8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου» (2014) σκηνοθεσία Ρένυ Χάρλιν

Δράσης – Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων (Σκοτ Άντκινς), εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος.

Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη (Ροξάν Μακ Κι), προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση.

Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής (Κέλαν Λαντζ). Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή.

Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του.

Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του…

Από του παραγωγούς του «Ο Όλυμπος Έπεσε», μια επική περιπέτεια που φιλοδοξεί να ρίξει φως στο σκοτάδι του μύθου γύρω από την πιο εμβληματική μορφή της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, τότε που οι υπερ-ήρωες ζούσαν ανάμεσα στους κοινούς θνητούς.

Παίζουν: Κέλαν Λαντζ, Σκοτ Άντκινς, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Λίαμ Κάριγκαν, Τζόναθαν Σεκ, Ροξάν ΜακΚι, Γκάια Βάις, Ράμπε Σερμπετζίγια.

*Open, Πέμπτη 09/02, στις 21:00

«Ο Κανόνας Της Σιωπής» (2012) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ 

Δραματική Τρόμου – Ο Τζιμ Γκραντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) είναι ένας επιφανής δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πατέρας μία κόρης, την οποία μεγαλώνει μόνος του, στα ήρεμα προάστια του Όλμπανι, στη Νέα Υόρκη.

Ο κόσμος του έρχεται τα πάνω-κάτω όταν ένας φιλόδοξος νέος δημοσιογράφος, ο Μπεν Σέπαρντ (Σία Λαμπέφ), αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητά, αυτή δηλαδή ενός πρώην ακτιβιστή της οργάνωσης Weather Underground, που εξαιτίας της συμμετοχής του σε μία ένοπλη ληστεία, καταζητείται για φόνο.

Έχοντας ζήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δικηγόρος, ο Γκραντ πρέπει τώρα να τραπεί σε φυγή. Εξαιτίας του, το FBI εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα, ενώ αυτός προσπαθεί να εντοπίσει το μοναδικό άτομο που μπορεί να «καθαρίσει» το όνομά του.

Καθώς ο Γκραντ αναμοχλεύει το παρελθόν του και επανασυνδέεται με πρώην μέλη της αντιπολεμικής οργάνωσης Weather Underground στην οποία ανήκε, o Σέπαρντ συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν κολλά στην ιστορία.

Καθώς το FBI στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Γκραντ, ο Σέπαρντ ανακαλύπτει συγκλονιστικά μυστικά που ο Γκραντ κρατούσε κρυμμένα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Παίζουν: Σία ΛαΜπέφ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλι Κρίστι, Νικ Νόλτε, Σούζαν Σάραντον.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 09/02, στις 22:00

«Απόστρατος» (2019) σκηνοθεσία Ζαχαρίας Μαυροειδής 

Δραματική Ελληνική Ταινία – Με την εταιρία εισαγωγών μηχανών εσπρέσο που διευθύνει σε αδιέξοδο, ο γλυφαδιώτης εργένης Άρης Νικολόπουλος «αποστρατεύεται» στο σπίτι του ένδοξου παππού Αριστείδη στον υποτονικό Παπάγου.

Το στοκ των μηχανών εσπρέσο στοιβάζεται στο αραχνιασμένο γραφείο του απόστρατου αξιωματικού, καθώς ο εγγονός ξανασμίγει με παιδικούς φίλους κολλημένους εσαεί στο προάστιο των αξιωματικών, αλλά και μ’ έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, παραδόξως κομμουνιστή.

Αντιμέτωπος με ηρωικά φαντάσματα του παρελθόντος ο απολιτίκ εγγονός θα νιώσει την ανάγκη να φανεί αντάξιος του ονόματός του. Όμως, όσο πλησιάζει τον θρύλο του παππού Αριστείδη, τόσο αυτός αλλάζει όψη.

Παίζουν: Μιχάλης Σαράντης, Γιώτα Φέστα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Νιάρρος, Άκης Σακελλαρίου, Ξένια Καλογεροπούλου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 09/02, στις 22:00

«Η Αγάπη Έρχεται στο Τέλος» (2013) σκηνοθεσία Βασίλης Κεχαγιάς

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Έξι νέοι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για τον έρωτα, τέσσερις πόλεις, τρεις ιστορίες αγάπης. Τρεις αληθινές ιστορίες ανεκπλήρωτου έρωτα, αποκτούν το happy-end, που ποτέ δεν είχαν.

Τρεις ιστορίες, που μας μιλούν για τα εμπόδια στον έρωτα, αλλά και την ορμή, την ομορφιά και την δύναμη του, που όλα τα νικά…στο τέλος!

Κατερίνα και Παύλος

Η Κατερίνα μόλις τελείωσε το σχολείο. Αλλά διστάζει να πάει εκδρομή με τους συμμαθητές της. Επιλέγει να πάει με τους γονείς και το μικρό αδελφό της μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Προτιμάει να μένει μόνη. Μέχρι που γνωρίζει τον Παύλο, έναν νεαρό ανθυποπλοίαρχο. Και αυτό που η Κατερίνα υπολόγιζε να είναι μια απλή επταήμερη εκδρομή, γίνεται η αρχή της πιο μεγάλης περιπέτειας, που έχει ζήσει στη ζωή της…

Γιώργος και Αλίκη

Ο Γιώργος είναι φίλος με την Αλίκη από το νηπιαγωγείο. Εδώ και δεκαοχτώ χρόνια, μαζί. Φίλοι. Μόνο που ο Γιώργος, εδώ κι ένα χρόνο, δεν αισθάνεται πια φίλος της. Δεν του φτάνει να είναι φίλοι. Αλλά δεν ξέρει πώς να της πει ό,τι αισθάνεται. Φοβάται πως η Αλίκη θα τρομάξει, όπως τρόμαξε κι εκείνος όταν κατάλαβε ότι την ερωτεύτηκε. Γι’ αυτό αποφασίζει να της πει ένα ψέμα. Ένα ψέμα που ενώ περιμένει να τον οδηγήσει κοντά, θα τον φέρει ακόμα πιο μακριά της…

Στέλλα και Νίκος

Ο Νίκος και η Στέλλα είναι μεταξύ τους άγνωστοι. Κατά τη διάρκεια μιας νύχτας και εξαιτίας ενός τυχαίου γεγονότος, γνωρίζονται. Όπως, όμως, οι περισσότεροι που συναντιούνται στα ταξίδια, ούτε ο Νίκος, ούτε η Στέλλα πιστεύουν ότι αυτό το βράδυ θα έχει συνέχεια. Καθώς, επίσης, κανείς από τους δύο δεν πιστεύει στις μαγικές στιγμές ή στο ξαφνικό, μεγάλο έρωτα, είναι μάλλον περίεργο που αποφασίζουν να ξανασυναντηθούν. Η μοίρα, όμως, έχει άλλα σχέδια…

Παίζουν: Τζωρτζίνα Λιόση, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κατερίνα Γερονικολού, Πάνος Βλάχος, Νικόλας Αγγελής, Μυριέλλα Κουρεντή, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ηλίας Ζερβός, Νίκος Γαλανός.

*Ant1, Πέμπτη 09/02, στις 22:00

«Διά πυρός και σιδήρου» (2004) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Βασισμένο εν μέρει σε αληθινή ιστορία και ίσως η καλύτερη ταινία με την υπογραφή του Τόνι Σκότ, το Δια Πυρός Και Σιδήρου περιγράφει την ιστορία του Τζον Κρίζι, πρώην δολοφόνου της CIA, ο οποίος ταξιδεύει στο Μεξικό για να προστατέψει ένα μικρό εννιάχρονο κοριτσάκι, την Πίτα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ζεστή σχέση η οποία διακόπτεται απότομα όταν κάποιοι καταφέρνουν να απάγουν την μικρή, προκαλώντας την οργή του Κρίζι, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την μικρή και να εκδικηθεί αυτούς που είχαν σχέση με την απαγωγή!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Ουόκεν, Ντακότα Φάνινγκ.

*Open, Πέμπτη 09/02, στις 23:00

«Άτακτος Παππούς» (2016) σκηνοθεσία Νταν Μέιζερ

Κωμωδία Λίγο πριν από τον γάμο του, ο Τζέισον πείθεται από τον πρόσφατα χήρο παππού του να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι αναψυχής που ξεφεύγει πέρα από κάθε μέτρο.

Ο θρυλικός Robert De Niro υποδύεται τον πιο αντισυμβατικό παππού, ειδικά σε σχέση με τον ίδιο του τον εγγονό τον οποίο ενσαρκώνει ο ανερχόμενος Zac Efron (That Awkward Moment) .

Ο μετρημένος Τζέισον Κέλι δέχεται να κάνει το ταξίδι με τον παππού του, Ντικ, τον ακόλαστο πρώην αξιωματικό του στρατού με κρυφή ατζέντα. Προορισμός τους η Φλόριντα. Για την κατάληξη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζακ Έφρον, Τζούλιαν Χιου, Όμπρι Πλάζα, Ντέρμοτ Μαλρόνι, Άνταμ Πέιλι, Τζέισον Μαντζούκας, Μο Κόλινς, Ζόι Ντόιτς.

*Alpha, Πέμπτη 09/02, στις 00:45

«Ο Ρωμαίος Πρέπει να Πεθάνει» (2000) σκηνοθεσία Αντρέι Μπαρτκόβιακ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Ο Χανγκ Σινγκ, πρώην αστυνομικός στο Χονγκ Κονγκ, καταφθάνει στις ΗΠΑ με σκοπό να εκδικηθεί το θάνατο του αδελφού του, πρώην αφεντικού του ασιατικού υποκόσμου. Μετά από έρευνες ανακαλύπτει πως υπαίτιος είναι ο Άιζακ Ο’ Ντέι, αρχηγός μιας αφροαμερικανικής συμμορίας.

Αυτό όμως που ο Χανγκ Σινγκ δεν περίμενε να συμβεί ήταν να ερωτευθεί κεραυνοβόλα την Τρις, κόρη του Άιζακ! Ο έρωτάς του για την κοπέλα βρίσκεται αντιμέτωπος με τους στόχους του για απονομή δικαιοσύνης.

Η έκβαση αυτού του δραματικού αγώνα εξαρτάται μόνο από τον ίδιο

Παίζουν: Τζετ Λι, Aaliyah, Αϊζάια Γουάσινγκτον, Ράσελ Γουόνγκ, DMX, Ντιλρόι Λίντο.

*Star, Πέμπτη 09/02, στις 01:15

«Επτά Χρόνια στο Θιβέτ» (1997) σκηνοθεσία Ζαν-Ζακ Ανό

Δραματική Περιπέτεια – Το φθινόπωρο του 1939, ο Χάινριχ Χάρερ (Μπραντ Πιτ), ο διάσημος Αυστριακός ορειβάτης, μαζί με μια ομάδα ορειβατών και επικεφαλής τον Πέτερ Αουφσνάιντερ (Ντέιβιντ Θιούλις), ξεκίνησαν για να ανέβουν μια από τις ψηλότερες κορυφές των Ιμαλαϊων, την Nanga Parbat.

Ο εγωκεντρικός Χάρερ, που η μοναδική του απασχόληση είναι η επίτευξη φήμης και δόξας, θα νοιώσει ένα συναισθηματικό ξύπνημα καθώς θα ξεκινήσει για ένα δύσκολο ταξίδι, το οποίο θα τον πάει από την συγκίνηση της αναρρίχησης στον εγκλεισμό του σ’ ένα Βρετανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μετά από την δραπέτευση και από το βασανιστικά μακρύ και κοπιαστικό ταξίδι πάνω στα Ιμαλάια, θα φτάσει στην μυστηριώδη, απαγορευμένη Θιβετιανή πόλη της Λάσα.

Ξένος σε μια παράξενη χώρα, ο Χάρερ γίνεται φίλος με τον νεαρό Δαλάι Λάμα και στη συνέχεια δάσκαλος του θρησκευτικού ηγέτη, στην Αγγλική γλώσσα, στη γεωγραφία και γενικά τη ζωή του Δυτικού κόσμου. Θα περάσει επτά χρόνια στο Θιβέτ – σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής αναταραχής αυτής της χώρας – έχοντας την χάρη της φιλίας και της πνευματικής διαφώτισης του νεαρού Δαλάι Λάμα, καθώς ο βαθύς και συνεχής σύνδεσμος αυτών των δύο απομονωμένων, μοναχικών ανθρώπων συνεχώς μεγαλώνει.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Ντέιβιντ Θιούλις, Μπ. Ντ. Γουόνγκ, Μάκο Τζάμιανγκ.

*Mega, Πέμπτη 09/02, στις 01:20