8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Need for Speed» (2014) σκηνοθεσία Σκοτ Γουό

Περιπέτεια –  Ο Τόμπι Μάρσαλ, εργάζεται με τους φίλους του στην οικογενειακή του επιχείρηση ενώ παράλληλα δοκιμάζει το σπάνιο ταλέντο του σε ερασιτεχνικές και αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων. Η ζωή κυλάει όμορφα, μέχρι τη στιγμή που έρχονται τα πάνω κάτω και καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα, το οποίο ουδέποτε διέπραξε. Για τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής του θα παραμείνει άδικα φυλακισμένος, έχοντας στο μυαλό μόνο μια σκέψη: την εκδίκηση! Η ταινία είναι βασισμένη στην πιο επιτυχημένη σειρά αγωνιστικών βιντεοπαιχνιδιών, όλων των εποχών, με πωλήσεις πλέον των 140 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Παίζουν: Άαρον Πολ, Ντομινίκ Κούπερ, Σκοτ Μεσκούντι, Ίμοτζεν Πουτς, Μάικλ Κίτον.

*Open, Δευτέρα 16/1 στις 21:00

«Δεσμοί Διαστροφής» (1993) σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομική Μυστηρίου – Η Τρέισυ και ο Άντι ζουν ήσυχα στη Δυτική Μασαχουσέτη της Βοστόνης, όπου ο Άντι εργάζεται ως πρύτανης στο πανεπιστήμιο και η Τρέισι διδάσκει σε παιδιά.

Και οι δύο θέλουν να κάνουν παιδιά, έτσι αποφασίζουν να αγοράσουν και να ανακαινίσουν ένα παλιό σπίτι. Επειδή όμως τα χρήματα λιγοστεύουν, παίρνουν την απόφαση να νοικιάσουν στον γοητευτικό χειρουργό Τζεντ ένα διαμέρισμα στον πάνω όροφο του σπιτιού.

Ο κόσμος του Άντι ξαφνικά καταρρέει. Κάποιος έχει βιάσει δύο φοιτήτριες στο κολέγιο που διευθύνει και μία τρίτη έχει σκοτωθεί, ενώ η αστυνομία έχει αρχίσει να υποπτεύεται αυτόν.

Η ευτυχισμένη ζωή του ζεύγους θα διακοπεί απότομα, όταν η Τρέισι θα εγχειριστεί εσπευσμένα από τον χειρουργό, ο οποίος φαίνεται να έχει απώτερους σκοπούς.
Ο Άντι, αφού συμβουλεύεται τον Τζεντ, αναγκάζεται να πάρει μία απόφαση για τη υγεία της Τρέισυ, χωρίς να την ενημερώσει, που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της…

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Μπιλ Πούλμαν, Άλεκ Μπάλντουιν, Αν Μπάνκροφτ, Τζορτζ Σι Σκοτ, Μπεμπε Νεβίρθ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 16/1 στις 22:00

«Οι Ιππότες της Σανγκάης» (2003) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Περιπέτεια – Ένας κινέζος επαναστάτης, αφού δολοφόνησε τον πατέρα του Τσον, έκλεψε την Αυτοκρατορική Σφραγίδα και φαίνεται να κατέφυγε στη Βρετανία.

Ο Τσον ξανασυναντιέται με τον φίλο του, Ρόι, ο οποίος ξοδεύει τα χρήματα που κέρδισαν και ζει σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κάνοντας τη μεγάλη ζωή. Οι δύο τους ορκίζονται να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Έτσι, αποφασίζουν να πάνε στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσουν την αδελφή του Τσον, τη Λιν, που έχει βρεθεί εκεί για τον ίδιο λόγο και μόλις έχει ανακαλύψει μια απίστευτη συνωμοσία κατά της βασιλικής οικογένειας. 

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Όουεν Γουίλσον, Ντόνι Γεν, Έινταν Γκίλεν, Φαν Γουόνγκ.

*Alpha, Δευτέρα 16/1 στις 22:40

«Δίπλα στη Θάλασσα» (2015) σκηνοθεσία Αντζελίνα Τζολί

Δράμα Ρομαντική– Το διάσημο πρώην ζευγάρι του Χόλιγουντ, Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Ζολί μας μεταφέρουν στη δεκαετία του ’70 με μία ταινία που έχει θέμα τις δυσκολίες του έγγαμου βίου. Η Βανέσα και ο Ρόλαντ, απόμακροι συναισθηματικά και αποξενωμένοι ως ζευγάρι, θα βρεθούν σε μια ήσυχη παραλιακή πόλη της Γαλλίας.

Στο επαρχιακό θέρετρο όλα κυλούν ήσυχα κι ωραία, σαν να έχουν περάσει αιώνες από τα κρίσιμα επεισόδια του Μάη του ’68, αλλά οι Αμερικανοί επισκέπτες βρίσκονται στη δική τους εμπόλεμη ζώνη, καθώς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση στον γάμο τους και αναζητούν ένα θαύμα για να σώσουν τα κομμάτια της σχέσης τους.

Στο διπλανό δωμάτιο του παράκτιου ξενοδοχείου τους καταλύει ένα νιόπαντρο ζευγάρι Γάλλων (Μελβίλ Πουπό – Μελανί Λοράν) και η Βανέσα καταστρώνει ένα πονηρό σχέδιο δράσης μέσα στην απραξία της: παίρνει μάτι τις ερωτικές τους περιπτύξεις από μια τρύπα στον τοίχο και σταδιακά βάζει τον Ρόλαντ στο παιχνίδι – εκείνος δεν καταλαβαίνει αν θέλει να ξυπνήσουν σεξουαλικά μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων ή αν το μυαλό της έχει πάρει επικίνδυνες στροφές, ικανές να σαμποτάρουν αθώους γείτονες και να ισοπεδώσουν ό,τι έχει απομείνει από τους ίδιους…

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Μπραντ Πιτ, Μελβίλ Πουπό, Μελανί Λοράν.

*Ant1, Δευτέρα 16/1 στις 23:30

«Απρόσκλητος Επισκέπτης» (2013) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης – Ο Φιλ Μπρόκερ, πρώην αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών, έχει πρόσφατα χάσει τη γυναίκα του και μετακομίζει, μαζί με τη 10χρονη κόρη του, σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Έχοντας κρατήσει κρυφή την προηγούμενη ταυτότητά του από τους νέους του γείτονες, ο Φιλ είναι αποφασισμένος να κάνει εκεί μια καινούρια αρχή.

Ένα τυχαίο γεγονός όμως θα τον κάνει στόχο του Γκάτορ, ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέιμς Φράνκο, Γουϊνόνα Ράιντερ, Κέιτ Μπόσγουορθ, Ιζαμπέλα Βίντοβιτς.

*Open, Δευτέρα 16/1 στις 23:45

«Γαμο-μπελάδες» (2005) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Αισθηματική κομεντί – Δυο αμετανόητοι εργένηδες έχουν χόμπι να πηγαίνουν απρόσκλητοι σε γάμους για να βρίσκουν εύκολα θύματα για τη λίστα των ερωτικών τους κατακτήσεων. Τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν φλερτάρουν με τις κόρες ενός πολιτικού, οι οποίες τους προσκαλούν για σαββατοκύριακο στο εξοχικό τους.

Παίζουν: Όουεν Ουίλσον, Βινς Βον, Κρίστοφερ Γουόκεν, Τζέιν Σέιμουρ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Ίσλα Φίσερ.

*Star, Δευτέρα 16/1 στις 00:15

«Το Παιχνίδι της Μίμησης» (2014) σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ

Βιογραφική Δραματική – Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές Αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού και αναλυτή, Άλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας- ωστόσο κανείς δε γνώριζε ότι επρόκειτο για έναν πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων και είχε αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma. Το πορτραίτο ενός σπουδαίου και παράλληλα περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Τσαρλς Ντανς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Άλεν Λιτς, Μάθιου Μπιρντ.

*Alpha, Δευτέρα 16/1 στις 01:15

«Μαίρη Ράιλι» (1996) σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Ρομαντική Τρόμου – Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Τζον Μάλκοβιτς πρωταγωνιστούν στην ταινία Μαίρη Ράιλι (Mary Reilly), ένα γοτθικό έργο τρόμου, προσαρμοσμένο στο μυθιστόρημα της Βάλερι Μάρτιν.

Η Μαίρη Ράϊλυ (Τζούλια Ρόμπερτς) εργάζεται στην υπηρεσία του Δρ. Τζέκιλ (Τζον Μάλκοβιτς), στο βικτωριανό Λονδίνο του 19ου αι. και αισθάνεται βαθύτατη ευγνωμοσύνη για αυτόν, αφού της δίνει την ευκαιρία να απομακρύνεται από τον αλκοολικό πατέρα της.

Αυτή η ευγνωμοσύνη σύντομα θα μετατραπεί σε έρωτα. Μαζί του νιώθει ασφαλής, σίγουρη και έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη του.

Όταν η Μαίρη θα γνωρίζει τον παράξενο βοηθό του κο Χάϊντ, θα νιώσει μια εξίσου δυνατή ερωτική έλξη για αυτόν, παρά το γεγονός ότι της είναι απόλυτα αντιπαθής.

Εκείνο που δεν γνωρίζει η Μαίρη όμως είναι το τρομερό μυστικό του εργοδότη της και το γεγονός, ότι ο Δρ Τζέκιλ και ο κύριος Χάϊντ είναι το ίδιο πρόσωπο.

Αυτή τη φορά η ιστορία είναι ειπωμένη από την πλευρά της Μαίρης, όπως την έζησε υπηρετώντας τον διάσημο, παράφρων, επιστήμονα.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Τζον Μάλκοβιτς, Γκλεν Κλόουζ, Τζορτζ Κόουλ, Χένρι Γκουντμαν, Κιάραν Χιντς.

*Mega, Δευτέρα 16/1 στις 02:00