Η περιγραφή του νέου τουριστικού λογότυπου του Δήμου Καστοριάς

Το τουριστικό λογότυπο του Δήμου Καστοριάς είναι αποτέλεσμα μελέτης, διαβούλευσης με τους επαγγελματίες και επιτόπιας έρευνας με επισκέπτες που πραγματοποίησε η εταιρεία Wise Ram, από τον Μάρτιο του 2022.

Ως αποτέλεσμα αυτών, η Λίμνη και ο Βυζαντινός πολιτισμός (αρχιτεκτονική, νεοκλασικά κτίρια) είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τον προορισμό.

Η αίσθηση της ηρεμίας, της χαλάρωσης καθώς και το ενδιαφέρον για την επίσκεψη χώρων που παρουσιάζουν την πολυ-πολιτισμική κληρονομιά της Καστοριάς προσφέρουν πεδίο ανάπτυξης στον προορισμό ευεξίας και προσκυνηματικό τουρισμό.

To τουριστικό λογότυπο του Δήμου Καστοριάς αναδεικνύει τη λίμνη, ως ένα βασικό στοιχείο στην τουριστική εμπειρία του προορισμού.

Το εικαστικό διατηρεί το όνομα “Καστοριά” και χρησιμοποιεί το «Κ», ως χαρακτήρα αναγνωρισμένου διεθνώς σε διάφορες εφαρμογές. Η γραμματοσειρά παραπέμπει στον κυματισμό που δημιουργεί η λίμνη, ενώ ο χαρακτήρας “Κ” σε διαφορετική διάσταση, στο πλάι, παραπέμπει στη λίμνη, την πόλη (αρχιτεκτονική, βυζαντινός πολιτισμός) και το βουνό, τα τρία δηλαδή στοιχεία που πλαισιώνουν την τουριστική εμπειρία.