11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Aloha» (2015) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Ρομαντική κομεντί – Ο Μπράιαν Γκιλκρεστ (Μπράντλεϊ Κούπερ) ένας αναγνωρισμένος ιδιωτικός, εργολάβος και σύμβουλος όπλων του στρατού επιστρέφει στη αμερικανική βάση στη Χαβάη, μετά από μία αποστολή που δεν πήγε καθόλου καλά.

Στη Χαβάη, όπου σημείωσε τους μεγαλύτερους θριάμβους της σταδιοδρομίας του, για να υπηρετήσει έστω και ως ιδιώτης, πρέπει να γίνει αποδεκτός από τον διοικητή της βάσης Στρατηγό Ντίξον (Άλεκ Μπολντγουιν) και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μέντορά του, Κάρσον Γουέλς (Μπιλ Μάρεϊ).

Εκεί όμως, η μοίρα τον φέρνει πάλι κοντά με μια παλιά αγάπη, την Τρέισι (Ρέιτσελ Μακ Ανταμς) η οποία πλέον είναι παντρεμένη -αλλά όχι ευτυχισμένη;- με τον πιλότο Τζον Γουντσάιντ (Τζον Κρασίνσκι).

Παράλληλα όμως η γνωριμία με την αξιωματικό Άλισον (Έμμα Στόουν), που έχει τον Μπράιαν υπό την επίβλεψή της, καθώς φροντίζει να διασφαλίσει τα συμφέροντα του στρατού, φαίνεται πως θα γεννήσει μία αναπόφευκτη ερωτική έλξη.

Ο Μπράιαν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δύσκολη απόφαση να κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό ή να ακολουθήσει τις εντολές του εργοδότη του.
Πρέπει επίσης να αποφασίσει αν θέλει να ξαναμπεί στη ζωή της  Τρέισι ή να κάνει μια καινούργια αρχή με την Άλισον και πώς θα ισορροπήσει τις νέες του ευθύνες με τις παλιές.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εμα Στόουν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Μπιλ Μάρεϊ.

*Open, Παρασκευή 10/2, στις 21:00

«Νυχτερινός Ανταποκριτής» (2014) σκηνοθεσία Νταν Γκίλροϊ

Δραματική Δράσης – Απελπισμένος μικροαπατεώνας, ο Λου Μπλουμ γίνεται μάρτυς ενός αυτοκινητικού ατυχήματος και ανακαλύπτει το μαγικό κόσμο του τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Με το θράσος, την ευρηματικότητά του και τη βοήθεια μιας αρχισυντάκτριας ειδήσεων, θα αναδειχτεί πολύ σύντομα, με μια σειρά αιματοβαμμένων αποκλειστικοτήτων, σε περιζήτητο ανταποκριτή του νυχτερινού Λος Άντζελες. Ώσπου η σπουδαιότερη από όλες θα απαιτήσει το υψηλό τίμημά της.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ Ρενέ Ρούσο Μπιλ Πάξτον Ριζ Άχμεντ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 10/2, στις 22:00

«Πιράνχας» (2010) σκηνοθεσία Αλεξάντρ Έιζα

Κομεντί Τρόμου Φαντασίας – Μια αναπάντεχη υποθαλάσσια δόνηση συνταράζει τη λίμνη Βικτόρια στην Αριζόνα.

Ο βυθός της λίμνης ανοίγει και αμέτρητα πιράνχας βγαίνουν στην επιφάνεια. Η 4η του Ιούλη πλησιάζει και οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχονται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα 50.000 παραθεριστές. Φέτος, ανησυχούν για πολύ πιο σημαντικά θέματα από μεθυσμένους νεαρούς.

Μια ομάδα ανθρώπων και η τοπική αστυνομικός Τζούλι Φόρεστερ συνεργάζονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μη γίνουν τροφή στα αιμοβόρα αυτά ψάρια. Η Τζούλι ρισκάρει τα πάντα για να καταστρέψει τα πιράνχας, προκειμένου να σώσει την πόλη και την οικογένεια της.

Παίζουν: Κελι Μπρουκ, Ελίζαμπεθ Σου, Τζέσικα Ζορ, Τζέρι Ο Κόνελ, Άνταμ Σκοτ, Κρίστοφερ Λοιντ, Βιγκ Ρέιμς, Ραιλι Στηλ.

*Skai, Παρασκευή 10/2, στις 22:50

«Ο Υποκινητής» (2006) σκηνοθεσία Σπάικ Λι

Περιπέτεια – Ένα φαινομενικά ήρεμο πρωινό ένα φορτηγάκι με τέσσερις επιβάτες σταματά έξω από το κεντρικό υποκατάστημα μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Μανχάταν. Τα τέσσερα άτομα μπαίνουν στην τράπεζα και με αστραπιαίες κινήσεις θέτουν εκτός λειτουργίας το σύστημα παρακολούθησης και εκτός μάχης τους φύλακες.

Οι άτυχοι πελάτες και το προσωπικό οδηγούνται στο υπόγειο, όπου υποχρεώνονται να φορέσουν φόρμες ίδιες με εκείνες των ληστών.

Παράλληλα, συναγερμός σημαίνει στην αστυνομία, που στέλνει επί τόπου τον έμπειρο διαπραγματευτή Κιθ Φρέιζερ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) και πολλές ακόμη δυνάμεις. Όπως είναι φυσικό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ληστείας δείχνει και ο πρόεδρος της τράπεζας, που αναθέτει στη μεσίτρια Μάντλιν Γουάιτ (Τζόντι Φόστερ) να φροντίσει για τη διασφάλιση των συμφερόντων του.

Τελικά πρόκειται για την τέλεια ληστεία τράπεζας ή κάποιος θέλει να παραπλανήσει κάποιον; Και ενώ οι ληστές παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με τον Φρέιζερ, αλλάζοντας εκ περιτροπής ρόλους, η εμπλοκή της Μάντλιν, θα κάνει ακόμα πιο ασταθή την όλη κατάσταση, καθώς επεμβαίνει καταλυτικά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει σε κανέναν τα πραγματικά συμφέροντά της.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κλάιβ Όουεν, Τζόντι Φόστερ, Κρίστοφερ Πάλμερ, Γουίλεμ Νταφόε.

*Ant1, Παρασκευή 10/2, στις 23:00

«Ντάρλινγκ» (1965) σκηνοθεσία Τζον Σλέσιντζερ

Δραματική Ρομαντική – Η Νταϊάνα Σκοτ (Τζούλι Κρίστι) είναι μια πανέμορφn Αγγλίδα που εργάζεται ως μοvτέλο κι είναι αποφασισισμένn να πετύχει και να φτάσει στην κορυφή χρnσιμοποιώντας θεμιτά κι αθέμιτα μέσα. Γνωρίζει ένα δnμοσιογράφο τον Ρόμπερτ Γκολντ (Ντερκ Μπόγκαρτ) με τn βοήθεια του οποίου τnς ανοίγεται ένας νέος κύκλος γνωριμιών.

Οι δυο τους ερωτεύονται κι ο Ρόμπερτ αφήνει τnν οικογένειά του για εκείνη, αλλά n Νταϊάνα είναι τόσο αποφασισμένn να πετύχει τους στόχους τnς, ώστε να μn διστάσει να τον απατήσει με άλλους.

Η γνωριμία τnς με τον πλέιμποϊ Μάιλς Μπραντ (Λόρενς Χάρβεϊ) τnν κάνει να πιάσει πάτο κι είναι πλέον αργά για πραγματική ευτυχία για τn Νταϊάνα, n οποία ζει τους ξέφρενοuς ρυθμούς και τnν τρέλα τnς δεκαετίας του ’60.

Παίζουν: Τζούλι Κρίστι, Ντερκ Μπόγκαρντ, Λόρενς Χάρβεϊ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 10/2, στις 23:15

«Οι Εχθροί» (1965) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η ταινία αφηγείται τις ιστορίες τριών νεαρών: του Αλέκου, του Δημήτρη και του Στέφανου.
Ο Αλέκος, ένας ιδεολόγος δημοσιογράφος, καταδιώκει με πάθος όσους ζουν στον βούρκο της σύγχρονης κοινωνίας, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι εχθρός του είναι η διαφθορά και όχι τα θύματα της. Ο Δημήτρης, ένας φοιτητής από την επαρχία, αγωνίζεται να προοδεύσει ξεπερνώντας τις δυσκολίες και στηριζόμενος μόνο στις δικές του δυνάμεις. Και τέλος, ο Στέφανος, ο οποίος έμεινε ανάπηρος από σφαίρα των Γερμανών και μισεί θανάσιμα οτιδήποτε γερμανικό, εξαναγκάζεται – κατά ειρωνικό τρόπο – να μεταναστεύσει στην Γερμανία.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Τζένη Ρουσσέα, Αλέκα Κατσέλη, Φαίδων Γεωργίτσης, Κατερίνα Χέλμη, Ανδρέας Ντούζος, Ζέτα Αποστόλου.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 10/2, στις 23:20

«Φλεγόμενη Γη» (1997) σκηνοθεσία Φίλιξ Ενρίκεζ Αλκαλά

Δράσης – Όταν ένας πράκτορας του Υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκεται νεκρός σε μια κοινότητα στα Απαλλάχια Όρη, ο Τζακ Τάγκαρτ, πράκτορας του FBI, αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση.

Προσποιούμενος τον εργάτη, ο Τάγκαρτ ανακαλύπτει πως ο Όριν Χάνερ, αδίστακτος επιχειρηματίας, μολύνει τα νερά της περιοχής με τοξικά απόβλητα, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παράλληλα ο Τάγκαρτ συνάπτει σχέση με την Σάρα Κέλογκ, μια νεαρή κοπέλα που ο πατέρας της είχε πεθάνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Η σύγκρουση μεταξύ Τάγκαρτ και Χάνερ είναι αναπόφευκτη.

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Κρις Κριστόφερσον, Μαρτζ Χέλεγκενμπεργκερ, Στίβεν Λανγκ, Χάρι Ντιν Στάντον.

*Star, Παρασκευή 10/2, στις 00:30

«Η Κληρονόμος» (2009) σκηνοθεσία Παναγιώτης Φαφούτης

Ελληνική Κωμωδία – Η Βέρα, πρώην αεροσυνοδός, είναι η όμορφη σύζυγος του Στέλιου Σκαρίμπα, προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας «Πάνθηρες». Ζει μια ήσυχη ζωή, μεγαλώνοντας τα δυο παιδιά της. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι που μια εξωσυζυγική περιπέτεια του Στέλιου, έχει μοιραία κατάληξη. Η Βέρα βρίσκεται ξαφνικά χωρίς σύζυγο και προστάτη και όταν ανοίγει η διαθήκη του δέχεται ένα δεύτερο πλήγμα. Ένας παρανοϊκός όρος θα την κάνει να χάσει … την μπάλα: για να κρατήσει την κληρονομιά, η Βέρα πρέπει, από τη θέση του Προέδρου, να διατηρήσει τους «Πάνθηρες» στη Μεγάλη Κατηγορία. Αν η ομάδα υποβιβαστεί, η κληρονομιά θα καταλήξει σε κοινωφελές ίδρυμα.

Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέτρος Λαγούτης, Τιτίκα Στασινοπούλου, Κωστής Κορωναίος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Φραγκολιάς, Γιώργος Καπουτζίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Ερρίκος Λίτσης.

*Alpha, Παρασκευή 10/2, στις 00:45

«Οι Ώρες» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι

Δράμα, ρομαντική – Τρεις γυναίκες προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στη ζωή τους. Κάθε μια ζει σε διαφορετικό τόπο και χρόνο. Όλες όμως κατατρύχονται από τους ίδιους πόθους και φόβους.

Η Βιρτζίνια Γουλφ, που ζει σ’ ένα προάστιο του Λονδίνου τη δεκαετία του 1920, προσπαθεί να γλιτώσει από την τρέλα καθώς παλεύει να ξεκινήσει το πρώτο φιλόδοξο έργο της, την «Κυρία Ντάλογουεϊ».

H Λόρα Μπράουν, μια μητέρα και νοικοκυρά που ζει στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1950 διαβάζει την «Κυρία Ντάλογουεϊ» και επηρεάζεται τόσο πολύ, που σκέφτεται σοβαρά να κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή της ζωής της.

Η Κλαρίς Βον, μια σύγχρονη εκδοχή της κυρίας Ντάλογουεϊ, ζει στη Νέα Υόρκη του σήμερα και είναι αθεράπευτα ερωτευμένη με τον φίλο της τον Ρίτσαρντ, ο οποίος αργοπεθαίνει από AIDS.

Οι ιστορίες των τριών αυτών γυναικών μπλέκονται μεταξύ τους, ώσπου οι γυναίκες να καταλήξουν με επώδυνο τρόπο στην αυτογνωσία.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Μέριλ Στριπ, Κλερ Ντέινς, Εντ Χάρις.

*Skai, Παρασκευή 10/2, στις 01:30

«Άγριος Ποταμός» (1994) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Περιπέτεια – Η Μέριλ Στριπ είναι η Γκέιλ, ειδική στο rafting και αποφασίζουν με την οικογένεια της να κατέβουν όλοι μαζί το ποτάμι που περνάει από το εξοχικό τους για να κάνουν εκεί τις διακοπές τους.

Στη διαδρομή συναντούν δυο άντρες που δείχνουν να δυσκολεύονται να χειριστούν το φουσκωτό και ζητούν τη βοήθεια της.

Πρόθυμη η Γκέιλ τους παίρνει μαζί, αλλά στη πορεία η οικογένεια ανακαλύπτει ότι οι δύο άντρες είναι ένοπλοι ληστές, που τελικά τους αναγκάζουν με την απειλή των όπλων, να τους κατεβάσουν μέχρι το τέλος του ποταμού για να μπορέσουν να βρουν τους συνεργούς τους. Το ταξίδι της οικογένειας έχει πλέον καταστραφεί αφού τώρα ανησυχούν για τις ίδιες τους τις ζωές.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Κέβιν Μπέικον, Ντέιβιντ Στάθρεν, Τζόζεφ Ματσέλο, Τζον Σι Ράιλι, Βίκτορ Γκαλαγουέϊ.

*Ant1, Παρασκευή 10/2, στις 01:45

«Το Κορίτσι από τη Δανία» (2015) σκηνοθεσία Τομ Χούπερ

Δραματική – Ο Άιναρ και η Γκέρντα Βέγκενερ είναι ένα ευτυχισμένο, παντρεμένο ζευγάρι καλλιτεχνών που ζουν στην Κοπεγχάγη του 1926. Μια μέρα ο Άιναρ ποζάρει για ένα πορτρέτο της γυναίκας του ως θηλυκό μοντέλο, φορώντας ένα φόρεμα. Αυτό θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει ότι στην πραγματικότητα του αρέσει να είναι γυναίκα και με τον καιρό προτιμά να είναι η Λίλι. Στην αρχή αυτή και η Γκέρντα προσπαθούν να «θεραπεύσουν» την κατάστασή της, αλλά αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Το ταξίδι της για την ανακάλυψη του εαυτού της θα την οδηγήσει τελικά να υποβληθεί στην πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου.

Παίζουν: Εντι Ρέντμεϊν, Αλίσια Βικάντερ, Άμπερ Χερντ, Μπεν Γουίσοου, Ματίας Σενερτς, Έμεραλντ Φένελ.

*Alpha, Παρασκευή 10/2, στις 02:30