9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες της “μεγάλης οθόνης” έρχονται στο σαλόνι σου!

«Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3» (2019) σκηνοθεσία Ντιν ΝτεΜπλουά

Κινούμενα Σχέδια – Στη νέα ταινία, ο επικεφαλής και κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Άστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου μπορούν να ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους.

Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και η πιο σκοτεινή απειλή θα ταράξει την ισορροπία της καλά κρυμμένης αυτής πόλης, όσο και του νησιού Μπερκ.

Ο Ψάρης και ο Φαφούτης καλούνται να αφήσουν την ασφάλεια του μοναδικού σπιτιού που έχουν γνωρίσει, για ένα δύσκολο ταξίδι με προορισμό τη συναρπαστική μάχη σε μυθικούς κόσμους, απέναντι στο τρομερό κακό που απειλεί τους πάντες.

Το πεπρωμένο τους θα είναι να παλέψουν ενωμένοι, με αυταπάρνηση, μέχρι τα βάθη της Γης, για όλες τις «αξίες» που έχουν αποκτήσει μαζί στις περιπέτειές τους και για όλα όσα έχουν μάθει να θεωρούν «ιδανικά». Κάπως έτσι θα δοκιμαστεί καθοριστικά και η δύναμη της φιλίας τους.

*Star, Σάββατο 10/12 στις 20:50

«Παιχνίδια Ολέθρου» (1992) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Δράσης Περιπέτεια – Ο Τζακ Ράιαν (Χάρισον Φορντ), αναλυτής της CIA, βρίσκεται στο Λονδίνο για διακοπές με την οικογένειά του.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής τους στο παλάτι του Μπάκινκχαμ, γίνεται τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λόρδου Χολμς (Τζέιμς Φοξ), μέλους της Βασιλικής οικογένειας. Ο Ράιαν σώζει τον Χολμς από βέβαιο θάνατο, όμως ταυτόχρονα βάζει χωρίς να το θέλει και την οικογένειά του στο στόχαστρο μιας ιρλανδικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ενώ θα σκοτώσει τον νεαρό αδελφό ενός από τους τρομοκράτες, πιστεύει ότι όλα έχουν τελειώσει κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ. Όμως, το όνομά του μπαίνει πρώτο στη λίστα του Ιρλανδού τρομοκράτη Σον Μίλερ (Σον Μπην), που ορκίζεται να τον εκδικηθεί..

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Αν Άρτσερ, Πάτρικ Μπέργκιν, Σον Μπιν, Θόρα Μπερτς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

*Skia, Σάββατο 10/12 στις 21:00

«Μαδαγασκάρη» (2008) σκηνοθεσία Έρικ Νταρνέλ και Τομ ΜακΓκραθ

Κινούμενα Σχέδια – Στον ζωολογικό κήπο του Σέντραλ Πάρκ στη Νέα Υόρκη τέσσερα ζώα που δεν αντέχουν την καταπίεση να ζουν φυλακισμένα, πήραν την απόφαση να αποδράσουν από τον ζωολογικό κήπο και να πάνε να ζήσουν αλλού.

Πού;

Στη Μαδαγασκάρη, εκεί που θα καταλήξουν οι αλλοπρόσαλλες πράξεις τους. Ένα λιοντάρι αρχηγός με πολλά όνειρα, μία ζέβρα με απίστευτο χιούμορ, μία δυναμική ιπποπόταμος και μια κατά φαντασίαν ασθενής καμηλοπάρδαλη θα ξεπεράσουν κάθε φόβο και πάθος και θα ξεφύγουν από την τροχιά της καθημερινότητάς τους, ψάχνοντας για κάτι καλύτερο.

Συναντούν και 3 λαιμούριους, με πιο βασικό τον Μορτ, ένα αθώο πλασματάκι που βρωμάει και του αρέσουν τα πόδια.

Στη μεταγλωττισμένη εκδοχή ακούγονται οι: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Διαμαντής Καραναστάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γρηγόρης Γαλάτης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λεωνίδας Κακούρης, Θάνος Καλλίρης, Φώτης Πετρίδης, Φώτης Πετρίδης.

*Star, Σάββατο 10/12 στις 23:00

«Momentum» (2015) σκηνοθεσία Στίβεν Καμπανέλι

Δράσης Μυστηρίου – Στην Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής, η ληστεία που συμμετέχει η Άλεξ Φάραντεϊ πηγαίνει τελείως στραβά.

Όμορφη, έξυπνη και σκληρή, πλέον ρισκάρει να συλληφθεί.

Αλλά το πρόβλημα της δεν τελειώνει εκεί.

Γίνεται μάρτυρας της βάναυσης δολοφονίας ενός από τη συμμορίας της, από ένα διεθνές συνδικάτο που αναζητά ένα κλειδί.

Καθώς διαφεύγει από τη σκηνή του εγκλήματος, τη βλέπει ο αδίστακτος Κος Γουάσινγκτον. Τώρα, η Άλεξ τρέχει για τη ζωή της τόσο τη δική της, όσο κι αυτών που γνωρίζουν για το μυστηριώδες κλειδί και το τι ανοίγει.

Ο Μόργκαν Φρίμαν προσφέρθηκε να συμμετάσχει στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Στέφεν Καμπανέλι, μιας και τον γνώριζε από την εποχή που ήταν κάμεραμαν του Κλιντ Ίστγουντ.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Όλγκα Κουριλένκο, Τζέιμς Πιούρφοϊ, Ντάνιελ Φοξ.

*Skai, Σάββατο 10/12 στις 23:15

«Εισβολή» (2007) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, Τζέιμς Μακτίγκ

Μυστηρίου – Μετά την ανατίναξη ενός διαστημικού λεωφορείου πάνω από την Αμερική, αρκετοί πολίτες της χώρας αρχίζουν να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε άβουλα όντα, σαν να έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό.

Η ψυχολόγος, Κάρολ Μπένελ (Νικόλ Κίντμαν) και ο συνάδελφός της Δρ. Μπεν Ντρίσκολ (Ντάνιελ Κρεγκ) είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι στη Γη που γνωρίζουν ότι ο ιός έχει μετατραπεί σε πανδημία και προσβάλλει τα θύματά του στον ύπνο τους.

Η Κάρολ αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην σύζυγός της είναι θύμα της πανδημίας και ότι ο γιος της, ο οποίος είναι μαζί του, είναι ο μόνος που κρατά το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση της πανώλης.

Αποφασισμένη να σώσει το παιδί της και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το καταφέρει..

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρέγκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζέφρι Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Βερόνικα Κατράιτ, Τζόζεφ Σόμερ, Σηλια Γουέστον.

*Open, Σάββατο 10/12 στις 23:30

«Η Ιεραρχία του Εγκλήματος» (2007) σκηνοθεσία Αλέξι ΤανΔράμα, δράσης – Τρεις φίλοι, ο Φανγκ, ο Κανγκ και ο Χου ξεκινούν πάμφτωχοι από το μικρό ψαράδικο χωριό τους και φτάνουν στη Σαγκάη. Θαμπώνονται από το εύκολο χρήμα και την παρανομία. Βυθίζονται στη σαγηνευτική και διεφθαρμένη ζωή του πιο διάσημου κλαμπ της Σαγκάης, τους Paradise Club. Το κλαμπ ανήκει στον Χονγκ, έναν από τους μεγαλύτερους μαφιόζους της περιοχής.

Καθώς οι τρεις φίλοι ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας του εγκλήματος, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους, με τα πάθη τους, με το αίμα που θα κυλήσει ανάμεσά τους και τις ζωές τους που θα χαθούν, σφραγίζουν τη μοίρα

Παίζουν: Ντάνιελ Γου, Λιου Γε, Σου Κι, Σουν Χόγκλεϊ, Τσανγκ Τσεν.

*Skai, Σάββατο 10/12 στις 01:15

«Η Μεγάλη Υπόσχεση» (2016) σκηνοθεσία Τέρι Τζορτζ 

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο Mάικλ Μπογκοσιάν (Όσκαρ Άιζακ), ένας σπουδαστής ιατρικής γνωρίζει την δασκάλα χορού Άνα Κεσαριάν (Σαρλοτ λε Μπον) στην Κωνσταντινούπολη, στα τέλη του 1914.

Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά εκείνος διστάζει να την διεκδικήσει για να μην συγκρουστεί με τον Κρις Μάγιερς, τον Αμερικανό φωτορεπόρτερ (Κρίστιαν Μπέιλ), που είναι ο φίλος της.

Ο Κρις είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων και συγκεντρώνει ενοχοποιητικό υλικό. Ενώ βλέπει την υπόθεση να γιγαντώνεται μπροστά του, η αγαπημένη του Άνα αρχίζει να απομακρύνεται.

Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.

Παίζουν: Όσκαρ Αϊζακ, Κρίστιαν Μπέιλ, Σαρλότ Λε Μπον, Ζαν Ρενό.

*Alpha, Σάββατο 10/12 στις 01:30

«Μαγικά Φίλτρα» (1998) σκηνοθεσία Γκρίφιν Νταν

Κομεντί Ρομαντική Φαντασίας – Σε ένα μικρό νησί της Μασαχουσέτης, εδώ και πάνω από 300 χρόνια , οι κάτοικοι αποδίδουν όλα τα κακά και τις ατυχίες που τους συμβαίνουν στις γυναίκες της οικογένειας Όουενς. Τις θεωρούν μάγισσες, μοχθηρές, ανήθικες και θανατηφόρες για το ανδρικό φύλο.

Η Γκίλιαν (Νικόλ Κίντμαν) και η Σάλι Όουενς (Σάντρα Μπούλοκ) μετά τον θάνατο των γονιών τους έρχονται να ζήσουν στο νησί με τις δύο θείες τους (Ντάιαν Γουέστ & Στόκανρντ Τσάνιγκ). Και οι τέσσερις γυναίκες διατηρούν την μαγική δύναμη των προγόνων τους, που περνά από γενιά σε γενιά.
Όμως η ίδια αρνητική διάθεση από τους συμπολίτες τους τις στιγματίζει ακόμη και σήμερα αφού θεωρούνται υπαίτιες για κάθε ατυχία.
Παράλληλα τις κατατρέχει μια παλιά κατάρα να μην ζήσουν ευτυχισμένες δίπλα σε έναν εραστή, αφού οι άντρες στην οικογένεια Όουενς είναι καταδικασμένοι να πεθαίνουν νωρίς.

Η Σάλι όμως είναι αποφασισμένη να γνωρίσει τον έρωτα, αλλά για να το καταφέρει, θα πρέπει πρώτα ή να σπάσει την κατάρα ή να βρει ένα ξόρκι που να της στείλει τον πραγματικό έρωτα. Το μόνο που επιθυμεί είναι να ζήσει μια φυσιολογική ζωή ως κοινή θνητή.

Η Γκίλιαν από την άλλη, ατίθαση και περιπετειώδης το σκάει από το νησί για να ζήσει την ένταση του έρωτα.

Όταν ο Τζίμι, πρώην σύντροφός της και επικίνδυνος αρχίζει να την καταδιώκει, αναζητά καταφύγιο πίσω στο νησί, φέρνοντας αντιμέτωπη όλη την οικογένεια με μεταφυσικούς δαίμονες και κινδύνους…

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Νικόλ Κίντμαν, Ντάιαν Γουίστ, Γκόραν Βίσντζικ, Στόκαρντ Τσάνινγκ, Έινταν Κουίν, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ

*Star, Σάββατο 10/12 στις 01:30

«Οι Άντρες με τα Μαύρα» (1997) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ 

Κωμωδία – Βρισκόμαστε στο όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον και η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε ένα κρυφό παράδεισο για ένα πλήθος εξωγήινων προσφύγων από όλες τις γωνιές του σύμπαντος.

Μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, οι «Άνδρες με τα μαύρα», φέρουν την ευθύνη να κρατούν τα μεταμφιεσμένα όντα σε τάξη προκειμένου να αποφεύγονται οι διαταραχές στην ισορροπία του ανθρώπινου πληθυσμού.

Όταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης φθάνει στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του το καθήκον της σύλληψης του και ακολούθως της σωτηρίας του κόσμου θα αναλάβουν ένας πράκτορας της οργάνωσης και ένας νεαρός μαθητευόμενός του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Λίντα Φιορεντίνο, Βίνσεντ Ντ  Ονόφριο.

*Mega, Σάββατο 10/12 στις 02:10