Διαρρήκτης για… κλάματα – Πήγε στο τμήμα για να πάρει το κινητό που έχασε σε διάρρηξη και τον συνέλαβαν

Του είχε πέσει μέσα στο κατάστημα ψιλικών στην Καλαμαριά το οποίο διέρρηξε – Συνελήφθη από τους αστυνομικούς – Φορούσε και το ίδιο μπουφάν με το οποίο τον κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας

Τις κινήσεις του 27χρονου διαρρήκτη που ξημερώματα Τετάρτης εισέβαλε σε κατάστημα ψιλικών της Καλαμαριάς και φεύγοντας του έπεσε το κινητό του τηλέφωνο και συνελήφθη όταν πήγε να το πάρει από την… αστυνομία, περιγράφουν στο protothema, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Όπως λένε, όλα έγιναν στις 04.10 όταν ο νεαρός με τον συνεργό του κατάφεραν να κόψουν με ηλεκτρικό τροχό και έναν λοστό τα σιδερένια κάγκελα ενός παραθύρου και να «τρυπώσουν» μέσα στο κατάστημα, όμως για κακή τους τύχη οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας που διαθέτει η επιχείρηση και ξεκίνησε να χτυπάει ο συναγερμός, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί το ζευγάρι ιδιοκτητών που μένουν με τον γιό τους σε κοντινή απόσταση.

«Χτύπησε ο συναγερμός και τον είδαμε από τις κάμερες να είναι μέσα στο μαγαζί μας. Ξεκίνησα να φωνάζω «κλέφτης, κλέφτης» και ξύπνησε ο σύζυγός μου. Ο γιος μας ήταν στο διπλανό δωμάτιο. Αμέσως οι δυο τους έτρεξαν στο κατάστημα και εγώ κάλεσα το 100. Μόλις έφτασαν δεν είδαν τίποτα από την είσοδο του καταστήματος και πίστεψαν προς στιγμήν ότι είχε μπλοκάρει ο συναγερμός. Τότε ήταν η στιγμή που ο σύζυγος τους είδε να πηδάνε από το παραθυράκι του μαγαζιού», λέει η γυναίκα.

Ο 27χρονος διαρρήκτης με τον συνεργό του είχαν προλάβει να γεμίσουν δύο μεγάλες σακούλες με όλα τα καπνικά προϊόντα που βρήκα στο κατάστημα, εισιτήρια και κάρτες τηλεφωνίας, ενώ φεύγοντας άρπαξαν και την ταμειακή μηχανή. Μάλιστα, όπως λέει η ιδιοκτήτρια, στην προσπάθειά τους να πάρουν όσο μεγαλύτερη λεία μπορούσαν άρπαξαν κατά λάθος μέχρι και τους λογαριασμούς των… κοινοχρήστων.

«Ο σύζυγος με τον γιό μας ξεκίνησαν να τους κυνηγούν και αυτοί πέταξαν την ταμειακή μηχανή στα σκουπίδια γιατί ήταν βαριά και δε μπορούσαν να τρέξουν. Αυτός με τις σακούλες έτρεξε σε διαφορετική κατεύθυνση και κατάφεραν να χαθούν. Μόλις γύρισαν πίσω, βρήκαν την ταμειακή μηχανή, ενώ ο γιος μας έκανε βόλτες με τον φακό και βρήκε το κινητό τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί στην αρχή δεν πίστευαν στα… μάτια τους και νόμιζαν πως πρόκειται για κλεμμένη συσκευή», αναφέρει η γυναίκα, ενώ ο σύζυγός της συμπληρώνει πως «είναι σαν ποντιακό… ανέκδοτο η συμπεριφορά του διαρρήκτη».

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλεξαν το κινητό που τους παρέδωσε ο γιος της οικογένειας, το οποίο ήταν ανοιχτό και χτυπούσε αρκετές φορές, αλλά και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης που κατέγραψαν όλες τις κινήσεις των δύο δραστών. Οι διαρρήκτες μπήκαν από το παράθυρο και έφτασαν «μπουσουλώντας» έως τον πάγκο με την ταμειακή μηχανή και χωρίς να χάσουν χρόνο φόρτωσαν στις σακούλες τα προϊόντα που είχαν βάλει στο μάτι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με τον ίδιο τρόπο.

Πήγε στο τμήμα για να ζητήσει το κινητό του και συνελήφθη

«Ακούγεται απίστευτο αλλά ο διαρρήκτης έφτασε μόνος του με το αυτοκίνητό του στο αστυνομικό τμήμα, όσο ήμασταν εκεί και δίναμε κατάθεση και είπε στους αστυνομικούς «ήρθα για να πάρω το κινητό μου». Ήταν πραγματικά χαζός καθώς φορούσε το ίδιο μπουφάν με τις χαρακτηριστικές άσπρες ρίγες και φαίνονταν ξεκάθαρα στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. «Θα σου δώσουμε το κινητό σου αλλά δες αυτό πρώτα» του είπε ο αστυνομικός, ενώ ο ίδιος κοιτούσε με έκπληξη το βίντεο. Τότε ξεκίνησε να έχει διαφορετική συμπεριφορά και ήταν προκλητικός», περιγράφει στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης.

Σημειώνει, δε, πως ο διαρρήκτης είχε μία τσάντα με διαρρηκτά εργαλεία, λοστό και άλλα αντικείμενα, τα οποία εντοπίστηκαν στη κατοχή του από τους αστυνομικούς, ενώ στο Τμήμα Ασφαλείας η συμπεριφορά του έδειχνε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές.

«Δε περίμενε ότι θα βρίσκαμε το κινητό και ότι το είχαμε δώσει εμείς στην αστυνομία. Έτσι την πάτησε και συνελήφθη. Μετά αναρωτιόμαστε πως βγαίνουν τα ανέκδοτα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης, ο οποίος μέχρι και αργά το απόγευμα της Τετάρτης, μαζί με τη σύζυγό του, συνεχίζουν να καταγράφουν όλα τα προϊόντα που άρπαξαν οι δράστες.