10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Ήρθε ο Έρωτας στην Πόλη» (2009) σκηνοθεσία Τζόνας Έλμερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική -Ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε βρει ο έρωτας…!

Η Λούσι Χιλ (Ρενέ Ζελβέγκερ) είναι μια φιλόδοξη γυναίκα καριέρας, ερωτευμένη με τον τρόπο ζωής της στο Μαϊάμι.
Θέλοντας να πετύχει μια μεγάλη προαγωγή, η Λούσι συμφωνεί να μετακομίσει σε μια μικρή πόλη, στη μέση του πουθενά, για να επιβλέψει την αναδιάρθρωση ενός εργοστασίου.
Αυτό που αρχικά μοιάζει με μια ξεκάθαρη επαγγελματική πρόκληση θα εξελιχθεί σε εμπειρία ζωής για τη Λούσι, που θα δώσει νέο νόημα στην ύπαρξή της και μέσα από την οποία, θα ανακαλύψει τον άντρα των ονείρων της, τον γοητευτικό συνδικαλιστική – εκπρόσωπο των εργατών (Χάρι Κόνικ Τζούνιορ).

Μια απλή δουλειά με μεγάλους στόχους γίνεται το καλύτερο πράγμα που της συνέβη ποτέ για τους “λάθος” λόγους!

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Φράνσις Κονρόι, Χάρι Κόνικ Τζούνιορ, Τζόναθαν Κιμπλ Σίμονς, Σιόμπαν Φάλον Χόγκαν.

*Open, Παρασκευή 27/01, στις 21:00

«Ο Άνθρωπος του Θεού» (2021) σκηνοθεσία Γελένα Πόποβιτς

Βιογραφική Δραματική Ελληνική Ταινία – Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια.

Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο.

Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα.

Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει.

Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Αλεξάντρ Πετρόφ, Μίκι Ρουρκ, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη.

*Ant1, Παρασκευή 27/01, στις 21:30

«O Λουί ντε Φυνές Κατεψυγμένος» (1969) σκηνοθεσία Έντουαρντ Μολινάρο

Κωμωδία Φαντασίας – Τα πάνω κάτω έρχονται στη ζωή του Ουμπέρ ντε Ταρτά, όταν ο παππούς της συζύγου του ανασύρεται μετά από 65 χρόνια σε παγωμένη χειμερία νάρκη στον πολικό κύκλο.

Μετά το ξεπάγωμα, ο Άνθρωπος σε χειμερία νάρκη πιστεύει ότι είναι ακόμα η αρχή του αιώνα. Τίποτα δεν μπορεί να κρατήσει αυτή την ψευδαίσθηση ζωντανή.

Μέσα στην απελπισία του, ο Ουμπέρ αποκαλύπτει την αλήθεια και οδηγεί τον άνθρωπο από την εποχή του Εδουάρδου σε ένα τρελό ξεφάντωμα στον υπερσύγχρονο 20ο αιώνα.

Παίζουν: Λουί ντε Φινές, Κλοντ Ζενσάκ, Μπερνάρ Αλέιν, Ολιβιέ ντε Φινές.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 27/01, στις 22:00

«Η κόρη του στρατηγού» (1999) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Ελίζαμπεθ Κάμπελ (Λέσλι Στέφανσον), κόρη του Τζόζεφ Κάμπελ (Τζέιμς Κρόμγουελ), στρατηγού και διοικητή της στρατιωτικής βάσης Μακ Κάλουμ βρίσκεται φρικτά δολοφονημένη.

Την έρευνα για την υπόθεση αναλαμβάνουν δύο αξιωματικοί της εγκληματολογικής υπηρεσίας του στρατού, ο Πολ Μπρένερ (Τζον Τραβόλτα) που εργάζεται ως μυστικός πράκτορας στην στρατιωτική βάση και η Σάρα Σάνχιλ (Μάντλιν Στόου).
Η υπόθεση όμως είναι γεμάτη περίεργα στοιχεία που τροφοδοτούν υποψίες για το παρελθόν του θύματος, την παράλληλη μυστική ζωή της και πολλά σκοτεινά συμφέροντα φαίνεται ότι θέλουν να κρατήσουν την υπόθεση σύντομη και κυρίως “αθόρυβη”.

Παίζουν:  Τζον Τραβόλτα, Μάντλιν Στόου, Τίμοθι Χάτον, Τζέιμς Γουντς, Τζέιμς Κρόμγουελ, Λέσλι Στέφανσον.

*Skai, Παρασκευή 27/01, στις 23:00

«Μια Γυναίκα Δυναμίτης» (1966) σκηνοθεσία Εντουάρντο ντε Φιλίπο

Αστυνομική Κωμωδία – Ο Αλμπέρτο ζει ευχαριστημένος μαστορεύοντας παλιά έπιπλα στο μαγαζί του.

Είναι ένας ευφάνταστος άνθρωπος που δυσκολεύεται να διακρίνει τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και τη φαντασία.

Την παρούσα στιγμή, τη σκέψη του απορροφά η σαγηνευτική Τάνια.

Η περιπλάνησή του τον εμπλέκει σε έναν φόνο. Με τη βοήθεια της Τάνια, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον υπόκοσμο της Νάπολης, προκειμένου να βγει από το χάος όπου βρίσκεται.

Παίζουν: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ράκελ Γουέλς, Γκουίντο Αλμπέρτι, Τέκλα Σκαράνο, Πία Μόρρα, Ρεγκίνα Μπιάντσι.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 27/01, στις 23:15

«Απόλυτη Διαγραφή» (1996) σκηνοθεσία Τσακ Ράσσελ

Δραματική Δράσης – Ο Τζον Κρούγκερ είναι αστυνομικός με πείρα στα προγράμματα προστασίας μαρτύρων.

Αυτή τη φορά αναλαμβάνει την προστασία της Λι Κούλεν, νεαρής γραμματέως που, μέχρι πρόσφατα, εργαζόταν στην εταιρία Σάιρεζ.

Η Λι ανακάλυψε πως στελέχη της εταιρίας συνεργάζονταν με διεφθαρμένους κυβερνητικούς παράγοντες για την πώληση οπλικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέιμς Κάαν, Βανέσα Γουΐλιαμς, Τζέιμς Κόμπερν.

*Star, Παρασκευή 27/01, στις 00:00

«Η Πολιορκία» (1998) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Όταν ένα λεωφορείο εκρήγνυται στο Μπρούκλιν επιβεβαιώνοντας τις τρομοκρατικές απειλές που προηγήθηκαν εναντίον της Νέας Υόρκης, ο Άντονι Χάμπαρντ, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η Ελίζ Κραφτ, μια μυστική πράκτορας της CIA και ο Στρατηγός Γουίλιαμ Ντεβερό, καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουν τους ανθρώπους, την πόλη και εν τέλει τη χώρα ολόκληρη από την καταστροφή.

Ένας από αυτούς όμως, ίσως δεν σταθεί ικανός να τιμήσει τον όρκο του απέναντι στο σύνταγμα της χώρας.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ανέτ Μπένινγκ, Μπρους Γουίλις, Τόνυ Σαλούμπ.

*Alpha, Παρασκευή 27/01, στις 00:45

«Αλλάζουμε;» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Κωμωδία – Ο Ντέιβ και ο Μιτς είναι φίλοι από παιδιά, παρόλο που οι χαρακτήρες τους και οι επιλογές τους στη ζωή είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Ο πρώτος, είναι επιτυχημένος δικηγόρος και υπεύθυνος οικογενειάρχης, ενώ ο δεύτερος, ηθοποιός σε αισθησιακές ταινίες και ορκισμένος εργένης! Ένα μοιραίο βράδυ, που μεθάνε σε ένα μπαρ, εύχονται να να είχε ο ένας τη ζωή του άλλου.

Η ευχή τους πιάνει και το επόμενο πρωί ξυπνούν ο ένας στο σώμα του άλλου! Κωμικοτραγικές καταστάσεις ακολουθούν καθώς ο Ντέιβ και ο Μιτς, προσπαθούν να ζήσουν μια ζωή τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη και να ανταποκριθούν στις καινούριες τους υποχρεώσεις.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Τζέισον Μπέιτμαν, Λέσλι Μαν, Ολίβια Γουάιλντ.

*Ant1, Παρασκευή 27/01, στις 01:30

«Μάρτυρες Δολοφονίας» (2013) σκηνοθεσία Ντάμιαν Λι

Αστυνομική, δράμα, δράσης, θρίλερ – Μια συνηθισμένη εκδρομή για κάμπινγκ, παίρνει μια απρόσμενη τροπή για δύο νεαρά αδέρφια, όταν γίνονται μάρτυρες μιας δολοφονίας.

Τα δυο παιδιά, η Τζένι και ο Μίκυ, γίνονται αυτόματα οι επόμενοι στόχοι του δολοφόνου και η θανάσιμη καταδίωξη ξεκινά.

Ο πατέρας τους, Τζακ Ντάμσον (Μπρένταν Φρέιζερ) καταφέρνει να αποφυλακιστεί αφού κλείνει μία συμφωνία με τις αρχές και ξεκινά τον δικό του αγώνα να σώσει τα παιδιά του από τους εγκληματίες.

Παίζουν: Μπρένταν Φρέιζερ, Ντόμινικ Παρσέλ, Ίθαν Σάπλι, Ναόμι Άντριους, Ράιαν Μπερν.

*Mega, Παρασκευή 27/01, στις 02:20

«Εκτός τροχιάς» (2005) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

ΔραματικήΤρόμου – Ένα εντελώς τυχαίο συμβάν, θα φέρει τον γοητευτικό Τσαρλς, στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας, στο δρόμο της Λουσίντα, μιας δυναμικής, όσο και ευαίσθητης επιχειρηματία. Η τυχαία συνάντησή τους θα οδηγήσει πολύ γρήγορα σε μια παράνομη και κρυφή ερωτική σχέση, αφού και οι δύο είναι ήδη παντρεμένοι, με τον Τζέιμς να έχει ήδη μια κόρη που πάσχει από διαβήτη. Παρά τις προσπάθειές τους όμως να κρατήσουν τη σχέση τους κρυφή, ένας βίαιος εγκληματίας, ο ΛαΡός, εμφανίζεται από το πουθενά και αρχίζει να τους εκβιάζει. Η κατάσταση θα οδηγηθεί πολύ γρήγορα εκτός ελέγχου, και το μόνο που φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν ο Τσαρλς με την Λουσίντα είναι να προλάβουν να τον καταστρέψουν πρώτοι αυτοί, πριν ο ΛαΡός πραγματοποιήσει τις απειλές του…

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Τζένιφερ Άνιστον, Βενσάν Κασέλ, Μελίσα Τζορτζ, Τζιανκάρλο Εσποζίτο

*Star, Παρασκευή 27/01, στις 02:30