν Σαλέτ, Μέλανι Ντουτέι, Γκιγιόμ Γκουί, Φεοντόρ Ατκίν, Μουσά Μαασκρί, Μπρουνό Τοντεσκίνι.

*Open, Παρασκευή 04/11, στις 02:30