10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει!

«Σαχάρα» (2005) σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Μάθιου Μακόναχι είναι ο Ντερκ Πιτ, υπάλληλος της Εθνικής Υποθαλάσσιας και ναυτικής Υπηρεσίας αλλά και γνωστός τυχοδιώκτης, που ξεκινά για μια περιπέτεια στην έρημο Σαχάρα. Αναζητά το «πλοίο του θανάτου», το CSS Texas, ένα πολεμικό πλοίο που εξαφανίστηκε λίγο μετά το 1865, φορτωμένο με τον τελευταίο χρυσό της Συνομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία μια ανεξήγητη μόλυνση εξαπλώνεται επικίνδυνα, παίρνοντας τις διαστάσεις επιδημίας δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας (Πενέλοπε Κρουζ) διερευνά τα αίτια της οικολογικής αυτής καταστροφής και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν ο Ζακάρα, ένας διεφθαρμένος Τουαρεγκ αποπειράται να τη δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ. Οι δυο τους θα ενώσουν δυνάμεις με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο (Στήβ Ζαχν), για να βρουν την πηγή της μόλυνσης που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Κι ενώ ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, ο Ντερκ ανακαλύπτει μία πληροφορία που όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, αλλά μπορεί να λύσει και το μυστήριο που στοιχειώνει το μυαλό των εξερευνητών.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Πενέλοπε Κρουζ, Στήβ Ζαχν, Ρόμπερτ Κάβανα, Μάθιου Φλιν, Νίκολας Μπέβενι.

*Skai, Σάββατο 26/11, στις 21:00

«Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης» (2016) σε σκηνοθεσία Έρικ Σάμερ, Έρικ Ουάριν 

Animation – Σε μία παραμυθένια ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, ένα μικρό κορίτσι και ο καλύτερός της φίλος, θα μας δείξουν πως αν πιστεύεις στα όνειρά σου, τα πάντα μπορεί να συμβούν! Η Φελίσια είναι ένα νεαρό ορφανό κορίτσι από τη Βρετάνη, που έχει μόνο ένα πάθος: το χορό.

Με τον καλύτερό της φίλο, Βίκτορ, που ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος εφευρέτης, θα σκεφτούν ένα απίστευτο σχέδιο για να δραπετεύσουν από το ορφανοτροφείο τους και να φτάσουν στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, όπου ο Πύργος του Άιφελ είναι ακόμα υπό κατασκευή.

Η Φελίσια θα πρέπει να δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της και να μάθει από τα λάθη της, για να εκπληρώσει το πιο τρελό της όνειρο: να γίνει πρίμα μπαλαρίνα στην Όπερα του Παρισιού.

Στεφανία Φιλιάδη, Φοίβος Ριμένας, Φώτης Πετρίδης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Αφροδίτη Αντωνάκη, Σταύρος Σιούλης, Άντρια Ράπτη

*Star, Σάββατο 26/11, στις 21:00

«Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική κωμωδία – Ο Αντώνης Τσιλιβίκης, ένας απερίγραπτα τσιγκούνης εργολάβος οικοδομών, παραμελεί το σπίτι του και τη γυναίκα του Ελένη και την υποχρεώνει να πει ψέματα στον πλούσιο θείο της στην Αμερική, Πήτερ, προκειμένου να εξακολουθήσει να στέλνει μια μηνιαία οικονομική βοήθεια. Όμως εντελώς ξαφνικά ο θείος ειδοποιεί ότι έρχεται στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, ο Αντώνης μεταμφιέζεται σε έναν συνταξιούχο ονόματι Μπεϊζάνη, που δήθεν νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι…

Παίζουν: Βέγγος Θανάσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Λινάρδου Νίκη, Μούτσιος Γιώργος, Νικολαϊδης Δημήτρης, Σαμπάχ Σούλη, Βογιατζής Γιάννης, Τζίφος Γιώργος, Πλατής Νικήτας, Καρρά Ματίνα, Κωνσταντάρα Μίτση, Σούλη Βιολέτα, Μωραϊτης Γιάννης.

*Star, Σάββατο 26/11, στις 23:00

«Το Γέλιο Βγήκε απ’ τον Παράδεισο» (1963) σκηνοθεσία Γιώργος Παπακώστας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο επιχειρηματίας Ξενοφών Καρύδης πασχίζει να παντρέψει τη ναζιάρα κόρη του Λίζα, που μόλις επέστρεψε απ’ το εξωτερικό, με τον καλοσυνάτο συνεταίρο του Προκόπη, αλλά αυτός τα θαλασσώνει ελαφρώς, επιτρέποντας στη Λίζα να φλερτάρει με κάποιον τύπο, ο οποίος επίσης επέστρεψε στην Ελλάδα προσφάτως.

Ο πατέρας της, με τη βοήθεια του Προκόπη, διαδίδει ότι η «περίφημη» σταρ του σινεμά Γκιζέλα Ντάλι ήταν ερωμένη του Προκόπη – πράγμα που τον καθιστά περιζήτητο μεταξύ των γυναικών, αφού ακόμα και η «ποζάτη» Λίζα πιστεύει το παραμύθι.

Το όλο σχέδιο φαίνεται να εξελίσσεται καλά, μέχρις ότου καταφθάνει η Γκιζέλα Ντάλι αυτοπροσώπως, πληροφορούμενη τις περίεργες φήμες, ο δε ζηλιάρης αρραβωνιαστικός της Βρασίδας ζητάει το λόγο απ’ τον Προκόπη.

Δίνονται οι απαραίτητες εξηγήσεις και η όλη παρεξήγηση λύνεται ως συνήθως, τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν και ο Προκόπης παντρεύεται τελικά τη Λίζα.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρίκα Νέζερ, Βούλα Αβραμίδου, Νίκος Ρίζος, Γκιζέλα Ντάλι, Γιώργος Τσιτσόπουλος.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 26/11, στις 23:15

«Προσωπικά μυστικά» (2016) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Μυστηρίου  – Ο Μάικ Ράιαν τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μετά από μια έντονη σύγκρουση με τον νεαρό Εντ, υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας του, ο Μάικ αποφασίζει να τον απολύσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μάικ παρακολουθεί τη ζωή του να καταρρέει.

Ο Εντ χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικλ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και τη ζωή της οικογένειάς του. Σε έναν κόσμο, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο Μάικ θα πρέπει να βασιστεί στις παλιές του διασυνδέσεις για να νικήσει αυτό το νέο, on line, είδος εχθρού…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Άννα Φρίελ, Μάικλ Νίκβιστ, Στέφανι Σκοτ, Τζέισον Μπάρι.

*Open, Σάββατο 26/11, στις 23:30

«Το Στοιχειωμένο Σπίτι» (1999) σκηνοθεσία Γιαν ντε Μποντ

Μυστηρίου, τρόμου, φαντασίας – Η Έλινορ είναι καλεσμένη στο «Σπίτι του Λόφου», ένα γνωστό στοιχειωμένο σπίτι, μαζί με δύο ακόμη ανθρώπους, την Τέο και τον Λιουκ που υποφέρουν από αϋπνία, από τον Δόκτωρ Μάροου που κάνει πειράματα πάνω στις διαταραχές του ύπνου.

Όμως, αντικείμενο της έρευνάς του είναι οι ανθρώπινες αντιδράσεις απέναντι στο φόβο, γι’ αυτό και τους διηγείται την παράξενη ιστορία ενός ιδιοκτήτη εργοστασίου υφαντουργίας, που έζησε εκεί πριν από πολλά χρόνια.
Την πρώτη νύχτα κάθονται όλοι και συζητούν.

Η Ελινόρ τους λέει ότι η δική της αϋπνία διαφέρει στο γεγονός ότι εκείνη μπορεί μεν να κοιμηθεί, αλλά ξυπνά καθώς πιστεύει ότι η νεκρή μητέρα της ζει ακόμη μαζί της. Στο σπίτι του Λόφου όμως ξυπνά από παιδικές φωνές που ζητούν βοήθεια.
Στην αρχή όλα φαίνονται ψεύτικα, αλλά σιγά-σιγά γίνονται όλο και πιο αληθινά, καθώς φωνές ακούγονται από παντού και αρχίζουν να μετακινούνται πράγματα με ανεξήγητους τρόπους.

Παίζουν: Λίαμ Νήσον, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Όουεν Νίλσον, Λίλι Τέιλορ, Μπρους Ντερν, Βιρτζίνια Μαντσεν, Τομ Ίρβιν.

*Skai, Σάββατο 26/11, στις 23:30

«Βερολίνο Σ’ Αγαπώ» (2019) σκηνοθεσία Ντιάνα Αγκρόν, Πίτερ Τσέλσομ

Δραματική – Μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις καταπληκτικές πόλεις του κόσμου.

Έντεκα διαφορετικοί σκηνοθέτες υπογράφουν δέκα ιστορίες αγάπης με φόντο το Βερολίνο.

Σκηνοθεσία: Ντιάνα Αγκρον, Πίτερ Τσέλσομ, Φερνάντο Αϊμπκε, Τζάστιν Φράνκλιν, Ντένις Γκάνσελ, Ντάνι Λέβι, Ντανιέλ Λβόβσκι, Γιόσεφ Ρούσνακ, Τιλ Σβάιγκερ, Μάσι Τάντζεντιν, Γκαμπριέλα Τσέρνιακ

Από την περίπλοκη σχέση μιας μητέρας με την κόρη της και το μικρό αγόρι που η δεύτερη περιθάλπει από το κέντρο προσφύγων όπου εργάζεται ως εθελόντρια, μέχρι μια παρέα άγνωστων μεταξύ τους γυναικών που συναντιούνται τυχαία ένα βράδυ σε ένα αυτόματο πλυντήριο κι από τη φιλική συζήτηση ανάμεσα σε ένα έφηβο αγόρι και μια drag queen μέχρι τις παραδοσιακές ιστορίες τυχαίων συναντήσεων, κεραυνοβόλου έρωτα και ανατρεπτικών ραντεβού.

Παίζουν: Κίρα Νάϊτλι,’Ελεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χεϊντεν Πανετιέρ, Ντιεκ Γολούνα, Ντιάνα Αγκρόν.

*Alpha, Σάββατο 26/11, στις 01:30

«Ετοιμασία Πολέμου» (2000) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ 

Δραματική Περιπέτεια Πολεμική – Ο Κόλιν Φάρελ είναι ο Ρόλαντ Μποζ, ένας αντιρρησίας πολέμου, τον οποίο επιστράτευσαν και τον μεταφέρουν στο κέντρο εκπαίδευσης. Εκεί θα γνωριστεί με τον εθελοντή Τζιμ Πάξτον (Μάθιου Ντέιβις).

Στη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης ο Ρόλαντ όντας αγύριστο κεφάλι, τολμηρός και ανεξάρτητος έρχεται σε σύγκριση με τους ανώτερους αξιωματικούς αλλά και τους άλλους στρατιώτες της διμοιρίας του.

Τη μεγαλύτερη μάχη όμως θα χρειαστεί να τη δώσει όταν μεταφερθεί μαζί με όλη τη διμοιρία του στο Τάιγκερλαντ, μια περιοχή που αποτελεί την τελευταία στάση πριν το Βιετνάμ…

Παίζουν: Κόλιν Φαρελ, Μίχαελ Μαγκραθερ, Κλίφτον Κόλινς, Σέι Γουίγκαμ, Χάβεν Γκαστόν, Κόουλ Χάουζερ.

*Open, Σάββατο 26/11, στις 01:30

«12 Χρόνια Σκλάβος» (2013) σκηνοθεσία Στιβ Μακουΐν

Βιογραφική Δραματική – Το 1841, ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας ελεύθερος μαύρος άνδρας που ζει μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους στη Σαρατόγκα της Νέας Υόρκης, όπου εργάζεται ως βιολιστής.

Όταν θα εμφανιστεί μια προσοδοφόρα ευκαιρία για περιοδεία από δύο άνδρες που γνώρισε σε μια συναυλία, ο Νόρθαπ μετά από μια νύχτα εξόδου με τους δύο αυτούς άνδρες, ξυπνά από ένα φάρμακο που προκαλεί λήθαργο και βρίσκει τον εαυτό του αλυσοδεμένο στο πάτωμα σε μια φυτεία βαμβακιού στον αμερικανικό Νότο.

Εκεί θα τον αγοράσει ένας ιδιοκτήτης σκλάβος, ο Γουίλιαμ Φορντ, ο οποίος θα τον πουλήσει σε μια άλλη φυτεία που τη διοικεί ο σκληρός οδηγός σκλάβων Έντγουιν Επς.

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια θα ζήσει αυτό το Γολγοθά, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, που θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.

Παίζουν: Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Μπραντ Πιτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Φασμπέντερ, Πολ Ντάνο, Πολ Τζιαμάτι, Σάρα Πόλσον, Λουπίτα Νιόνγκο, Αντεπέρο Ονουγιέ.

*Skai, Σάββατο 26/11, στις 01:45

«Νίντζα 900 Κυβικών» (1997) σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Δράσης Κωμωδία – ο μυστικό της πολεμικής τέχνης των Νίντζα, διατηρήθηκε στην Ιαπωνία για εκατοντάδες χρόνια. ‘Ενας παλιός μύθος προφήτευε τον ερχομό ενός ξένου παιδιού που θα έμελλε να γίνει ο Μεγάλος Λευκός Νίντζα. Ο Χαρού, ένα ορφανό αγόρι που βρέθηκε στις ακτές της Ιαπωνίας, θα μπορούσε να είναι η απάντηση στο μύθο.

‘Ομως, 25 χρόνια μετά, ο Χαρού διαψεύδει τους πάντες! Ανίκανος να εκτελέσει την παραμικρή κίνηση επίθεσης, είναι από μόνος του μια… υπέρβαρη συμφορά! Μια μέρα, η μυστηριώδης και πανέμορφη ‘Αλισον, θα πλησιάσει τον Χαρού και θα του ζητήσει να αναλάβει μια επικίνδυνη αποστολή στο Μπέβερλυ Χιλλς.

Εκείνος δέχεται και η περιπέτεια ξεκινά, χωρίς να γνωρίζει πώς ο αδελφός Νίντζα Γκουμπέι ακολουθεί τα ίχνη του για να τον προστατεύσει…

Παίζουν: Κρις Φάρλεϊ, Νίκολετ Σέρινταν, Ρόμπιν Σου, Ναθάνιελ Πάρκερ, Κρις Ροκ

*Mega, Σάββατο 26/11, στις 02:10