7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Διπλή Παγίδα» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Δράσης Ρομαντική – Ο Ρόμπερτ ΜακΝτούγκαλ(Σον Κόνερι), γνωστός και ως Μακ, έχει τη φήμη του μεγαλύτερου ληστή έργων τέχνης στον κόσμο.

Έτσι, όταν ένας πίνακας του Ρέμπραντ γίνεται αντικείμενο κλοπής στη Νέα Υόρκη, όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν τον Μακ. Η επιθεωρητής της ασφαλιστικής εταιρείας, Βιρτζίνια Μπέικερ(Κάθριν Ζέτα Τζόουνς), γνωστή και ως Τζιν, ζητά από τον διευθυντή της να της επιτρέψει ν’ ακολουθήσει τα ίχνη του διάσημου κλέφτη.

Ο διευθυντής ξέροντας ότι αν δεν βρεθεί ο πίνακας η εταιρεία θα χρεωθεί με 24 εκατομμύρια δολάρια, δίνει με μεγάλη χαρά την έγκριση του. Η πεισματάρα Τζιν καταστρώνει ένα σχέδιο για να παγιδέψει τον Μακ, αλλά αυτός αποδεικνύεται περισσότερο επιτήδειος απ’ ό,τι τον περίμενε.

Οι δυο τους θα επιδοθούν σ’ ένα γοητευτικό παιγνίδι ανάμεσα στο κυνηγητό και το φλερτ. Έτσι, θ’ ακολουθήσουν ο ένας τα βήματα του άλλου από το Λονδίνο προς τα νησιά της Σκοτίας, κι από εκεί στην Κουάλα Λαμπούρ, την εξωτική πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Βιν Ρέιμς, Γουίλ Πάτον, Μόρυ Τσόκιν.

*Open, Πέμπτη 02/02, στις 21:00

«Γυναίκες δηλητήριο» (1993) σε σκηνοθεσία Νίκος Ζερβός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κωνσταντίνος Σεμπέκος τα έχει όλα. Είναι πετυχημένος ψυχίατρος, διάσημος για το βιβλίο του που αφορά τη σχέση των δύο φύλων. Είναι πλούσιος, έχει καλούς φίλους, ασθενείς που τον λατρεύουν και μια ιδανική σχέση με μια όμορφη και δραστήρια business woman. Το βράδυ που δίνει μια μεγάλη διάλεξη, ξαφνικά σαν εφιάλτης ξεκινά ένας καταιγισμός γεγονότων που του κάνουν τη ζωή άνω-κάτω.

Ο αδελφός του Αλέξανδρος, επίδοξος νέος σκηνοθέτης, αποπειράται να αυτοκτονήσει, γιατί η κοπέλα του η Εβίτα διατηρεί από άποψη παράλληλες σχέσεις και με άλλους άνδρες.

Η ηλικιωμένη μητέρα του αποφασίζει να διώξει από το σπίτι τον πατέρα του και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, ως εικοσάρα, ενώ ο πατέρας του από το σοκ χάνει την ακοή του και αργότερα και τη μιλιά του.

Κάποιοι από τους πιο χαρακτηριστικούς ασθενείς του, με ερωτικά πάντα προβλήματα, παθαίνουν έξαρση δημιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις στο ιατρείο του, η κουμπάρα του βρίσκεται σε μεγάλη κρίση γάμου με τον κουμπάρο, του κάνει ερωτική πρόταση και η γραμματεύς του, πρώην ασθενής του και κρυφά ερωτευμένη μαζί του, σε μια κρίση ζήλιας και μίσους, βάζει φωτιά στο σπίτι της αγαπημένης του.

Ο άψογος Κωνσταντίνος αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα με τρομερή ψυχραιμία μέχρι που ο συνδυασμός όλων αυτών των προσώπων σε μια τελική σκηνή αναμέτρηση (που ο ένας προσπαθεί να δηλητηριάσει τον άλλον), ξεπερνά το φλεγματικό του χαρακτήρα και ανατρέπει το πιστεύω του μιας ολόκληρης ζωής. Τελικά όλοι οι «χαλκευτέροι» ήρωες επιβιώνουν και συνεχίζουν τη ζωή τους πανέτοιμοι για καινούργια προβλήματα…

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Νάντια Μουρούζη, Κώστας Ρηγόπουλος, Χάρρυ Κλυν, Ηλίας Λογοθέτης, Αθηνά Τσιλύρα, Βλάσσης Μπονάτσος, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Άλκης Παναγιωτίδης, Ανδρέας Βουτσινάς, Γιάννης Καρατζογιάννης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Σπύρος Μπιμπίλας, Ελισάβετ Ναζλίδου, Άλκης Ζερβός, Άννα Δήμα, Χριστόφορος Νέζερ, Σπύρος Δρόσος, Τζώννυ Βαβούρας, Σπύρος Μπουρνάζος, Άννα Κυριακού, Περικλής Κασσανδρινός, Βίβιαν Βαλσάμη, Δημήτρης Κατσιμάνης

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 02/02, στις 22:00

«The Last Full Measure» (2019) σκηνοθεσία Τοντ Ρόμπινσον

Δραματική Πολεμική – Το σενάριο της ταινίας The Last Full Measure είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία του βετεράνου από τον πόλεμο του Βιετνάμ, Γουίλιαμ Πιτσενμπάργκερ, που ήταν αλεξιπτωτιστής στον αμερικανικό στρατό.

Πιστός στον όρκο του ο Γουίλιαμ, αποφάσισε να αφήσει την ασφάλεια του ελικοπτέρου και να διασώσει πάνω από 60 άτομα, παρά το γεγονός ότι του προσφέρθηκε η δυνατότητα να απομακρυνθεί και ο ίδιος με το ελικόπτερο διάσωσης.

Η περιοχή όπου μαινόταν η μάχη είχε τυλιχτεί τις φλόγες, αλλά εκείνος παρέμεινε εκεί ως την τελευταία στιγμή. Έχασε τη ζωή του σώζοντας και υπερασπιζόμενος τις ζωές στρατιωτών, της 1ης Μεραρχίας Πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ.

32 χρόνια μετά, ένας υπάλληλος του Πενταγώνου, ο Σκοτ Χόφμαν αναζητά πληροφορίες για τον Αμερικάνο στρατιώτη, προκειμένου να του απονεμηθεί το Μετάλλιο της τιμής για την προσφορά του, μετά από αίτημα της οικογένειάς και του συνεργάτη του Γούιλιαμ, Τομ Τούλεϊ.

Ο Σκοτ θα έρθει αντιμέτωπος με μία συνομωσία, στην οποία εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη του Στρατού και της πολιτικής. Διαπιστώνει ότι από τον θάνατο του Πιτσενμπάργκερ στη μάχη του 1966, η Πολεμική Αεροπορία δεν έδωσε ποτέ ονόματα στρατευμένων προκειμένου να λάβουν το μετάλλιο της τιμής…

Παίζουν: Γουίλιαμ Χερτ, Σεμπάστιαν Σταν, Σάμιουελ Τζάκσον, Εντ Χάρις, Κρίστοφερ Πλάμερ, Άλισον Σούντολ, Άσερ Μαιλς Φαλίκα, Πήτερ Φόντα, Τζέρεμι Ιρβάιν.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 02/02, στις 22:00

«Bohemian Rhapsody» (2018) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Βιογραφία Δραματική – O Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα.

Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.

*Open, Πέμπτη 02/02, στις 23:30

«Success Story» (2017) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Οι δυο τους, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται ξαφνικά, απερίσκεπτα και παράφορα και παντρεύονται.

Η Τζορτζίνα, στην προσπάθειά της να ταιριάξει στο περιβάλλον του Παναγή, απαρνιέται τον εαυτό της.

Το δημιουργικό της αδιέξοδο, σε συνδυασμό με μια δύσκολη εγκυμοσύνη, την μεταμορφώνουν, καθώς συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν είναι όπως το φαντάστηκε στο γάμο της.

Η ραγδαία αλλαγή των οικονομικών δεδομένων, η αυτοκτονία του πατέρα του Παναγή για χρέη κι η επικείμενη ανάμειξη του Παναγή στην πολιτική, μεγεθύνουν τις αντιθέσεις τους και απομακρύνουν το ζευγάρι δίνοντας, ραγδαία σχεδόν, τη θέση του θαυμασμού, του πάθους και της έλξης, στην απογοήτευση, την αποξένωση και τελικά την υποτίμηση και τον ανταγωνισμό.

Τότε αρχίζει ο παραλογισμός, καθώς η ιστορία αγάπης τους, γίνεται μίσους κι εκδίκησης, με τους δυο τους να φτάνουν στα άκρα προκειμένου να επιβιώσουν.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζένη Θεωνά, Πάνος Μουζουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου.

*Alpha, Πέμπτη 02/02, στις 00:45

«Δωμάτιο Πανικού» (2002) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δράσης Τρόμου – Αμέσως μετά το διαζύγιό της, η Μεγκ με την έφηβη κόρη της Σάρα, μετακομίζουν σ ένα τετραώροφο σπίτι στο Μανχάταν. Το πρώτο κιόλας βράδυ που περνούν εκεί, έρχονται αντιμέτωπες με αδίστακτους διαρρήκτες και οχυρώνονται σ ένα μυστικό δωμάτιο «υψίστης ασφαλείας», εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και ατσάλινη πόρτα. Δυστυχώς, οι εισβολείς ψάχνουν κάτι που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο… και δεν θα σταματήσουν αν δεν το βρουν!

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Κρίστεν Στιούαρτ, Φόρεστ Γουίτακερ.

*Mega, Πέμπτη 02/02, στις 01:20

«Βλέπω το Θάνατό σου 2» (2003) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ρ. Έλις 

Τρόμου – Ακριβώς ένα χρόνο μετά το αεροπορικό δυστύχημα της πτήσης 180.

Η νεαρή Κίμπερλι Κόρμαν (Α. Τζανίν Κουκ) ξεκινά με τους φίλους της για μία εκδρομή, ώστε να περάσουν ένα ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο.

Στον αυτοκινητόδρομο 23, η Κίμπερλι βλέπει σε όραμα ένα θανατηφόρο αυτοκινητικό δυστύχημα στο οποίο η ίδια και οι φίλοι της χάνουν τη ζωή τους, αλλά και οδηγοί από παρακείμενα αυτοκίνητα.

Χάρη στην άμεση αντίδραση της Κίμπερλι και τη συμμετοχή της αστυνομίας, το ατύχημα δεν συμβαίνει και πολλοί άνθρωποι σώζονται από βέβαιο θάνατο.

Ο Θάνατος όμως, έχει ήδη στη λίστα του όσους επέζησαν, τις ζωές δηλαδή που του ανήκουν και αρχίζει να τις παίρνει μια μετά την άλλη.

Η Κίμπερλι είναι αποφασισμένη να τον σταματήσει και ζητά τη βοήθεια της Κλίαρ Ρίβερς (Άλι Λάρτερ), η οποία επέζησε από το περσινό αεροπορικό δυστύχημα ζει έγκλειστη σε ψυχιατρική κλινική.

Η Κλιαρ με τον φόβο φωλιασμένο στην ψυχή της, ο αστυνομικός που βοήθησε την Κίμπερλι και πολλοί από τους επιζώντες θα προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τον Θάνατο.

Παίζουν: Α. Τζανίν Κουκ, Μάικλ Λάντες, Άλι Λάρτερ, Τόνι Τοντ, Κίγκαν Κόνορ Τρέισι, Νόελ Φίσερ.

*Star, Πέμπτη 02/02, στις 01:30