8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής και οκτώ όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Υπάρχει και Φιλότιμο» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός, αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι ως εκεί για τα εγκαίνια.

Ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο σε ένα ξεχασμένο και αποκομμένο χωριουδάκι της περιφερείας του, θα γίνει η αιτία ο υπουργός  να ανακαλύψει τις ρεμούλες και τις απάτες του ιδιαιτέρου του Γιώργου αλλά και του κομματάρχη της περιοχής, Γκρούεζα.

Παριστάνοντας τον απλό πολίτη, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της κομματικής εκμετάλλευσης και της κοροϊδίας, που υφίστανται όσοι κάτοικοι του χωριού δεν είναι με τους “ημετέρους”. Μετά από όλα αυτά, το φιλότιμο αναλαμβάνει δράση.

Ο υπουργός αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του, να  αποκαλύψει την αλήθεια, να τιμωρήσει τους συνεργάτες του και να επαναφέρει στην τάξη την κακομαθημένη κόρη του και την αδιάφορη γυναίκα του…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκη Λινάρδου, Ανδρέας Ντούζος, Νικήτας Πλατής, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χρήστος Δοξαράς, Γιώτα Σοϊμίρη.

*Alpha, Κυριακή 13/11, στις 22:00

«Το Τελικό Χτύπημα» (2012) σκηνοθεσία Μπαλτάσαρ Κορμακούρ

Δραματική Δράσης – Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ πρωταγωνιστεί στο remake του ισλανδικού αστυνομικού θρίλερ “Ρέικιαβικ – Ρότερνταμ” και υποδύεται έναν πρώην διαβόητο λαθρέμπορο που προσπαθεί να μπει στον ίσιο δρόμο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εργαζόμενος σε εταιρεία security.

Οι πειρασμοί όμως είναι πολλοί, ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον και το παρελθόν του δείχνει να μην το ξεχνά ποτέ.
Ένα σκοτεινό χρέος από το παρελθόν του έχει λήξει και αυτοί που τον κυνηγούν βάζουν στο στόχαστρο την οικογένειά του.

Θα πετύχει άραγε το σχέδιό του ή θα τον επιστρέψει για πάντα στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού του;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μπεν Φόστερ, Λουκας Χαας, Τζ.Κ. Σίμπσονς, Ντιέγκο Λούνα.

*Ant1, Κυριακή 13/11, στις 22:00

«Μία Νύχτα Αμαρτίας» (1962) σκηνοθεσία Τζον Σλέσιντζερ

Δραματική Ρομαντική – Στο Λανκσάιρ της Αγγλίας, μια βιομηχανική περιοχή, όπου ο Βικ (Άλν Μπέιτς) και η Ίνγκριντ (Τζουν Ρίτσι) εργάζονται στο ίδιο εργοστάσιο, θα γεννηθεί ένα ειδύλλιο.

Εκείνος είναι σχεδιαστής και τον ενδιαφέρει μόνο το σεξ μαζί της ενώ εκείνη είναι δακτυλογράφος που ερωτεύεται τον γοητευτικό Βικ. Η Ίνγκριντ μένει έγκυος απρόσμενα και αυτό το γεγονός δοκιμάζει τη δύναμη της σχέσης τους με τρόπους που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν.

Παίζουν: Άλαν Μπέιτς, Τζουν Ρίτσι, Θόρα Χερντ, Μπερτ Πάλμερ, Μπράιαν Μόσλι, Τζακ Σμιθερστ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 13/11, στις 22:30

«Sully» (2016) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δραματική – Η δραματική ιστορία της ζωής του Καπετάνιου Τσέσλι ‘Σάλι’ Σάλενμπέργκερ, που έγινε ήρωας για όλη τη χώρα, όταν προσγείωσε το ακινητοποιημένο disabled τζετ στον Ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη, σώζοντας τις ζωές όλων των επιβατών.

Πέρα όμως από το σχεδόν απίθανο κατόρθωμα της ασφαλούς προσγείωσης του jumbo jet στο νερό, το οποίο άφησε με κομμένη την ανάσα τους θεατές σε όλο τον κόσμο, η ταινία περιγράφει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίσσονταν στο παρασκήνιο και που θα μπορούσαν να στοιχήσουν την φήμη και δουλειά του πιλότου.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ααρον Εκχαρτ, Λόρα Λίνεϊ, Ανα Γκαν, Όοταμ Ριζερ, Χολτ μακ Κάλανι, Τζέμι Σέρινταν, Τζέρι Φεράρα.

*Star, Κυριακή 13/11, στις 23:50

«Αλυσιδωτή Αντίδραση» (1996) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης – Ο Έντι είναι ένας φοιτητής που συμμετέχει σε μια ερευνητική ομάδα, με σκοπό να τελειοποιήσουν έναν νέο τύπο καυσίμου, χαμηλού κόστους και φιλικού προς το περιβάλλον. Όμως, ένας από τους βασικούς επιστήμονες της ομάδας δολοφονείται, και ο Έντι μαζί με την Δρ Λίλι Σινκλέρ κατηγορούνται για το φόνο. Τώρα, θα πρέπει να αποφύγουν το FBI, τη CIA κι άλλες εμπλεκόμενες ομάδες, στην προσπάθεια τους να αποδείξουν την αθωότητα τους.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Μόργκαν Φρίμαν, Ρέιτσελ Βάις, Φρεντ Γουάρντ.

*Alpha, Κυριακή 13/11, στις 00:10

«Elton John: Uncensored» (2019) σκηνοθεσία Κρις Περτσέϊζ

Βιογραφική – Ο Σερ Έλτον Τζον μιλάει στον Γκράχαμ Νόρτον για όλα
Στο ντοκιμαντέρ που είναι γυρισμένο στο σπίτι του Έλτον στη Νότια Γαλλία, ο ίδιος διηγείται την 50ετή καριέρα του, τις συναυλίες, τον εθισμό του αλλά και το πώς η πατρότητα άλλαξε τη ζωή του για πάντα. Περιλαμβάνει κλασικές ερμηνείες που ορίζουν το έργο του. Κυρίες και κύριοι ο «Rocketman» μόλις προσγειώθηκε.

Παίζουν: Έλτον Τζον, Γκραχαμ Νόρτον.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 13/11, στις 01:00

«Μέγιστη Ταχύτητα» (2004) σκηνοθεσία Τζόζεφ Καν

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Κάρι Φορντ λατρεύει τις μηχανές και επιστρέφει στην πόλη του για να σμίξει με την παλιά αγάπη του, τη Σέιν και να κλείσει κάποιες εκκρεμείς υποθέσεις του.

Πριν δύο μήνες που το είχε σκάσει, ο Φορντ είχε στην κατοχή του αρκετές μοτοσικλέτες κλεμμένες από τον Χένρι, έναν αδίστακτο έμπορο ναρκωτικών και αρχηγό μιας ομάδας μοτοσικλετιστών με το όνομα Χέλιονς.

Τώρα ο Χένρι πιέζει έντονα τον Φόρντ, σε μια προσπάθεια να ξαναπάρει τις μοτοσικλέτες, οι οποίες έχουν κάτι πιο πολύτιμο μέσα στα ντεπόζιτά τους από απλή βενζίνη. Όταν ο Φορντ δείχνει ελάχιστα πρόθυμος να συνεργαστεί, ο Χένρι τον ενοχοποιεί με πλαστά στοιχεία για την δολοφονία του Τζούνιορ, του μικρού αδερφού του Τρέι, του φοβερού αρχηγού μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών με το όνομα Ρίπερς.

Παίζουν: Μάρτιν Χέντερσον, Ματ Σούλτσε, Μονέτ Μαζούρ, Ice Cube, Άνταμ Σκοτ, Τζέιμι Πρέσλι.

*Open, Κυριακή 13/11, στις 02:30

«Το Ξύπνημα των Θρύλων» (1998) σκηνοθεσία Τζέιμι Μπανκς

Τρόμου – Ο Δρ Γουέξλερ, καθηγητής Αμερικανικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Πέντλετον διδάσκει ότι οι αστικοί θρύλοι υπάρχουν για να μεταφέρουν κρυμμένα ηθικά διδάγματα. Οι φοιτητές του θα ανακαλύψουν σύντομα πόσο μοιραίες μπορεί να είναι στην πραγματικότητα αυτές οι ιστορίες.

Μια σειρά δολοφονιών στο πανεπιστήμιο βάζει σε υποψίες την Νάταλι, μια νεαρή και έξυπνη φοιτήτρια, η οποία αρχίζει να παρατηρεί μια παράξενη σχέση μεταξύ των δολοφονιών. Κανείς δεν την πιστεύει, μέχρι να είναι πολύ αργά…αφού ανακαλύπτει ότι εκείνη και οι φίλοι της είναι μέρος του απόλυτου αστικού μύθου ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Παίζουν: Αλίσια Γουίτ, Τζάρεντ Λέτο, Ρόμπερτ Ένγκλαντ, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ .

*Mega, Κυριακή 13/11, στις 02:30