Εκδηλώσεις Εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Καστοριά

Με κάθε επισημότητα, παρουσία των αρχών του τόπου, πραγματοποιήθηκαν, σήμερα 21η Νοεμβρίου, οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Χρυσόστομος Δούκης. Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους εκείνους, που με τη βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου, αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας.

Σε δηλώσεις της, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τον  Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Είναι μια ημέρα διπλής γιορτής, καθώς με θρησκευτική ευλάβεια πανηγυρίζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου και αναγνωρίζουμε την υπέρτατη προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεών μας σε ξηρά, αέρα και θάλασσα. Τιμούμε όλους εκείνους, επώνυμους και ανώνυμους, που έχασαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών, για την Ελευθερία της Πατρίδας μας».