Φωτάκια, δέντρα με χρωματιστά λαμπιόνια, Άγιοι Βασίληδες και χριστουγεννιάτικες κάλτσες κοσμούν αρκετές βιτρίνες στο κέντρο της πόλης

Το να φτιάξεις μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη βιτρίνα χωρίς να υποπέσεις στα σφάλματα της υπερβολής, ή της επανάληψης του “μία από τα ίδια” δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κάθε χρόνο, τα καταστήματα, αγωνίζονται να παρουσιάσουν την πιο ελκυστική, για τους καταναλωτές, βιτρίνα.

Στην Καστοριά, πάντως, πολλά καταστήματα φόρεσαν τα γιορτινά τους, προσκαλώντας τους καταναλωτές να περάσουν το κατώφλι τους για να κάνουν τις αγορές τους, ή έστω για… αναγνωριστικές ματιές.

Αν και όπως λένε οι έμποροι, οι καταναλωτές είθισται να ξεκινούν τις εορταστικές τους αγορές στο τέλος Νοεμβρίου με αποκορύφωμα τις ημέρες των εορτών, εντούτοις ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στις βιτρίνες, που πλέον και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο νωρίς, βοηθά στην καλή ψυχολογία που όλοι την έχουμε ανάγκη.

Σε αυτό πάντως που συμφωνούν όλοι οι επιχειρηματίες είναι πως πέρα από τα δικά τους καταστήματα, για τα οποία επιμελούνται, οι ίδιοι τον στολισμό τους, απαιτείται και η σύμπραξη του δήμου προκειμένου να γίνει θελκτική για επισκέπτες και πολίτες.

«Αυτό που θέλουμε είναι και ο δήμος να βοηθήσει για την προσέλκυση επισκεπτών στη Καστοριά. Τις προηγούμενες χρονιές η πόλη έμενε σκοτεινή χωρίς να προμηνύει πως έρχονται οι γιορτές σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Καστοριά πρέπει να είναι ελκυστική και για τους κατοίκους της, αλλά και για τους επισκέπτες της. Ο κόσμος πρέπει να κατεβαίνει για να δει, να χαρεί την πόλη στολισμένη και κατ’ επέκταση να ψωνίσει»

Καλές γιορτές!

Ανοίξτε την παρακάτω Photo Gallery για να δείτε τις φωτογραφίες