Πρόστιμα 360.000 ευρώ για εγκατάλειψη κουταβιών σε αντιδήμαρχο και υπάλληλο δήμου στη Θεσπρωτία

Συνολικά πρόστιμα 360.000 ευρώ επέβαλε το Α.Τ Φιλιατών στους δύο συλληφθέντες – υπάλληλο και αντιδήμαρχο – που κατηγορούνται για την εγκατάλειψη των έξι κουταβιών.

Το διοικητικό πρόστιμο των 180.000 ευρώ στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους επεβλήθη – σύμφωνα με τη νομοθεσία που προβλέπει πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που εγκαταλείπεται.

Έτσι, αθροιστικά το πρόστιμο για τα 6 κουτάβια ανέρχεται στις 180.000 ευρώ για καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ένστασης εντός ολίγων ημερών από την επιβολή του.

Σημειώνεται πως παράλληλα εκκρεμεί και η ποινική διαδικασία, με τους δύο κατηγορούμενους να οδηγούνται τη Δευτέρα στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι τα κουτάβια, λίγων ημερών, είχαν εξαφανιστεί από τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας  την Τετάρτη και ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου ενημερώθηκε η αστυνομία πως ο εν λόγω εργαζόμενος στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων εγκατέλειψε κάποια κουτάβια κοντά στο φράγμα Καλαμά.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, δεν βρέθηκαν τα άτυχα ζωάκια, όμως ο εργαζόμενος, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, είπε πως κατ’ εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου πέταξε στα σκουπίδια έξι κουτάβια και συνελήφθη.