11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη βράδυ και μία λίστα από ταινίες σε περιμένει.

«Power Rangers» (2017) σκηνοθεσία Ντιν Ισραλάιτ

Δράσης Περιπέτεια – Οι Power Rangers είναι η ιστορία πέντε καθημερινών εφήβων που πρέπει να μεταμορφωθούν σε κάτι εξωπραγματικό όταν μαθαίνουν ότι η μικρή πόλη που κατοικούν, η Έιντζελ Γκρόουβ, και ολόκληρος ο κόσμος βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, εξαιτίας μίας επίθεσης από εξωγήινους.

Οι ήρωές μας, επιλεγμένοι από την μοίρα, γρήγορα ανακαλύπτουν ότι αυτοί είναι που πρέπει να σώσουν τον πλανήτη. Αλλά, προκειμένου να το πετύχουν, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν στην πραγματική ζωή και, πριν να είναι πολύ αργά, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ως Power Rangers.

Παίζουν: Ντακρ Μοντγκόμερι, Ναόμι Σκοτ, Ρ. Τζέι Σάιλερ, Μπέκι Τζι, Λούντι Λιν, Μπράιαν Κράνστον, Ελίζαμπεθ Μπανκς.

*Open, Πέμπτη 05/01, στις 21:00

«Ο Λαμπρούκος Μπαλαντέρ» (1981) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Eνας αδιόρθωτος γλεντζές, ο Λάμπρος Κομνηνός, γνωρίζει μια χήρα, τη Ρένα, ιδιοκτήτρια ενός νυχτερινού κέντρου το οποίο στα ενδότερά του διαθέτει κρυφή χαρτοπαικτική λέσχη. Αρχίζει να συχνάζει στη λέσχη, να παίζει χαρτιά και στην αρχή, με κάποια βοήθεια από τη μεριά της Ρένας, να κερδίζει. Όταν όμως η τύχη δεν είναι με το μέρος του κι εκείνος αρχίζει να χάνει μεγάλα ποσά, καταλαβαίνει ότι έχει πέσει θύμα χαρτοκλεφτών. Η αντίδρασή του είναι άμεση, παίρνει μαθήματα από επαγγελματίες χαρτοκλέφτες, και εκδικείται τους αντιπάλους του. Στο τέλος κερδίζει και την όμορφη χήρα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας , Μάρω Κοντού , Νέλλη Γκίνη , Θάνος Μαρτίνος.

*Skai, Πέμπτη 05/01, στις 21:00

«Τιτανικός» (1997) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Αισθηματική – Η ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912…

84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο του «Τιτανικού» και με αφορμή μια νέα έρευνα για τον εντοπισμό ενός πολύτιμου μπλε διαμαντιού, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της.

Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία, που θα ακολουθήσει,  θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Βίκτορ Γκάρμπερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κάθι Μπέιτς, Γκλόρια Στιούαρτ, Μπίλι Ζέιν, Μπιλ Πάξτον.

*Star, Πέμπτη 05/01, στις 21:00

«21 Jump Street» (2012) σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Δράσης – Σμιντ και ο Τζένκο, δύο παλιοί συμμαθητές που δεν είχαν και την καλύτερη σχέση στο σχολείο, ξανασυναντιούνται στη Σχολή για Αστυνομικούς και αναθεωρούν. Δεν είναι βέβαια και οι ικανότεροι αστυνομικοί, αλλά τους δίνεται μια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, όταν γίνονται μέλη της μυστικής ομάδας αστυνομικών που εδρεύει στη Jump Street.

Για την πρώτη τους μυστική αποστολή θα χρειαστεί να ανταλλάξουν τα όπλα τους με σχολικές τσάντες και να επιστρέψουν στα θρανία για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση ναρκωτικών. Πολύ γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι τα πράγματα στη σύγχρονη εφηβική πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικά!

Παίζουν: Τζονα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρι Λάρσον, Αις Κιουμπ.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 05/01, στις 22:00

«Αγάπη και Αφοσίωση» (2012) σκηνοθεσία Μαλίκ Μπάντερ

Ρομαντικό δράμα – Ο Μίκι, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης που υπηρετεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, μαθαίνει ξαφνικά ότι η κοπέλα του αποφάσισε να τον χωρίσει. Μαζί με τον καλύτερό του φίλο, ο Μίκι θα επιστρέψει κρυφά στις ΗΠΑ και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξανακερδίσει την καρδιά της.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Όστιν Στόουελ, Τερέζα Πάλμερ, Έιμι Τιγκάρντεν, Κρις Λόουελ.

*Skai, Πέμπτη 05/01, στις 23:00

«Ο Γλυκοψεύτης» (1984) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Μήτσος και ο Σπίνος μεγάλωσαν μαζί από παιδιά. Παρέμειναν οι καλύτεροι φίλοι παρόλο που οι μητέρες τους ήταν και οι δυο καφετζούδες στην ίδια γειτονιά και ανταγωνιζόταν μεταξύ τους για την πελατεία. Οι δυο φίλοι αφού απέτυχαν ως νονοί της νύχτας, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα γραφείο συνοικεσίων. Ο Μήτσος, για να δελεάσει και να τραβήξει πελατεία παρουσιάζεται ως υποψήφιος γαμπρός.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μίμης Φωτόπουλος, Θάνος Παπαδόπουλος , Νίνα Παπαζαφειροπούλου, Βασίλης Μαλούχος, Γκέλυ Γαβριήλ, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Ηλίας Κακλαμάνης.

*Alpha, Πέμπτη 05/01, στις 23:00

«French Kiss» (1995) σκηνοθεσία Λόρενς Κάνστναν

Δράμα, Κωμωδία, Ρομαντική – Η Κέιτ, αμερικανίδα δασκάλα, πρόκειται να παντρευτεί έναν καναδό γιατρό και να εγκατασταθεί μαζί του μόνιμα στον Καναδά. Μη μπορώντας όμως να καταπολεμήσει την παθολογική φοβία της για τα αεροπορικά ταξίδια, δεν ακολουθεί τον μνηστήρα της σ? ένα επαγγελματικό ταξίδι του στο Παρίσι, απόφαση που θα αποδειχτεί μοιραία για τον γάμο τους, αλλά και για τη ζωή τους.

Όταν εκείνος της εξομολογείται από το τηλέφωνο πως τώρα πια είναι ερωτευμένος με μια γαλλίδα, εκείνη παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για το Παρίσι. Η άφιξή της στη Γαλλία θα είναι γεμάτη απρόοπτα καθώς η Κέιτ θα πέσει θύμα ληστείας. Τώρα χωρίς λεφτά και διαβατήριο, αποφασισμένη όμως να κερδίσει ξανά τον αγαπημένο της, η Κέιτ γνωρίζεται τυχαία με τον εκκεντρικό γάλλο Λικ Τισιέ, από τον οποίο ζητά τη βοήθειά του.

Τα πράγματα όμως παίρνουν απρόσμενη τροπή καθώς ο Τισιέ ερωτεύεται σφοδρά την Κέιτ…

Παίζουν: Μεγκ Ράιαν Κέβιν Κλάιν Τίμοθι Χάτον Ζαν Ρενό.

*Ant1, Πέμπτη 05/01, στις 23:30

«Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό» (1997) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Αστυνομική – Στο Λος Άντζελες του ’50, τρεις αστυνομικοί με διαφορετική νοοτροπία και μέθοδο δουλειάς εμπλέκονται σε μια μπερδεμένη ιστορία φόνων, διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας και διαφθοράς. Από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Ελρόι.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Γκάι Πιρς, Κέβιν Σπέισι, Κιμ Μπέισινγκερ, Ντάνι Ντε Βίτο, Τζέιμς Κρόμγουελ

*Open, Πέμπτη 05/01, στις 23:45

«Φονικό Όπλο» (1987) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Δράσης – Ο υπαρχιφύλακας Ρότζερ Μέρτοου, που μόλις «έκλεισε» τα πενήντα, αποκτά έναν καινούριο συνεργάτη, τον Μάρτιν Ριγκς, που προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο της συζύγου του και έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Οι δυο τους αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση του φόνου μιας από τις κόρες του Μάικλ Χανσάκερ, τραπεζίτη και παλιού συμπολεμιστή του Μέρτοου στο Βιετνάμ.

Ενώ όμως αρχικά φαινόταν ότι επρόκειτο για μια απλή υπόθεση, οι Μέρτοου και Ριγκς, χωρίς να το καταλάβουν, θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από μια ομάδα αδίστακτων βετεράνων του Βιετνάμ.

Μετά από έρευνες και με κίνδυνο της ζωής τους οι δύο άνδρες θα ανακαλύψουν ότι επικεφαλής της ομάδας είναι ο Στρατηγός Πίτερ Μακάλιστερ, όπου με τη βοήθεια του πρωτοπαλίκαρού του, κυρίου Τζόσουα, έχει αποφασίσει να κλείσει για πάντα τα στόματά τους.

Όμως, οι Μέρτοου και Ριγκς δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι…

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλόβερ, Γκάρι Μπάσεϊ, Τομ Άτκινς, Μίτσελ Ράιαν, Νταρλίν Λαβ.

*Star, Πέμπτη 05/01, στις 01:00

«Venom» (2018) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλέισερ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Ο ρεπόρτερ Έντι Μπροκ (Τομ Χάρντι) προσπαθεί πεισματικά να καταστρέψει τον διαβόητο ιδρυτή του Life Foundation, τον ιδιοφυή Κάρλτον Ντρέικ (Ριζ Αμέντ), και αυτή η εμμονή επηρεάζει αρνητικά την καριέρα και τη σχέση του με τη σύντροφο του Αν Γουέινγκ (Μισέλ Γουίλιαμς).

Καθώς ερευνά ένα από τα πειράματα του Ντρέικ, ο εξωγήινος συμβιωτής Venom εισχωρεί στο σώμα του Έντι, και έτσι ξαφνικά αποκτά υπερδυνάμεις, καθώς και την ευκαιρία να κάνει ό,τι θέλει.

Διεστραμμένος, σκοτεινός, απρόβλεπτος και οργισμένος, ο Venom αφήνει τον Έντι να παλεύει με τις ανεξέλεγκτες ικανότητες του, τις οποίες, ομολογουμένως, βρίσκει συναρπαστικές.

Όσο ο Έντι και ο Venom έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, έρχονται πιο κοντά. Πού αρχίζει ο ένας και πού τελειώνει ο άλλος;

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Ριζ Αμέντ, Γούντι Χάρελσον, Ρέιντ Σκοτ.

*Mega, Πέμπτη 05/01, στις 01:00

«Αίσθημα Μετ’ Εμποδίων» (1998) σκηνοθεσία Νικολας Χίτνερ

Κωμωδία – Η Νίνα, κοινωνική λειτουργός στην πόλη της Νέας Υόρκης, συγκατοικεί με τον γκέι φίλο της Τζορτζ. Ζουν μαζί μια πολύ όμορφη καθημερινότητα, καθώς δείχνουν να ταιριάζουν σε όλα. Όταν όμως η Νίνα ανακαλύπτει πως είναι έγκυος τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα περίπλοκα, καθώς προτιμά να μεγαλώσει το παιδί της με τον Τζορτζ, τον οποίο έχει αρχίσει να ερωτεύεται, παρά με τον πραγματικό πατέρα.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Πολ Ραντ, Κάλι Ρότσα, Λένα Γκάρντγουελ.

*Alpha, Πέμπτη 05/01, στις 01:00