7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«The A-Team» (2010) σκηνοθεσία Τζον Κάρναχαν

Δράσης – Η ταινία ακολουθεί τα συναρπαστικά και τολμηρά κατορθώματα μιας δραστήριας ομάδας πρώην στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων, που κατηγορούνται για ένα έγκλημα, το οποίο δε διέπραξαν. Χρησιμοποιούν τα μοναδικά τους ταλέντα και προσπαθούν να “καθαρίσουν” το όνομά τους και να βρουν τον αληθινό ένοχο.

Ο Χάνιμπαλ Σμιθ, είναι ο άνθρωπος, που σχεδιάζει παράτολμες αποστολές, που απαιτούν σωστό timing και ασυνήθιστες δεξιότητες. Ο Τέμπλετον “Φέις” Πεκ, είναι αυτός, που μπορεί να προμηθεύσει την ομάδα με ό,τι χρειάζεται για τις επικίνδυνες ενέργειές της. Ο Μπ. Α. Μπαράκους, είναι ο οδηγός της ομάδας. Ο Μέρντοκ είναι ένας χαρισματικός πιλότος. Η Τσαρίσα Σόσα, είναι πρώην κοπέλα του Φέις, η οποία τώρα κυνηγά την ομάδα για το έγκλημα, που κατηγορείται. Ο Λιντς, είναι ένας μυστήριος υπάλληλος της CIA, που αποτελεί τον παίκτη-κλειδί στην πιο εκρηκτική αποστολή της ομάδας…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέσικα Μπίελ, Πάτρικ Γουίλσον.

*Open, Δευτέρα 14/11 στις 21:00

«Πιάσε Με, Αν Μπορείς» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί – Η μεταφορά της βιογραφίας του Φρανκ Άμπιγκνεϊλ Τζ. στη μεγάλη οθόνη. Η ιστορία μιας αληθινής απάτης, του ανθρώπου που πλαστογράφησε επιταγές συνολικής αξίας μερικών εκατομμυρίων δολαρίων και υποδύθηκε τον πιλότο, τον γιατρό και τον δικηγόρο, πριν καν τελειώσει το λύκειο.

Ένας πράκτορας του FBI είναι αποφασισμένος να συλλάβει τον πανέξυπνο απατεώνα Φρανκ Αμπεγκνέηλ Τζούνιορ. Αλλά ο Φρανκ, όχι απλώς ξεφεύγει, αλλά απολαμβάνει την καταδίωξη.

Η ταινία απέσπασε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ στις κατηγορίες: Β’ Ανδρικός ρόλος (Κρίστοφερ Γουόκεν) και Καλύτερη πρωτότυπη Μουσική.

Παίζουν: Έιμι Άνταμς, Κρίστοφερ Γουόκεν, Νάταλι Μπέι, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χανκς.

*Skai, Δευτέρα 14/11 στις 21:00

«Γλυκιά Απόδραση» (2015) σκηνοθεσία Μπρούνο Πονταλίντες

Δραματική Κομεντί – Ο πενηντάρης Michel είναι γραφίστας και παθιασμένος με τα αεροπλάνα. Είναι όλη μέρα κολλημένος μπροστά από έναν υπολογιστή ενώ στην πραγματικότητα θα ήθελε να ταξιδεύει αλλού. Μια μέρα κατά τη διάρκεια μια αναζήτησης στο ίντερνετ βρίσκει τυχαία φωτογραφίες με καγιάκ.

Μαγεύεται αμέσως, καθώς μοιάζουν με άτρακτο αεροπλάνου, και αποφασίζει να αγοράσει ένα συναρμολογούμενο καγιάκ. Περνάει ώρες ολόκληρες με το σκελετό του καγιάκ, το οποίο όμως δεν αποφασίζει να ρίξει στο νερό.

Μέχρι την στιγμή που η σύζυγος του θα τον ανακαλύψει και τον παροτρύνει να ξεκινήσει το ταξίδι του.

Παίζουν: Μπρούνο Πονταλίντες, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ανιές Ζαουί, Βιμάλα Πονς, Ντένις Ποταλιν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 14/11 στις 22:00

«Kill Bill: Volume 1» (2003) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δράσης – Πρωταγωνίστρια η Νύφη η οποία μετά από τέσσερα χρόνια ξυπνάει στο νοσοκομείο από κώμα εξαπολύοντας την εκδικητική της μανία εναντίον του Μπιλ, πρώην εργοδότη της και της παλιάς της ομάδας, αφήνοντας πίσω πληθώρα πτωμάτων.

Σχεδιασμένο ως φόρος τιμής στις ταινίες με πολεμικές τέχνες, τα Spaghetti Western και τις ταινίες με Σαμουράι και με την κεντρική ηρωίδα να φοράει την ίδια στολή που φορούσε ο Μπρους Λι στην ταινία Το παιχνίδι του θανάτου, ο Κουέντιν Ταραντίνο στήνει μια εντυπωσιακά στυλιζαρισμένη ταινία με σκηνές βίας που μαγνητίζουν το μάτι.

Με τέλεια χορογραφημένες σκηνές μάχης και δράσης που αγγίζουν τα όρια του cult και με πετυχημένο συνδυασμό διαφορετικών τρόπων κινηματογράφησης, καθώς και έντονη επίδραση και αναφορές στο ασιατικό σινεμά, η ταινία είναι το πιο εντυπωσιακό και γυαλιστερό περιτύλιγμα που έχει γυριστεί εδώ και χρόνια.

Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Ντέιβιντ Καραντάιν, Ντάριλ Χάνα, Βιβίκα Α.Φοξ, Λούσι Λιού, Μάικλ Μάνστεν.

*Open, Δευτέρα 14/11 στις 23:30

«Blackhat» (2015) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Δράσης– Ένας από τους καλύτερους χάκερ του κόσμου, ο Νίκολας Χάθαγουεϊ, ο οποίος εκτίει ποινή 15 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, δέχεται μια πρόταση, να απελευθερωθεί προσωρινά υπό τον όρο να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση και να εξαρθρώσει ένα δίκτυο ηλεκτρονικού εγκλήματος, που απειλεί με όλεθρο Αμερικανούς, Κινέζους και κατ’ επέκταση τον κόσμο ολόκληρο. Ο Χάθαγουεϊ συμφωνεί να βοηθήσει με αντάλλαγμα να μειωθεί η ποινή του και σύντομα ανακαλύπτει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι αρχικά νόμιζε.

Παίζουν: Κρις Χεμσγουόρθ, Βαϊόλα Ντέιβις, Γουάνγκ Λίχομ, Τανγκ Γουέι, Χολτ Μακκάλανι.

*Alpha, Δευτέρα 14/11 στις 00:00

«Παίκτης και Εκτελεστής» (2008) σκηνοθεσία Ροέλ Ρενιέ

Περιπέτεια – Ο Ματ είναι πρώην μπάτσος, με μεγάλη αδυναμία στα τυχερά παιχνίδια, τεράστια χρέη και ανοιχτές υποθέσεις με τη Μαφία. ‘Ενας μυστηριώδης άντρας θα του ξεπληρώνει ξαφνικά όλα του τα χρέη. Κι έτσι ο Ματ θα πρέπει να κάνει μια επικίνδυνη βουτιά στον υπόκοσμο.

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Πολ Καλντερόν, Ρενέ Ελιζέ Γκολντσμπέρι, Λίντια Τζόρνταν.

*Mega, Δευτέρα 14/11 στις 01:10

«Angel of Mine» (2019) σκηνοθεσία Κιμ Φάραντ

Δράμα, θρίλερ, μυστηρίου – Μια νεαρή διαταραγμένη γυναίκα προσπαθεί να συνέλθει ψυχολογικά ύστερα από τον χαμό της κόρης της και τον χωρισμό από τον σύζυγό της, ο οποίος ζητάει και την επιμέλεια του γιου τους. Η κατάσταση της γυναίκας φαίνεται να ξεφεύγει από τα όρια, όταν πιστεύει πως η κόρη της νέας της γειτόνισσας, είναι στην πραγματικότητα η δική της κόρη… Η ταινία είναι remake της γαλλικής ομότιτλης ταινίας του 2008.

Παίζουν: Νούμι Ράπας, Ιβόν Στραχόβσκι, Λουκ Έβανς

*Star, Δευτέρα 14/11 στις 01:15