14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ? ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Transporter 3» (2008) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης – Ο Φρανκ Μάρτιν αυτή τη φορά πιάνει το τιμόνι για να σώσει το πιο ελκυστικό πακέτο, την όμορφη κόρη ενός Ουκρανού κυβερνητικού αξιωματούχου, και να την οδηγήσει από τη Μασσαλία στην Οδησσό. Στην τρελή του πορεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει αμέτρητα επικίνδυνα εμπόδια.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ναταλία Ρουντάκοβα.

*Open, Πέμπτη 10/11, στις 21:00

«Ο Φαφλατάς» (1971) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Ο Δημοσθένης Λαμπρούκος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), είναι δικηγόρος που ειδικεύτεται στις κληρονομιές και γόνος παλιάς αριστοκρατικής οικογένειας. Όταν αρνείται να αναλάβει μια υπόθεση κληρονομίας του επίσης αριστοκράτη Κόντε Διονύσιου Ρόζα (Γιάννης Φύριος), φεύγει για διακοπές στην Ύδρα.

Όμως χωρίς να το γνωρίζει, στο ξενοδοχείο όπου πρόκειται να περάσει τις διακοπές του εργάζεται η κόρη του Κόντε Ρόζα, Τζίνα (Μάρω Κοντού). Εκεί την ερωτεύεται και ακολουθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, μέχρι το γάμο των δύο πρωταγωνιστών.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας,Μάρω Κοντού,Καίτη Πάνου,Ρίκα Διαλυνά,Γιώργος Παπαζήσης,Δήμητρα Νομικού.

*Skai, Πέμπτη 10/11, στις 21:00

«Εκδικητής» (2017) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης – Ο Κουάν, ένας κινεζικής καταγωγής, ταπεινός ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Chinatown του Λονδίνου, βλέπει το καλά κρυμμένο –για πολλά χρόνια- παρελθόν του να βγαίνει στην επιφάνεια, μέσω μίας εκδικητικής βεντέτας, όταν το μόνο πρόσωπο, που του έχει μείνει να αγαπά, η έφηβη κόρη του, δολοφονείται σε ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα με πολιτικά κίνητρα. Ψάχνοντας ασταμάτητα για την ταυτότητα των τρομοκρατών, ο Κουάν εξαναγκάζεται να έρθει σε σύγκρουση με έναν Βρετανό κυβερνητικό αξιωματούχο, το παρελθόν του οποίου ίσως κρύβει στοιχεία για τους πραγματικούς δολοφόνους.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Πιρς Μπρόσναν, Κέιτι Λέουνγκ, Ρούφους Τζόουνς, Μαρκ Τάντι, Τσάρλι Μέρφι.

*Star, Πέμπτη 10/11, στις 21:00

«Καλά Κρυμμένα Μυστικά: Αθανασία» (2008) σκηνοθεσία Πάνου Καρκανεβάτου

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η ιστορία διαδραματίζεται πενήντα χρόνια πριν, σε ένα απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου.

Ο τόπος είναι φτωχός και σκληρός όπως οι άνθρωποι που τον κατοικούν, ενώ οι νόμοι της μικρής μητριαρχικής κοινότητας συμβαδίζουν με αυτούς της φύσης.

Το ηφαίστειο που κοιμάται κι ανασαίνει κάτω από τα πόδια τους κρατά καλά κρυμμένα μυστικά.

Η Αθανασία, δευτερότοκη κόρη, χωρίς δικαιώματα στην πατρική περιουσία σύμφωνα με το παλιό έθιμο, ακολουθεί τη νιόπαντρη αδερφή της ως ψυχοκόρη.

Η πρωτότοκη Γεωργία είναι η επιλογή της κοινότητας, η δευτερότοκη Αθανασία, η επιλογή της φύσης.

Πλάσμα δυνατό, πρόσωπο γήινο, που γυρεύει μια θέση στη ζωή και την αγάπη.

Κάτω από την ίδια στέγη, ξετυλίγεται ένας ιδιόμορφος, μυστικός και απαγορευμένος έρωτας.

Η Αθανασία θα υποστεί τις συνέπειες και θα φύγει για πάντα. Πενήντα χρόνια μετά, μία νεαρή γυναίκα έρχεται από την Νέα Υόρκη για να βρει τις ρίζες της∙ τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Είναι η κόρη της Αθανασίας.

Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργος Καραμίχος, Σταυρούλα Λογοθέτη, R. H. Thomson, Αγγελική Παπούλια, Βαγγέλης Μουρίκης, Μαρίνα Κοέμ.

*Ant1, Πέμπτη 10/11, στις 22:00

«Μικρά Όμορφα Άλογα» (2020) σκηνοθεσία Μιχάλης Κωνσταντάτος

Δραματική – Μετά από μία απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια μικρή παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη μαζί με τον μικρό τους γιο, Παναγιώτη.

Και οι δύο έχουν βρει προσωρινές δουλειές, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να επιστρέψουν γρήγορα και μόνιμα στην Αθήνα.

Η Αλίκη όμως αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο τους δεν λειτουργεί ή ακόμα χειρότερα ότι μπορεί καν να μην υπάρχει.

Ο Πέτρος αντιλαμβάνεται την συναισθηματική απομάκρυνσή της ως μια σιωπηρή αποδοκιμασία για αυτά που δεν μπορεί να προσφέρει.

Η απόσταση ανάμεσά τους μεγαλώνει επικίνδυνα κι οι δυο τους κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε έναν ιστό από ψέματα που οι ίδιοι έφτιαξαν.

Παίζουν: Γιώτα Αργυροπούλου, Δημήτρης Λάλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Αλέξανδρος Καραμούζης, Κώστας Ανταλόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος, Αντώνης Μυριαγκός, Βίκυ Παπαδοπούλου, Κώστας Λάσκος, Θανάσης Νάκος, Θάλεια Πακαώστα και ο Δημήτρης Καταλειφός.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10/11, στις 22:00

«Βόμβα» (2019) σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Δραματική – Tο σκάνδαλο που ξέσπασε στο δίκτυο Fox και αφορούσε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από διάσημες γυναίκες δημοσιογράφους κατά του Ρότζερ Έιλς ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν, Μάργκο Ρόμπι, Τζον Λίθγκοου, Μάλκομ Μακ Ντάουελ, Άλισον Τζάνεϊ, Κέιτ Μακ Κίνιν, Κόνι Μπρίτον.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 10/11, στις 22:00

«Ένα Ήσυχο Μέρος» (2018) σκηνοθεσία Τζον Κραζίνσκ

Τρόμου – Βρισκόμαστε στο 2020 και η γη έχει καταληφθεί από φονικά εξωγήινα τέρατα, τα οποία είναι τυφλά αλλά υπερευαίσθητα στον παραμικρό ήχο.
Σε αυτές τις συνθήκες η οικογένεια Άμποτ πρέπει να μάθει να επιβιώνει σε απόλυτη σιωπή και χωρίς να προκαλούν κανέναν θόρυβο..

Ο Λι Άμποτ (Τζον Κρασινσκι) και η Έβελιν (Έμιλι Μπλαντ) ζουν απομονωμένοι στην αγροικία τους με τα παιδιά τους, τον Μάρκους και τη Ρέγκαν. Έχουν ήδη χάσει το μικρότερο μέλος της οικογένειας όταν έπεσε θύμα απροσεξίας μετά από μια κοντινή βόλτα σε ένα εγκαταλελειμμένο κατάστημα, καθώς ο ήχος ενός ηλεκτρικού παιχνιδιού μετέτρεψε τον μικρό σε στόχο και δυστυχώς, κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει έγκαιρα μπροστά στους φονιάδες που ξεπηδούν αστραπιαία από τις κρυψώνες τους.

Η αδερφή του Ρέγκαν το φέρει βαρέως, γιατί ήταν εκείνη που του χάρισε κρυφά μπαταρίες για να ενεργοποιηθεί ο ήχος, αλλά ο Λι δεν έχει καιρό για ψυχοφθόρες ενοχές, επειδή η γυναίκα του είναι έγκυος και προέχει η ασφάλεια.

Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακόμα και η ανάσα τους μπορεί να σημάνει το τέλος τους.

Παίζουν: Εμιλι Μπλαντ, Τζον Κραζίνσκι, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ.

*Alpha, Πέμπτη 10/11, στις 22:40

«Η Μεγάλη Ληστεία» (2014) σκηνοθεσία Σαρίκ Αντρεασιάν

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζέιμς (Χέιντεν Κρίστενσεν) είναι ένας άντρας με σκοτεινό παρελθόν που αποφάσισε επιτέλους να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Ο αδελφός του, ο Φράνκι (Έντριεν Μπρόντι), ο οποίος είχε καταδικαστεί επειδή ανέλαβε την ευθύνη για ένα έγκλημα που είχαν διαπράξει μαζί, τώρα αποφυλακίζεται.

Ο Φράνκι προσπαθεί να φτιάξει τις σχέσεις του με τον μικρό του αδελφό, αλλά ο Τζέιμς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι εκείνος είναι ο λόγος που πέρασε τόσο καιρό στη φυλακή.

Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στη δουλειά με τον Τζέιμς, ο Φράνκι του προσφέρει μια τελευταία «δουλειά», μια ληστεία τράπεζας στη Νέα Ορλεάνη, ώστε να ξεκινήσουν και οι δύο μια νέα ζωή. Αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι ένα από τα αιματηρότερα γεγονότα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Ερλ Μάινερ, Έιντριεν Μπρόντι, Τζορντάνα Μπρούστερ, Άκον, Τόρι Κιτλς, Τζο κρεστ.

*Skai, Πέμπτη 10/11, στις 23:00

«Μέγιστη Ταχύτητα» (2004) σκηνοθεσία Τζόζεφ Καν

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Κάρι Φορντ λατρεύει τις μηχανές και επιστρέφει στην πόλη του για να σμίξει με την παλιά αγάπη του, τη Σέιν και να κλείσει κάποιες εκκρεμείς υποθέσεις του.

Πριν δύο μήνες που το είχε σκάσει, ο Φορντ είχε στην κατοχή του αρκετές μοτοσικλέτες κλεμμένες από τον Χένρι, έναν αδίστακτο έμπορο ναρκωτικών και αρχηγό μιας ομάδας μοτοσικλετιστών με το όνομα Χέλιονς.

Τώρα ο Χένρι πιέζει έντονα τον Φόρντ, σε μια προσπάθεια να ξαναπάρει τις μοτοσικλέτες, οι οποίες έχουν κάτι πιο πολύτιμο μέσα στα ντεπόζιτά τους από απλή βενζίνη. Όταν ο Φορντ δείχνει ελάχιστα πρόθυμος να συνεργαστεί, ο Χένρι τον ενοχοποιεί με πλαστά στοιχεία για την δολοφονία του Τζούνιορ, του μικρού αδερφού του Τρέι, του φοβερού αρχηγού μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών με το όνομα Ρίπερς.

Παίζουν: Μάρτιν Χέντερσον, Ματ Σούλτσε, Μονέτ Μαζούρ, Ice Cube, Άνταμ Σκοτ, Τζέιμι Πρέσλι.

*Open, Πέμπτη 10/11, στις 23:15

Κωδικό όνομα U.N.C.L.E.» (2015) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία «Κωδικό Όνομα: U.N.C.L.E.» παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο, πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν, πράκτορα της KGB.

Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας.

Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Τζάρεντ Χάρις, Αλίσια Βικάντερ, Χένρι Καβίλ, Άρμι Χάμερ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Λούκα Καλβάνι.

*Star, Πέμπτη 10/11, στις 23:15

«Attenberg» (2010) σκηνοθεσία Αθηνά Τσαγγάρη

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Η Μαρίνα μεγαλώνει με τον αρχιτέκτονα πατέρα της σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, «Ασπρα Σπίτια» .
Η Μαρίνα πρέπει να βρει τη θέση της ως φίλη, την σεξουαλικότητά της ως γυναίκα, τη δύναμή της ως κόρη ενός ετοιμοθάνατου πατέρα, με την μητέρα απούσα.

Τον ελεύθερο χρόνο της τον περνά παρακολουθώντας ντοκιμαντέρ του σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο για τη ζωή των θηλαστικών και ακούγοντας suicide μουσική. Για τη σεξουαλική αγωγή της φροντίζει η Μπέλλα, η μοναδική της φίλη. Ενόσω ο πατέρας της προετοιμάζει τελετουργικά την αναχώρησή του από τον 20ο αιώνα, ένας ξένος φθάνει στην πόλη και κινεί το ενδιαφέρον της.

Η Μαρίνα, ανάμεσα στους δυο άντρες, με την συνεργασία της Μπέλλας, ανακαλύπτει το θαυμαστό μυστήριο της πανίδας.

Παίζουν: Αριάν Λαμπέντ, Βαγγέλης Μουρίκης, Ευαγγελία Ράντου, Γιώργος Λάνθιμος, Κώστας Μπερικόπουλος, Μισέλ Δημόπουλος.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10/11, στις 00:10

«Αρκετά! » (2002) σκηνοθεσία Μάικλ Άπτεντ 

Θρίλερ – Η Σλιμ, μια απλή σερβιτόρα που γνωρίζει και παντρεύεται έναν πλούσιο εργολάβο.
Κι ενώ όλα δείχνουν ότι θα ζήσει ένα αληθινό παραμύθι, σύντομα η ζωή της μετατρέπεται σε μαρτύριο μέσα από την ψυχολογική και σωματική βία που της ασκεί καθημερινά.

Ο γοητευτικός άντρας της σύντομα γίνεται ένας καταπιεστικός, κτητικός, άπιστος και βίαιος.

Όταν πια δεν αντέχει άλλο η Σλιμ αποφασίζει να το σκάσει, μαζί με την μικρή τους κόρη, και να αναζητήσει μια καινούρια ζωή.
Ο άντρας της όμως δεν θα τις αφήσει σε ησυχία και θα τις καταδιώξει πραγματοποιώντας τις απειλές του.

Τότε έρχεται η στιγμή που θα πει: Αρκετά! Η Σλιμ θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της!

Τώρα πια συνειδητοποιεί πως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουν αυτή και η κόρη της από τον βίαιο πρώην άντρα της είναι να τον σκοτώσει…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Μπίλλυ Κάμπελλ, Τέσα Άλλεν, Τζούλιετ Λιούις, Νταν Φούτερμαν.

*Mega, Πέμπτη 10/11, στις 00:10

«Kick-Ass 2: Με την Πλάτη στον Τοίχο» (2013) σκηνοθεσία Τζεφ Γουάντλοου

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – O Ντέιβ ως Kick – Ass και η Μίντι ως Ηit Girl, με το απαράμιλλο θάρρος τους, έχουν αποτελέσει έμπνευση και ένα νέο κύμα αυτοδημιούργητων μασκοφόρων σταυροφόρων έχει δημιουργηθεί.

Μετά την αποφοίτηση από το κολλέγιο, ο Ντέιβ, δεν βλέπει κάποια άλλη προοπτική μπροστά του και έτσι αποφασίζει να οργανώσει την πρώτη ομάδα σούπερ-ηρώων.

Tη στιγμή, που η ομάδα αρχίζει να «καθαρίζει» τους δρόμους από κάθε είδους κακοποιό στοιχείο, ο πρώτος σούπερ κακοποιός του κόσμου, o Red Mist συγκεντρώνει τη δική του ομάδα και οργανώνει ένα σχέδιο να εκδικηθεί τον Kick – Ass και την Hit Girl γι’ αυτό που έκαναν στον πατέρα του.

Παίζουν: Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Χλόι – Γκρέις Μόρετζ, Τζιμ Κάρεϊ, Μόρις Τσέστνατ.

*Star, Πέμπτη 10/11, στις 01:45

«Θεός για μία Εβδομάδα» (2003) σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

Κωμωδία – Ακόμα κι ο Θεός κουράζεται από τα τόσα παράπονα και την γκρίνια του Μπρους Νόλαν για τα όσα δυσάρεστα και προβληματικά συμβαίνουν στη ζωή του. Προκειμένου, λοιπόν, να απαλλαγεί από τη γκρίνια του, αλλά και για να του δώσει την ευκαιρία να δει τα πράγματα κάπως αλλιώς, τον προικίζει με την απόλυτη θεϊκή δύναμη, για να πάρει το… μάθημά του: δεν είναι τελικά και τόσο εύκολο να κυβερνάς τον κόσμο!   

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τζένιφερ Άνιστον, Μόργκαν Φρίμαν, Στιβ Καρέλ, Φίλιπ Μπέικερ Χολ, Κάθριν Μπελ.

*Alpha, Πέμπτη 10/11, στις 02:00