9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Οι Ένορκοι» (2003) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Αστυνομική Δραματική Όταν μία νεαρή χήρα από τη Νέα Ορλεάνη προσάπτει κατηγορίες σε ένα πανίσχυρο εταιρικό συνδικάτο για το μυστηριώδη φόνο του άντρα της, δίνει το έναυσμα για μία υπόθεση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται όμως για μία αγωγή που μπορεί να κερδηθεί πριν ακόμα ξεκινήσει – αν στηριχθεί στην προσεκτική επιλογή, το χειρισμό και τελικά, την απόπειρα “κλοπής” των ενόρκων. Ένας αδίστακτος σύμβουλος ενόρκων προσπαθεί να επηρεάσει με εκβιασμούς και υποσχέσεις τους ενόρκους Προς μεγάλη του έκπληξη, όμως, ένας από τους ενόρκους παίζει το δικό του παιχνίδι, ζητώντας με τη βοήθεια μιας συνεργού τεράστια ποσά για να επηρρεάσει το δικαστικό σώμα υπέρ ή της άλλης πλευράς.

Παίζουν: Τζον Γκρίσαμ , Μπράιαν Κόπελμαν, Ντέιβιντ Λεβίν, Μάθιου Τσάπμαν, Ρικ Κλίβελαντ.

*Open, Πέμπτη 23/02, στις 21:00

«Πολυξένη: Μια ιστορία από την Πόλη» (2017) σε σκηνοθεσία Δώρα Μασκλαβάνου

Δράμα – Ένα ζευγάρι επιφανών Κωνσταντινουπολιτών, υιοθετούν μια ορφανή Ελληνοπούλα, από τον «άγιο» τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γηρατειά τους. Έτσι, το 1955, η 12άχρονη τότε Πολυξένη, αποχωρίζεται αναγκαστικά τον μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ονειρεύεται και διεκδικεί τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί και να διαχειριστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω από την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της. Το κορίτσι «λεία», ζει για πάντα, με την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας. Ερωτεύεται τον Κερέμ αναγνωρίζοντας σ αυτόν την κοινή μοίρα του ταπεινού, μοναχού ανθρώπου. Μια άνιση, απαγορευμένη και αδιέξοδη αγάπη, που γκρεμίζεται βίαια. Και η Πολυξένη –πολύ ξένη- θυσιάζεται ανελέητα στο «πανηγύρι της ματαιοδοξίας» ενός περιβάλλοντος άθλιων ανθρώπων.

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Özgür Emre Yıldırım, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Υβόννη Μαλτέζου, Ερρίκος Λίτσης, Χριστίνα Σανλίογλου.

*Ant1, Πέμπτη 23/02, στις 21:45

«Αύριο περνάω απέναντι» (2019) σκηνοθεσία Σεπιντεχ Φαρσί

Ελληνική ταινία Δραματική – Ένας Σύρος πρόσφυγας διασχίζει με βάρκα το Αιγαίο, για να καταλήξει στη Λέσβο, στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών. Εκεί γνωρίζει μια Ελληνίδα αστυνομικό και δημιουργεί μαζί της μια ιδιόμορφη σχέση.
Μια σχέση που εξελίσσεται παράλληλα με την υπόλοιπη ζωή τους, αλλάζοντας την κοσμοθεωρία τους…

Παίζουν: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Χάνα Ίσα Λυδία Φωτοπούλου, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Βασίλης Κουκαλάνι

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 23/02, στις 22:00

«Δέκα Ύποπτοι για Φόνο» (2020) σκηνοθεσία Ζιλ Πακέ- Μπρενέρ

Μυστηρίου – Ένας μεγιστάνας δολοφονείται στην έπαυλή του στην Αγγλία και καθένας από τους συγγενείς του που ζουν μαζί του έχει το κίνητρο για να το κάνει.

Ο νεαρός ιδιωτικός ερευνητής Τσαρλς Χέιγουορντ (Μαξ Άιρονς), καλείται να εξιχνιάσει ένα βίαιο έγκλημα όπου κανένας από τους ύποπτους δεν είναι υπεράνω κάθε υποψίας, ακόμη και η πρώην αγαπημένη του.
Αυτή είναι και η εγγονή του μεγιστάνα, η Σοφία (Στέφανι Μαρτίνι), που ζήτησε τη βοήθειά του.

Την γνωρίζει από παλιά, είχαν ένα σύντομο φλερτ στο Κάϊρο, αλλά εκείνη διέκοψε τον πολλά υποσχόμενο δεσμό τους γιατί δεν ήθελε να τον μπλέξει με την ανισόρροπη οικογένειά της.
Ο πατέρας της τζογαδόρος, η μητέρα της μια απογοητευμένη, αλκοολική ηθοποιός, ο θείος της, το αγαπημένο παιδί του Λεωνίδη, ανίκανος ως επιχειρηματίας, η γυναίκα του, εξαιρετικά χειριστική, ο αδελφός της, ατίθασο νιάτο της γενιάς του νεοεμφανιζόμενου ρόκ και η μικρή της αδελφή, μια αεικίνητη και πανέξυπνη πιτσιρίκα που κρατάει σημειώσεις μανιωδώς και δείχνει να γνωρίζει τι έχει συμβεί.q

Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Τέρενς Σταμπ, Μαξ Αϊρονς, Στέφανι Μαρτίνι, Τζούλιαν Σαντ, Τζίλιαν Αντερσον, Κρίστινα Χέντρικς.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 23/02, στις 23:00

«Νυχτερινή Καταδίωξη» (2015) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Δραματική Δράσης – Ο Τζίμι Κόνλον είναι ένας εκτελεστής στο Μπρούκλιν, γνωστός με το ψευδώνυμο «νεκροθάφτης».

Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ο καλύτερός του φίλος και αφεντικό της μαφίας αρχίζει και πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος.

Συγχρόνως, ένας επίμονος ντετέκτιβ βρίσκεται στα χνάρια του και ο γιος του, τον οποίο έχει εγκαταλείψει χρόνια πριν, γίνεται στόχος δολοφονίας. Ο Τζίμι, καλείται μέσα σε μία νύχτα να επιλέξει πλευρά…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Εντ Χάρις, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Τζόελ Κίναμαν, Βίνσεντ Ντο’ Ονόφριο, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Κόμμον.

*Star, Πέμπτη 23/02, στις 23:40

«Άπιστη» (2002) σκηνοθεσία Άντριαν Λιν

Δράμα – Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα, η Κόνι Σάμνερ (Ντάιαν Λέιν), ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άγνωστος γοητευτικός άντρας, ο Πωλ (Ολιβιέ Μαρτίνεζ). Ένας απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα θα τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της Έντουαρντ (Ρίτσαρντ Γκηρ).

Όταν ο τελευταίος αρχίσει να προσέχει σημάδια της απιστίας, προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ ο οποίος θα του αποκαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει. Μετά από αυτό έρχεται η ώρα των αποφάσεων για τον Έντουαρντ και εκείνος αποφασίζει να επισκεφθεί τον Πωλ Μαρτελ.
Τυφλωμένος από τη ζήλια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εραστή της γυναίκας του για να ανακαλύψει ένα πρωτόγνωρο κύμα οργής να τον κατακλύζει

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Όλιβιε Μαρτίνεζ.

*Open, Πέμπτη 23/02, στις 23:45

«Ο Βαρώνος του Αρκάνσας» (2020) σκηνοθεσία Κλαρκ Ντιούκ

Θρίλερ – O Κάιλ και ο Σουίν ζουν και εργάζονται σύμφωνα με τους κανόνες που θέτει ο βαρώνος των ναρκωτικών της πολιτείας του Αρκάνσας, με το όνομα Φρογκ, τον οποίο όμως δεν έχουν ποτέ συναντήσει. Όταν όμως μια συμφωνία θα πάει στραβά, οι συνέπειες θα είναι θανάσιμες.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Βινς Βον, Τζον Μάλκοβιτς, Κλαρκ Ντιούκ.

*Alpha, Πέμπτη 23/02, στις 00:45

«Moms’ Night Out» (2014) σκηνοθεσία  Άντριου Έργουιν, Τζον Έργουιν

Κωμωδία – Η Άλισον Φιλντ (Σάρα Ντριου) είναι παντρεμένη με τρία παιδιά και ζει την απόλυτη …δυστυχία. Παρά το γεγονός ότι είναι ευτυχισμένη με τις επιλογές και την όμορφη οικογένειά της, δεν μπορεί να σταματήσει να νιώθει συνέχει άγχος και ανεπαρκής απέναντι στις καθημερινές υποχρεώσεις.

Βρίσκει κατανόηση στις δύο  φίλες της τη Σόντρα (Πατρίσια Χήτον) και την Ίζυ (Άντρια Λόγκαν Γουάιτ). Όταν ο σύζυγός της της προτείνει να ξεφύγει για ένα βράδυ, βγαίνοντας μόνο με τις φίλες της, αρχίζουν να σχεδιάζουν την ιδανική βραδιά!

Άλλωστε το μόνο που θέλουν η Αλισον και οι φίλες της είναι μια βραδιά χωρίς παιδικές φωνές και υποχρεώσεις.

Τι κακό μπορεί να συμβεί, άλλωστε, αν τα μικρά μείνουν για λίγες ώρες με τους μπαμπάδες τους;

Παίζουν: Σάρα Ντρου, Πατρίσια Χίτον, Σον Άστιν, Τρέις Άντκίνς, Άμπι Κομπ.

*Mega, Πέμπτη 23/02, στις 01:20

«Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ» (2007) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Δραματικό μιούζικαλ – Πριν από δεκαπέντε χρόνια ένας άνδρας φυλακίστηκε στην άλλη άκρη του κόσμου για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Ο δικαστής, ονόματι Τέρπιν, ήταν διεφθαρμένος και η δίκη «στημένη». Κατηγορούμενος και «θύμα» της υπόθεσης ήταν ο Μπέντζαμιν Μπάρκερ, κουρέας στο επάγγελμα, παντρεμένος με τη γοητευτική Λούσι και πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, της Γιοχάνα.

Ο Μπάρκερ όμως είναι από τους ανθρώπους που δεν ξεχνούν.

Τα δεκαπέντε χρόνια περνούν και ο Μπάρκερ επιστρέφει στο Λονδίνο. Τότε πληροφορείται για το θάνατο της συζύγου του, που επέλεξε να πεθάνει πίνοντας δηλητήριο αφότου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον δικαστή Τέρπιν. Εντωμεταξύ, τώρα πια, η Γιοχάνα βρίσκεται υπό την κηδεμονία του Τέρπιν.

Ο Μπάρκερ καταπίνει την οργή του, υιοθετεί ψευδή ταυτότητα με το όνομα Σουίνι Τοντ και εγκαθίσταται και πάλι στο παλιό κουρείο του, στην οδό Φλιτ.

Η Νέλι Λόβετ έχει το δικό της μαγαζί ακριβώς κάτω από το κουρείο του Σουίνι Τοντ. Η Νέλι είναι διάσημη για τις… χειρότερες κρεατόπιτες της πόλης.

Όμως όλα πρόκειται να αλλάξουν. Αιτία θα αποτελέσει ένας άνθρωπος: ο Αντόλφο Πιρέλι, ένας φαφλατάς, υπερφίαλος Ιταλός κουρέας, ανταγωνιστής του Σουίνι, που θα αναγνωρίσει τον Μπάρκερ και θα απειλήσει να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Είναι η στιγμή που ο Σουίνι Τοντ του κόβει το λαρύγγι ενώ η κυρία Λόβετ, που το μαγαζί της πάσχει από… πελατεία, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το πτώμα του ως γέμιση για τις… κρεατόπιτες!

Σύντομα το μαγαζί της Νέλι γνωρίζει ανέλπιστη επιτυχία και η ίδια ονειρεύεται πια μια ήρεμη ζωή, κοντά στη θάλασσα, στο πλάι του Σουίνι Τοντ.

Όμως ο τελευταίος, που δεν παραμελεί να την εφοδιάζει με το … ανθρώπινο κρέας των ανθρώπων που συνέβαλαν στην πολύχρονη καταδίκη του, είναι απορροφημένος σε μια μόνο σκέψη: κάποια στιγμή να βυθίσει το ξυράφι του στο λαιμό του δικαστή Τέρπιν

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Άλαν Ρίκμαν, Τίμοθι Σπολ.

*Star, Πέμπτη 23/02, στις 02:15