Σάλο προκαλούν τα τελευταία δεδομένα όπου «επιτήδεια – κακόβουλα» λογισμικά παρακολουθούν…τηλέφωνα και συνομιλίες.
Ένας κωδικός αρκεί για να παρακολουθούνται όλα τα δεδομένα του κινητού μας αλλά και ό,τι κάνουμε με αυτό.
Είναι τόσο απλό. Ένας κωδικός και όλα τα δεδομένα του κινητού μας αλλά και ότι κάνουμε με αυτό από εδώ και στο εξής, παρακολουθούνται. Μία ενέργεια ωστόσο, η οποία είναι κακουργηματική και τιμωρείται από τον νόμο.
Πώς όμως, μπορεί να συμβεί αυτό; Πώς μπορεί κάποιος, τόσο εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού μας;
Τιμολόγιο στις υπηρεσίες παρακολούθησης
Και ενώ η παρακολούθηση είναι παράνομη, στις περισσότερες ιστοσελίδες ερευνητικών γραφείων, η υπηρεσία αυτή, διαφημίζεται και κοστολογείται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.
Διαβάστε πώς:
«Το κινητό μας το φέρνετε σε εμάς. Τα παίρνετε όλα από εκεί πέρα. Το πρόγραμμα το δικό μας για ένα μήνα είναι στα 800 ευρώ. Υπάρχει επιλογή για 10 ημέρες που είναι στα 500. Έχετε μηνύματα, τα sms, έχετε κλήσεις, ακούτε ήχο όταν θα γίνονται κλήσεις, όχι μόνο πού πήρε αλλά και τον ήχο, έχετε viber, messenger, γενικά ό,τι κάνει μέσα στη συσκευή της» εξηγεί ιδιωτικός ερευνητής.
Όπως φαίνεται, υπάρχει τιμοκατάλογος στις παρακολουθήσεις του κινητού τηλεφώνου, ο οποίος προσαρμόζεται ανάλογα τα αρχεία της υποκλοπής αλλά και από γραφείο σε γραφείο. Η προσφορά των υπηρεσιών παρακολούθησης του ιδιωτικού ερευνητή που ακολουθεί, είναι ελκυστικότερη της προηγούμενης.
«Είναι 600 ευρώ τον μήνα. Συνομιλίες, μηνύματα, viber, messenger, όλα αυτά. Ό,τι κάνει στο κινητό του θα τα βλέπετε. Αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Κι αν θέλετε μετά να κάνετε και δεύτερο μήνα, είναι 270 ευρώ ο δεύτερος» αναφέρει ο ιδιωτικός ερευνητής.
Τα λογισμικά «κατάσκοποι»
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προγράμματα αυτά, εντοπίζουν ένα ασφαλές κενό στο λογισμικό του κινητού μας και μέσω αυτού, αποκτούν τον πλήρη έλεγχο.
Κι ενώ το λογισμικό που αφορά τα παιδιά ανιχνεύεται εύκολα, υπάρχουν πλέον εξελιγμένα προγράμματα παρακολούθησης, που μπορούν να λειτουργήσουν, δίχως ποτέ να γίνουν αντιληπτά.
Ο Γιάννης Χριστοδούλου, ιδιωτικός ερευνητής της Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι «10 – 15 άτομα την ημέρα ζητάνε έλεγχο αν παρακολουθείται το κινητό τους» λόγω των πρόσφατων και νέων εξελίξεων στο θρίλερ των πολιτικών υποκλοπών.
Ο Όθωνας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι η παρακολούθηση είναι μία παράνομη ενέργεια και στην βασική της μορφή η υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών αποτελεί πλημμεληματική παράβαση και υπό προϋποθέσεις μπορεί να μετατραπεί μέχρι και σε κακούργημα.
Δείτε το video: