Ο Αλέξανδρος Ιωάννης Γκίννης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκι

Ιστορική η σημερινή ημέρα για την Ελλάδα καθώς ο 28χρονος σκιέρ κατέκτησε τη 2η θέση στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι στο Σαμονί της Γαλλίας

Πρωταγωνιστής αυτής της (απρόσμενης για τους περισσότερους) επιτυχίας ο Ελληνοαμερικανός Αλέξανδρος Ιωάννης Γκίννης ο οποίος κατέκτησε τη 2η θέση στον αγώνα τεχνικής κατάβαση στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι στο Σαμονί της Γαλλίας.

Ο Γκίνης δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα καθώς στην στην 1η κούρσα (run) είχε τον 23ο χρόνο που δεν άφηνε και πολλά περιθώρια, ωστόσο στο 2ο run ήταν συγκλονιστικός, πραγματοποιώντας μια ονειρική κατάβαση με την καλύτερη επίδοση που του χάρισε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Και η αντίδραση του τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι θα βρεθεί στο βάθρο των νικητών είναι πραγματικά εκπληκτική!

Μάλιστα από τους πρώτους που έσπευσαν να τον αποθεώσουν ήταν τα μέλη της αμερικανικής αποστολής με την οποία αγωνίζονταν μέχρι το 2020.

Το 2021 ο Γκίννης είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας αθλητής ο οποίος είχε κατακτήσει πόντους σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν πήρε την 11η θέση στο Φλοχάου της Αυστρίας…

Κι αυτό είχε συμβεί ένα χρόνο μετά τη… μεταγραφή από την εθνική ομάδα των ΗΠΑ σ’ αυτήν της Ελλάδας.

Ο Αλέξανδρος Ιωάννης γεννήθηκε στην Ελλάδα από Έλληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα, ενώ το σκι ήταν ο προορισμός του καθώς ο πατέρας του διατηρούσε σχολή εκμάθησης σκι στον Παρνασσό.

Σε ηλικία 12 ετών μετακόμισαν οικογενειακώς στην Αυστρία όπου εργάζονταν ο πατέρας τους τους χειμερινούς μήνες για να έρθει η μεγάλη αλλαγή σε ηλικία 15 ετών όταν εγκαταστάσθηκαν στις ΗΠΑ. Εκεί ο Αλέξανδρος Ιωάννης ξεδίπλωσε το ταλέντο του και γρήγορα εντάχθηκε στην εθνική ομάδων των ΗΠΑ.

Από το 2018 διάφορα εσωτερικά προβλήματα στην Ομοσπονδάι των ΗΠΑ, αλλά και οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν τον οδήγησαν σε δεύτερες σκέψεις με την ΕΟΧΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων) να τον προσεγγίζει και από το 2020 να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα.

Κι η επιτυχία του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν σκεφτούμε ότι πριν από λίγους μήνες υποβλήθηκε στην 6η σοβαρή επέμβαση στο γόνατο του, ωστόσο όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά σήμερα χάρισε στην Ελλάδα την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της..

Δείτε τη συνέντευξη που είχε δώσει στο MEGA όταν σιγά, σιγά είχε αρχίσει να δημιουργεί «θόρυβο» με τις πρώτες επιτυχίες του…