Τι να προσέχετε αν τρώτε συχνά έξω για να μην πάρετε βάρος

Αν ανήκετε σε αυτούς που τρώνε συχνά έξω κι αυτό δυσκολεύει την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος ή να το διατηρήσετε σε φυσιολογικά επίπεδα, οι ειδικοί επισημαίνουν τα σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθείτε, ώστε και το φαγητό σας έξω να απολαμβάνετε και τη σιλουέτα σας να μην επιβαρύνετε.

Οι καλύτερες συμβουλές για να τρώτε έξω χωρίς να πάρετε βάρος

Για όσους δειπνούν έξω πιο συχνά, υπάρχουν πάντα ανεπαίσθητες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη συνολική ποιότητα του γεύματός σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε προτεραιότητα σε επιλογές μενού όπως θαλασσινά, δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.

  1. Απολαύστε πιάτα ψητά, στο γκριλ ή στον ατμό.
  2. Επιλέξτε μικρότερες μερίδες ή μοιραστείτε μερίδες με την παρέα σας.
  3. Απολαύστε λαχανικά σε διάφορες μορφές (σούπες, σαλάτες και συνοδευτικά).
  4. Ελαχιστοποιήστε τη χρήση αλμυρών καρυκευμάτων όπως σάλτσα σόγιας, σάλτσα μπάρμπεκιου και σάλτσα ψαριού.
  5. Πίνετε νερό αντί για σόδα ή αναψυκτικό ή προτιμήστε ροφήματα με στέβια.
  6. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ στα εστιατόρια.
  7. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως δημητριακά ολικής άλεσης, φασόλια και φακές.
  8. Παραγγείλετε φαγητά που παρασκευάζονται με λάδι αντί για βούτυρο.
  9. Ζητήστε τροποποιήσεις, όπως την προσθήκη άπαχης πρωτεΐνης σε μια σαλάτα ή να σας αντικαταστήσουν τις πατάτες ή το ρύζι που συνοδεύει το γεύμα σας με λαχανικά.
  10. Δώστε προσοχή στα σημάδια πείνας και πληρότητας και μην τελειώνετε μια τεράστια μερίδα αν αισθάνεστε χορτάτοι.
  11. Ξεκινήστε το γεύμα σας με ένα υγιεινό ορεκτικό όπως σούπα ή σαλάτα, αντί με ψωμί.
  12. Αν περισσέψει φαγητό, ζητήστε να σας το ετοιμάσουν για το σπίτι, ώστε να το φάτε την επόμενη μέρα με τον ίδιο τρόπο.
  13. Να είστε προσεκτικοί με το πού θα επιλέξετε να δειπνήσετε.

Φάτε πριν… να φάτε

Φάγατε ποτέ σκόπιμα λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας γνωρίζοντας ότι πρόκειται να βγείτε έξω για δείπνο και να φάτε ένα μεγάλο γεύμα; Λοιπόν, ήρθε η ώρα να σταματήσετε αυτή τη συνήθεια.

Συχνά πεινάμε όταν φτάνουμε στο εστιατόριο. Αλλά, η κατανάλωση ενός υγιεινού σνακ μία με δύο ώρες πριν βγείτε να δειπνήσετε μπορεί να περιορίσει την όρεξή σας στην ταβέρνα και τελικά όχι μόνο να φάτε λιγότερο αλλά και να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές.

Η παράλειψη γευμάτων έχει επίσης συνδεθεί με την πρόσληψη βάρους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients. Επομένως, είναι σημαντικό να τρώτε κάθε γεύμα που έχετε στο διατροφικό σας πλάνο και να μην λιμοκτονείτε, αν θέλετε να χάσετε κιλά.