11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες της “μεγάλης οθόνης” έρχονται στο σαλόνι σου!

«Ο Μικροπόδαρος» (2018) σκηνοθεσία Κάρεϊ Κερκπάτρικ

Κινούμενα Σχέδια – Η ταινία «Ο Μικροπόδαρος» φέρνει τα πάνω κάτω σε όλα όσα ξέρουμε για τα Γέτι, όταν ένα νεαρό και έξυπνο Γέτι ανακαλύπτει κάτι που πίστευε πως δεν υπήρχε – έναν άνθρωπο.

Τα νέα για τον «Μικροπόδαρο» του φέρνουν δόξα και μια ευκαιρία να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του. Επίσης, αναστατώνει την κοινότητα των Γέτι για το τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει στον κόσμο πέρα από το χιονισμένο τους χωριό, σε μια ζωηρή περιπέτεια για τη φιλία, το κουράγιο και την χαρά της ανακάλυψης.

*Star, Σάββατο 19/11, στις 21:00

«Λάρα Κρόφτ Τουμπ Ρέιντερ: Το Λίκνο της Ζωής» (2003) σε σκηνοθεσία Γιαν ντε Μποντ

Δράσης Περιπέτεια – Το κουτί της Πανδώρας που σύμφωνα με το θρύλο, κρύβει την πιο μεγάλη δύναμη κακού που υπήρξε ποτέ είναι κρυμμένο κάπου στην αφρικάνικη ήπειρο, σε μια περιοχή γνωστή σαν “Το Λίκνο της Ζωής”.
Αποστολή της Λάρα Κροφτ (Αντζελίνα Τζολί) είναι να βρει το περιβόητο κουτί, πριν αυτό πέσει στα χέρια του τρελού νομπελίστα επιστήμονα Δρ. Τζόναθαν Ράις. Σκοπός του Ράις είναι να ελέγξει τη δύναμη του κακού προς ίδιον όφελος και για αυτό πρέπει να εμποδιστεί με κάθε κόστος.

Φυσικά, η Λάρα Κροφτ είναι το μόνο άτομο που μπορεί να συμβάλλει ώστε να διατηρηθεί η ζωή όπως την ξέρουμε, επιχειρώντας να εμποδίσει τον Ράις να πετύχει τον ύστατο σκοπό του: την παγκόσμια κυριαρχία!
Στο κυνήγι αυτό η Λάρα θα έχει στο πλευρό της τον πρώην πράκτορα Τέρι Σέρινταν (Τζέραρντ Μπάτλερ) με τον οποίον τη συνέδεαν κατά το παρελθόν συναισθηματικοί δεσμοί.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Τζέραρντ Μπάτλερ, Νοα Τέιλορ, Κρις Μπάρι, Κιαράν Χαιντς.

*Skai, Σάββατο 19/11, στις 21:00

«Μαχητές των δρόμων 7» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Δράσης – Ο Ντόμινικ Τορέτο μαζί με όλη την παρέα, επιστρέφουν στις ΗΠΑ, μετά τη μεγάλη τους, νικητήρια αναμέτρηση με τον Όουεν Σο.

Ωστόσο ο αδερφός του Όουεν Σο, o αδίστακτος Ντέκαρντ Σο, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός πράκτορα αλλά και ένας Σομαλός τρομοκράτης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, με το όνομα «Μάτι του Θεού».

Ο Ντόμινικ και ο Μπράιαν συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους έχοντας διπλή αποστολή: να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Σο και να βρουν πρώτοι το «Μάτι του Θεού», σε μια τρελή διαδρομή από την Καλιφόρνια μέχρι και το Αμπου Ντάμπι, φυσικά με τα αυτοκίνητα!

Και έτσι ξεκινάει μια νέα, καταιγιστική περιπέτεια…

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Ταϊρίς Γκίμπσον, Λούντακρις, Έλσα Πατάκι.

*Star, Σάββατο 19/11, στις 22:50

«Ο Βράχος» (1996) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, περιπέτεια – Απογοητευμένος από την αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τις οικογένειες νεκρών στρατιωτών της ομάδας του, ο στρατηγός Φρανκ Χάμελ αποφασίζει να καταλάβει με τους άντρες του την υψίστης ασφαλείας φυλακή του Αλκατράζ.

Κρατώντας ομήρους 83 τουρίστες, απειλεί να εξαπολύσει ένα ισχυρό βιολογικό όπλο στο Σαν Φρανσίσκο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά του. Το Πεντάγωνο και το F.B.I. αναζητούν λύση απεγνωσμένα.

Για να αντιμετωπίσουν όμως άμεσα την κατάσταση, δεν έχουν άλλη λύση, από το να ζητήσουν τελικά τη βοήθεια ενός πρώην κρατουμένου αυτών των φυλακών, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός έγκλειστος που κατάφερε ποτέ να αποδράσει από εκεί.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Νίκολας Κέιτζ, Εντ Χάρρις, Ντέιβιντ Μορς, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Μάικλ Μπίεν.

*Skai, Σάββατο 19/11, στις 23:15

«Όταν Λείπει η Γάτα» (1962) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Η οικογένεια του εφοπλιστή Ζέμπερη αποφασίζει να φύγει για μια μικρή κρουαζιέρα. Τότε το υπηρετικό προσωπικό, η Μαριγώ, η Έλλη και ο Λουκάς, βρίσκει την ευκαιρία να ζήσει για μια βραδιά τη “μεγάλη ζωή” πηγαίνοντας στα μπουζούκια.

Ένας πλούσιος νέος (Ανδρέας Ντούζος) ερωτεύεται την οικιακή βοηθό της οικογένειας, τη νομίζει για κόρη του επιχειρηματία και παριστάνει τον τραγουδιστή του κέντρου για να την κατακτήσει.

Ο τραγουδιστής (Γιάννης Βογιατζής) ερωτεύεται την αληθινή κόρη (Φλωρέττα Ζάννα) στην κρουαζιέρα και, όταν φτάνει μαζί με τον πλούσιο νέο στο σπίτι του επιχειρηματία για να ζητήσει κι αυτός το χέρι της πλούσιας κόρης, δημιουργείται μια παρεξήγηση με αστεία απρόοπτα.

Στο τέλος επέρχεται ισορροπία και λύνονται άπαντες οι γρίφοι.

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Ρένα Βλαχοπούλου, Φλωρέττα Ζάννα, Ανδρέας Ντούζος, Νίκη Λινάρδου, Γιώργος Γαβριηλίδης, Μαρίκα Κρεββατά, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Ρίζος.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 19/11, στις 23:15

«Wonder Wheel» (2017) σκηνοθεσία Γούντι Αλεν 

Δραματική Ρομαντική Φαντασίας – Το «Wonder Wheel» αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων που διασταυρώνονται τη δεκαετία του ‘50 εν μέσω της φρενίτιδας και του χάους, στο εμβληματικό, θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη.

Η Τζίνι (Κέιτ Ουίνσλετ) είναι μία μελαγχολική, συναισθηματικά ασταθής, πρώην ηθοποιός, που πλέον εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο θαλασσινών. Ο Χάμπτι (Τζιμ Μπελούσι) είναι ο άξεστος χειριστής του Καρουζέλ του πάρκου και σύζυγος της Τζίνι.

Ο Μίκι (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ), είναι ένας όμορφος, νεαρός ναυαγοσώστης, που ονειρεύεται να γίνει θεατρικός συγγραφέας και ενσαρκώνει όλες τις χαμένες ελπίδες, και η Καρολίνα (Τζούνο Τεμπλ) είναι η αποξενωμένη κόρη του Χάμπτι, η οποία κρύβεται από τους γκάνγκστερ, στο σπίτι του πατέρα της.

Παίζουν: Τζιμ Μπελούσι, Τζούνο Τεμπλ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Κέιτ Γουίνσλετ, Ρόμπερτ Κερκ, Τζακ Γκορ.

*Open, Σάββατο 19/11, στις 23:30

«Daft Punk Unchained» (2015) σκηνοθεσία Χαρβέ Μαρτιν Ντελπιέρ

Βιογραφική Ντοκιμαντέρ – 1993-2021 : H ιστορία των Daft Punk
Λίγο μετά την διάλυση τους που ξεσήκωσε το κοινό της ηλεκτρονικής μουσικής, οι Daft Punk σε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ μιλάνε για όλα. Η ιστορία του ντουέτου των Thomas Bangalter και Guy-Manuel de Homem-Christoπου που σάρωσε πουλώντας 12 εκατομμύρια άλμπουμ και κερδίζοντας 7 βραβεία Grammy, μέσα από 60 μοναδικά ποπ λεπτά.

Η ταινία αυτή αποκαλύπτει τις πτυχές των δύο καλλιτεχνών που χάραξαν τον δρόμο για μια μουσική επανάσταση χωρίς προηγούμενο και έλαμψαν μέσα από τη δημιουργικότητα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία. Οι Daft Punk κατεβαίνουν από τη σκηνή, δεν βγάζουν τα κράνη και αυτή είναι η ιστορία τους. «One more time».

Παίζουν: Τόμας Μπανγκαλτερ, Γκάι Μανουέλ ντε Ομεν-Κριστο, Σκριλεξ.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 19/11, στις 01:00

«Άνισος Αγώνας» (2020) σκηνοθεσία Κλαρκ Τζόνσον

Δραματική – Ένας καναδός αγρότης τα βάζει με έναν κολοσσό γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ανακαλύπτοντας στην πορεία ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι αγρότες στον κόσμο που δίνουν τον ίδιο αγώνα.

Παίζουν: Κρίστοφερ Γουόκεν, Κριστίνα Ρίτσι, Ζακ Μπραφ, Λουκ Κίρμπι, Άνταμ Μπιτς, Μάρτιν Ντόνοβαν.

*Open, Σάββατο 19/11, στις 01:30

«Θύμα Απάτης» (2013) σκηνοθεσία Μπράιαν Τρέντσαρντ Σμιθ

Μυστηρίου Περιπέτεια – Όταν ο βασικός πληροφοριοδότης του FBI απαγάγεται, το μόνο στοιχείο που μένει πίσω είναι ένα κομμένο δάχτυλο.

Η σύζυγός του Ρεμπεκα Σκοτ, μια θαρραλέα δημοσιογράφος που εργάζεται σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης πιστεύει οτι ο σύζυγός της είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα πριν δυο χρόνια.

Μια μέρα, την προσεγγίζει ο Πράκτορας Νέλσον για να την ενημερώσει ότι ο σύζυγός της όχι μόνο προσποιήθηκε τον θάνατό του, αλλά ότι ζει στην Αυστραλία με άλλη ταυτότητα, νέα σύζυγο και ξεκινώντας μια νέα ζωή.

Ο Πρακτορας Νελσον, της λέει επίσης ότι είδε τον σύζυγό της να σκοτώνεται από πυροβολισμούς. Η Ρεμπέκα, σοκαρισμένη από τις απρόσμενες αυτές ειδήσεις και παρά τις αντίθετες παροτρύνσεις του Πράκτορα Νέλσον, θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για να διαλευκάνει το μυστήριο.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν αντίξοες καταστάσεις, ενώ τόσο η ίδια όσο και ο Πράκτορας Νελσον θα αποτελέσουν στόχο άγνωστων εγκληματιών.

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Εμανουέλ Βοζιέ, Έβερτ ΜακΚουίν, Τάι Χάνγκερφορν, Κέλλυ Άτκινσον, Μπράιαν Τρεντσαρντ Σμιθ.

*Skai, Σάββατο 19/11, στις 02:00

«Το Τελικό Χτύπημα» (2012) σκηνοθεσία Μπαλτάσαρ Κορμακούρ

Δραματική Δράσης – Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ πρωταγωνιστεί στο remake του ισλανδικού αστυνομικού θρίλερ “Ρέικιαβικ – Ρότερνταμ” και υποδύεται έναν πρώην διαβόητο λαθρέμπορο που προσπαθεί να μπει στον ίσιο δρόμο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εργαζόμενος σε εταιρεία security.

Οι πειρασμοί όμως είναι πολλοί, ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον και το παρελθόν του δείχνει να μην το ξεχνά ποτέ.
Ένα σκοτεινό χρέος από το παρελθόν του έχει λήξει και αυτοί που τον κυνηγούν βάζουν στο στόχαστρο την οικογένειά του.

Θα πετύχει άραγε το σχέδιό του ή θα τον επιστρέψει για πάντα στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού του;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μπεν Φόστερ, Λουκας Χαας, Τζ.Κ. Σίμπσονς, Ντιέγκο Λούνα.

*Ant1, Σάββατο 19/11, στις 02:00

«Αnaconda» (1997) σκηνοθεσία Λιούις Λιόσα

Περιπέτεια – Στα τροπικά “δάση της βροχής” στην Βραζιλία, σέβονται τους μύθους. Ο μύθος του Αμαζονίου είναι το μεγαλύτερο και φονικότερο φίδι στον κόσμο, το ΑΝΑΚΟΝΤΑ. ‘Ενα κινηματογραφικό συνεργείο εισέρχεται στον μυστηριώδη κόσμο του Αμαζονίου, για να γυρίσει ένα ντοκυμανταίρ για μια “αόρατη” φυλή Ινδιάνων που αντιστέκεται στον πολιτισμό. Στον δρόμο τους θα βρουν τον Σαρόν, έναν κυνηγό ο οποίος υπόσχεται να τους κατευθύνει προς τη φυλή, αν τον πάρουν μαζί. Στην πραγματικότητα, ο Σαρόν αναζητεί τον μυθικό ΑΝΑΚΟΝΤΑ και οδηγεί το συνεργείο προς μια περιπέτεια χωρίς γυρισμό. ‘Οσο πιο βαθιά μπαίνουν στην ζούγκλα του Αμαζονίου, τόσο λιγότερες γίνονται οι ελπίδες να μείνουν ζωντανοί….

Παίζουν: Γιον Βόιτ, Τζένιφερ Λοπέζ, ‘Ερικ Στολτζ, ‘Αις Κιούμ.

*Mega, Σάββατο 19/11, στις 02:10