Γιατί τα σάντουιτς που αγοράζουμε είναι νοστιμότερα από τα δικά μας

Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σας σάντουιτς, είτε ένα κλαμπ σάντουιτς, είτε ένα σάντουιτς με κοτόπουλο, πιθανόν να έχετε απογοητευθεί από τα αυτά που φτιάχνετε στο σπίτι, σε σύγκριση με αυτά που αγοράζετε από έξω. Γι’ αυτό εμείς σας έχουμε συμβουλές για να κάνετε πιο γευστικά τα σπιτικά σας σάντουιτς.

Ψωμί
Πάνω από όλα το ψωμί! Δεν θέλουμε να είναι ούτε πολύ μαλακό, τόσο που να μην συγκρατεί ανάμεσά του τα υλικά, ούτε πολύ σκληρό, τόσο που να μην δαγκώνεται εύκολα. Τα μαγαζιά που φτιάχνουν σάντουιτς δίνουν μεγάλη σημασία στο ψωμί που διαλέγουν από φούρνους και συνήθως χρησιμοποιούν διαφορετικά είδη, ενώ κάποια μαγαζιά παρασκευάζουν μόνα τους το ψωμί τους. Έτσι, δεν είναι εύκολο να βρείτε κάτι αντίστοιχης ποιότητας στο σούπερ μάρκετ. Γι’ αυτό επιλέξτε ενός καλού φούρνου.

Το κόψιμο σε φέτες
Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου να πηγαίνει κάθε μέρα στο κοντινό μαγαζί για φρεσκοκομμένα τυριά και αλλαντικά, οπότε τα υλικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι δεν είναι τόσο φρέσκα. Μια λύση είναι να τα φυλάτε στην κατάψυξη. Τα μαγαζιά που φτιάχνουν σάντουιτς συχνά έχουν τη δική τους μηχανή κοπής, που τους επιτρέπει να κόβουν τα υλικά τους στο πάχος που χρειάζονται κάθε φορά. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να ανταγωνιστείτε, εκτός αν έχετε πολύ κοφτερά μαχαίρια.

Η δημιουργία του σάντουιτς
Τα σωστά σάντουιτς είναι έργα τέχνης, που βάζουν σε στρώσεις τα πάντα με τον κατάλληλο τρόπο, από το ψωμί ως τα καρυκεύματα. Η αναλογία των υλικών έχει πραγματική σημασία. Χρειάζεστε την σωστή ποσότητα λαχανικών, λιπαρών και καρυκευμάτων για να ισορροπήσετε το σάντουιτς και να μην βγει πολύ υγρό. Μην παραγεμίζετε το σάντουιτς. Όσο κι αν αγαπάτε τη μαγιονέζα, μην το παρακάνετε. Ένας τρόπος για να μην μουλιάσει το σάντουιτς είναι να το καταναλώσετε αμέσως μόλις το φτιάξετε. Αν θέλετε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο, συναρμολογήστε το πριν το καταναλώσετε. Σίγουρα δεν είναι τόσο βολικό να πακετάρετε τα υλικά του χωριστά, αλλά καλό είναι τα υγρά συστατικά (ντομάτα, πίκλες, κ.λπ) να μην είναι στο ίδιο σκεύος με τα στεγνά (τυρί, αλλαντικό, ψωμί). Αν χρησιμοποιήσετε κάποιο άλειμμα, απλώστε το στο ψωμί την τελευταία στιγμή.

Καρυκεύματα
Ναι και τα σάντουιτς χρειάζονται καρυκεύματα, όπως λίγος χυμός λεμόνι, φρέσκα μυρωδικά ή καλής ποιότητας αλάτι και πιπέρι (ειδικά σε υλικά όπως φυλλώδη λαχανικά, ντομάτα, αβοκάντο) μπορούν να δώσουν άλλη διάσταση στα σάντουιτς σας. Δοκιμάστε νέες γεύσεις όπως καραμελωμένα κρεμμύδια αντί για ωμά.

Εμπειρία
Οι άνθρωποι πίσω από τον πάγκο είναι επαγγελματίες και η δουλειά τους είναι να δημιουργούν νόστιμα εδέσματα για τους πελάτες τους. Στη συνολική εμπειρία σημασία έχει και το προσωπικό στην υποδοχή του καταστήματος, που μας βοηθά να διαλέξουμε το κατάλληλο σάντουιτς με βάση τις προτιμήσεις μας, οπότε ναι η φιλοξενία και η καλή εξυπηρέτηση κάνει το σάντουιτς μας να έχει καλύτερη γεύση.

Συμπέρασμα
Σκεφτείτε τι είδος σάντουιτς θέλετε να φτιάξετε και ψωνίστε ανάλογα τα κατάλληλα υλικά. Για παράδειγμα ένα με τόνο ή κοτοσαλάτα θα χρειαστεί ένα πιο σταθερό ψωμί, από ένα με ζαμπόν και τυρί. Χρησιμοποιήστε μόνο τα πιο φρέσκα και ποιοτικά υλικά και διαλέξτε ένα καλό ψωμί, ρωτώντας σε κάποιον φούρνο, αντί να χρησιμοποιήσετε το τυποποιημένο του τοστ. Διασκεδάστε το κάνοντας πειραματισμούς με καρυκεύματα και έτοιμες σάλτσες. Αν τα προσέξετε όλα αυτά θα φτιάξετε πολύ νοστιμότερα σάντουιτς από ότι συνήθως!