Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονος που ανασύρθηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα στον Κολωνό

Με πολυοργανική ανεπάρκεια στη ΜΕΘ του «Αττικόν» – Βίντεο και φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού

Πολύ κρίσιμες είναι οι ώρες για τον 5χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν» μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι που έμενε με την οικογένειά του στον Κολωνό το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του παιδιού είναι «πολύ σοβαρή, απελπιστικά άσχημη, είναι διασωληνωμένο με πολυοργανική ανεπάρκεια».

Εντωμεταξύ ο πατέρας του παιδιού αναμένεται να κληθεί εκ νέου για κατάθεση σήμερα, Δευτέρα, το πρωί προκειμένου να δώσει νέες εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πατέρας του 5χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης, αρχικά είπε στους πυροσβέστες ότι ότι ήταν στην είσοδο του κτηρίου για να ξεκουραστεί από την εργασία τους στις ελιές αλλά στη συνέχεια τους είπε ότι ήταν στο διαμέρισμα και έβγαλε τα παιδιά ο ίδιος.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα κληθεί να καταθέσει εκ νέου, προκειμένου να αποσαφηνίσει τα θολά σημεία της υπόθεσης.

Μαζί με το 5χρονο παιδί στο διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης βρίσκονταν τα δύο ανήλικα αδέλφια του ηλικίας 8 και 12 ετών τα οποία κατάφεραν να βγουν από το διαμέρισμα, λίγο πριν φτάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Κυριακής, ξεκίνησε από το αναμμένο μάτι της κουζίνας του διαμερίσματος δευτέρου ορόφου.

Ήταν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του, από το υπνοδωμάτιό του, το 5χρονο αγόρι.

Η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Bίντεο από το εσωτερικό του σπιτιού μετά τη φωτιά