12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Κυριακής ξεκινάει!

«Η Εποχή των Παγετώνων» (2002) σκηνοθεσία Κρις Γουέτζ, Κάρλος Σαλντάνα 

Animation – 20.000 χρόνια πριν, η Γη δεν ήταν, όπως τη γνωρίζουμε.

Μόλις έχει αρχίσει η Εποχή των Παγετώνων. Ακολουθώντας το ένστικτο της επιβίωσης, τα ζώα μεταναστεύουν προς το νότο. Όλα εκτός από ένα μαλλιαρό μαμούθ, τον Μάνι, που του αρέσει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο και ένα βραδύποδα, τον Σιντ, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τεμπέλη.

Οι δύο ήρωες θα συναντήσουν ένα εγκαταλελειμμένο ανθρώπινο μωράκι και θα αποφασίσουν να το πάνε στην οικογένειά του. Βλέποντας το μωρό σαν λαχταριστό έδεσμα, στην παρέα τους προστίθεται ο Ντιέγκο, ένας κουτοπόνηρος τίγρης.

Παράλληλα με όλα αυτά, ο γκαφατζής σκίουρος Σκρατ, προσπαθεί απεγνωσμένα να ολοκληρώσει το σκοπό της ζωής του – να θάψει ένα βελανίδι – δημιουργώντας όμως απίστευτες καταστροφές.

Η παρέα θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι για να βρει τους γονείς του μωρού αντιμετωπίζοντας εμπόδια και φοβερές περιπέτειες…

*Star, Κυριακή 18/12 στις 21:00

«Ο Τρελός τα ‘χει 400» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λάμπρος Λαμπρούκος είναι ο τυχερός της χρονιάς, αφού του έπεσε ο πρώτος αριθμός του Εθνικού λαχείου. Όμως αυτή η ξαφνική τύχη του αναστάτωσε τη ζωή και του σάλεψε το μυαλό. Έτσι, οι δικοί του αποφασίζουν να τον κλείσουν σε τρελοκομείο, γιατί, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν υπάρχει σωτηρία για τον κατά τα άλλα τυχερό Λάμπρο.

Ο Λάμπρος, όμως σιγά –σιγά, δείχνει μεγάλη βελτίωση και δεν αργεί να βγει από το τρελοκομείο. Χωρίς να το πει στους δικούς του, επιστρέφει ξαφνικά στο σπίτι του και εκεί διαπιστώνει ότι όλη του η οικογένεια έχει τρελαθεί πραγματικά.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Πάνου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Αλέκος Τζανετάκος, Κατερίνα Γώγου, Δημήτρης Νικολαϊδης, Νικήτας Πλατής, Γιώργος Κάππης.

*Open, Κυριακή 18/12 στις 22:00

«Αφήνοντας το Λας Βέγκας» (1955) σκηνοθεσία Μάικ Φίγκις

Δραματική Ρομαντική – Ο Μπεν Σάντερσον, ένας σεναριογράφος του Χόλιγουντ που έχασε τα πάντα λόγω του αλκοολισμού του, φτάνει στο Λας Βέγκας για να πιει μέχρι θανάτου. Εκεί, γνωρίζει και συνάπτει ένα άβολο σύμφωνο φιλίας και μη παρέμβασης με την πόρνη Σέρα.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Ελίζαμπεθ Σου, Τζούλιαν Σαντς.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 18/12 στις 22:30

«Sicario 2: Η μάχη των εκτελεστών» (2018) σκηνοθεσία Στέφανο Σόλιμα

Περιπέτεια – Στον πόλεμο μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών δεν υπάρχουν κανόνες και η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρχίζει να υποψιάζεται ότι πλέον τα Καρτέλ, από τα σύνορα του Μεξικού, δεν εισάγουν παράνομα μόνο ναρκωτικά αλλά και τρομοκράτες.

Αποφασισμένο να περάσει στην αντεπίθεση, το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ και φυσικά η CIA, αναθέτουν στον ομοσπονδιακό πράκτορα Ματ Γκρέιβερ (Τζος Μπρόλιν) τη βρώμικη δουλειά να τερματίσει τον υπόγειο αυτό πόλεμο, «χωρίς κανόνες» αυτή τη φορά.

Το σχέδιο του Γκρέιβερ περιλαμβάνει τον αδίστακτο Αλεχάντρο (Μπενίσιο ντελ Τόρο), ο οποίος αναλαμβάνει να απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς του Καρτέλ για να πυροδοτήσει τις συμπλοκές μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών.

Όταν όμως το κορίτσι αντιμετωπίζεται απλώς σας ενέχυρο, η μοίρα της θα βρεθεί στα χέρια των δύο αντρών οι οποίοι θα αρχίσουν να αμφισβητούν την αξία του αγώνα τους.
Οι δεσμοί που ενώνουν την αστυνομία με τα καρτέλ είναι ισχυροί και θα εμποδίσουν το δρόμο των δύο μαχητών…

Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζέφρι Ντόνοβαν, Κάθριν Κίνερ.

*Alpha, Κυριακή 18/12 στις 22:40

«Ο Σωματοφύλακας» (1993) σκηνοθεσία Μικ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Ρομαντική – Ο Κέβιν Κόσνερ είναι ο σωματοφύλακας Φρανκ Φάρμερ και η Γουίτνεϊ Χιούστον στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Ρέιτσελ Μάρον, διάσημη τραγουδίστρια, πρωταγωνιστούν σε ένα χολιγουντιανό αστυνομικό θρίλερ, που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία.

Ο Φρανκ Φάρμερ πιστεύει στον απόλυτο έλεγχο. Στην πραγματικότητα, η καριέρα του εξαρτάται απόλυτα από αυτόν. Ο Φρανκ είναι ένας πρώτης τάξης σωματοφύλακας – ίσως ο καλύτερος που υπάρχει.

Παλαιότερα ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών αφιερώνοντας τη ζωή του στην προστασία δύο Αμερικανών προέδρων και πολλών άλλων πανίσχυρων «πελατών». Ο Φρανκ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Ρέιτσελ Μάρον. Η Ρέιτσελ είναι αστέρι της ποπ, που η καριέρα της έχει φτάσει στα ύψη.

Όμως, παράλληλα με την επιτυχία, έχει μάθει να συμβιώνει με τις… συνηθισμένες «παγίδες» του επαγγέλματος: έναν σκληρό μάνατζερ, έναν δολοπλόκο υπεύθυνο Τύπου, εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές που την λατρεύουν αλλά και κάποιους που δεν τη συμπαθούν ιδιαίτερα.

Στην πραγματικότητα, εδώ και αρκετό καιρό, η Ρέιτσελ δέχεται απειλητικά γράμματα από ένας αυτοαποκαλούμενο μανιώδη θαυμαστή της. Έτσι αποφασίζει να προσλάβει σωματοφύλακα και ο Φρανκ Φάρμερ αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γουίτνεϊ Χιούστον, Γκάρι Κεμπ, Μπιλ Κομπς, Ραλφ Γουέιτ

*Star, Κυριακή 18/12 στις 22:50

«Αυτή η Νύχτα Μένει» (1999) σκηνοθεσία Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ελληνική Ταινία Δραματική Ρομαντική – Ο Ανδρέας είναι ένας νέος που διατηρεί ψιλικατζίδικο σε κάποια συνοικία της Αθήνας και μαζί με τη Στέλλα, που φιλοδοξεί να γίνει τραγουδίστρια, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στη σύγχρονη πραγματικότητα της μεγάλης ανεργίας και των πανταχόθεν κλειστών δρόμων.

Μπροστά στο γενικό αδιέξοδο, η Στέλλα εγκαταλείπει την Αθήνα και προσπαθεί να κάνει την τύχη της σαν τραγουδίστρια στα πολυάριθμα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.

Ο Ανδρέας, μαζί μ’ έναν φίλο του συγγραφέα –ο οποίος ψάχνει στα επαρχιακά σκυλάδικα εικόνες και καταστάσεις για το επόμενο βιβλίο του–, αναζητούν τη Στέλλα και κάποτε τη βρίσκουν.

Όμως απροσδόκητα και χωρίς προφανή λόγο, κάποιοι αλβανοί λαθρομετανάστες απαγάγουν τη Στέλλα και τη μεταφέρουν σε ένα ορεινό χιονισμένο τοπίο. Μετά από αλλεπάληλες συγκρούσεις, ο Ανδρέας κατορθώνει να την απελευθερώσει και να τη σφίξει στην αγκαλιά του για πάντα

Παίζουν: Nίκος Kουρής, Aθηνά Mαξίμου, Zωή Nαλμπάντη, Kώστας Mαρκόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Γιάννης Ροζάκης, Γιώργος Διαλεγμένος, Φωτεινή Μπαξεβάνη.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 18/12 στις 23:00

«Όχι Μόνο Φίλοι» (2011) σκηνοθεσία Γουίλ Γκλουκ 

Κομεντί Ρομαντική – Η Τζέιμι (Μίλα Κούνις) είναι μια γρήγορη, αθυρόστομη, κοινωνική, αλλά και ευάλωτη «κυνηγός» στελεχών για επιχειρήσεις από τη Νέα Υόρκη. Ο Ντίλαν ένας περιζήτητος ταλαντούχος γραφίστας, χαμηλών τόνων, συνεσταλμένος, αλλά με προβλήματα στη δέσμευση, από το Λος Άντζελες.

Φρεσκοχωρισμένοι και απογοητευμένοι από αποτυχημένες σχέσεις του παρελθόντος, οι δυο τους αποφασίζουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά να γίνουν από απλοί φίλοι και συνεργάτες… «φίλοι με προνόμια». Καθώς μέρα με τη μέρα έρχονται όλο και πιο κοντά, ο ενθουσιασμός του σκέτου, αχαλίνωτου χωρίς τις δεσμεύσεις μιας κανονικής full-time σχέσης, αρχίζει να ξεθυμαίνει.
Και, χωρίς να το καταλάβουν, οι δυο τους βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με συναισθήματα που τόσον καιρό πάσχιζαν να αποφύγουν. Υπάρχει, τελικά, η «κατάλληλη» στιγμή να γνωρίσεις τον έρωτα; Και μπορεί, άραγε, να επιζήσει μια φιλία, όταν μπει στη μέση το σεξ;

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Πατρίτσια Κλάρκσον, Ρίτσαρντ Τζέγκινς, Εμα Στόουν, Ρασίντα Τζόουνς, Γούντι Χάρελσον.

*Mega, Κυριακή 18/12 στις 00:10

«Η Ένατη Πύλη» (1999) σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Ντιν Κόρσο, εκτιμητής και έμπορος σπάνιων βιβλίων, αναλαμβάνει να διαπιστώσει για λογαριασμό ενός φίλου τη γνησιότητα ενός πολύ ιδιαίτερου αντικειμένου. Πρόκειται για ένα από τα συνολικά τρία σωζόμενα αντίτυπα ενός βιβλίου του 17ου αιώνα, με τίτλο «Οι Εννέα Πύλες».

Ο Ντιν ξεκινά ένα ταξίδι στην Ευρώπη για να συγκρίνει το δικό του αντίτυπο με τα άλλα δύο που βρίσκονται εκεί, κρυμμένα σε ιδιωτικές συλλογές.

Μετά τη γνωριμία του με όλα σχεδόν τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα που είχαν κάποτε στην κατοχή τους τα βιβλία, αρχίζει να πλησιάζει στο μυστικό που συνδέει και τα τρία σωζόμενα αντίτυπα.

Τότε όμως αρχίζουν και οι μυστηριώδεις απειλές κατά της ζωής του.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φρανκ Λαντζέλα, Λένα Όλιν, Τζακ Τέιλορ, Εμανουέλ Σενιέ.

*Skai, Κυριακή 18/12 στις 00:30

«Βάσιμη Αμφιβολία» (2014) σκηνοθεσία Πίτερ Χάουιτ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Για τον ανερχόμενο δικηγόρο Μιτς Μπρόκντεν, δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να τον εμποδίσει να διαπρέψει στο πεδίο της Δικαιοσύνης. Όλα όμως αλλάζουν όταν βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα θανατηφόρο ατύχημα και εγκαταλείπει το θύμα του.
Αρχικά, αποφασίζει να μην εμπλακεί ο ίδιος στο γεγονός.

Όμως ένα άλλο άτομο συλλαμβάνεται με το πτώμα και κατηγορείται για φόνο. Ο Μιτς είναι πεπεισμένος πως ο κατηγορούμενος είναι αθώος, και έτσι – υπακούοντας στη συνείδησή του – προσπαθεί να λάβει μέρος ο ίδιος στη δίκη ως κατήγορος, προκειμένου να τον αθωώσει. Σύντομα, η τέλεια ζωή του Μιτς θα συντριβεί, καθώς θα συνειδητοποιήσει ότι ο άντρας τον οποίο αθώωσε και άφησε ελεύθερο, κρύβει ένα μυστικό ικανό να τον καταστρέψει

Παίζουν: Ντομινίκ Κούπερ, Σάμιουελ Τζάκσον, Γκλόρια Ρόμπεν, Ράιαν Ρόμπινς.

*Alpha, Κυριακή 18/12 στις 01:30

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης.

Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν.

Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

*Star, Κυριακή 18/12 στις 01:45

«Η Χρηματαποστολή» (1995) σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Δυο θετά αδέλφια, που εργάζονται ως μυστικοί αστυνομικοί στο μετρό της Νέας Υόρκης, ονειρεύονται τη χρηματαποστολή του τρένου που μεταφέρει μεγάλα ποσά καθημερινά. Η αρπαγή όμως της χρηματαποστολής είναι αδύνατη λόγω της παρουσίας του αφεντικού τους, ο οποίος έως τώρα δεν έχει επιτρέψει κανέναν να ληστέψει τα τρένα του.

Όταν μια νέα και γοητευτική συνάδελφος έρχεται στο προσκήνιο, ο ένας αδερφός την ερωτεύεται και στην προσπάθειά του να την εντυπωσιάσει θα επιχειρήσει να ληστέψει τη χρηματαποστολή.

Παίζουν: Γουέσλι Σνάιπς, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόπεζ, Κρις Κούπερ

*Mega, Κυριακή 18/12 στις 02:20

«Δικός σου Για Πάντα» (2012) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο λοχίας του σώματος πεζοναυτών, Λόγκαν Θίμπολτ (Έφρον), επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, με το μόνο πράγμα που τον κράτησε ζωντανό, την φωτογραφία μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, που βρήκε τυχαία. Όταν μαθαίνει το όνομα της (Σίλινγκ) και τη διεύθυνσή της, αποφασίζει να την βρει και να ζητήσει δουλειά στο στάβλο που έχει η οικογένειά της.

Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας, κάνοντας τον Λόγκαν να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα, η Μπεθ, είναι όχι μόνο το γούρι του, αλλά και κάτι παραπάνω.

Παίζουν: Ζακ Εφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Μπλάιθ Ντάνερ, Ρίλεϊ Τόμας Στιούαρτ, Τζέι Ρ. Φέργκιουσον.

*Open, Κυριακή 18/12 στις 02:30