Άγνωστη ζήτησε εκταφή νεκρού στον Βόλο – Πήρε τρία μετάλλια και… εξαφανίστηκε

Σε «θρίλερ» έχει εξελιχθεί η υπόθεση εκταφής νεκρού στο Κοιμητήριο «Κούκος» του Βόλου, όχι από συγγενείς του, αλλά από μια άγνωστη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας παραμ΄ένουν μέχρι σήμερα άγνωστα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο προϊστάμενος του Κοιμητηρίου Βόλου για την απίστευτη υπόθεση εκταφής νεκρού από άγνωστη γυναίκα, με την δίκη να έχει οριστεί για τον Απρίλιο.

Ο υπηρεσιακός παράγοντας κατηγορείται από την οικογένεια ηλικιωμένου θανόντος για παράβαση καθήκοντος, διότι επέτρεψε την εκταφή του συγγενικού τους προσώπου, ενώ η άγνωστη γυναίκα που έκανε την εκταφή, πήρε τρία μετάλλια που υπήρχαν με τη σορό του και έφυγε χωρίς να πληρώσει καν τα έξοδα της διαδικασίας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του magnesianews, το 2016 πέθανε ηλικιωμένος, έγινε η ταφή του, μέλος της οικογένειας υπέγραψε τα έγγραφα που δόθηκαν από την διεύθυνση του Κοιμητηρίου, υπάλληλοι της οποίας για την εκταφή θα επικοινωνούσαν μαζί του. Όταν έφτασε ο χρόνος της εκταφής, 3 χρόνια αργότερα, η οικογένεια επικοινωνεί με το Κοιμητήριο και ζητάει παράταση, όπως και έγινε.

Με την πάροδο ενός χρόνου, οι υπάλληλοι επικοινωνούν με την κόρη του θανόντος και ενημερώνουν πως παρήλθε η ημερομηνία της παράτασης, αλλά η οικογένεια δεν είναι έτοιμη για εκταφή και αποφασίζει να ζητήσει προθεσμία ενός ακόμη χρόνου.

Η δεύτερη παράταση δεν έγινε ποτέ, γιατί η οικογένεια το αμέλησε και στο μεταξύ, με την Υπηρεσία επικοινώνησε μια γυναίκα που δήλωσε συγγενής του θανόντος και έκλεισε ημερομηνία για την εκταφή του!

Η διαδικασία ακολουθήθηκε κανονικά αλλά η γυναίκα εξαφανίστηκε μετά την τέλεση του τρισάγιου και δεν πέρασε από το ταμείο για να πληρώσει. Μάλιστα είχε πάρει μαζί της τρία μετάλλια που υπήρχαν στον τάφο του θύματος.

Το ποσό της εκταφής κοινοποιήθηκε στο μέλος της οικογένειας που είχε δηλώσει τα προσωπικά στοιχεία στο Κοιμητήριο και τότε ξεκίνησε η αντιδικία με τον διευθυντή της υπηρεσίας.

Η οικογένεια σύσσωμη πήγε στο Κοιμητήριο και ζητούσε να δει τις κάμερες, όπως και έγινε. Το βιντεοληπτικό υλικό έδειξε το πρόσωπο της γυναίκας και όλα τα χαρακτηριστικά της, αλλά κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητά της.