12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Η Εκδίκηση της Ξανθιάς, 2» (2003) σκηνοθεσία Τσαρλς Χέρμαν Γούρμφελντ

Κωμωδία – Η νεαρή πλέον και ανερχόμενη δικηγόρος Ελ, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην απαιτητική της καριέρα και στον σχεδιασμό του επικείμενου γάμου της. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι η μητέρα του αγαπημένου της σκύλου είναι πειραματόζωο σε μια εταιρεία καλλυντικών, δεν διστάζει να τα βάλει με τον πολιτικό κόσμο της Ουάσινγκτον, για να περάσει ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση της χρησιμοποίησης των σκύλων ως πειραματόζωα από τη βιομηχανία καλλυντικών.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Σάλι Φιλντ, Λιούκ Γουίλσον.

*Open, Παρασκευή 20/1, στις 21:00

«Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος» (1960) σκηνοθεσία Γιάννης ΔαλιανίδηςΚωμωδία – Ένας ιδιότροπος βιομήχανος χάλυβα απολύει τον υπάλληλό του, τον ντροπαλό λογιστή Γρηγόρη. Όταν όμως διαπιστώνει ότι κατά λάθος ο Γρηγόρης έχει στην κατοχή του τα διπλά βιβλία της εταιρείας όλα αλλάζουν. Τρομοκρατημένος, μήπως ο Γρηγόρης αποκαλύψει κάπου την αλήθεια, ο βιομήχανος αναγκάζεται να τον ξαναπροσλάβει και μάλιστα βάζει την κακομαθημένη κόρη του Τζούλια, να του κάνει τα γλυκά μάτια και να παίξει μαζί του ένα ερωτικό παιχνίδι ώστε να πάρουν πίσω τα βιβλία. Όμως η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι πολύ διαφορετική, γιατί ο έρωτας δεν αργεί να έρθει, και τελικά «…αντί να φάει η γάτα το ψαράκι, το ψάρι τρώει την γατούλα π’ αγαπώ…!»

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιανόπουλος.

*Mega, Παρασκευή 20/1, στις 21:00

«Στην καρδιά της Θάλασσας» (2015) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Πρόκειται για την τραγωδία που ενέπνευσε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ», το οποίο ωστόσο θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία.

Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Πολ Άντερσον, Κίλιαν Μέρφι, Μπεν Γουίσοου, Σάρλοτ Ράιλι.

*Star, Παρασκευή 20/1, στις 21:00

«Οι Θαλασσιές οι Χάντρες» (1967) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Ένας ελληνοαμερικανός, ο Τζιμ (Γιώργος Τσιτσόπουλος), έρχεται στην Ελλάδα και αποφασίζει να ανοίξει μια μπουάτ για τουρίστες.

Συνεταίρο για να του μάθει τη δουλειά κάνει τον Κώστα Πίτουρα (Κώστας Βουτσάς) που πουλά διάφορα αναμνηστικά στους ξένους.

Αυτός του συστήνει τον αδελφό της αρραβωνιαστικιάς του (Μάρθα Καραγιάννη), τον Φώτη Τσιπούρα (Φαίδων Γεωργίτσης), που είναι το πρώτο μπουζούκι στου Αποστόλη το κουτούκι, με τον Μεμά Γαρδούμπα (Γιάννης Βογιατζής) και τις τραγουδίστριες Σοφία και Μαρκησία (Μαίρη Χρονοπούλου), οι οποίες είναι ερωτευμένες μαζί του.

Μετά από λίγο καιρό ανοίγει στη γειτονιά και μια άλλη μπουάτ με μοντέρνο ρεπερτόριο. Επικεφαλής της ορχήστρας είναι η Μαίρη (Ζωή Λάσκαρη) την οποία ερωτεύεται σφοδρά ο Φώτης κι εκείνη προσπαθεί να τον «σουλουπώσει» κάπως για να τον κάνει πιο κομψό και μοντέρνο.

Η μεταξύ τους σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, καθώς έρχονται από διαφορετικούς κόσμους και τα είδη μουσικής που υπηρετούν είναι ασυμβίβαστα, αλλά ο παντοδύναμος έρως θεραπεύει τα πάντα.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Νανά Σκιαδά, Άρης Μαλιαγρός, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Νίκος Φέρμας.

*Ant1, Παρασκευή 20/1, στις 21:30

«Κακός Σαμαρείτης» (2018) σκηνοθεσία Ντιν Ντέβλιν

Αστυνομική Τρόμου – Δύο νεαροί παρκαδόροι έχουν βρει έναν έξυπνο τρόπο να εξαπατούν τους εύπορους πελάτες τους και να ληστεύουν τα σπίτια τους.

Kατά τη διάρκεια μιας ακόμη διάρρηξης, ανακαλύπτουν ότι ο ιδιοκτήτης κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό…θα πέσουν τυχαία σε μια γυναίκα που βρίσκεται βασανισμένη και αιχμάλωτη στο σπίτι, στο οποίο αποφάσισαν να κλέψουν.
Θα ειδοποιήσουν την αστυνομία η οποία, όμως, δεν θα ανακαλύψει τίποτα όταν ερευνήσει το σπίτι.
Τώρα οι δύο νεαροί έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή του απαγωγέα που ζητά εκδίκηση και ταυτόχρονα, να βρουν και να σώσουν την αιχμάλωτη γυναίκα.

Παίζουν: Nτέιβιντ Τέναντ Ρόμπερτ Σίχαν, Καρλίτο Ολιβέρο, Κέρι Κόντον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 20/1, στις 22:00

«Ολέθρια Σχέση» (1987) σκηνοθεσία Έιντριαν Λάιν

Τρόμου – Ο Νταν Γκάλαχερ (Μάικλ Ντάγκλας), ένας νεοϋορκέζος μεγαλοδικηγόρος ζει έναν ευτυχισμένο έγγαμο βιο με τη σύζυγό του Μπεθ (Αν Άρτσερ) και με τη μικρή τους κόρη Έλεν. Όταν η Μπεθ και η Έλεν αναγκάζονται να λείψουν από τη Νέα Υόρκη για το σαββατοκύριακο, ο Νταν γνωρίζεται με την Άλεξ Φόρεστ (Γκλεν Κλόουζ), μια εκδότρια. Οι δυο τους περνούν ένα παθιασμένο σαββατοκύριακο.

Έχοντας πλέον επιστρέψει στην οικογένειά του, ο Νταν ξεκαθαρίζει στην Άλεξ ότι δε θέλει να την ξαναδεί.

Όταν ο Νταν αποφασίζει να τελειώσει αυτή την επιπόλαιη σχέση, η Άλεξ δεν συμφωνεί. Και όταν η Άλεξ δεν συμφωνεί, δεν πρέπει να την αγνοεί κανένας!
Η εμμονή της Άλεξ δεν έχει όρια και όσο ο Νταν την απορρίπτει τόσο εκείνη γίνεται πιο βίαιη θέτοντας εκτός από το γάμο του και τη ζωή του σε κίνδυνο.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Γκλεν Κλόουζ, Αν Άρτσερ.

*Skai, Παρασκευή 20/1, στις 23:00

«Ο Αντίζηλος» (2002) σκηνοθεσία Νικόλ Γκαρσιά

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Στις 9 Οκτωβρίου 1993, ο Ζαν-Κλοντ Ρομάν σκότωσε τη γυναίκα, τα παιδιά και τους γονείς του. Έπειτα, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ανεπιτυχώς. Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν υπήρξε ποτέ γιατρός όπως διατεινόταν επί δεκαοκτώ χρόνια και, το ακόμα πιο απίστευτο, δεν επαγγελλόταν ποτέ και τίποτα άλλο.

Όταν βρέθηκε στα πρόθυρα να τον ανακαλύψουν, επέλεξε να εξοντώσει όλους τους ανθρώπους των οποίων την άποψη για τον ίδιο αδυνατούσε να αντέξει.

Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Φρανσουά Κλοζέ, Εμμανουέλ Ντεβός, Ζεραλντίν Πάιλας.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 20/1, στις 23:15

«Αλλάζουμε;» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Κωμωδία – Ο Ντέιβ και ο Μιτς είναι φίλοι από παιδιά, παρόλο που οι χαρακτήρες τους και οι επιλογές τους στη ζωή είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Ο πρώτος, είναι επιτυχημένος δικηγόρος και υπεύθυνος οικογενειάρχης, ενώ ο δεύτερος, ηθοποιός σε αισθησιακές ταινίες και ορκισμένος εργένης! Ένα μοιραίο βράδυ, που μεθάνε σε ένα μπαρ, εύχονται να να είχε ο ένας τη ζωή του άλλου.

Η ευχή τους πιάνει και το επόμενο πρωί ξυπνούν ο ένας στο σώμα του άλλου! Κωμικοτραγικές καταστάσεις ακολουθούν καθώς ο Ντέιβ και ο Μιτς, προσπαθούν να ζήσουν μια ζωή τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη και να ανταποκριθούν στις καινούριες τους υποχρεώσεις.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Τζέισον Μπέιτμαν, Λέσλι Μαν, Ολίβια Γουάιλντ.

*Ant1, Παρασκευή 20/1, στις 23:45

«Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν» (1982) σκηνοθεσία Τέιλορ Χακφορντ

Δραματική Ρομαντική – Ο νεαρός Ζακ Μάγιο έχει καταταγεί στη Σχολή Υποψηφίων Αξιωματικών Αεροπορίας Ναυτικού, με όνειρό του να γίνει αεροπόρος. Ο δύσκολος χαρακτήρας του προσπαθεί να προσαρμοστεί στην αυστηρή πειθαρχία της στρατιωτικής ακαδημίας. Σύντομα, θα συναντήσει την Πόλα, μια ντόπια κοπέλα που δουλεύει στο τοπικό εργοστάσιο και ανάμεσα τους θα αναπτυχθεί ένας ρομαντικός δεσμός τόσο δυνατός, που είναι ικανός να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που θα τους εμφανιστούν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντέμπρα Γουίνγκερ, Ντέιβιντ Κιθ, Ρόμπερτ Λόγκια, Λούις Γκόσετ Τζ., Λίζα Μπλουντ, Ντέιβιντ Καρούσο, Λίζα Έιλμπάσερ.

*Alpha, Παρασκευή 20/1, στις 00:00

«Άγρυπνος» (2017) σκηνοθεσία Μπάραν Μπο Οντάρ

Αστυνομική, δράσης  – Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζέιμι Φοξ, υποδύεται τον μυστικό πράκτορα Βίνσεντ Ντόους, ο οποίος παγιδεύεται σε ένα δίκτυο διεφθαρμένων αστυνομικών και μαφιόζων που ελέγχουν τον υπόκοσμο των καζίνο στο Λας Βέγκας. Όταν μια ληστεία πηγαίνει στραβά, μια ομάδα γκάνγκστερ απαγάγει τον έφηβο γιο του. Μια περιπετειώδης νύχτα ξεκινά, με τον Ντόους να προσπαθεί να σώσει το παιδί του και να παραδώσει τους απαγωγείς στη δικαιοσύνη.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Μισέλ Μόναγκαν, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Σκουτ ΜακΝέρι.

*Mega, Παρασκευή 20/1, στις 00:00

«Zodiac: Το Ξύπνημα» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ράιτ

Θρίλερ – Το 1968, ένας από τους πιο θανατηφόρους κατά συρροή δολοφόνους στο ιστορικό των ΗΠΑ εξαφανίστηκε χωρίς ν αφήσει πίσω του κανένα ίχνος.

Η ταυτότητά του και τα κρυπτογραφημένα μηνύματά του, παρέμειναν άλυτα για δεκαετίες … Μέχρι τη στιγμή που ένα ζευγάρι βρίσκει ένα φιλμ, που περιέχει δύο στυγερές δολοφονίες του Ζόντιακ, και ξεκινούν να λύσουν το μυστήριο και να διεκδικήσουν την ανταμοιβή των 100.000 δολαρίων.

Αλλά η κατάσταση αλλάζει γρήγορα, καθώς οι θηρευτές γίνονται θηράματα.

Παίζουν: Σέιν Γουέστ, Λέσλι Μπιμπ, Ματ Κρέιβεν, Νίκολας Κάμπελ, Κάνεθ Ουέλς.

*Mega, Παρασκευή 20/1, στις 02:20

«Upgrade» (2018) σκηνοθεσία Λι Γουάνελ

Περιπέτεια – Ο Γκρέι Τρέι, μετά από μια εξαιρετικά βίαιη ληστεία, μένει παράλυτος από το λαιμό και κάτω ενώ η γυναίκα του δολοφονείται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ένας δισεκατομμυριούχος εφευρέτης του προτείνει να γίνει πειραματόζωο σε μια πειραματική θεραπεία, που θα «αναβαθμίσει» το κορμί του.

Η θεραπεία – ένα εμφύτευμα τεχνητής νοημοσύνης που λέγεται «στέλεχος»- δίνει στον Γκρέι μοναδικές σωματικές ικανότητες και τη δυνατότητα να πάρει αιματηρή εκδίκηση από εκείνους, που αναίτια κατέστρεψαν τη ζωή του…

Παίζουν: Λόγκαν Μάρσαλ Γκριν, Σάιμον Μέιντεν, Μέλανι Βαλέχο, Κρίστοφερ Κίρμπι, Κλέιτον Τζέικομπσον.

*Star, Παρασκευή 20/1, στις 02:45