13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Παρασκευής ξεκινάει.

«Το Μυστικό Βασίλειο του Δάσους» (2013) σκηνοθεσία Κρις Γουέιτς

Κινούμενα Σχέδια – Η ταινία αφηγείται τη μάχη μεταξύ των δυνάμεων του καλού που προστατεύουν τη φύση, και του κακού που θέλουν να την καταστρέψουν.

Η Εμ Κέι, στο ζενίθ της εφηβείας, επισκέπτεται τον πατέρα της στην εξοχή για να προσπαθήσει ν’ αναθερμάνει τη σχέση τους – μόνο που εκείνος, γκαφατζής τρελοεπιστήμονας, μοιάζει να ενδιαφέρεται λιγότερο για την πραγματική ζωή και περισσότερο για τα μικροσκοπικά πλάσματα που ζουν και βασιλεύουν στο διπλανό δάσος.

Η δύσπιστη Εμ Κέι θα δει τις αμφιβολίες της να εξανεμίζονται όταν, από ένα γύρισμα της τύχης, θα μετατραπεί κι εκείνη σε κοντούλη «φυλλάνθρωπο», με αποστολή να διασώσει και να φυτέψει το μαγικό βολβό της Βασίλισσας Τάρα, που θα εξασφαλίσει ότι η ζωή του Δάσους θα συνεχιστεί και δε θα καταστραφεί από το σκοτάδι και τη σήψη των φρικτών Μπόγκαν.

Σύμμαχοί της σ’ αυτήν την περιπέτεια, μια στρατιά από ανθρωπάκια που ταξιδεύουν με μαγικά κολιμπρί και ιδιαίτερα ο νέος, ατίθασος και ωραίος Νοντ.

Με τις φωνές των: Μαρίνα Καλογήρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιάννης Στεφόπουλος, Τηλέμαχος Κρεβαικας, Σιούλης Σταυρος , Ηλίας Ζερβός , Πέτρος Σπυρόπουλος , Χρήστος Θάνος , Βασίλης Μήλιος.

*Open, Παρασκευή 30/12, στις 21:00

«Ασανσέρ για 2» (2014) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λοκρέιν

Δράμα – Ο Άλεξ και η Ρουθ Κάρβερ είναι ζευγάρι. Έχουν περάσει, μαζί, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ένα διαμέρισμα πέμπτου ορόφου. Καθώς, όμως, το κτήριο δεν διαθέτει ασανσέρ, αποφασίζουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα να μετακομίσουν σε άλλο διαμέρισμα, αφού η ηλικία τους δεν θα τους επιτρέπει σε λίγο να χρησιμοποιούν τις σκάλες. Ωστόσο, η απόφασή τους θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, τόσο από τους γείτονες που τους γνωρίζουν χρόνια σαν συγγενείς, όσο και από πραγματικούς συγγενείς τους…

Παίζουν: Νταϊάν Κίτον, Μόργκαν Φρίμαν, Σύνθια Νίξον, Κάρυ Πρέστον, Μύριαμ Σορ.

*Skai, Παρασκευή 30/12, στις 21:00

«Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Περιπέτεια φαντασίας – Τα «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» ξεκινούν το 1926 με τον Νιουτ Σκαμάντερ να έχει μόλις ολοκληρώσει μια παγκόσμια εξόρμηση προκειμένου να βρει και να καταγράψει μια εντυπωσιακή γκάμα από μαγικά πλάσματα.

Φτάνοντας στην Νέα Υόρκη για μια σύντομη στάση, θα μπορούσε να έχει περάσει και φύγει χωρίς το παραμικρό περιστατικό… αν δεν ήταν ένας Άμαγος (Μαγκλ για τους Αμερικάνους), με το όνομα Τζέικομπ, μια παραπεταμένη μαγική βαλίτσα και η απόδραση μερικών από τα φανταστικά ζώα του Νιουτ, που μπορούν να δημιουργήσουν μπελάδες, τόσο στον Κόσμο των Μάγων, όσο και των Άμαγων.

Παίζουν: Έντι Ρεντµέιν, Κάθριν Γουόυτερστον, Άλισον Σούντολ, Νταν Φόγκλερ, Έζρα Μίλερ, Σαµάνθα Μόρτον, Φέιθ Γουντ-Μπλάγκρόουβ, Κόλιν Φάρελ.

*Star, Παρασκευή 30/12, στις 21:00

«Και Ζήσαν Αυτοί Καλά» (2018) σκηνοθεσία Ντειβιντ Γουάνιγκ

Μυστηρίου Ρομαντική -Όταν η Μιράντα άρχισε να αναζητά πληροφορίες για τον βιολογικό της πατέρα, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι αυτή της η έρευνα θα την οδηγούσε στην οικογένεια που πάντα ήθελε αλλά και στον Ίαν, τον έρωτα της ζωής της.

Μετά τον ρομαντικό τους αρραβώνα τα προηγούμενα Χριστούγεννα, η Μιράντα ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Ίαν.

Μαζί, η οικογένειά της αλλά και η καινούρια της οικογένεια, οι Γουίτκομπ.

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία του γάμου, η Μιράντα θέλει να είναι σίγουρη ότι ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της με τον Ίαν με τις καλύτερες, κατά το δυνατόν, προϋποθέσεις.

Παίζουν: Έριν Κράκαου, Νίαλ Μάτερ, Γουέντι Μάλικ, Π. Λιν Τζόνσον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 30/12, στις 22:00

«Μαγιερλινγκ» (1968) σκηνοθεσία Τέρενς Γιαγκ

Βιογραφική Δραματική Ρομαντική – Η πραγματική ιστορία του τραγικού έρωτα, ανάμεσα στον Αρχιδούκα Ροδόλφο των Αψβούργων (γιου του Αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραγκίσκου- Ιωσήφ και την Αυτοκράτειρας Ελισάβετ (Σίσσυ) και της Μαρίας Βετσέρα.
Μία από τις πιο ρομαντικές ιστορίες του 19ου αιώνα, με τραγική κατάληξη τη διπλή αυτοκτονία των δύο εραστών στο αυτοκρατορικό κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ τον Αύγουστο του 1889.

Ριμέικ της κλασικής γαλλικής ταινίας του 1936 για την καταραμένη αγάπη ανάμεσα στον διάδοχο του θρόνου της Αυστρίας και τη νεαρή ερωμένη του, Μαρία Βετσέρα. Ο πρίγκιπας διαφωνεί με τον πατέρα του για το μέλλον της χώρας και υποφέρει από την κατάρρευση του γάμου του. Με τον πόλεμο να απειλεί να ξεσπάσει, εκείνος και η ερωμένη του φεύγουν στο πανδοχείο της οικογένειας.

Παίζουν: Ομάρ Σαρίφ, Κατρίν Ντενέβ, Τζέιμς Μέισον, Άβα Γκάρντνερ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 30/12, στις 22:00

«Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» (2002) σκηνοθεσία  Μάρτιν Σκορσέζε

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Στις αρχές της δεκαετίας του 1860 η η Αμερική έχει διαχωριστεί λόγω του αιματηρού εμφύλιου.
Μια άλλη μάχη όμως μαίνεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
Τα «Πέντε Σημεία» έχουν μετατραπεί στην πιο επικίνδυνη γειτονιά, λόγω των διαρκών συγκρούσεων ανάμεσα στους ντόπιους Αγγλοσάξονες, και τους μετανάστες από την Ιρλανδία και την Ιταλία.

Ο Βάλον (Λίαμ Νήσον), επικεφαλής μιας συμμορίας Ιρλανδών μεταναστών, συγκρούεται με τη συμμορία των ντόπιων Αμερικανών του Γουίλιαμ Κάτινγκ, γνωστού ως «Μπιλ ο Χασάπης» (Ντάνιελ Ντέι Λούις).

Έχοντας δει τον πατέρα του να δολοφονείται κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, ο νεαρός Άμστερνταμ Βάλον (Λεονάρντο ντι Κάπριο) φυγαδεύεται για τη δική του ασφάλεια.
Δεκαέξι χρόνια αργότερα, ο Αμστερνταμ , επιστρέφει από το αναμορφωτήριο στην περιοχή των Πέντε Σημείων, καταφέρνοντας να διεισδύσει στη συμμορία του Χασάπη και να κερδίσει το θαυμασμό του, έχοντας στόχο να τον εκδικηθεί για το φόνο του πατέρα του.

Κάτι που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια του όμως είναι η γνωριμία του με την ελκυστική κλέφτρα και πρώην ερωμένη του Χασάπη, Τζένι (Κάμερον Ντίαζ).

Παίζουν:  Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κάμερον Ντίαζ, Λίαμ Νίσον, Τζιμ Μπροντμπεντ, Χένρι Τόμας, Μπρένταν Γκλίζον.

*Skai, Παρασκευή 30/12, στις 23:00

«Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω!» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία -Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός ανέργου Έλληνα, του Στάθη, ο οποίος, μετά από αποτυχημένες απόπειρες ανεύρεσης εργασίας, οδηγείται στον ψυχίατρο. Ο ψυχίατρος του προτείνει μία ανορθόδοξη λύση για το πρόβλημά του. Τον εφοδιάζει με αποδεικτικό τρέλας, το οποίο ο Στάθης χρησιμοποιεί έξυπνα για να προσληφθεί σε μια εταιρεία ζυμαρικών που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, τη Λόλα, αδελφή του ιδιοκτήτη, με την οποία μπλέκεται σε καταστάσεις, τις οποίες περιπλέκει ακόμη περισσότερο η αρραβωνιαστικιά του ιδιοκτήτη.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Μαίρη Βιδάλη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Ρώτας, Γιάννης Βογιατζής, Σπύρος Μεριανός, Κάιτη Φίνου, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Παρασκευή 30/12, στις 23:00

«Φονικό Όπλο» (1989) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική Δράσης – Το δίδυμο των δυναμικών αστυνομικών Ριγκς (Μελ Γκίμπσον) και Μάρτο (Ντάνι Γκλόβερ) αναλαμβάνει να προστατεύσει τον Λίο Γκετζ (Τζο Πέσι), λογιστή της μαφίας, που έχει ξεπλύνει εκατομμύρια δολάρια από παράνομα κέρδη.

Με τη βοήθεια του Λίο, οι δύο αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να ξεσκεπάσουν τα πλοκάμια του μαφιόζικου συνδικάτου.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλόβερ, Πάτσι Κένζιτ, Τζος Άκλαντ, Τζο Πέσι, Ντιν Νόρις, Ντέρικ Ο Κόνορ.

*Star, Παρασκευή 30/12, στις 23:45

«Συνάντησε τον Τζό Μπλάκ» (1998) σκηνοθεσία Μάρτιν Μπρεστ

Δράμα – Ο Γουίλιαμ Πάρις ένας πάμπλουτος και πανίσχυρος άνδρας, είναι ιδρυτής και επικεφαλής μιας τεράστιας πολυεθνικής ΜΜΕ. Ζει μαζί με τις δύο πολυαγαπημένες του κόρες, την Άλισον και την Σούζαν. Ξαφνικά, μια νύχτα ο Γουίλιαμ παθαίνει ανακοπή καρδιάς. Ενώ βρίσκεται σε κώμα, δέχεται την επίσκεψη του Τζο Μπλακ, ενός μυστηριώδους ξένου.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι άλλος από τον Άγγελο του Θανάτου, με τη μορφή ενός νεαρού άνδρα, που μόλις απεβίωσε. Είναι φανερό ότι η μοίρα του Γουίλιαμ είναι να περάσει στην «άλλη πλευρά», γεγονός που ο τελευταίος δεν επιθυμεί, αφού αισθάνεται ότι θα αφήσει πίσω του ημιτελείς, πολλές σημαντικές υποθέσεις του. Από την άλλη, ο Τζο Μπλακ αναρωτιέται πώς ένας κοινός θνητός αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη ζωή. Έτσι οι δύο άνδρες συνάπτουν μια συμφωνία: ο Γουίλιαμ θα έχει λίγο ακόμη χρόνο στη διάθεσή του, προκειμένου να ξεμπερδέψει με τις εκκρεμότητες των υποθέσεών του ενώ όλο αυτό το διάστημα, ο Τζο θα μελετά την ανθρώπινη φύση.

Τα πράγματα θα πάρουν απρόσμενη τροπή από τη στιγμή που ο Τζο θα ερωτευθεί παράφορα την Σούζαν, μια από τις κόρες του Γουίλιαμ.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Μπραντ Πιτ, Κλερ Φορλάνι, Μάρσα Γκρει Χάρντεν, Τζέικ Γουέμπερ.

*Ant1, Παρασκευή 30/12, στις 23:45

«Πίσω στο Σπίτι» (2012) σκηνοθεσία Τζέρυ Σικορίτι

Δραματική – Η Μέλοντι, μια εργασιομανής επιχειρηματίας, είναι επιτέλους έτοιμη να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων μαζί με τις φίλες της. Για κακή της τύχη, όμως, το αφεντικό της αποφασίζει να την στείλει στην πόλη απ’ όπου κατάγεται, ώστε να πείσει τους πεισματάρηδες κατοίκους της, να συμφωνήσουν για να χτιστεί εκεί ένα μεγάλο πολυκατάστημα της εταιρίας για την οποία εργάζεται.

Ενώ έχει πια απελπιστεί και θέλει διακαώς να επιστρέψει πίσω στο σπίτι της και στη ζωή της, το ξύπνημά της από έναν γρήγορο ύπνο θα την φέρει σε μια διαφορετική πραγματικότητα, όπου δεν έχει φύγει ποτέ από το πατρικό της σπίτι και έχει παντρευτεί τον παιδικό της έρωτα, Κάρτερ.

Έτσι, η Μέλοντι καλείται να συνειδητοποιήσει τι της έχει συμβεί και εάν αυτή η καινούρια ζωή ίσως είναι αυτό που στα αλήθεια έχει ανάγκη.

Παίζουν: Τζένι Γκαρθ, Κάμερον Μάθισον, Κριστίν Μπουθ, Μαρία Ντελ Μαρ.

*Alpha, Παρασκευή 30/12, στις 00:50

«21» (2008) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λούκετιτς 

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Ο Μπεν Κάμπελ (Τζιμ Στέρτζες) είναι ένας άριστος φοιτητής του Μ.Ι.Τ. που καταφεύγει στα χαρτιά για να πληρώσει τα δίδακτρά του.

Έτσι γίνεται μέλος μιας χαρτοπαικτικής ομάδας ταλαντούχων φοιτητών του Πανεπιστημίου, που πηγαίνουν κάθε σαββατοκύριακο στο Λας Βέγκας με πλαστές ταυτότητες και ανατρέπουν υπέρ τους τις πιθανότητες στο blackjack. Με καθοδηγητή τον Καθηγητή Μαθηματικών Μίκι Ρόζα (Κέβιν Σπέισι), μια ιδιοφυία της στατιστικής, η ομάδα καταφέρνει να κερδίζει σταθερά τα καζίνο μετρώντας τα χαρτιά και χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο σύστημα σινιάλων.

Γοητευμένος από το χρήμα, τη ζωή στο Λας Βέγκας αλλά και την όμορφη συμπαίκτη του Τζιλ Τέιλορ (Κέιτ Μπόσγουερθ), ο Μπεν αρχίζει να τραβάει την κατάσταση στα άκρα.

Παρότι το να μετράς τα χαρτιά δεν είναι παράνομο, τα πονταρίσματα είναι μεγάλα και η μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες είναι να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τον απειλητικό «προστάτη» του καζίνο Κόουλ Γουίλιαμς (Λόρενς Φίσμπερν).

Παίζουν: Τζιμ Στάρτζες, Κέιτ Μπόσγουορθ, Κέβιν Σπέισι, Λόρενς Φίσμπερν.

*Mega, Παρασκευή 30/12, στις 01:00

«Απόδειξη Ζωής» (2000) σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο μηχανικός Πίτερ Μπάουμαν (Ντέιβιντ Μορς) παίρνει μετάθεση από την εταιρεία του στην Kολομβία, όπου κι εγκαθίστανται με τη σύζυγό του, Άλις (Μεγκ Ράιαν). Στη διάρκεια μιας τρομοκρατικής επίθεσης από ομάδα ανταρτών, συλλαμβάνουν τον ανυποψίαστο άντρα ως όμηρο και οδηγείται μετά από πολλές κακουχίες στο καταφύγιό τους, σε απάτητα βουνά της τροπικής ζούγκλας.

Η Άλις προσλαμβάνει έναν διαπραγματευτή ομήρων, τον Τέρι Θορν (Ράσελ Κρόου), για να αναλάβει το δύσκολο μέρος των διαπραγματεύσεων για την πληρωμή των λύτρων.

Όσο συνεργάζεται με τη νεαρή γυναίκα για τη διάσωση του άνδρα της, τόσο την ερωτεύεται. Tο αίσθημα είναι αμοιβαίο αλλά τι μπορούν να κάνουν γι’ αυτό, μέσα σ’ έναν κόσμο βυθισμένο στη βία και τον παραλογισμό;

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μεγκ Ράιαν, Ντέιβιντ Καρούζο, Ντέιβιντ Μορς, Πάμελα Ριντ, Μάργκο Μαρτινέϊλ.

*Star, Παρασκευή 30/12, στις 02:00

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται μέσα από το ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται, την ιστορία του και τη γνωριμία του με τον μυστήριο Γκάτσμπυ στη Νέα Υόρκη του 1922, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ποτοαπαγόρευση, από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου.

Περιγράφοντας το δικό του «αμερικανικό όνειρο» ο Νικ σκιαγραφεί έναν έναν τους χαρακτήρες που θα καθορίσουν την μοίρα του, καθώς σιγά σιγά παρασύρεται σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις, έρωτα και απάτη.

Μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, γεμάτο μοντέρνα μουσική, εξαιρετική σκηνογραφία που αντικατοπτρίζεται σε σκηνές γεμάτες λαμπερά πάρτυ και φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες εφέ. Η ταινία του Μπαζ Λούρμαν ξεφεύγει από την πεπατημένη, χαρίζοντας όχι απλά μια ταινία εποχής, αλλά ένα ολόκληρο σόου πλαισιωμένο από το πιο λαμπρό και ταλαντούχο καστ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον.

*Open, Παρασκευή 30/12, στις 02:00