10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Οι Αναλώσιμοι 2» (2012) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Δράσης – Ο Μπάρνεϊ Μπος, ο Λι Κρίστμας, ο Γιν Γιανγκ, ο Γκούναρ Γιένσεν, ο Τολ Ρόουντ και ο Χέιλ Σίζαρ επανενώνονται, καθώς ο Κύριος Τσερτς προετοιμάζει τους Αναλώσιμους για μία φαινομενικά απλή αποστολή. Τα σχέδιά τους όμως πάνε στράφι όταν ένας από αυτούς δολοφονείται από τον Ζαν Βιλέν.

Εχοντας πλέον στο πλευρό τους δύο νέα μέλη, τους Μπίλι Δε Κιντ και Μάτζι, οι Αναλώσιμοι καλούνται να σταματήσουν την απειλή που εγκυμονεί ένα θανάσιμο όπλο αλλά και να πάρουν εκδίκηση για τον χαμένο αδερφό τους…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Μπρους Γουίλις, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τσακ Νόρις, Ντολφ Λούντγκρεν.

*Star, Τετάρτη 9/11 στις 21:00

«Ζωολογικός Τύπος» (2011) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράσι 

Κωμωδία – Ο Γκρίφιν Κέις λατρεύει τη δουλειά του στον ζωολογικό κήπο του Φράνκλιν Παρκ, όπου καθημερινά καταπιάνεται με τη φροντίδα των άγριων ζώων. Ωστόσο, όταν συνειδητοποιεί πως βρισκόμενος στη συγκεκριμένη θέση πολύ δύσκολα θα καταφέρει να έχει στο πλευρό του μια γυναίκα όπως τη Στέφανι, με την οποία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος, αποφασίζει να τα παρατήσει και να ασχοληθεί με την πώληση πολυτελών αυτοκινήτων.

Αυτό, ωστόσο, δεν αρέσει καθόλου στα ζώα του κήπου, τα οποία, απολύτως ικανοποιημένα από τις περιποιήσεις του, αποφασίσουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να τον κρατήσουν κοντά τους.

Μόνο που για να τα καταφέρουν, θα αναγκαστούν να παραβούν για πρώτη φορά τον κώδικα τιμής τους και να του αποκαλύψουν το μεγάλο τους μυστικό: στην πραγματικότητα άπαντες οι εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου μπορούν να συνεννοηθούν μια χαρά με τους ανθρώπους και μάλιστα… στη γλώσσα τους!

Παίζουν: Κέβιν Τζέιμς, Ροζάριο Ντόσον, Λέσλι Μπιμπ, Κεν Γιονγκ, Τζο Ρόγκαν.

*Open, Τετάρτη 9/11 στις 21:00

«Ένα Τυφλό Πάθος» (2016) σκηνοθεσία Μάικλ Μέιλερ

Δραματική Ρομαντική – Ένας επιτυχημένος συγγραφέας βλέπει τη ζωή του να αλλάζει μέσα σε μια στιγμή, καθώς χάνει τη σύζυγό του και την όρασή του σε ένα τραγικό δυστύχημα. Παλεύοντας να συνηθίσει την απώλεια και να προσαρμοστεί στις δυσκολίες της νέας του καθημερινότητας, νιώθει να χάνει σιγά σιγά την όρεξή του για τη ζωή.

Πέντε χρόνια αργότερα, η Σούζαν Ντάτσμαν αναγκάζεται να διαβάζει στον Μπιλ τρεις φορές τη βδομάδα ως μέρος της συνεργασίας με τον σύζυγο της. Μεταξύ τους θα προκύψει ένας φλογερός έρωτας, αναγκάζοντας και τους δυο να αναρωτηθούν αν είναι πολύ αργά για να βρουν την αληθινή αγάπη.

Όταν όμως, ο άντρας βρεθεί σε δυσμενή θέση, εκείνη θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν που τώρα αγαπά και αυτόν με τον οποίο έχτισε πάνω του ολόκληρη τη ζωή της.

Παίζουν: Άλεκ Μπόλντγουιν, Ντέμι Μουρ, Ντίλαν Μακ Ντέρμοτ, Ίντεν Ιπστάιν, Βίβα Μπιάνκα, Τζέιμς ΜακΚάφρι.

*Skai, Τετάρτη 9/11 στις 21:50

«Ο Κύριος Τζόουνς» (2019) σκηνοθεσία Ανιέσκα Χόλαντ

Δραματική – 1933. Ο Γκάρεθ Τζόουνς είναι ένα φιλόδοξος Ουαλός ρεπόρτερ που έγινε διάσημος όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που συνομίλησε με τον Χίτλερ. Ψάχνοντας να βρει το επόμενο μεγάλο θέμα του , εργάζεται ώς πολιτικός σύμβουλος.

Η Σοβιετική «Ουτοπία» είναι το κύριο θέμα των ειδήσεων και ο Τζόουνς αναρωτιέται πως ο Στάλιν χρηματοδοτεί την τόσο ταχεία ανάπτυξη της Σοβιετική Ένωσης. Αποφασίσει να ταξιδέψει στην Μόσχα και να επιχειρήσει μια προσωπική συνέντευξη από τον Στάλιν, Εκεί θα γνωρίσει την Άντα Μπρουκς μια βρετανίδα δημοσιογράφο που αποκαλύπτει ότι η αλήθεια πίσω από το καθεστώς πνίγεται βίαια.

Παίζουν: Τζέιμς Νόρτον, Βανέσα Κέρμπι, Πίτερ Σκάρσγκαρντ, Τζόζεφ Μόουλ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 9/11 στις 22:00

«Φαντασία» (2019) σκηνοθεσία Αλέξης Καρδαράς

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Μια ταινία για την ανεμελιά, την αφθονία και τους έρωτες της δεκαετίας του ’90 και στο επίκεντρο της πλοκής ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο.

Η Φωτεινή (Ρένα Μόρφη) είναι η όμορφη νέα κοπέλα με την ωραία φωνή που έρχεται από την επαρχία στην Αθήνα και την παίρνει υπό την προστασία του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο Χρηστάκης, παλιός φίλος και συνεργάτης της μητέρας της (Βίκυ Παπαδοπούλου), η οποία χάθηκε πρόωρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ένα συμβάν που η μικρή Φωτεινή, συνοδηγός τη μοιραία στιγμή, δεν ξεπέρασε ποτέ ουσιαστικά. Και ο Κόκκινος (Γιάννης Στάνκογλου) είναι ο νόστιμος μάγκας, παντρεμένος και φτασμένος, που ποθεί τη Φωτεινή από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζει, και την κατακτά, με απρόβλεπτες, αρχαιοελληνικές συνέπειες.

Παίζουν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος.

*Ant1, Τετάρτη 9/11 στις 22:00

«Robocop 2» (1990) σκηνοθεσία Ίρβιν Κέρσνερ

Δράσης – Η συνέχεια των περιπετειών του Robocop μας βρίσκει για άλλη μια φορά στην Delta City η οποία μαστίζεται από το έγκλημα. Μια απεργία της αστυνομίας έχει δώσει το πάτημα σε όλα τα καθάρματα της πόλης να βγουν από τα λαγούμια τους και να σπείρουν το χάος και την καταστροφή.

Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά, μιας και ανάμεσα στα αποβράσματα της κοινωνίας πλέον συναντάς και αρκετούς πολίτες από τους οποίους δεν θα περίμενες να προβούν σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Αιτία για αυτή την στροφή προς το έγκλημα των πολιτών αποτελεί ένα καινούργιο συνθετικό ναρκωτικό που είναι γνωστό στην πιάτσα ως Nuke και εξαιτίας της ικανότητας του να σου αλλάζει και να διογκώνει την διάθεση σου με τον τρόπο που θέλεις το καθιστά το πιο εθιστικό ναρκωτικό που έχει υπάρξει ποτέ.

Ο Άλεξ Μέρφι πάντα πιστός στο καθήκον προσπαθεί σχεδόν μόνος του, παρέα πάντα και με την πιστή συνεργάτιδά του, να επαναφέρει τον νόμο και την τάξη στην πόλη του.

Παίζουν: Πίτερ Γουέλερ, Τζον Γκλόβερ, Μάριο Μασάντο.

*Open, Τετάρτη 9/11 στις 23:15

«Ο Επιβάτης» (2018) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ο Μάικλ ΜακΚόλει (Λίαμ Νίσον) είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Όπως τόσοι άλλοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του στο κολέγιο.

Ξαφνικά μία μέρα η κατάσταση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του χαλάσει το βράδυ. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο.

Μία εύκολή δουλειά θα έλεγε κάποιος. Όχι όμως για έναν πρώην αστυνομικό που έχει ισχυρή ηθική συνείδηση.O Μάικλ δέχεται να βρει τον «ύποπτο» ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών χρησιμοποιώντας το μυαλό και το ταλέντο του στο να αποκαλύπτει ταυτότητες. Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο κέντρο μιας θανάσιμης συνωμοσίας που θα καταλήξει στην δολοφονία όλων όσων βρίσκονται στο τρένο ενώ αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο Μάικλ προσπαθεί να στηριχθεί στους τακτικούς συνεπιβάτες του που γνωρίζει χρόνια προσπαθώντας ταυτόχρονα να παγιδέψει τους δολοφόνους, να αποκαλύψει την συνωμοσία και το τρένο με τους επιβάτες να φθάσει σώο και ασφαλές στο τέρμα.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Σαμ Νιλ.

*Star, Τετάρτη 9/11 στις 23:15

«Top Gun» (1986) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Πητ “Μάβερικ” Μίτσελ (Τομ Κρουζ) είναι ένας ατρόμητος, παράτολμος πιλότος που χρησιμοποιεί το ένστικτό του και είναι πάντα πρόθυμος να παραβεί όλους τους κανόνες.

Όταν του δίνεται η ευκαιρία να φοιτήσει μαζί με τον αξιωματικό αναχαίτισης ραντάρ Νικ “Γκους” Μπράντσο (Άντονι Έντουαρντς), στη σχολή επίλεκτων πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ο Μάβερικ πηγαίνει αποφασισμένος να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου απόφοιτου στην τάξη του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κέλι Μακ Γκίλις, Βαλ Κίλμερ, Τιμ Ρόμπινς, Άντονι Έντουαρντς, Τομ Σέριτ,Μεγκ Ράιαν, Μάικλ Αιρονσάιντ.

*Alpha, Τετάρτη 9/11 στις 00:00

«Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά» (2014) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Αισθηματική κομεντί – Στην αρχή της γνωριμίας τους, ο Jay (Jason Segel) και η Annie (Cameron Diaz) είχαν μια παθιασμένη σχέση. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, απέκτησαν δύο παιδιά και η ερωτική τους ζωή χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Έτσι, αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ερωτική ταινία, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε ένα τρίωρο μαραθώνιο. Την επόμενη μέρα όμως ανακαλύπτουν ότι οι προσωπικές τους στιγμές δεν είναι πια και τόσο προσωπικές. Αρκεί ένα λάθος κλικ και το υλικό που είχαν «σώσει» διαδικτυακά μπορεί να γίνει παγκόσμιο θέαμα.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Σίγκελ, Ρομπ Λόου, Ρομπ Κόρντραϊ, Έλι Κέμπερ.

*Mega, Τετάρτη 9/11 στις 01:10

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης.

Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν.

Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

*Star, Τετάρτη 9/11 στις 01:30