Μεσίστιες οι σημαίες στο Νευροκόπι για την κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη

Παρουσία Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη, Παναγιωτόπουλου η κηδεία – Στις 12 η εξόδιος ακολουθία – Με 1.000 κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα το τελευταίο «αντίο»

Στο πένθος έχει βυθιστεί το χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, σμηναγός – κυβερνήτης του μαχητικού Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Η κηδεία αναμένεται να γίνει στις 12.00 ενώ η σορός του θα μεταφερθεί δύο ώρες νωρίτερα στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Με απόφαση του δημάρχου έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος έτσι ώστε σήμερα να είναι ημιαργία και όλοι οι κάτοικοι να μπορέσουν να βρεθούν στην εκκλησία για το ύστατο χαίρε στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Αντιπτέραρχοι» τιμητικά οι δύο πεσόντες

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη, χθες Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά από απόφαση του ΣΑΓΕ, απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτέραρχου στον σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, οι παρακάτω αξιωματικοί Ιπτάμενοι «απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο».

Η ΠτΔ, ο πρωθυπουργός και αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας θα παραβρεθούν σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Η εξόδιος ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα τελέστηκε χθες, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.