9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο Νοέμβρης τελειώνει με άλλη μία λίστα από δυνατές ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις απόψε στην tv!

«Τανγκό για Τρεις» (1999) σκηνοθεσία Ντέιμον Σαντοστεφάνο

Κωμωδία Ρομαντική – Ο ανερχόμενος αρχιτέκτονας Όσκαρ Νόβακ καταφέρνει μαζί με τον συνεργάτη του να κλείσει τη δουλειά των ονείρων τους για τον εκατομμυριούχο Τσαρλς Νιούμαν, ο οποίος θέλει να χτίσει ένα τεράστιο κέντρο πολιτισμού. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν ο Νιούμαν, που θεωρεί κατά λάθος ότι ο Όσκαρ είναι γκέι, του ζητάει να προσέχει την ερωμένη του, την οποία ο Όσκαρ ερωτεύεται.

Παίζουν: Μάθιου Πέρι, Νεβ Κάμπελ, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Όλιβερ Πλατ, Μπομπ Μπάλαμπαν.

*Open, Τετάρτη 30/11 στις 21:00

«Σε 60 Δευτερόλεπτα» (2000) σκηνοθεσία Ντομινίκ Σένα

Αστυνομική Δράσης  – Ο Ράνταλ Ρέινς, γνωστός στον χώρο του υποκόσμου και ως Μέμφις, αποφασίζει να αποσυρθεί από τα παράνομα κυκλώματα που ήταν μπλεγμένος ως τώρα. Σύντομα όμως αναγκάζεται να επιστρέψει στα πράγματα, για να βοηθήσει αυτή τη φορά τον αδελφό του, που βρίσκεται όμηρος στα χέρια μιας συμμορίας. Αν δεν προλάβει να κλέψει 50 συλλεκτικά αυτοκίνητα μέσα σε μια νύχτα για τη σπείρα διακίνησης κλεμμένων αυτοκινήτων που τον κρατά όμηρο, κινδυνεύει να μη δει τον αδελφό του ζωντανό ποτέ ξανά…

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Αντζελίνα Τζολί, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντελρόι Λίντο, Τζιοβάνι Ρίμπισι, Σκοτ Κάαν, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Skai, Τετάρτη 30/11 στις 21:00

«Ο Πεταλούδας» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Νόερ

Δραματική περιπέτεια – Η επική ιστορία ενός διαρρήκτη θησαυροφυλακίων από τον υπόκοσμο του Παρισιού, ο οποίος παγιδεύεται και κατηγορείται άδικα για έναν φόνο, που δεν διέπραξε. Καταδικάζεται σε ισόβια για να εκτίσει την ποινή του σε ένα διαβόητο, απάνθρωπο σωφρονιστικό ίδρυμα στο «Νησί του Διαβόλου». Αποφασισμένος να ξανακερδίσει την ελευθερία του, με όποιο τίμημα, δημιουργεί μια απρόσμενη συμμαχία με έναν συγκρατούμενό του παραχαράκτη, προκειμένου να σχεδιάσουν την απόδρασή τους.

Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Ράμι Μάλεκ, Κρίστοφερ Φεαρμπανκ, Ντάμιαν Οκλοπτζικ, Τόμι Φλάναγκαν, Ιβ Χιούσον.

*Star, Τετάρτη 30/11 στις 21:00

«Μαρί Κιουρί: Η Γυναίκα που Άλλαξε τον Κόσμο» (2019) σκηνοθεσία Μαρζάν Σατραπί

Δραματική – Ένα ταξίδι στη ζωή της θρυλικής Μαρί Σλοντόφσκα Κιουρί (Ρόζαμουντ Πάικ), στις παθιασμένες σχέσεις της, στις επιστημονικές καινοτομίες της που της απέφεραν το Νόμπελ και στις συνέπειες αυτών για τον κόσμο ολόκληρο.

Μετά τον θάνατο του αγαπημένο της συζύγου και συνερευνητή, η Μαρία Κιουρί παραμένει ισχυρά δεσμευμένη στην επιστήμη της καθώς συνεχίζει να εξηγεί άγνωστα μέχρι τότε ραδιενεργά στοιχεία.

Σύντομα ωστόσο γίνεται προφανές και στην ίδια ότι το έργο της μπορεί να καταλήξει σε ιατρικές εφαρμογές που θα σώσουν χιλιάδες ζωές ή σε πολεμικές χρήσεις που θα τις αφανίσουν ανά εκατομμύρια.

Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Σάμ Ράιλι, Ανια Τέιλορ-Τζόι, Aνερίν Μπαρνάρ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Κόρεϊ Τζόνσον.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 30/11 στις 22:00

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης  – Ο αγώνας ενάντια στην εφιαλτική κυριαρχία των Μηχανών συνεχίζεται. Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας. Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Τετάρτη 30/11 στις 23:00

«Ναυάγιο στην Παράνοια» (2009) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Σμιθ

Θρίλερ Μυστηρίου Φαντασίας – Από την πρώτη στιγμή που η Τζες αποφάσισε να πάει μια κρουαζιέρα με τους φίλους της, είχε την αίσθηση ότι κάτι δεν θα πάει καλά.

Οι υποψίες της επιβεβαιώνονται όταν μια ισχυρή καταιγίδα τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν το γιοτ και να επιβιβαστούν σε ένα ακυβέρνητο υπερωκεάνιο, στο οποίο η Τζες είναι σίγουρη πως έχει ξαναμπεί.

Παίζουν: Μελίσα Τζόρτζ, Τζόσουα ΜακΆιβορ, Τζακ Τέιλορ, Μάικλ Ντόρμαν, Λίαμ Χέμσγουορθ.

*Skai, Τετάρτη 30/11 στις 23:30

«Περιοχή Υψηλού Κινδύνου» (2018) σκηνοθεσία Λιν Όεντινγκ

Δράσης – Ο Τζο Μπρέιβεν είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας υλοτομίας, ο οποίος ζει ήρεμα με την οικογένειά του στον Καναδά.

Όταν μετά από ένα ατυχές περιστατικό όπου ο πατέρας του Τζο θα βρεθεί στο νοσοκομείο, η οικογένεια θα αποφασίσει να κάνει μια ανάπαυλα από τις υποχρεώσεις της και να βρεθούν όλοι μαζί στο απομονωμένο καταφύγιό τους στο βουνό.

Εκεί, όμως, θα βρεθούν αντιμέτωποι με επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την επιχείρηση του Τζο ως βιτρίνα για τη διακίνηση κοκαΐνης.

Τα έβαλαν όμως με τον λάθος άνθρωπο… Τίποτα δεν θα σταματήσει τον Τζο από το να προστατεύσει με κάθε τρόπο αυτούς που αγαπά.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Τζιλ Βάγκνερ, Στίβεν Λανγκ.

*Star, Τετάρτη 30/11 στις 23:50

«Ο Κυνηγός της Νύχτας» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ρέιμοντ 

Δράσης – Ένας ταλαιπωρημένος αστυνομικός, ο Γουόλτερ Μάρσαλ (Χένρι Καβίλ), το αστυνομικό σώμα στο οποίο ανήκει και ένας αυτόκλητος τιμωρός εμπλέκονται σε μία επικίνδυνη συνομωσία που σχετίζεται με απαγωγές και δολοφονίες γυναικών.

Όταν το σώμα μιας νεαρής γυναίκας βρίσκεται σε ένα φορτηγό ξυλείας στη Μινεσότα, ο ντετέκτιβ Γουόλτερ Μάρσαλ υποψιάζεται ότι το θύμα πήδηξε μέχρι θανάτου για να ξεφύγει από έναν απαγωγέα.

Παράλληλα μία υπόθεση απαχθέντων γυναικών εξιχνιάζεται όταν τις βρίσκουν στην έπαυλη του Σάιμον Σταλς (Μπεν Κίνγκσλεϊ), ο οποίος πάσχει από ψυχική αναπηρία.
Ο Σάιμον συλλαμβάνεται και η αστυνομία προσπαθεί να προσδιορίσει αν είναι υπεύθυνος για τις απαγωγές. Ερευνώντας το ιστορικό του Σάιμον, ανακαλύπτουν ότι γεννήθηκε από βιασμό και η μητέρα του αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πριν τον γεννήσει….

Παίζουν: Χένρι Καβίλ, Αλεξάντρα Νταντάριο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Στάνλεϊ Τούτσι, Σάρα Τόμπσον, Ιλιάνα Τζόουνς, Μπρένταν Φλέτσερ, Έμα Τρέμπλε.

*Alpha, Τετάρτη 30/11 στις 00:00

«Πίσω στο Σπίτι» (2012) σκηνοθεσία Τζέρυ Σικορίτι

Δραματική – Η Μέλοντι, μια εργασιομανής επιχειρηματίας, είναι επιτέλους έτοιμη να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων μαζί με τις φίλες της. Για κακή της τύχη, όμως, το αφεντικό της αποφασίζει να την στείλει στην πόλη απ’ όπου κατάγεται, ώστε να πείσει τους πεισματάρηδες κατοίκους της, να συμφωνήσουν για να χτιστεί εκεί ένα μεγάλο πολυκατάστημα της εταιρίας για την οποία εργάζεται.

Ενώ έχει πια απελπιστεί και θέλει διακαώς να επιστρέψει πίσω στο σπίτι της και στη ζωή της, το ξύπνημά της από έναν γρήγορο ύπνο θα την φέρει σε μια διαφορετική πραγματικότητα, όπου δεν έχει φύγει ποτέ από το πατρικό της σπίτι και έχει παντρευτεί τον παιδικό της έρωτα, Κάρτερ.

Έτσι, η Μέλοντι καλείται να συνειδητοποιήσει τι της έχει συμβεί και εάν αυτή η καινούρια ζωή ίσως είναι αυτό που στα αλήθεια έχει ανάγκη.

Παίζουν: Τζένι Γκαρθ, Κάμερον Μάθισον, Κριστίν Μπουθ, Μαρία Ντελ Μαρ.

*Alpha, Τετάρτη 30/11 στις 02:00