Σπάνιο ηλιακό φωτοστέφανο εμφανίστηκε στην Καστοριά – [φωτογραφίες]

Σε πολλές περιπτώσεις, οι επιστήμονες είχαν μεγάλη δυσκολία να εξηγήσουν ορισμένα μετεωρολογικά φαινόμενα που συμβαίνουν στον πλανήτη μας. Είτε σύμφωνα με την περίεργη συχνότητά του είτε λόγω της λειτουργίας του. Σε αυτήν την περίπτωση πρόκειται να μιλήσουμε για ένα φαινόμενο του οποίου η προέλευση ήταν αργή για να εξηγηθεί από τους μετεωρολογικούς φυσικούς. Πρόκειται για το ηλιακό φωτοστέφανο.

Το ηλιακό φωτοστέφανο είναι ένας φωτεινός κύκλος που μερικές φορές σχηματίζεται γύρω από τον Ήλιο και μπορεί να φανεί από την επιφάνεια της Γης.

Αυτό το φωτοστέφανο σχηματίζεται από τα σωματίδια πάγου που βρίσκονται σε εναιώρηση στο υψηλότερο μέρος της τροπόσφαιρας. Όταν το φως του ήλιου πέφτει σε αυτά τα σωματίδια πάγου, διαθλάται το φως κάνοντας ολόκληρο το φάσμα των χρωμάτων (παρόμοιο με αυτό ενός ουράνιου τόξου) ορατό γύρω από τον Ήλιο. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε ένα κυκλικό ουράνιο τόξο που χαρακτηρίζεται κυρίως από το ότι είναι ιριδίζουσα.

Το σπάνιο ηλιακό φωτοστέφανο στον ουρανό της Καστοριάς, απαθανάτισε ο Βασίλης Παπάζογλου, σήμερα Δευτέρα 30/01/23 στις 13:35