8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Παρασκευής ξεκινάει.

«Εραστής σε τιμή ευκαιρίας» (1997) σκηνοθεσία Γκλεν Γκόρντον Κάρον

Κομεντί Ρομαντική – Η Κέιτ είναι μια υποδειγματική και φιλόδοξη υπάλληλος διαφημιστής, αλλά δεν παίρνει προαγωγή επειδή είναι εργένισσα, άρα δεν θεωρείται σταθερή για τη φιλοσοφία της εταιρείας.

Για να αντιμετωπίσει τα στερεότυπα που της στερούν τις ευκαιρίες που της αξίζουν, θα μοιραστεί με όλους στη δουλειά τον υποτιθέμενο αρραβώνα της με τον Νικ, έναν άντρα που γνώρισε σε ένα γάμο.

Όλα πάνε ρολόι και οι συνάδελφοι της πιστεύουν όσα έχει διηγηθεί, μέχρι τη στιγμή που αναγκάζεται να εμφανίσει έναν Νικ για να τον γνωρίσουν από κοντά.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Κέβιν Μπέικον, Τζέι Μο, Ολυμπία Δουκάκις, Ιλεάνα Ντάγκλας, Κέβιν Νταν, Μεγκ Γκίμπσον, Τζον Ροθμαν.

*Open, Παρασκευή 17/01, στις 21:00

«Candelaria: Eνα Τραγούδι για την Αβάνα» (2017) σκηνοθεσία Τζόνι Χέντριξ

Δραματική – Αβάνα, Κούβα, αρχές δεκαετίας του ’90. Η οικονομία καταρρέει μετά την αποχώρηση των Σοβιετικών, ο Κάστρο χαρακτηρίζει την κατάσταση «Ειδική Περίοδο» σε καιρό ειρήνης και κάνει άνοιγμα προς τον τουρισμό, ενισχύοντας τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ροή ξένου συναλλάγματος

Η Καντελάρια βάφεται σαν έφηβη. Τι κι αν έχει περάσει ήδη τα 70; Βάζει κοκκινάδι στα μάγουλα και από το ίδιο στα χείλη. Θα βγει να τραγουδήσει στο διψασμένο για κέφι, ζωή και έρωτα κοινό της Αβάνας. Καταχειροκροτείται κάθε βράδυ και γυρίζει στο μικρό της διαμέρισμα να κοιμηθεί πλάι στον Βίκτορ Ουγκό. Ναι, έτσι λένε τον σύζυγό της. Το πρωί θα πάνε κι οι δύο για δουλειά. Εκείνος στο εργοστάσιο κι εκείνη στο ξενοδοχείο.

Μια μέρα, ανάμεσα στα άπλυτα σεντόνια που μαζεύει θα βρει μία κάμερα. Θα την πάρει στο σπίτι. Ο Βίκτορ Ουγκό μέσα από τον φακό της θα ανακαλύψει τη σταρ που χειροκροτεί το κοινό της Αβάνας κάθε βράδυ. Τον έρωτα που είχε ξεχάσει ότι έχει σπίτι του.

Το τραγούδι της Αβάνας που τον κάνει να χορεύει στα βήματα της αγάπης σαν αλαφροΐσκιωτος έφηβος. Χωρίς σκοτούρες κι ανάγκη για χρήματα και επιβίωση. Ακόμη κι αν δεν είναι η απόλυτη διαφυγή, αυτή η κάμερα γίνεται η αφορμή για έναν ακόμη παθιασμένο χορό. Ως το τέλος του τραγουδιού.

Παίζουν: Μανουέλ Βιβέρος, Ολντεν Νάιτ, Βερόνικα Λιν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 17/01, στις 22:00

«Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Αισθηματική –Η Αναστάζια (Άνα) Στιλ (Ντακότα Τζόνσον) αποκαρδιωμένη από τα σκοτεινά μυστικά του πληγωμένου συναισθηματικά νεαρού επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι (Τζέιμι Ντόρναν), έχει διακόψει τη σχέση τους κι έχει ξεκινήσει μια καινούρια καριέρα σ’ έναν εκδοτικό οίκο, έχοντας να αντιμετωπίσει και την έντονη πολιορκία του προϊσταμένου της.

Όμως, ο πόθος της για τον Γκρέι κυριαρχεί ακόμα σε κάθε της σκέψη κι έτσι, όταν εκείνος προσπαθεί να δελεάσει την Άνα για να επιστρέψει στη ζωή του, προτείνοντάς της μια νέα συμφωνία, εκείνη δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Γρήγορα αρχίζει να μαθαίνει για το οδυνηρό παρελθόν των προβληματικών, δυναμικών και απαιτητικών Πενήντα Αποχρώσεών, ενώ ο Γκρέι παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες…

Καθώς οι δύο τους προσπαθούν να οικοδομήσουν μία σχέση εμπιστοσύνης με σκοπό τη σταθερότητα, σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος του Κρίστιαν περιβάλουν το ζευγάρι και απειλούν να καταστρέψουν το κοινό τους μέλλον. Το ερώτημα είναι «Μπορεί τελικά η αγάπη να θριαμβεύσει και να αλλάξει έναν άνθρωπο;»

Παίζουν: Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον, Κιμ Μπάσιντζερ, Χιού Ντάνσι, Μαξ Μαρτίνι, Τάιλερ Χέχλιν, Ρίτα Όρα.

*Ant1, Παρασκευή 17/01, στις 23:00

«Μια Μέρα, Ένας Έρωτας» (1981) σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα

Δραματική Ρομαντική – Παραμονή της 4ης Ιουλίου, στο Λας Βέγκας, ο Χανκ κι η Φράνι ετοιμάζονται να γιορτάσουν την πέμπτη επέτειο της σχέσης τους.

Εκείνος ονειρεύεται μια σταθερή, μετρημένη ζωή, εκείνη διψάει για περιπέτεια και αλλαγή.

Οι διαφορετικές προσδοκίες τους θα τους οδηγήσουν στη σύγκρουση και, τελικά, στον χωρισμό.

Μόνοι πια, περιπλανιούνται στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και κάνουν νέες γνωριμίες που έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε σχέσεις, αν ξεπεράσουν τον έρωτά τους, που ίσως δεν έχει εξαντληθεί ακόμα.

Παίζουν: Ραούλ Τζούλια, Ναστάζια Κίνσκι, Τέρι Γκαρ, Φρέντερικ Φόρεστ, Χάρι Ντιν Στάντον, Τζεφ Χάμλιν.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 17/01, στις 23:15

«The Hunger Games» (2012) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Επιστημονικής φαντασίας – Σε ένα μελλοντικό δυστοπικό κόσμο, το ολοκληρωτικό έθνος Panem χωρίζεται σε 12 περιοχές και στο Καπιτώλιο. Κάθε χρόνο δύο νέοι εκπρόσωποι από κάθε περιοχή, επιλέγονται τυχαία για να συμμετάσχουν στους Αγώνες Πείνας και να πολεμήσουν μέχρι θανάτου ζωντανά στην τηλεόραση. Όταν η Πριμ, η 16χρονη αδελφή της Κάτνις, επιλέγεται ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας 12, η Κάτνις παίρνει εθελοντικά τη θέση της και βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρούς αντιπάλους , που έχουν εκπαιδευτεί γι ?αυτό ολόκληρη τη ζωή τους.

Παίζουν: Στάνλεϊ Τούτσι, Τζος Χάτσερσον, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόρενς, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ελίζαμπεθ Μπανκς.

*Alpha, Παρασκευή 17/01, στις 00:45

«Ξεχωριστή Μέρα» (1993) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Δραματική Δράσης – O Γουίλιαμ (Μάικλ Ντάγκλας) είναι ένας φυσιολογικός άντρας, που βλέπει ξαφνικά τη ζωή του να καταρρέει. Μόλις πληροφορήθηκε πως εξαιτίας περικοπών στην εταιρία κατασκευής όπλων που εργαζόταν, κρίθηκε αναγκαίο να απολυθεί από τη δουλειά του!

Στην προσωπική του ζωή τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Είναι ήδη χωρισμένος, καθώς η σύζυγός του όχι μόνο τον εγκατέλειψε εξαιτίας των βίαιων ξεσπασμάτων του απέναντι στην ίδια και την κόρη τους, αλλά κατόρθωσε με δικαστική απόφαση να μην του επιτρέπεται να τις ξαναπλησιάσει.

Σήμερα όμως θέλει με κάθε τρόπο να βρεθεί έγκαιρα στο σπίτι τους για να είναι κοντά στην κόρη του που γιορτάζει τα γενέθλια της.
Ωστόσο μια σειρά από μικρά καθημερινά προβλήματα, με κυριότερο το κυκλοφοριακό, βγάζουν από τα ρούχα του τον Γουίλιαμ και ύστερα από ένα σερί άτυχων στιγμών καταρρέει κάτω από το βάρος της σάπιας κοινωνίας που ζει.

Σύντομα σταματά να σκέφτεται όπως οι άλλοι και μετατρέπεται σε επικίνδυνο τρομοκράτη του δρόμου.
Εγκαταλείπει το αυτοκίνητο του και, με ανορθόδοξο τρόπο, αποφασίζει να διορθώσει όλα τα στραβά και ανάποδα της πόλης. Ο αστυνόμος Πρέντεργκαστ, μια μόλις ημέρα πριν τη συνταξιοδότησή του, που διευθύνει το κυνήγι του, αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως ο Γουίλιαμ δεν είναι απλά ένας κοινός παρανοϊκός.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Μπάρμπαρα Χέρσι, Ρέιτσελ Τίκοτιν, Φρέντερικ Φόρεστ.

*Star, Παρασκευή 17/01, στις 01:30

«Ο Μπάτσος της… Μαμάς» (1992) σκηνοθεσία Ρότζερ Σποότισγουντ

Δράσης, κωμωδία – Η μαμά είναι η Τούτι Μπομόσβκι, μία αξιολάτρευτη γυναίκα, που πάντα γνωρίζει τι είναι καλό για το γιό της, προσωπικά και επαγγελματικά.

Ο γιος είναι ο Τζο Μπομόσβκι, αστυνομικός του Λος Αντζελες και εργένης, που λατρεύει την ανεξαρτησία του και απολαμβάνει την ελευθερία του 3,000 μίλια μακριά από τη μητέρα του.

Όλα αυτά, όμως, αλλάζουν όταν η μητέρα του αποφασίζει να τον επισκεφτεί ενώ παράλληλα γίνεται μάρτυρας σε έναν φόνο.

Έτσι ο Τζο αναγκάζεται όχι μόνο να τη φιλοξενήσει, αλλά και να συνεργαστεί μαζί της στις έρευνές του για τη σύλληψη του δολοφόνου.

Παίζουν: Εστέλ Γκέτι, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζόμπεθ Γουίλιαμς, Ρότζερ Ρις, Μάρτιν Φερέρο.

*Ant1, Παρασκευή 17/01, στις 01:45

«Άγριος Ωκεανός» (2003) σκηνοθεσία Κρις Κέντις

Δραματική Περιπέτεια Τρόμου – Η Σούζαν και ο Ντάνιελ βρίσκονται για διακοπές στην Καραϊβική. Μαζί με άλλους τουρίστες, αποφασίζουν να περάσουν μια από τις μέρες τους κάνοντας κατάδυση σ’ έναν κοραλλιογενή ύφαλο, 15 μίλια μακριά από την ακτή. Όλα πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που λίγο πριν την επιστροφή ένα λάθος στο μέτρημα των τουριστών αποτελεί την αιτία που το νεαρό ζευγάρι εγκαταλείπεται στα ανοιχτά της θάλασσας, αντιμέτωπο με τα κύματα, τη δίψα και τους… καρχαρίες.

Παίζουν: Μπλαντσάρντ Ράιαν, Ντάνιελ Τράβις, Σολ Στάιν, Μάικλ Γουιλιαμσον, Τζον Τσαρλς, Κριστίνα Ζενάτο

*Skai, Παρασκευή 17/01, στις 01:45