11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μία Παρασκευή με πολλές επιλογές για να παρακολουθήσεις στην τηλεόραση.

«Ο Θησαυρός» (2017) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης, η προσφάτως χήρα, Θεώνη Κανελοπιπεράκη, προσπαθεί να κρατήσει όρθιο τον ξενώνα που άφησε πίσω του ο μακαρίτης μαζί με τα χρέη του. Καθώς όμως τα δωμάτια δεν ενοικιάζονται εύκολα, αρχίζει να διαδίδει με τη βοήθεια της ανιψιάς της, Λουκίας, πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό από την περίοδο της Κατοχής. Πολύ σύντομα, ο ξενώνας αρχίζει να κατακλύζεται από θησαυροθήρες.

Ανάμεσά τους, ένας άντρας ισόβια ερωτευμένος με την Θεώνη, ένας ζηλιάρης ιδιοκτήτης πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών με την Ιταλίδα-καλλονή γυναίκα του, αλλά και ο τοπικός μαφιόζος, που στο πίσω μέρος του μυαλού του βλέπει εκεί ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Όλοι τους όμως υπολογίζουν χωρίς… την ξενοδόχο, που έχει στο μυαλό της το δικό της σχέδιο.

Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σπύρος Φωκάς, Σωτήρης Καλιβάτσης, Γιώργος Γιαννόπουλος.

*Star, Παρασκευή 02/12, στις 20:50

«Ο Γκρινιάρης» (2018) σκηνοθεσία Αντρές Κουτουριέρ

Κινούμενα Σχέδια  – Ένα νεαρό αγόρι, ο Τέρι, βρίσκεται ξαφνικά στον πολύχρωμο κόσμο του Γκρούβιναμ. Εκεί, ο δόλιος μάγος Γκρινιάρης έχει ρίξει ολόγυρα το ξόρκι του, και το το γέλιο ανήκει στο παρελθόν.

Ο Τέρι πρέπει να ταξιδέψει σε όλο το βασίλειο για να βρει ένα νέο ξόρκι που θα επαναφέρει τη χαρά σε όλους.

Πρέπει επίσης να βοηθήσει την πριγκίπισσα Αυγή, να ξεπεράσει σε πονηριά όλα τα παράξενα και καταπληκτικά πλάσματα που θα συναντήσει στο διάβα του και να προσπαθήσει να αποδεχτεί αυτό το μικρό πράγμα που ονομάζεται «αλλαγή».

*Open, Παρασκευή 02/12, στις 21:00

«Κουνγκ Φου Πάντα» (2008) σκηνοθεσία Τζον Στίβενσον, Μαρκ Όσμπορν

Κινούμενα Σχέδια – Ο Πο είναι ένα φιλήσυχο, στρουμπουλό, γλυκό, λίγο αδέξιο και σίγουρα πολύ τεμπέλικο Πάντα που έχει μονάχα ένα όνειρο: να γίνει δεξιοτέχνης στο Κουνγκ Φου…

Μετά από μια σειρά ξεκαρδιστικών συμπτώσεων, ο Πο βλέπει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα και μυείται στον κόσμο του Κουνγκ Φου από τον γκουρού του είδους Σίφου στο πλευρό των Υπέροχων Πέντε…

Όταν ένας κακός πολεμιστής του Κουνγκ Φου προφητεύεται ότι θα δραπετεύσει μετά από είκοσι χρόνια στη φυλακή, που δεν είναι άλλο από τη λευκή λεοπάρδαλη Τάι Λαν, ο Πο ονομάζεται άθελά του ως ο επιλεγμένος που προορίζεται να τον νικήσει και να φέρει την ειρήνη στη γη, τόσο για την καταστροφή των κατοίκων του όσο και για τους πολεμιστές Κουνγκ Φου.

Πλέον οι πολεμικές τέχνες αποκτούν άλλη διάσταση! Extra large!

Με τις φωνές των: Τζακ Μπλακ, Ντάστιν Χόφμαν, Ιαν Μακ Σέιν, Αντζελίνα Τζολί, Σεθ Ρόγκεν, Λούσι Λιού, Ντέιβιντ Κρος, Τζέιμς Χογκ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Νταν Φόγκλερ,Τζάκι Τσαν.

*Alpha, Παρασκευή 02/12, στις 21:40

«Ένα Όμορφο Αγόρι» (2017) σκηνοθεσία Φέλιξ Φον Γκρόνιγκεν

Δράμα – Ο Nic είναι παιδί χωρισμένης οικογένειας και ζει αρμονικά ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, με τον πατέρα του, τη νέα του σύζυγο και τα νέα του αδέρφια. Είναι ένας τυπικός έφηβος, άριστος μαθητής, μετρίως επαναστατημένος, ευγενικός και έχει όλη τη ζωή μπροστά του. Είχε αρχίσει να πειραματίζεται με τα ναρκωτικά όταν ήταν 12 ετών, αλλά στην εφηβεία του δοκίμασε για πρώτη φορά μεθαμφετανίνη. Πολύ γρήγορα μεταμορφώθηκε σέ έναν πλήρως εξαρτημένο από ουσίες έφηβο και παρά τις προσπάθειες αποτοξίνωσης και τις υποσχέσεις βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον κόσμο των ναρκωτικών. Ο πατέρας του αγωνίζεται να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη και με τη δύναμη της αγάπης να σώσει το «όμορφο αγόρι» από τα δίχτυα της εξάρτησης.

Μια οικογένεια αντιμέτωπη με τον δαίμονα της εξάρτησης, δυο άνθρωποι που έχουν χάσει τον δρόμο τους, αλλά θα ξαναβρούν ο ένας τον άλλον, καθώς και τον εαυτό τους.

Παίζουν: Στιβ Κάρελ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Μόρα Τίρνεϊ, Έιμι Ράιαν

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 02/12, στις 22:00

«Η Ομίχλη» (2007) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Τρόμου – Ο Ντέιβιντ Ντρέιτον είναι δημιουργός πόστερ. Μαζί με την γυναίκα του και τον 8χρονο γιο τους ζουν σε μια μικρή πόλη, το Bridgton του Μέιν.
Μια μέρα, εκεί που ο Ντέιβιντ ζωγραφίζει στο στούντιο του, ξεσπά μια τρομακτική καταιγίδα. Όταν ο καιρός ηρεμεί βλέπουν ένα δέντρο να έχει «μπει» στο σπίτι από το παράθυρο του στούντιο κι ένα άλλο να έχει καταστρέψει το σπιτάκι όπου φυλούσαν τη βάρκα τους.

Η γυναίκα του Ντέιβιντ κοιτά πέρα από την λίμνη και βλέπει μια παράξενη ομίχλη να έρχεται καταπάνω τους. Οι κάτοικοι της πόλης, με κομμένο το ρεύμα στην περιοχή θα κατευθυνθούν σε ένα σουπερμάρκετ για προμήθειες, αλλά τα χειρότερα δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα.

Ένας άντρας με αίμα στο πρόσωπό του, φωνάζει πως κάτι παράξενο υπάρχει κρυμμένο μέσα στην ομίχλη. Μια φανατισμένη χριστιανή, η κυρία Καρμόντι, θεωρεί πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και πως έφτασε η Αποκάλυψη!

Τελικά μαθαίνουν πως ένα αποτυχημένο στρατιωτικό πείραμα έχει ως συνέπεια μια ορδή από μυστηριώδη σαρκοφάγα πλάσματα να κινούνται στην ομίχλη, χωρίς να είναι ορατά. Οι κάτοικοι θα πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τη ζωή τους, αλλά η επιβίωσή τους εξαρτάται από τη συνεργασία τους.

Κατά πόσο, όμως, αυτή είναι δυνατή δεδομένης της ανθρώπινης φύσης;

Παίζουν: Τόμας Τζέιν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Λόρι Χόλντεν, Αντρέ Μπρόγκερ, Τόμπι Τζόουνς, Νέιθαν Γκαμπλ.

*Skai, Παρασκευή 02/12, στις 23:00

«Μις Ματζικ» (1995) σκηνοθεσία Κλέρ Πέπλοε

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ο Κλιφ Γουάιατ είναι ένας γοητευτικός, πάμπλουτος γερουσιαστής που πρέπει να παντρευτεί το συντομότερο δυνατόν για να προωθήσει την πολιτική του καριέρα. Επιλέγει τη Μάιρα, μια όμορφη βοηθό ταχυδακτυλουργού, γιατί, «σε αντίθεση με τις περισσότερες γυναίκες, ξέρει να ξεχωρίζει την πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση.»

Όμως ο «μάγος» που έχει εκπαιδεύσει τη Μάιρα, πιστεύει ότι της αξίζει κάτι καλύτερο από έναν γάμο συμφέροντος. Το κόλπο που σκαρφίζεται για να ματαιώσει τον γάμο, θα οδηγήσει την προστατευόμενή του στο Μεξικό, σε αναζήτηση των αρχαίων μυστικών της αληθινής μαγείας, που κρατούν οι Ινδιάνοι σαμάνοι.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία, όμως, για τη Μάιρα, θα έρθει όταν χρειαστεί να ρισκάρει την καρδιά της για να ζήσει τον αληθινό έρωτα.

Παίζουν: Μπρίτζετ Φόντα, Ράσελ Κρόου, Τζιμ Μπροντμπεντ, Ντ. Γ. Μόφετ, Πολ Ροντρίγκεζ, Έουβα Άντερσον.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 02/12, στις 23:15

«Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη» (2014) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Αστυνομική – Ο Πίτερ Ντέβερο, πρώην πράκτορας της CIA, καλείται να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπίας, όταν μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν αρχίζει τώρα να σκαρφαλώνει στην επικαιρότητα.

Με το κωδικό όνομα «The November Man», η αποστολή του είναι να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ, η οποία αποτελεί πρόσωπο-κλειδί πίσω από μια συνωμοσία που τα πλοκάμια της φτάνουν πολλά χρόνια πίσω. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι αυτή η αποστολή είναι στο στόχαστρο ενός άλλου συναδέλφου της CIA.

Οι υποψίες για την ύπαρξη «διπλού πράκτορα» μέσα στην υπηρεσία, τώρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, την ίδια στιγμή που το άγριο κυνήγι γάτας και ποντικού κορυφώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια πολιτική ισορροπία.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λιουκ Μπρέισι, Olga Kurylenko, Ελίζα Τέιλορ, Γουίλ Πάτον.

*Alpha, Παρασκευή 02/12, στις 23:30

«Tammy» (2014) σκηνοθεσία Μπεν Φαλκόνε

Κωμωδία – Η Τάμι (Μελίσα Μακ Κάρθι) νομίζει ότι ζει μια σταθερή και καλή ζωή, όταν την απολύουν ξαφνικά από το φαστφουντάδικο που δουλεύει. Ακόμα χειρότερα, επιστρέφει σπίτι και βρίσκει τον σύζυγο της σε ρομαντικό δείπνο με τη γειτόνισσα. Αμέσως μαζεύει τα πράγματα της και μετακομίζει τρία τετράγωνα μακριά, στο σπίτι των γονιών της.

Όταν η μητέρα της (Κάθι Μπέιτς) αρνείται να της δώσει το αυτοκίνητο για να ταξιδέψει στους καταρράκτες του Νιαγάρα, η Τάμι βρίσκει σε αυτό σύμμαχο στην αλκοολική της γιαγιά, την Περλ (Σούζαν Σάραντον), που μένει μαζί τους. Όμως, η Περλ δεν δέχεται αν δεν ταξιδέψουν παρέα και μαζί ξεκινούν για τον μακρύ δρόμο. Το πρόβλημα είναι πως η γιαγιά έχει αρκετά προβλήματα υγείας και η Τάμι πρέπει να γίνει και «μπέιμπι-σίτερ».

Παίζουν: Μαρκ Ντίπλας, Μελίσα Μακ Κάρθι, Σούζαν Σαράντον, Νταν Ακρόιντ, Μπεν Φαλκόνε, Κάθι Μπέιτς, Άλισον Τζάνεϊ, Νατ Φάξον, Τόνι Κολέτ, Σάντρα Ο, Σάρα Μπέικερ.

*Star, Παρασκευή 02/12, στις 01:45

«Μια Ευχή για τα Χριστούγεννα» (2019) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ράιτ 

Ρομαντική – Η Χάνα, εκδότρια βιβλίων, αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον πρώην αντίπαλό της, Ράιαν, με σκοπό να φέρουν μια διάσημη συγγραφέα στην ομάδα του εκδοτικού οίκου, που ανήκει στην οικογένεια της Χάνα. Στην πορεία, όμως, συνειδητοποιούν ότι η συγγραφέας Τίνα έχει χάσει την πίστη της στο πνεύμα των Χριστουγέννων και δεν θέλει να γράψει άλλο. Έτσι, οι δύο πρώην αντίπαλοι, προσπαθούν να μεταπείσουν την Τίνα, κάτι που θα τους φέρει πιο κοντά απ’ όσο υπολόγιζαν.

Παίζουν: Τζέιν Λίλι, Κάρλο Μαρκς, Έρικ Κλόουζ, Ρέιτσελ Κρόφορντ, Ρομπ Στιούαρντ.

*Alpha, Παρασκευή 02/12, στις 01:45

«Η Συγκάτοικος» (2011) σκηνοθεσία Κρίστιαν Ε. Κρίστιανσεν

Δραματική Τρόμου Φαντασίας – Η Σάρα (Μίνκα Κέλι) είναι πρωτοετής φοιτήτρια και ξεκινάει την χρονιά της με τον πιο ευοίωνο τρόπο, αφού γρήγορα κάνει σχέση με τον Στίβεν (Καμ Ζιγκαντέ) και ταυτόχρονα βρίσκει τη νέα της συγκάτοικο, την Ρεμπέκα (Λέιτoν Μέεστερ).

Ό,τι αρχίζει σαν φιλία καταλήγει σε εφιάλτη όταν η Σάρα συνειδητοποιεί ότι η καινούρια της φίλη έχει εμμονές, ψυχική αστάθεια… και φονικές τάσεις!

Παίζουν: Μπίλι Ζέιν, Μίνκα Κέλι, Ματ Λάντερ, Καμ Γκίγκαντετ, Λέιτον Μέεστερ.

*Mega, Παρασκευή 02/12, στις 02:10

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης  – Ο αγώνας ενάντια στην εφιαλτική κυριαρχία των Μηχανών συνεχίζεται. Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας. Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Παρασκευή 02/12, στις 02:30