10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράμα, τρόμου, κομεντί… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«Έλλιοτ: Ο Πιο Μικρός Τάρανδος» (2018) σκηνοθεσία Τζένιφερ Γουέστκοτ

Κινούμενα Σχέδια – Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Βόρειος Πόλος όταν ένας από τους τάρανδους του Άι Βασίλη ανακοινώνει ξαφνικά ότι αποσύρεται! Οι γιορτές πλησιάζουν και πρέπει άμεσα να βρεθεί αντικαταστάτης!

Χωρίς κανείς να το περιμένει, ο Έλλιοτ και ο καλύτερος του φίλος αποδεικνύονται ότι είναι ιδανικοί για τη δουλειά. Καθώς οι δύο φίλοι εκπαιδεύονται στον Βόρειο Πόλο, θα μάθουν ότι τα Χριστούγεννα – όπως τα ξέρουμε – οδεύουν προς την καταστροφή. Ταυτόχρονα, πίσω στη φάρμα που ζούσαν, μια σατανική κυρία απειλεί τη ζωή των φίλων τους.

Ο Έλλιοτ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής τους: να σώσει τους φίλους του ή να ακολουθήσει το όνειρό του και να σώσει τα Χριστούγεννα. Ετοιμαστείτε να αγαπήσετε τον Έλλιοτ, τον πιο μικρό τάρανδο με την πιο μεγάλη καρδιά που θα σας φέρει τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Με τις φωνές των: Γιώργος Σκουφης, Τάνια Παλαιολόγου, Βασίλης Παπαστάθης, Μελίνα Κατσακούλη, Νίκος Παπαδόπουλος, Ιφιγένεια Στάικου.

*Star, Σάββατο 17/12 στις 20:50

«Σχέδιο Πτήσης» (2005) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Δραματική Μυστηρίου Τρόμου – Στη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης με αεροπλάνο τελευταίας τεχνολογίας όπου μεταφέρεται το φέρετρο του μακαρίτη άντρα της, η μηχανικός αεροσκαφών Κάιλ διαπιστώνει την εξαφάνιση της 7χρονης κόρη της, η οποία όχι μόνο δεν είναι στη λίστα επιβατών, αλλά και κανείς από τους επιβάτες ή το προσωπικό δεν την έχει δει.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Πίτερ Σαρσαγκααρντ, Μαρλίν Λιβστον, Σον Μπιν, Κειτ Μπεαχαν

*Skai, Σάββατο 17/12 στις 21:00

«Last Christmas» (2019) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Κομεντί Ρομαντική – Η Κέιτ βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνά ει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της – μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως «ξωτικό» σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα.

H Κέιτ έχει καλή φωνή. Τόσο καλή που θα μπορούσε να είναι ποπ σταρ, αλλά την έχει παραμελήσει.

Ο Τομ φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς της φραγμούς .

Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, Χένρι Γκόλντινγκ, Εμα Τόμπσον, Μισέλ Γέο.

*Ant1, Σάββατο 17/12 στις 22:45

«Σρεκ» (2001) σκηνοθεσία Άντριου Άνταμσον, Βίκι Τζένσον

Κινούμενα Σχέδια – Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ έναν ερημικό βάλτο, ζούσε ένα καλόκαρδο τέρας των παραμυθιών, ο Σρεκ. Η πολύτιμη γαλήνη του θα διακοπεί απότομα όταν εμφανιστούν στην περιοχή του, διάφοροι χαρακτήρες παραμυθιών-καλοί και κακοί, αφού ο σατανικός λόρδος Φαρκάντ τους έχει διώξει από την χώρα του Ντάλοκ, προκειμένου να είναι όλα βαρετά, όσο και ο ίδιος.

Προκειμένου να σώσει τα σπίτια τους – αλλά και το δικό του – ο Σρεκ συναντά τον Φαρκάντ και οι δυο τους κάνουν την εξής συμφωνία: προκειμένου ο Φαρκάντ να ξαναδεχτεί πίσω στο Ντάλοκ όλους τους ήρωες των παραμυθιών, ο Σρεκ πρέπει πρώτα να βρει την πριγκίπισσα Φιόνα, που επρόκειτο να γίνει σύζυγος του Φαρκάντ.

Δυστυχώς όμως τη Φιόνα την απήγαγε ένας τρομερός δράκος. Στην επικίνδυνη αυτή αποστολή, ο Σρεκ θα έχει ως βοηθό του τον Ντόνκι έναν πανέξυπνο, αλλά υπερβολικά φλύαρο γάιδαρο, που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για τον Σρεκ, εκτός από το να… σωπάσει!

Με τις φωνές των: Αποστόλης Ψυχράμης, Μανώλης Θεοδωράκης, Μαρίνα Σάττι, Ορέστης Καρύδα, Βιργινία Φραγκουλατζή, Κώστας Κουνέλας.

*Star, Σάββατο 17/12 στις 22:50

«Η Αυτοκρατορία των Λύκων» (2005) σκηνοθεσία Κριστιάν Ναόν

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, o αρχηγός της αστυνομίας αναλαμβάνει να διερευνήσει τον θάνατο τριών γυναικών τουρκικής καταγωγής που εργάζονταν σε οίκο ανοχής, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν άγρια παραμορφωμένα.

Παράλληλα, η τριαντάχρονη Άννα Χέιμς είναι παντρεμένη με ένα από τα υψηλότερα στελέχη του γαλλικού υπουργείου εσωτερικών. Τον τελευταίο μήνα υποφέρει από τρομακτικές παραισθήσεις και συχνές κρίσεις αμνησίας, σε σημείο που να μην αναγνωρίζει πλέον τον ίδιο της τον σύζυγο και να έχει αρχίσει να αμφισβητεί σοβαρά την ειλικρίνεια του.

Προκειμένου να εισχωρήσει στην τουρκική κοινότητα της περιοχής για την έρευνά του, ο Νερτό δεν έχει άλλη επιλογή από το να απευθυνθεί στον Ζαν-Λουί Σιφέ, έναν παλιό του συνάδελφο με τη φήμη του αμείλικτου αστυνομικού.

Δύο αγωνιώδεις αναζητήσεις.
Ένας ιστός από ψέματα και μυστικά με κοινό χαρακτηριστικό την ωμή βία.
Αυτή τη φορά, όμως τον ιστό της πλοκής θα τον υφάνουν… οι Λύκοι.

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Άρλι Χόβερ, Λάουρα Μοράντε, Ζοσελίν Κουιβιέ, Φιλίπ Μπας, Ετιέν Σικό.

*Skai Σάββατο 17/12 στις 23:00

«Winchester: Το σπίτι των φαντασμάτων» (2018) σκηνοθεσία Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Τρόμου – Σε μια απομονωμένη περιοχή 50 μίλια έξω από το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται η έπαυλη Winchester, το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο, χτισμένη το 1884.

Κατασκευαζόταν με μανιώδεις ρυθμούς, ολημερίς και ολονυχτίς για δεκαετίες, υπό τις οδηγίες της Σάρα Ουίντσεστερ (Έλεν Μίρεν): έχει επτά ορόφους και εκατοντάδες δωμάτια, διαδρόμους που δεν οδηγούν πουθενά και πόρτες πίσω από τις οποίες κρύβεται τοίχος, σαράντα επτά τζάκια, δύο χιλιάδες καταπακτές, αετώματα, πυργίσκους, αυλές, υαλογραφήματα με αποσπάσματα από σεξπηρικά έργα: «Οι ίδιες αυτές σκέψεις κατοικούν τον μικρό τούτο κόσμο».

Η ιδιοκτήτριά της έπαυλης ήταν η Σάρα Γουίντσεστερ, χήρα και κληρονόμος του Γουίλιαμ Γουίντσεστερ, διάσημου κατασκευαστή όπλων της εποχής και εμπνευστή της ομώνυμης, αυτόματης καραμπίνας.

Στον υπόλοιπο κόσμο μοιάζει με τερατώδες μνημείο που συμβολίζει την τρέλα μιας διαταραγμένης γυναίκας. Όμως η Σάρα δεν το έχτισε για τον εαυτό της, την ανιψιά της (Σάρα Σνουκ) ή τον εκκεντρικό γιατρό Έρικ Πράις (Τζέισον Κλαρκ), τον οποίο έχει καλέσει στο σπίτι, αλλά το δημιούργησε ως καταφύγιο ή τόπο περιορισμού των φαντασμάτων όσων έπεσαν θύματα του θανάσιμου όπλου.

Το έχτισε για να αντιμετωπίσει το ακατανόητο: θύμα ή θύτης, εκατοντάδες πνεύματα που διψούν για εκδίκηση, μερικά καλά και μερικά κακά, φυλακίστηκαν στο άσυλο αυτό και εκείνη ήταν η δεσμοφύλακάς τους. Και το πιο τρομακτικό πνεύμα όλων θέλει να κάνει την Σάρα μία από αυτούς…

Παίζουν: Ελεν Μίρεν, Τζέισον Κλαρκ, Σάρα Σνουκ, Εμ Γουάιζμαν, Αλανα Φαγκαν.

*Open, Σάββατο 17/12 στις 23:30

«Η Αρπαγή» (2008) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Δράσης Μυστηρίου – Ο Μπράιαν Μιλς (Λίαμ Νίσον), πρώην μυστικός πράκτορας ζει τον απόλυτο εφιάλτη. Ακούει αβοήθητος μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, την απαγωγή της ίδιας του της κόρης Κιμ και της φίλης της Αμάντα, ενώ βρίσκονται για διακοπές στη Γαλλία…

Δεν του απομένουν παρά ελάχιστες ώρες για να σώσει την κόρη του, από τα χέρια μιας αδίστακτης σπείρας που ειδικεύεται στο εμπόριο νεαρών κοριτσιών. Ο Μπράιαν πρέπει πρώτα να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα: ότι αυτός βρίσκεται στο Λος Aντζελες ενώ η κόρη του είναι ήδη στο Παρίσι

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Φάμκε Γιάνσεν, Ραντίβογιε Μπούλβιτς, Μάτζι Γκρέις.

*Open, Σάββατο 17/12 στις 01:30

«Σκοτεινός Κώδικας» (2009) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Μυστηρίου – 1958: στην τελετή αγιασμού ενός σχολείου, οι μαθητές κάνουν διάφορες ζωγραφιές, με σκοπό να αποθηκευτούν σε μια χρονοκάψουλα. Μια μαθήτρια όμως γεμίζει την κόλλα της με αμέτρητους τυχαίους αριθμούς. 2008: το συγκεκριμένο σχέδιο της νεαρής μαθήτριας πέφτει στα χέρια του μικρού Κάλεμπ.

Ο πατέρας του, καθηγητής στο επάγγελμα, θα είναι αυτός που θα ανακαλύψει ότι το κωδικοποιημένο μήνυμα προβλέπει με εξαιρετική ακρίβεια τις ημερομηνίες, τους θανάτους και τις συντεταγμένες όλων των μεγάλων καταστροφών των τελευταίων 50 ετών.

Ενώ ο καθηγητής ξεδιπλώνει το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης, συνειδητοποιεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει και τρία γεγονότα, που δεν έχουν συμβεί ακόμη και στα οποία εμπλέκονται αυτός και ο γιος του.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τσάντλερ Κάντμπουρι, Ρόουζ Μπερν, Λάρα Ρόμπινσον

*Skai, Σάββατο 17/12 στις 01:30

«Πεθαίνω για σένα» (2009) σκηνοθεσία Νίκος Καραπαναγιώτης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Πως μια κλασική Ελληνική οικογένεια, με τα κλασικά προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των μελών της, αναστατώνεται όταν ανακατευτεί ο έρωτας και θα τους οδηγήσει σε ένα ερωτικό τρίγωνο…ίσως και τετράγωνο…

Η Ζωή, η μητέρα είναι πρώην χορεύτρια, που διδάσκει ταγκό σε σχολή χορού.
Ο Λουκάς ο πατέρας, είναι τροχονόμος, γράφει στίχους και βρίσκει την “μούσα” του στον εραστή της γυναίκας του!
Ο Νεκτάριος, ο έφηβος γιος τους ψάχνει να βρει την ερωτική του ταυτότητα.

Τέλος η κουφή γιαγιά, που ερμηνεύει η Μάρθα Καραγιάννη, περνάει το χρόνο της αγκαλιά με το κινητό της και παρότι κουφή, είναι η μόνη που ακούει τα “αστραπόβροντα” της ερωτικής θύελλας.

Όλοι μπλέκονται στο κυκλοφοριακό χάος της Αθήνας, σε έναν κυκεώνα δολοφονικής αγάπης και τρυφερού μίσους.
Το κομφούζιο κορυφώνεται μ’ έναν απροσδόκητο θάνατο. Ή μήπως φόνο;

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Φάνης Μουρατίδης, Σήφης Πολυζωίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου, Νεκτάριος Λουκιανός, Μάρθα Καραγιάννη

*Alpha, Σάββατο 17/12 στις 02:00

«Ένα Στέμμα Για Τα Χριστούγεννα» (2015) σκηνοθεσία Άλεξ Ζαμ 

Δραματική Κομεντί – Μόλις έχει χάσει τη δουλειά της ως καμαριέρα η Άλι (Ντάνικα ΜακΚέλαρ), σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας στη Νέα Υόρκη και ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά. Ό υπηρέτης ενός σημαντικού πελάτη της προτείνει να εργαστεί ως γκουβερνάντα για την κόρη του εργοδότη του.

Αποφασίζει να δεχτεί την δουλειά της ισχυρής οικογένειας που ζει στην Ευρώπη και ψάχνει νταντά για την νεαρή κόρη τους.

Όταν φτάνει στον προορισμό της η Άλι ανακαλύπτει ότι η οικογένεια μένει σε πραγματικό κάστρο και είναι βασιλική οικογένεια. Η δουλειά της είναι να φροντίζει την πριγκίπισσα Θεοδώρα (Έλι Μποτέριλ) που ζει με τον πατέρα της και βασιλιά του Γουίνσαϊρ, Μαξιμίλιαν (Ρούπερτ Πένρι Τζόουνς).

Η Άλι μαθαίνει από τον βασιλιά ότι η πριγκίπισσα έχει την τάση να τρομοκρατεί όσους προσπαθούν να της επιβληθούν, μια συνήθεια που έχει επιδεινωθεί μετά τον θάνατο της μητέρας της.

Θα καταφέρει η Άλι να κερδίσει την καρδιά του μικρού κοριτσιού και να την φέρει κοντά της; Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι με βασιλιάδες και πριγκίπισσες παίρνει σάρκα και οστά και το παραμύθι έχει μόλις ξεκινήσει…

Παίζουν: Ντάνικα ΜακΚέλαρ, Ρούπερτ Πένρι-Τζόουνς, Έλι Μποτέριλ, Κόλιν ΜακΦάρλα

*Mega, Σάββατο 17/12 στις 02:10