7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει.

«Ο Ροζ Πάνθηρας 2» (2009) σκηνοθεσία Χάραλντ Ζβαρτ

Κωμωδία – Μια σειρά από ανεκτίμητους θησαυρούς, εξαφανίζονται και μια διεθνής επίλεκτη ομάδα ντετέκτιβ καλείται να βρει τον επιδέξιο δράστη. O γκαφατζής επιθεωρητής Jacques Clouseau (Steve Martin) επιστρέφει για να συνεργαστεί με αυτή τη διεθνούς βεληνεκούς ομάδα.

Αποδεικνύεται όμως πως είναι  εξίσου ιδιόρρυθμοι με εκείνον. Στόχος τους να σταματήσουν έναν πανέξυπνο ”λωποδύτη” με ειδικότητα στην κλοπή ιστορικών κειμηλίων. Ανάμεσα στα κλοπιμαία του συμπεριλαμβάνεται και το περίφημο διαμάντι ”Ροζ Πάνθηρας”… Θα καταφέρει ο επιθεωρητής Clouseau να βρει και να επιστρέψει τον “Ροζ Πάνθηρα” εκεί που ανήκει;

Παίζουν: Στιβ Μάρτιν, Ζαν Ρενό, Άλφρεντ Μολίνα, Έμιλι Μόρτιμερ, Άντι Γκαρσία.

*Star, Σάββατο 04/02, στις 21:00

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι» (2002) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Η πτώση του Γκάνταλφ στην άβυσσο του Καζα Ντουμ οδηγεί σε διάσπαση τη συντροφιά του δαχτυλιδιού.
Ο Φρόντο ακολουθούμενος από τον πιστό Σαμ κατευθύνεται προς τη Μόρντορ για να καταστρέψει το Ένα Δαχτυλίδι. Στο δρόμο τους θα βρεθεί το πανούργο Γκόλουμ, ο προηγούμενος κάτοχος του Δαχτυλιδιού το οποίο υπόσχεται να τους οδηγήσει ως τις Μαύρες Πύλες της Μόρντορ.

Ο Σαμ δεν τον εμπιστεύεται, αλλά ο Φρόντο πιστεύει πως πρέπει να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία…
Ο Μπόρομιρ είναι νεκρός, ο Μέρι και ο Πίπιν συλλαμβάνονται από τους Ούρουκ – Χάι που τους οδηγούν στον πύργο του Σάρουμαν, ο οποίος συμμάχησε με το κακό και συγκεντρώνει χιλιάδες στρατιές με Ουρουκ Χάι για να επιτεθεί στους ανθρώπους.

Οι Άραγκορν, Λέγκολας και Γκίμλι ξεκινούν για να σώσουν τα μικρά χόμπιτ αλλά στο δρόμο τους θα συναντήσουν τον Γκάνταλφ το Λευκό, ο οποίος αναγεννήθηκε αφού νίκησε τον Μπαλρογκ και θυμίζει στον Άραγκορν το καθήκον του να ενώσει τους εναπομείναντες ανθρώπους.

Διασχίζοντας τη Μέση Γη θα συνάψουν συμμαχία με τον βασιλιά Θέοντεν του Ρόχαν μια φυλή καβαλάρηδων, που προετοιμάζεται για πόλεμο.

Οι Μέρι και Πίπιν καταφέρνουν να αποδράσουν από τους Ορκ, συναντούν τον Δεντρογένη και σχεδιάζουν να επιτεθούν στο Άιζενγκαρντ.

Εντωμεταξύ οι δύο Πύργοι που βρίσκονται μεταξύ της Μόρντορ και της Ίζενγκαρντ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σπείρουν την καταστροφή. Ο μάγος Σάρουμαν, εκτελώντας τις διαταγές του Σάουρον οργανώνει έναν στρατό από 10.000 αιμοδιψή Ορκς και επιτίθεται στο φαράγγι του Ελμ όπου κατέφυγε η φυλή του Ρόχαν και οι σύμμαχοί τους.

Εκεί θα δοθεί η επική μάχη στην οποία, παρά την ανανεωμένη συμμαχία μεταξύ Ξωτικών και ανθρώπων, φαίνεται πως η νίκη γέρνει προς τους πολεμιστές του Σάρουμαν

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Ίαν ΜακΚέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Σον Άστιν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις-Ντέιβις, Λιβ Τάιλερ, Ορλάντο Μπλουμ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερ Λι, Μπέρναρντ Χιλ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Μιράντα Όττο.

*Star, Σάββατο 04/02, στις 23:00

«Ο Σύμβουλος» (2016) σκηνοθεσία Μαρκ Γουίλιαμς

Δραματική – Για τον Ντέιν Τζένσεν (Μπάτλερ), η επιτυχία απαιτεί να είσαι και λίγο αδίστακτος. Μετά από χρόνια που ανεβαίνει τα σκαλιά στην εταιρία του, ο μεγαλύτερος στόχος του είναι προ των πυλών.

Το αφεντικό της εταιρίας εύρεσης εργασίας στην οποία εργάζεται, ο Εντ Μπλακντριτζ (Γουίλιαμ Νταφόε) ανακοινώνει ότι συνταξιοδοτείται – και φτάνει η στιγμή του να κάνει το μεγάλο άλμα.

Η άνοδος του απαιτεί όλη του την προσοχή, ειδικά μιας και η σημαντικότερη αντίπαλος του (Άλισον Μπρι) είναι νεότερη, αλλά εξίσου αποφασισμένη.

Αλλά τότε συμβαίνει κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί. Ο δεκάχρονος γιος του Ράιαν, αρρωσταίνει σοβαρά.

Μετά από χρόνια, που ο Ντέιν σημείωνε τη μια επαγγελματική νίκη μετά την άλλη, οι ανάγκες της οικογένειας του αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από τις φιλοδοξίες του, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει την τρομακτική νέα πραγματικότητα της οικογενειακής του ζωής.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Γουίλεμ Νταφόε, Αλφρεντ Μολίνα, Γκρέτσεν Μολ, Αλισον Μπρι, Ανουπάμ Κερ

*Skai, Σάββατο 04/02, στις 00:30

«Άγριος Ποταμός» (1994) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Περιπέτεια – Η Μέριλ Στριπ είναι η Γκέιλ, ειδική στο rafting και αποφασίζουν με την οικογένεια της να κατέβουν όλοι μαζί το ποτάμι που περνάει από το εξοχικό τους για να κάνουν εκεί τις διακοπές τους.

Στη διαδρομή συναντούν δυο άντρες που δείχνουν να δυσκολεύονται να χειριστούν το φουσκωτό και ζητούν τη βοήθεια της.

Πρόθυμη η Γκέιλ τους παίρνει μαζί, αλλά στη πορεία η οικογένεια ανακαλύπτει ότι οι δύο άντρες είναι ένοπλοι ληστές, που τελικά τους αναγκάζουν με την απειλή των όπλων, να τους κατεβάσουν μέχρι το τέλος του ποταμού για να μπορέσουν να βρουν τους συνεργούς τους. Το ταξίδι της οικογένειας έχει πλέον καταστραφεί αφού τώρα ανησυχούν για τις ίδιες τους τις ζωές.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Κέβιν Μπέικον, Ντέιβιντ Στάθρεν, Τζόζεφ Ματσέλο, Τζον Σι Ράιλι, Βίκτορ Γκαλαγουέϊ.

*Ant1, Σάββατο 04/02, στις 00:30

«Το Τίμημα του Θάρρους» (1996) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Περιπέτεια – Μετά τη λήξη του Πολέμου του Κόλπου, ο συνταγματάρχης Ναθάνιελ Σέρλιν αναλαμβάνει να ελέγξει την υποψηφιότητα για παρασημοφόρηση της λοχαγού Κάρεν Γουόλντεν, πιλότου ελικοπτέρου του υγειονομικού, που σκοτώθηκε ενώ εκτελούσε πτήση στο μέτωπο. Ο Σέρλιν θα μιλήσει με όλους τους άντρες που υπηρετούσαν κάτω από τις διαταγές της Γουόλντεν. Θα ακούσει πολλές αντικρουόμενες ιστορίες για τον χαρακτήρα και τις συνθήκες του θανάτου της λοχαγού και θα αρχίσει να πιστεύει ότι υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης.

Παίζουν: Μεγκ Ράιαν, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Ματ Ντέιμον, Σκοτ Γκλεν, Λου Ντάιμοντ Φίλιπς, Μάικλ Μοριάρτι, Σεθ Γκίλιαμ.

*Alpha, Σάββατο 04/02, στις 02:00

«Μαντελάϊν» (1998) σκηνοθεσία Ντέζι Μάγιερ

Κωμωδία – Η Μάντελαϊν και οι συμμαθήτριές της ζουν εσωτερικές σε ένα σχολείο στο Παρίσι, παρέα με την δασκάλα τους, την δεσποινίδα Κλάβελ. Μετά το θάνατο της προστάτιδάς τους, της Λαίδης Κόβινγκτον, το μέλλον του σχολείου τους μοιάζει αβέβαιο. Ο Λόρδος Κόβινγκτον είναι αποφασισμένος να πουλήσει το κτίριο σε κάποια ξένη πρεσβεία. Τα πράγματα έχουν πάρει άσχημη τροπή για τα νεαρά κορίτσια και μόνο η έλευση του Πεπίτο, του νεαρού γιου του Λόρδου, θα τους δώσει ελπίδα και νέο κέφι για απίθανες τρέλες.

Παίζουν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Νάιτζελ Χοθορν, Χάτι Τζόουνς.

*Mega, Σάββατο 04/02, στις 02:10

«Καταδίωξη σε Δυο Ηπείρους» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ 

Δράσης – Μία  ανώτερη υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, που αποσπάστηκε πρόσφατα στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, είναι επιφορτισμένη να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, να εμποδίσει τρομοκράτες να φτάσουν στις Η.Π.Α. Όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκεται στο στόχαστρο του θανάτου και ξαφνικά παγιδευμένη για εγκλήματα, που δεν έχει κάνει.

Από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεται κυνηγημένη και προσπαθεί ταυτόχρονα να επιβιώσει, να αποκαταστήσει το όνομά της και να σταματήσει μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση που θα λάβει χώρα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Times Square.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Μίλα Γιόβοβιτς, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Έμα Τόμσον, Άντζελα Μπάσετ.

*Skai, Σάββατο 04/02, στις 02:45