14 ταινίες για να δεις απόψε παραμονή Χριστουγέννων στην τηλεόραση

Ταξιδέψτε για ένα ακόμα βράδυ στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και απολαύστε αγαπημένες ταινίες στη μικρή οθόνη!

«Minions» (2015) σκηνοθεσία Κάιλ Μπαλντά, Πιέρ Κοφέν

Animation – Από την αρχή του κόσμου, τα Minions υπήρχαν σε αυτόν τον πλανήτη με σκοπό πάντα να υπηρετήσουν πιστά τα πιο καταθλιπτικά αφεντικά! Από τον T-Rex έως τον Ναπολέοντα, η κίτρινη, φλύαρη, ακατανόητη φυλή, βοήθησε τους μεγαλύτερους και πιο κακόβουλους κακοποιούς. Τα Minions καλούνται τώρα να δουλέψουν για ένα νέο αφεντικό, την Scarlet Overkill, που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη γυναίκα κακός του κόσμου ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να σώσουν όλα τα Minions από την εξόντωση…

Με τις φωνές των: Κώστας Τσάκωνας, Δανάη Καλαχώρα, Χρήστος Θάνος, Σπύρος Τσεκούρας, Γιώργος Πετρόχειλος.

*Star, Σάββατο 24/12, στις 21:00

«Αστερίξ & Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα» (2002) σκηνοθεσία Αλέν Σαμπάτ

Κωμωδία Περιπέτεια – Η βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα (Μόνικα Μπελούτσι) βάζει στοίχημα με τον Ιούλιο Καίσαρα (Αλέν Σαμπάτ) πως ο λαός της είναι ικανός να χτίσει ένα τεράστιο παλάτι από χρυσό για λογαριασμό του τελευταίου σε τρεις μόνο μήνες!

Όμως οι αρχιτέκτονές της είναι απασχολημένοι και τελικά η Κλεοπάτρα αναθέτει το ακατόρθωτο αυτό έργο στον Έντιφις, που αν δεν κατασκευάσει το παλάτι θα σερβιριστεί ως… γεύμα των κροκοδείλων του Νείλου!

Έτσι ο Έντιφις καλεί σε βοήθεια τον παλιό του φίλο Πανοραμίξ για να προμηθευτεί το περίφημο μαγικό φίλτρο του, που χαρίζει υπεράνθρωπες δυνάμεις σε όποιον το πιει.

Ο Πανοραμίξ δέχεται την πρόσκληση του φίλου του και ταξιδεύει στην Αίγυπτο συνοδευόμενος από τον Αστερίξ( Κριστιάν Κλαβιέ) και τον Οβελίξ (Ζεράρ Ντεπαρντιέ)…

Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Μόνικα Μπελούτσι, Κλοντ Ρις, Αλέν Σαμπάτ.

*Skai, Σάββατο 24/12, στις 21:00

«Πάντινγκτον» (2014) σκηνοθεσία Πολ Κινγκ

http://mpetskas.com/wp-content/uploads/2020/02/paddington-2.jpgΚομεντί Οικογενειακή Περιπέτεια – Το διασημότερο αρκουδάκι της Αγγλίας, αν και έχει Περουβιανή καταγωγή θα κλέψει τις καρδιές σας!

Η παιδικότητα του Πάντινγκτον και οι ιδέες που δίνουν αληθινό νόημα στη ζωή μας θυμίζουν όλα αυτά που τείνουμε να ξεχάσουμε μέσα στην καθημερινότητά μας.

Ένας νεαρός Περουβιανός αρκούδος, βασισμένος στον ήρωα που έπλασε ο Μάικλ Μπόιντ, με πάθος για οτιδήποτε Αγγλικό, ταξιδεύει από τις αχανείς ζούγκλες της χώρας του μέχρι το Λονδίνο με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι.

Αν και αρχικά διαπιστώνει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι η ζωή στην πόλη δεν είναι όπως τη φανταζόταν δεν θα αργήσει να πέσει πάνω στην ευγενική οικογένεια των Μπράουν.

Η μητέρα και τα παιδιά της οικογένειας, αφού διαβάσουν την ταμπέλα που έχει κρεμασμένη στο λαιμό του («Παρακαλώ φροντίστε αυτόν τον αρκούδο»), αποφασίζουν να τον πάρουν μαζί τους, προσφέροντάς του μια προσωρινή διαμονή στο ζεστό και φιλόξενο σπίτι τους.

Κι ενώ όλα δείχνουν ήρεμα κι ωραία στη συνύπαρξη του σκανδαλιάρη Πάντινγκτον με τη νέα του οικογένεια, τα πράγματα θα έρθουν άνω κάτω όταν το σπάνιο αρκουδάκι μας θα τραβήξει την προσοχή μιας σατανικής ταριχεύτριας ζώων, την οποία υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν..

Με τους Νικόλ Κίντμαν, Χιου Μπονβίλ, Σάλι Χόκινς, Τζιμ Μπρόουντμπεντ.

*Ant1, Σάββατο 24/12, στις 22:00

«Ο Άνθρωπος που Εφηύρε τα Χριστούγεννα» (2017) σκηνοθεσία Μπάρατ Ναλλούρι

Δραματική Κομεντί – Βρισκόμαστε στον Οκτώβριο του 1843, και θα παρακολουθήσουμε το χρονικό της δημιουργίας της πιο κλασικής Χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

Ο Κάρολος Ντίκενς μετά από τρία αποτυχημένα βιβλία δεν βρίσκει εκδότη που να τον εμπιστεύεται με αποτέλεσμα να δέχεται συνεχείς απορρίψεις.
Δεν το βάζει κάτω όμως και αποφασίζει να γράψει μία ιστορία την οποία θα εκδώσει μόνος του, αλλά πρέπει να προλάβει να είναι όλα έτοιμα πριν τα Χριστούγεννα αφού πρόκειται για μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία…

Το βιβλίο αυτό είναι ίσως η τελευταία του ελπίδα να αναβιώσει την καριέρα του και να διατηρήσει την οικογένεια του αυτοδύναμη.
Οι έξι βδομάδες που έχει στη διάθεσή του είναι τρομακτικές όπως και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Εμπενέζερ Σκρούτζ.

Παίζουν: Νταν Στίβενς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζόναθαν Πράις, Μόρφιντ Κλαρκ, Σιμόν Κάλλόου.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 24/12, στις 22:00

«Το Πλουσιόπαιδο» (1994) σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι

Κωμωδία – Ο Ρίτσι Ριτς (Μακόλεϊ Κάλκιν), το πλουσιότερο παιδί του κόσμου, έχει τα πάντα εκτός από ένα: φίλους. Ενώ μια μέρα αντικαθιστά τον πατέρα του σε μια βαρετή εκδήλωση σχετική με τα εγκαίνια ενός εργοστασίου, ο Ρίτσι στρέφει την προσοχή του στην άλλη πλευρά του δρόμου και σ’ ένα παιχνίδι μπέιζμπολ ανάμεσα σε μια παρέα παιδιών. Όταν όμως τους ζητά να παίξει μαζί τους, τα παιδιά αρνούνται να τον δεχτούν στην παρέα τους.

Απογοητευμένος, κλείνεται στον εαυτό του, ώσπου κάποια στιγμή μαθαίνει πως οι γονείς του αγνοούνται ενώ το αεροπλάνο που επέβαιναν, πετούσε πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων.

Πίσω απ’ αυτό κρύβεται ο Λόρενς Βαν Ντο (Τζον Λαροκέτ), υψηλό διοικητικό στέλεχος των επιχειρήσεων του πατέρα του, που είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να δολοφονήσει τον τελευταίο και να πάρει τη θέση του. Έτσι τώρα, ο Ρίτσι αποκτά επιτέλους ένα νόημα στη ζωή του: με τη βοήθεια του Κάντμπερι, του πιστού του μπάτλερ και του καθηγητή Κίνμπιν, ενός εκκεντρικού εφευρέτη, θα προσπαθήσει να βρει τους γονείς του και να ματαιώσει τα σχέδια του Βαν Ντο.

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζόναθαν Χάιντ, Έντουαρντ Χέρμαν, Τζον Λαροκέτ, Κριστίν Έμπερσολ.

*Star, Σάββατο 24/12, στις 22:50

«Hugo» (2011) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε

Δραματική Περιπέτεια  – Παρίσι, δεκαετία του ΄30.
Ο Χιουγκο Καμπρέ, ένα ορφανό 12χρονο αγόρι έχει βρει μόνιμη στέγη μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού και περνά το χρόνο του φροντίζοντας τα ρολόγια του σταθμού και κλέβοντας από τους πάγκους των καταστημάτων.
Η μόνη παρέα και παρηγοριά του είναι ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, η μόνη κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του, που έχει στο κέντρο του μία υποδοχή για ένα κλειδί σε σχήμα καρδιάς. Ο Χιούγκο προσπαθεί ακόμα να το επισκευάσει, αλλά αντιμετωπίζει ένα σωρό δυσκολίες. Από τη μία, ο κακός σταθμάρχης τον καταδιώκει, μαζί με τον επιθετικό του σκύλο. Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης του παιχνιδάδικου του σταθμού τον έχει βάλει στο μάτι.

Ώσπου μια μέρα ο κόσμος του συνδέεται ξαφνικά -σαν τα γρανάζια των ρολογιών που φροντίζει- με ένα εκκεντρικό κορίτσι που λατρεύει τα βιβλία και τις περιπέτειες και τον πικρόχολο γέρο, ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών στο σταθμό. Τότε η μυστική ζωή και το πολύτιμο μυστικό του Χιούγκο που τον συνδέει με το νεκρό πατέρα του, κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν.

Ένα αινιγματικό σχέδιο, ένα πολύτιμο σημειωματάριο, η κλειδαριά σε σχήμα καρδιάς, ένα κλεμμένο κλειδί, ο μηχανικός άνθρωπος και το καλά κρυμμένο μήνυμα του νεκρού πατέρα του Χιούγκο απαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά αυτής της περίπλοκης και τρυφερής ιστορίας ενός παιδιού, που φτάνει και ενίοτε ξεπερνά τα όρια της μαγείας.

Παίζουν: Άσα Μπάτερφιλντ, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Σάσα Μπάρον Κόεν, Τζουντ Λο Κρίστοφερ Λι, Έλεν Μακρόρι.

*Skai, Σάββατο 24/12, στις 23:15

«Γεντλ» (1983) σκηνοθεσία Μπάρμπαρα Στράιζαντ

Δραματική Ρομαντική – Βρισκόμαστε στην Ανατολική Ευρώπη του 1904. Μια νεαρή Εβραία, η Γεντλ, επιθυμεί να σπουδάσει, κάτι που της το απαγορεύει η θρησκεία της. Μελετώντας κρυφά με τον πατέρα της τα βράδια, ονειρεύεται μια ζωή όπου θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να μην ακολουθήσει τα κοινωνικά και θρησκευτικά “πρέπει”.

Μόνο που ο πατέρας της πεθαίνει και η Γεντλ, για να αποφύγει αυτά που ήξερε ότι θα ακολουθήσουν, φεύγει κρυφά, μεταμφιέζεται σε αγόρι και διεκδικεί μια θέση στην εκκλησιαστική σχολή. Εκεί γνωρίζει τον Άβιγκντορ, έναν σπουδαστή που της συμπεριφέρεται με ευγένεια και καλοσύνη, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι γυναίκα.

Το θέμα είναι πως η Γεντλ τον ερωτεύεται, ενώ την ίδια στιγμή η αρραβωνιαστικιά του ερωτεύεται εκείνη -ή για την ακρίβεια τον Άνσελ, το αγόρι που υποδύεται πως είναι.

Παίζουν: Μπάρμπαρα Στράιζαντ, Μάντυ Πατίνκιν,Έημυ Ίνρβινγκ.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 24/12, στις 00:00

«Last Christmas» (2019) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Κομεντί Ρομαντική – Η Κέιτ βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνά ει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της – μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως «ξωτικό» σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα.

H Κέιτ έχει καλή φωνή. Τόσο καλή που θα μπορούσε να είναι ποπ σταρ, αλλά την έχει παραμελήσει.

Ο Τομ φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς της φραγμούς .

Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, Χένρι Γκόλντινγκ, Εμα Τόμπσον, Μισέλ Γέο.

*Ant1, Σάββατο 24/12, στις 00:00

«Μια Φορά τον Χρόνο» (2015) σκηνοθεσία Τζέσι Νέλσον

Κομεντί Ρομαντική – Τα Χριστούγεννα έρχονται μια φορά το χρόνο – κι αυτό είναι υπερ-αρκετό για τους Κούπερ.

Καθώς οι τέσσερις γενιές της οικογένειας ετοιμάζονται για ακόμη ένα εορταστικό δείπνο, κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τις λιγότερο τέλειες πλευρές της ζωής τους. Η μάζωξη επιφυλάσσει συγκρούσεις, προσβολές, αποκαλύψεις και αναπάντεχους επισκέπτες, μέχρι που ένα έκτακτο περιστατικό ανατρέπει τα πάντα και αναγκάζει αδέρφια, γονείς και παιδιά να επανασυνδεθούν για να θυμηθούν το πραγματικό πνεύμα των γιορτών.

Παίζουν: Ολίβια Γουάιλντ, Νταϊάν Κίτον, Αλαν Άρκιν, Αμάντα Σέιφριντ Τζον Γκούντμαν, Μαρίσα Τομεϊ, Εντ Χελμς, Τζουν Σκουίμπ, Τζέικ Λέισι, Αντονι Μακί.

*Open, Σάββατο 24/12, στις 00:15

«Elton John: Uncensored» (2019) σκηνοθεσία Κρις Περτσέϊζ

Βιογραφική – Ο Σερ Έλτον Τζον μιλάει στον Γκράχαμ Νόρτον για όλα
Στο ντοκιμαντέρ που είναι γυρισμένο στο σπίτι του Έλτον στη Νότια Γαλλία, ο ίδιος διηγείται την 50ετή καριέρα του, τις συναυλίες, τον εθισμό του αλλά και το πώς η πατρότητα άλλαξε τη ζωή του για πάντα. Περιλαμβάνει κλασικές ερμηνείες που ορίζουν το έργο του. Κυρίες και κύριοι ο «Rocketman» μόλις προσγειώθηκε.

Παίζουν: Έλτον Τζον, Γκραχαμ Νόρτον.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 24/12, στις 01:00

«Ο Ιάσων Και Οι Αργοναύτες» (2000) σκηνοθεσία Νικ Γουΐλινγκ 

Περιπέτεια – Το θρυλικό ταξίδι του Ιάσονα με την Αργώ προς την Κολχίδα με τον Τζέισον Λόντον στον ρόλο του Ιάσονα.

Οι περιπέτειες και οι δυσκολίες, που καλείται να ξεπεράσει ο ήρωας της ελληνικής μυθολογίας με τη βοήθεια των ημίθεων συντρόφων για να αποκτήσει το Χρυσόμαλλο Δέρας…

Ξιφομαχίες, τέρατα αλλά και ειδύλλια σε μια πληθωρική χολιγουντιανή περιπέτεια, βασισμένη στον γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο.

Παίζουν: Τζέισον Λόντον, Φρανκ Λανγκέλα, Ντένις Χόπερ, Γιολέν Μπλάλοκ, Ντέρεκ Τζάκομπι, Άντριαν Λέστερ.

*Star Σάββατο 24/12, στις 01:00

«Αμερικάνικο ειδύλλιο» (2016) σκηνοθεσία Γιούαν ΜακΓκρέγκορ

Δραματική – Βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Φίλιπ Ροθ, το «Αμερικάνικο Ειδύλλιο» παρακολουθεί μια οικογένεια που η φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή της γκρεμίζεται από την κοινωνική και πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του ’60.

Ο Σίμουρ «Σουηδός» Λιβόβ, ένας κάποτε θρυλικός αθλητής του Λυκείου που είναι σήμερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με την Ντόουν, μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς. Αλλά το χάος σιγοβράζει κάτω από το αψεγάδιαστο προσωπείο της ζωής των Λιβόβ.

Όταν η αγαπημένη του έφηβη κόρη, η Μέρι, εξαφανίζεται, αφότου κατηγορηθεί για την διάπραξη μιας βίαιης πράξης, ο Σουηδός αφιερώνει τη ζωή του στο να την βρει και να επανενώσει ξανά την οικογένεια του.

Αυτό που θα ανακαλύψει θα τον ταρακουνήσει συθέμελα, εξαναγκάζοντας τον να δει κάτω από την επιφάνεια και να αντιμετωπίσει το χάος που δίνει σχήμα στον κόσμο γύρω του.

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζένιφερ Κόνελι, Ντακότα Φάνινγκ, Πίτερ Ρίγκερτ, Ούζο Αντούμπα.

*Skai, Σάββατο 24/12, στις 02:00

«Η Μαγεία των Χριστουγέννων» (2016) σκηνοθεσία Ρον Όλιβερ

Ρομαντική κομεντί – Η Κέιτ, παρουσιάστρια στην τηλεόραση, αποκαλύπτει κατά λάθος στον αέρα ότι απεχθάνεται τα Χριστούγεννα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη δυσαρέσκεια του τηλεοπτικού κοινού, αλλά και των διαφημιστικών εταιριών που απειλούν να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους. Για να διορθωθεί η εικόνα της, τη στέλνουν σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Ντακότα και εκεί μαζί με τον παραγωγό της και πρώην αγόρι της από το κολλέγιο, ανακαλύπτει τη χαμένη μαγεία των Χριστουγέννων και αναθεωρεί τον τρόπο που βλέπει τη ζωή.

Παίζουν: Λόρι Λόγκλιν, Κόλιν Φέργκιουσον, Γουίλι Έιμς, Κάθριν Λου Χάγκιστ, Μπρους Χάργουντ.

*Alpha, Σάββατο 24/12, στις 02:00

«Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία» (1994) σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Ο έξυπνος και γοητευτικός Τσαρλς, ενώ έχει μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο, αρνείται πεισματικά να παντρευτεί. Όσο περισσότερο πηγαίνει σε γάμους γνωστών του, τόσο πιο πολύ δεν θέλει ο ίδιος να αποχαιρετίσει την εργένικη ζωή.

Μέχρι τη στιγμή που θα συναντήσει σε έναν ιδιαίτερο γάμο την ξεχωριστή Κάρι. Την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και καθώς οι μήνες και οι γάμοι περνούν, δεν μπορεί να την ξεχάσει.

Μια παρέα τριαντάρηδων, μέσα από τους γάμους των φίλων τους, προσπαθεί να βρει απαντήσεις για την αγάπη, τη δέσμευση και για το αν ο γάμος είναι κατάλληλος για αυτούς.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Άντι ΜακΝτάουελ, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Ant1, Σάββατο 24/12, στις 02:00