Τρόποι να ανακτήσετε την ενέργεια σας αμέσως μετά το κρυολόγημα

Αρρωστήσατε, «επανήλθατε» αλλά ακόμη αισθάνεστε αδύναμοι και την ενέργειά σας να σας «προδίδει»; Πολλές φορές, μπορεί να σας πάρει εβδομάδες μέχρι να ανακάμψετε πλήρως και να νιώσετε και πάλι ο εαυτός σας ύστερα από ένα κρυολόγημα.

Πώς θα επιταχύνετε την ανάρρωσή σας;

Tips για να αναρρώσετε γρήγορα μετά από ένα κρυολόγημα

Για σύντομη αποκατάσταση της υγείας και της ενέργειάς σας αφού αρρωστήσατε, δοκιμάστε να:

#1 Καταναλώσετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Μπορεί όσο ήσασταν άρρωστοι η όρεξή σας να είχε «κοπεί», αλλά τώρα που αισθάνεστε καλύτερα, θα πρέπει να αναπληρώσετε τα θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός σας στερήθηκε ώστε να νιώσετε και πάλι «δυνατοί».

Προτιμήστε την κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων, όπως το πλιγούρι βρώμης, άπαχες πρωτεΐνες, όπως ένα αυγό ή κοτόπουλο, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως τα φασόλια και τρόφιμα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

#2 Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Για να μην αισθάνεστε αδύναμοι και κουρασμένοι, καταναλώστε αρκετό νερό. Φροντίστε επίσης να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά για να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα της ενέργειάς σας και ισορροπημένα τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό σας.

#3 Επιστρέψτε σταδιακά στην προπονητική σας ρουτίνα

Η άσκηση είναι ένας φυσικός τρόπος για τόνωση της ενέργειας. Ακόμη κι αν δεν αισθάνεστε καλά, δοκιμάστε να κινήσετε το σώμα σας, ακόμη κι αν είναι για 10 μόνο λεπτά κάθε μέρα.

#4 Ξεκουραστείτε

Αποφύγετε να κάνετε πολλά- πολλά και απλώς χαλαρώστε.

Αντί να βγείτε έξω, μείνετε μέσα στο σπίτι και δείτε μια ταινία. Εάν οι «δουλειές» τρέχουν και αγχώνεστε, αναβάλετε τα πάντα για την επόμενη εβδομάδα. Δεν είναι κακό να «χαρίσετε» στον εαυτό σας λίγες παραπάνω μέρες ξεκούρασης μέχρι να αναρρώσετε πλήρως.

#5 «Χορτάστε» ύπνο

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον επτά ώρες για να είμαστε γεμάτοι ενέργεια.

Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, είναι φυσικό να δυσκολεύεστε να εκτελέσετε έως και απλές καθημερινές εργασίες. Ο μη επαρκής ύπνος σε τακτική βάση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ποικίλες παθήσεις.

#6 Εξασκήστε τη γιόγκα

Οι άνθρωποι συνήθως στρέφονται στη γιόγκα και τον διαλογισμό όταν αναζητούν έναν τρόπο να χαλαρώσουν. Γνωρίζατε όμως πως η γιόγκα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας;

Σε μια μελέτη, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να εξασκηθούν στη γιόγκα, να διαλογιστούν και να διαβάσουν. Σε μόλις 10 λεπτά, όσοι έκαναν γιόγκα και διαλογισμό παρουσίασαν σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα διάθεσης και ενέργειάς τους.

#7 Αποφύγετε το αλκοόλ

Το αλκοόλ δρα ως «ηρεμιστικό». Εάν είστε ήδη κουρασμένοι, θα σας εξαντλήσει περισσότερο. Πέραν αυτού, το ποτό μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο με αποτέλεσμα αντί να τον απολαμβάνετε, να τον στερείστε.

#8 Περιορίστε την πρόσληψη ζάχαρης

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τους κινδύνους από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης.

Ενώ με τη ζάχαρη θα αισθανθείτε μια «έκρηξη» ενέργειας, η αίσθηση αυτή, γρήγορα εξασθενεί και το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε ακόμη πιο κουρασμένοι.

#9 «Μαζέψτε» ήλιο, «γεμίστε» ενέργεια

Το ηλιακό φως ενισχύει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο και μας δίνει περισσότερη ενέργεια. Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε καλύτερα και να παραμείνουμε ήρεμοι.

Οι ειδικοί προτείνουν να παραμένουμε περίπου 15 με 30 λεπτά εκτεθειμένοι στο φως του ήλιου. Για περισσότερο χρόνο απόλαυσης του ηλιακού φωτός, φροντίστε πάντα να εφαρμόζετε αντηλιακό.

#10 Ζητήστε βοήθεια

Εάν εξακολουθείτε να μην αισθάνεστε καλά αφού αρρωστήσατε, δεν είναι «ντροπή» να ζητήσετε βοήθεια.

Το να ζητήσετε από έναν φίλο να παραμείνει με τα παιδιά σας ή το να μοιραστείτε υποχρεώσεις με τον σύντροφό σας είναι μερικοί απλοί τρόποι που θα σας ανακουφίσουν και θα σας βοηθήσουν σημαντικά να ανακάμψετε από την όποια ασθένεια.