10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ? ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: η επιστροφή του βασιλιά» (2003) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Όσο πιο κοντά φτάνει στη Μόρντορ ο Φρόντο, τόσο νιώθει το βάρος του Δαχτυλιδιού να τον σκοτώνει, αλλά συνεχίζει στα δύσβατα επικίνδυνα μονοπάτια μέχρι να φτάσει στο Βουνό του Χαμού, με τον Σαμ δίπλα του αλλά και το μοχθηρό Γκόλουμ, που υποτίθεται τους δείχνει τον δρόμο.

Σε μια παγίδα που τους στήνει το Γκόλουμ, ο Φρόντο φαίνεται να πέφτει νεκρός από τη γιγαντιαία αράχνη Σέλομπ και ο Σαμ αποφασίζει να συνεχίσει μόνος του τη διαδρομή μέχρι το τέλος.

Ο Άραγκορν διεκδικεί τον θρόνο της Γκόντορ και ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής στη Μίνας Τίριθ, αναζητώντας συμμάχους για την τελική μάχη, εκεί που θα κριθεί αν το διαβολικό μάτι θα τους νικήσει και το σκοτάδι θα πέσει για πάντα στη μέση γη.

Όσοι έχουν απομείνει από τη συντροφιά βρίσκονται πάντα στο πλάι του και είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου…

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Σον Άστιν, Βίγκο Μόρτενσεν, Ίαν ΜακΚέλεν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις-Ντέιβις, Μπέρναρντ Χιλ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Ορλάντο Μπλουμ, Μιράντα Ότο, Ντέιβιντ Γουένχαμ, Λιβ Τάιλερ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Star, Τετάρτη 04/01 στις 21:00

«Αστερίξ και Οβελίξ Εναντίον Καίσαρα» (1999) σκηνοθεσία Κλοντ Ζιντί 

Κομεντί Οικογενειακή Περιπέτεια – Το χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ είναι το τελευταίο «ελεύθερο» μέρος στον κόσμο, δηλαδή το μοναδικό μέρος όπου δεν βρίσκεται κάτω από τον ρωμαϊκό ζυγό!

Η αδυναμία του φοροεισπράκτορα Κλαύδιους Αδιάφθορους να συλλέξει τον φόρο υποτελείας από τους κατοίκους του χωριού, αναγκάζει τον ίδιο τον Καίσαρα να ταξιδέψει μέχρι εκεί για να μάθει την αιτία που οι η περίφημη ρωμαϊκή πολεμική μηχανή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους ανυπότακτους γαλάτες. Το μυστικό είναι πως ο Πανοραμίξ, ο δρυίδης του χωριού παρασκευάζει ένα μαγικό φίλτρο, που δίνει υπερφυσικές δυνάμεις στους συγχωριανούς του.

Ανάμεσά τους είναι και ο Οβελίξ, ο πιο δυνατός απ’ όλους καθώς, όταν ήταν μικρός, είχε πέσει μέσα στην χύτρα με το φίλτρο.

Με τη βοήθεια του Τούλιους Καταστρόφικους, ενός τετραπέρατου δολοπλόκου, οι Ρωμαίοι θα αποπειραθούν να συλλάβουν τον Οβελίξ και τον δρυίδη καθώς χωρίς αυτούς, το χωριό θα μείνει ανυπεράσπιστο. Όμως ο Αστερίξ και οι φίλοι του έχουν καταστρώσει τα δικά τους σχέδια

Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ρομπέρτο Μπενίνι, Λετίσια Κάστα.

*Skai, Τετάρτη 04/01 στις 21:00

«Όλα Θα Πάνε Στραβά» (2015) σκηνοθεσία Νικολά Μπεναμού, Φιλίπ Λασό

Κωμωδία – Οι φρεσκο-ερωτευμένοι Σόνια και Φρανκ έχουν καλέσει τους φίλους τους σε ένα πολυτελές ξενοδοχείου στη Βραζιλία, που ανήκει στον πλούσιο πατέρα της Σόνια, τον Ζαν-Πιέρ. Ο Φρανκ σκοπεύει μυστικά να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, αλλά οι προσπάθειες του να κερδίσει τη συμπάθια του πατέρα αποβαίνουν καταστροφικές. Με τον Σαμ που κυνηγάει συνεχώς φουστάνια, τον σπασίκλα Έρνεστ, τον κουλτουριάρη βιντεοσκόπο Άλεξ και τη μάτσο κοπέλα του, Εστέλ, το μόνο που πετυχαίνει ο Φρανκ είναι να μπλέκει σε μπελάδες.

Παίζουν: Φιλίπ Λασό, Αλίς Νταβίντ, Κριστιάν Κλαβιέ, Βενσάν Ντεσανιά, Ταρέκ Μπουνταλί, Ζουλιάν Αρουτί, Σαρλότ Γκαμπρί.

*Open, Τετάρτη 04/01 στις 21:00

«Αντιγράφοντας τον Μπετόβεν» (2006) σκηνοθεσία Ανιέσκα Χόλαντ

Βιογραφική Δραματική – Βιέννη, 1824. Ο διάσημος συνθέτης Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, κουφός πλέον και απομονωμένος από την κοινωνία, δουλεύει πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της νέας του συμφωνίας, της 9ης, η οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα σε τέσσερις μέρες.

Όταν αρρωσταίνει ο αντιγραφέας του (ο άνθρωπος που καθαρογράφει τις σημειώσεις των συνθετών για να μοιραστούν στους μουσικούς της ορχήστρας), ο Μαέστρος βρίσκεται σε απόγνωση.

Ο αντικαταστάτης δεν είναι παρά μια νεαρή και όμορφη κοπέλα, η Άννα Χολτζ, σπουδάστρια σύνθεσης κι αυτή, η οποία στάλθηκε ως κορυφαία αντιγραφέας και ταλαντούχα μουσικός.
Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Μπετόβεν, οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες φύσεις και προσωπικότητες θ’ αναγκαστούν, όχι μόνο να συνυπάρξουν, αλλά και να εργαστούν εντατικά και αποδοτικά προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την πρεμιέρα.

Στην πορεία, θα διδαχτούν πολλά ο ένας από τον άλλο και μια ιδιαίτερη σχέση θ’ ανθίσει.

Παίζουν: Εντ Χάρις, Νταιάν Κρούγκερ, Μάθιου Γκούντ, Ραλφ Ριάχ, Μπιλ Στιούαρτ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 04/01 στις 22:00

«Καμικάζι… Αγάπη Μου!» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Στάθης λατρεύει τις μηχανές, η Ρένα θέλει όλη την ώρα να χορεύει σε ντίσκο και ο Αλέξης τρελαίνεται για τη ροκ μουσική. Πρόκειται για τρία θεότρελα αδέλφια. Ο ένας από αυτούς, ο Στάθης, δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά και, όταν φτάνει να χάσει και το κορίτσι που αγαπά, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει αυτό που λατρεύει περισσότερο, μια… σούπερ μοτοσυκλέτα!

Μόλις την αγοράζει αντιλαμβάνεται πως του την έκλεψαν και τότε αποφασίζει να βρεί έναν τρόπο για να αγοράσει μία άλλη αλλά και να μάθει ποιος του την έκλεψε.Όταν συναντά την Σύλβια μια τύπισσα η οποία έχει ένα μαγαζί με εικόνες τον βάζει να κάνει μια δουλειά της αλλά τον ανακαλύπτει ένας αστυνομικός και τον κλείνει μέσα.Μόλις βγαίνει αποφασίζει να πιάσει δουλειά με τον αδερφό του τον Αλέξη.

Εκεί πιάνει δουλειά με την βοήθεια της Χριστίνας και ο Αλέξης βρίσκει τον έρωτα του την Σοφία.Στο τέλος ο Στάθης γίνεται διευθυντής και τα ξαναφτιάχνει με την Κίτσα.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Βίνα Ασίκη, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Παπαδόπουλος.

*Alpha, Τετάρτη 04/01 στις 23:00

«Που Χάθηκες, Μπερναντέτ;» (2019) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Κωμωδία – Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που λείπει από τη ζωή της είναι η περιπέτεια.

Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 15χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της.

Ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Boyhood) καθοδηγεί τη βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστεν Γουίγκ, Λόρενς Φίσμπερν, Έμα Νέλσον, Τζούντι Γκριρ.

*Ant1, Τετάρτη 04/01 στις 23:30

«The Guest» (2014) σκηνοθεσία Άνταμ Γουίνγκαρντ

Δραματική Δράσης Μυστηρίου – Ένας μυστηριώδης επισκέπτης, ο φιλικός στρατιώτης Ντέιβιντ, φτάνει στο κατώφλι της πόρτας της οικογένειας Πίτερσον λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους που χάθηκε στο καθήκον. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους. Όταν όμως αρχίζουν ξαφνικά να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, Άννα, αρχίζει να αναρωτιέται μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Ντέιβιντ. Θα καταφέρει η Άννα να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά της ή θα είναι πλέον αργά για όλους;

Παίζουν: Νταν Στίβενς, Σίλα Κέλι, Μάικα Μονρό, Λανς Ρέντικ.

*Open, Τετάρτη 04/01 στις 00:45

«Η Αιχμάλωτη» (2014) σκηνοθεσία Άτομ Εγκογιάν

Ψυχολογικό θρίλερ – Οκτώ χρόνια μετά την περίεργη εξαφάνισή της, έρχονται στην επιφάνεια ορισμένα στοιχεία, που δείχνουν ότι η κοπέλα ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανή.

Οι γονείς της Μάθιου και Τίνα(Ράιαν Ρείνολντς και Μιρέλα Ίνος) αν και έχουν χωρίσει αφού το γεγονός τους τσάκισε θα κάνουν ότι μπορούν για να ξαναβρουν το παιδί τους.

Η αστυνομία, οι γονείς της και μέλη της τοπικής κοινωνίας θα προσπαθήσουν και πάλι να ξεδιαλύνουν το μυστήριο, που καλύπτει την εξαφάνισή της. Τα νέα στοιχεία δείχνουν πως είναι ζωντανή και μπλεγμένη σε ένα δίκτυο παιδοφιλίας.

Ενώ οι Αρχές διερευνούν την πιθανότητα απαγωγής της, ο πατέρας της Μάθιου, απογοητευμένος από την έλλειψη προόδου στις έρευνες αλλά και εξοργισμένος από τις υποψίες ότι εκείνος έπαιξε κάποιο ρόλο στην εξαφάνιση της, αρχίζει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του

ιάν βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που συγκλόνισε τον Καναδά πριν από πολλά χρόνια.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Κέβιν Ντουράντ, Σκοτ Σπίντμαν, Ροζάριο Ντόσον.

*Star, Τετάρτη 04/01 στις 01:00

«Το Λάθος Αστέρι» (2014) σκηνοθεσία Τζος Μπόουν

Δραματική Ρομαντική – Η Χέιζελ Γκρέις Λανκάστερ είναι μια 16χρονη έξυπνη και πνευματώδης έφηβη, που ζει στην Ινδιανάπολη. Στα δέκατρία της,η Χέιζελ διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς που από τότε εξαπλώθηκε στους πνεύμονες της.

Η Χέιζελ στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών ,συναντά τον Αύγουστο Ουότερς , έναν γοητευτικό έφηβο που έχασε το ένα του πόδι όταν είχε χτυπηθεί από καρκίνο των οστών, αλλά τώρα το έχει ξεπεράσει. Προσκαλεί τη Χέιζελ στο σπίτι του και εκείνη αποδέχεται την πρόσκλησή του. Εκεί συζητούν για τα ενδιαφέροντά τους και συμφωνούν να διαβάσουν το αγαπημένο βιβλίο του άλλου.

Η Χέιζελ συνιστά στον Αύγουστο ένα μυθιστόρημα για ένα κορίτσι, την Άννα η οποία έχει καρκίνο και η ιστορία της είναι παράλληλη με την εμπειρεία της Χέιζελ. Ο Αύγουστος της δίνει ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Θα μείνουν σε επαφή μέσω μηνυμάτων κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που θα ακολουθήσουν και σιγά-σιγά θα έλθουν πιο κοντά.

Ο Αύγουστος και η Χέιζελ πηγαίνουν μαζί για πικ-νικ και σύντομα αρχίζουν να ερωτεύονται εδώ και τώρα, αλλά και για πάντα.

Παίζουν: Σεϊλίν Γούντλεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Νατ Γουλφ, Λόρα Ντερν, Σαμ Τραμέλ, Γουίλεμ Νταφόου.

*Alpha, Τετάρτη 04/01 στις 01:00

«Fantasy Island» (2020) σκηνοθεσία Τζεφ Γουάντλοου

Τρόμου – Ο αινιγματικός κύριος Roarke, κάνει τα μυστικά όνειρα των τυχερών καλεσμένων του να γίνονται πραγματικότητα σε ένα πολυτελές αλλά απομακρυσμένο τροπικό θέρετρο. Αλλά όταν οι φαντασιώσεις μετατρέπονται σε εφιάλτες, οι επισκέπτες πρέπει να λύσουν το μυστήριο του νησιού για να ξεφύγουν και να σωθούν.

Παίζουν: Μάγκι Κιου, Λούσι Χέιλ, Όστιν Στόγουελ, Τζίμι O. Γιάνγκ, Ράιαν Χάνσεν.

*Mega, Τετάρτη 04/01 στις 01:00