Σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής του κόμβου λόγω… Αρχαιολογίας

Χθες κάναμε την περιήγηση στο σημείο, πριν από λίγο ακούσαμε- με έκπληξη- σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στον kastoria FM 91.5 , τον παρουσιαστή και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, Κίμωνα Μηταλίδη, να αναφέρει ότι οι εργασίες κατασκευής του κόμβου στη Νομαρχία σταμάτησαν προσωρινά λόγω…Αρχαιολογίας.

Στο σημείο, δίπλα στο 4ο Δημοτικό σχολείο, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών για το Φυσικό Αέριο, μέρη του Τείχους.

Η διακοπή θεωρείται προσωρινή, καθώς αναζητείται τρόπος ώστε να ξεκινήσουν άμεσα και πάλι οι εργασίες.

Φυσικά, αναμένουμε και τις ενημερώσεις επίσημες. Λέτε να μιλάμε για ένα νέο Μετρό Θεσσαλονίκης;

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς, Ανδρομάχη Σκρέκα, σε τηλεφωνική της παρέμβαση στη Ραδιοφωνική εκπομπή του Antennes 93.6, δήλωσε στον Χρήστο Νατσούλη, ότι αυτή την στιγμή η υπηρεσία δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς είναι το εύρημα για το οποίο γίνεται λόγος και δεν συνδέεται με τα Τείχη. Πρέπει, πρώτα να γίνει ο σχετικός έλεγχος.

Τα επόμενα βήματα είναι, πλέον, να βελτιωθεί λίγο ο καιρός, να αντληθούν τα νερά που υπάρχουν στο σημείο, να γίνει τομή, έλεγχος του ευρήματος και να δρομολογηθούν όποιες εξελίξεις απαιτούνται.

Ο χρόνος για όλη αυτή τη διαδικασία, δεν μπορεί να διευκρινιστεί, αυτή την στιγμή.

Θετικό είναι ότι υπάρχει ήδη το προσωπικό που θα την αναλάβει, αλλιώς αν χρειαζόντουσαν προσλήψεις κλπ καταλαβαίνετε τις επιπλέον καθυστερήσεις…

AboutKastoria