9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μάρλεϊ, Ένας Μεγάλος Μπελάς» (2008) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φράνκελ

Κωμωδία – Η ταινία “Marley & Me” αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά, με αστεία διάθεση, των απομνημονευμάτων του Τζον Γκρόγκαν, αρθρογράφου της Philadelphia Inquirer, με ήρωα το λαμπραντόρ του, τον Μάρλεϊ, ο οποίος του έδωσε αληθινά μαθήματα ζωής.

Στην ταινία, ήρωες είναι ένα ζευγάρι, ο Τζον και η Τζένιφερ Γκρόγκαν, που ζουν με τον αξιολάτρευτο αλλά άτακτο σκύλο τους, ο οποίος με τη συμπεριφορά του, τους μαθαίνει την μοναδικότητα των οικογενειακών σχέσεων αλλά και τις μεγάλες αξίες της ζωής.

Παίζουν: Όουεν Ουίλσον, Τζένιφερ Άνιστον.

*Open, Δευτέρα 27/02, στις 21:00

«Οικογενειακές Ανισορροπίες» (2014) σκηνοθεσία Μάγια Φορμπς

Δραματική κομεντί – Βοστόνη, δεκαετία του ’70.
Μία οικογένεια αλλιώτικη από τις συνηθισμένες.
Ο μπαμπάς, Καμ Στούαρτ (Μαρκ Ράφαλο) δεν δουλεύει, ζει από ένα οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν επαρκεί για να συντηρεί την οικογένειά του, πάσχει από μανιοκατάθλιψη, μαζεύει μανιτάρια, μαγειρεύει νοστιμότατα γεύματα ή δουλεύει κάποιο από τα πολλά ημιτελή πρότζεκτ του.

Η σύζυγός του, Μάγκι (Ζόε Σαλντάνα) και οι δύο κόρες του, Αμίλια και Φέιθ, μετά από έναν νευρικό κλονισμό του Καμ που θα τον στείλει στο ψυχιατρείο, αφήνουν το σπίτι τους στην εξοχή και μετακομίζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Κέμπριτζ, όπου η Μάγκι θα προσπαθήσει μάταια να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά.

Χωρίς χρήματα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η Μάγκι κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Columbia και γίνεται δεκτή. Θεωρώντας ότι αυτή είναι η ευκαιρία που αναζητούσε για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στις κόρες της, η Μάγκι ζητάει από τον Καμ να αναλάβει την φροντίδα των κοριτσιών, μέχρι εκείνη να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη.

Άλλωστε, ο γιατρός συνέστησε μια καθημερινότητα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στα κορίτσια έχει λείψει πολύ ο μπαμπάς τους. Ο Καμ συμφωνεί, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθούν οι οικογενειακές ισορροπίες. Οι δύο ατίθασες κόρες του όμως, δεν πρόκειται να τον διευκολύνουν.

Η Μάγκι βρίσκεται πλέον στη Νέα Υόρκη και ο Καμ αντιλαμβάνεται ότι δεν θα τα βγάλει εύκολα πέρα. Μέσα στους επόμενους 18 μήνες, θα μάθει – αφού πρώτα πάθει – πώς να φροντίζει όχι μόνο τις ατίθασες κόρες του, αλλά και τον εαυτό του. Μετά από χρόνια αγώνων για να βρει τη θέση του σε αυτό τον κόσμο, ίσως τελικά να τα έχει καταφέρει.

Παίζουν: Μαρκ Ράφαλο, Ζόι Σαλντάνα, Ιμοτζεν Γουολοντάρσκι, Ασλεϊ Οφντερχαϊντ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 27/02, στις 22:00

«Jiu Jitsu» (2020) σκηνοθεσία Δημήτρης Λογοθέτης

Δράσης – Όταν ο Τζέικ Μπαρνς, ένας δεξιοτέχνης μαχητής Ζίου Ζίτσου, αρνείται να αντιμετωπίσει τον Μπραξ, ένα αδάμαστο εξωγήινο πλάσμα, το μέλλον της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή. Τραυματισμένος και πάσχοντας από σοβαρή αμνησία, ο Τζέικ αιχμαλωτίζεται από μια στρατιωτική ομάδα ανίκανη να πολεμήσει τον ανελέητο εισβολέα που έχει κατέβει στον πλανήτη. Ο Τζέικ σώζεται από τον Γουάλι και μια αρχαία τάξη μαχητών Ζίου Ζίτσου, που πρέπει να τον βοηθήσουν να ανακτήσει τη μνήμη του και τις δυνάμεις του, ώστε να νικήσει τον Μπραξ σε μια επική μάχη που θα καθορίσει τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Μαρί Αυγεροπούλου, Αλέν Μουσί, Νίκολας Κέιτζ, Γιούτζου Τσαν, Φρανκ Γκρίλο, Ρικ Γιουν

*Alpha, Δευτέρα 27/02, στις 22:45

«The Mambo Kings» (1992) σκηνοθεσία Αρν Γκλίμτσερ

Δραματική – Κούβα, 1952. Οι αδελφοί Καστίγιο, ταλαντούχοι μουσικοί, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Αβάνα και να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ. Φτιάχνουν μια μπάντα που παίζει κουβανέζικους ρυθμούς, αλλά ο δρόμος προς την αναγνώριση θα αποδειχθεί δύσκολος.Με μια βαλίτσα γεμάτη τραγούδια, καρδιές γεμάτες από πάθος, δύο αδέλφια ήρθαν στην Αμερική αναζητώντας το όνειρο.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Αρμάν Ασάντε, Κάθι Μοριάρτι, Ντέσι Αρνάζ, Μαρούσκα Ντέτμερς.

*Open, Δευτέρα 27/02, στις 23:30

«Tag» (2018) σκηνοθεσία Τζεφ Τόμσικ

Κωμωδία –  Μια παρέα φίλων, ο Μπομπ, ο Ράντι, ο Σάμπλ, ο Χόγκι και ο Τζέρι, κάθε Μάιο ξεχνάνε για λίγες μέρες κάθε είδους υποχρεώσεις, επαγγελματικές ή προσωπικές, και συναντιούνται για να παίξουν… κυνηγητό, μένοντας πιστοί σ’ ένα δικό τους έθιμο, που χρονολογείται από τότε που πήγαιναν ακόμα δημοτικό!

Αυτή τη χρονιά η ετήσια διασκεδαστική συνάντηση τους συμπίπτει με το γάμο του Τζέρι, του μοναδικού αήττητου συμπαίκτη τους όλα αυτά τα χρόνια.

Και παρόλο, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, όλοι τον θεωρούν έναν εύκολο πλέον στόχο, εκείνος δείχνει ετοιμοπόλεμος και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα αιώνια παιδιά, χτυπάει κόκκινο.

Παίζουν: Εντ Χελμς, Τζέικ Τζόνσον, Άναμπελ Γουόλις, Χάνιμπαλ Μπουρές, Ίσλα Φίσερ, Ρασίντα Τζόουνς, Λέσλι Μπιμπ, Τζον Χαμ, Τζέρεμι Ρένερ.

*Star, Δευτέρα 27/02, στις 00:00

«Με τη Δική σου Ανάσα» (2017) σκηνοθεσία Άντι Σέρκις

Δραματική Ρομαντική – Ο Ρομπιν Καβεντις ήταν ένας βρετανός έμπορος τσαγιού.
Σε ηλικία 27 ετών ερωτεύεται την όμορφη Νταϊάνα, την οποία παντρεύεται και γρήγορα εκείνη μένει έγκυος.
Όμορφος, λάτρης της περιπέτειας και πανέξυπνος, ο Ρόμπιν έχει όλη τη ζωή εμπρός του, όταν μένει παράλυτος από πολιομυελίτιδα.

Ενάντια σε κάθε συμβουλή, η όμορφη σύζυγός του, η Νταϊάνα, τον βγάζει από το νοσοκομείο και τον φέρνει σπίτι.
Με αφοσίωση, επιμονή και στενή επαφή, πετυχαίνει να τον ανακουφίσει από την ανικανότητά του και να τον απελευθερώσει.
Οι δυο τους τώρα αρνούνται την αιχμαλωσία που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια πάθηση.
Αλλάζουν τις ζωές τους και αυτές άλλων με το χιούμορ, το κουράγιο και τον πόθο για ζωή.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Κλερ Φόι, Χιου Μπονεβιλ, Εντ Σπιλερς, Τομ Χολαντερ, Ντέιβιντ Μπατλερ, Μιράντα Ρέισον, Λορέιν Άσμπορν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 27/02, στις 00:30

«Πληρωμένος Δολοφόνος» (2019) σκηνοθεσία Μαλίκ Μπάντερ

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μόε Ντάιαμοντ ασχολείται με ξέπλυμα χρήματος στη Νέα Υόρκη. Μια μέρα θα ξυπνήσει με αμνησία, αλλά έχοντας στην κατοχή του μια τσάντα με κλεμμένα μετρητά και ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ξεκινάει ένας αγώνας να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά για την ταυτότητά του, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Έμορι Κοέν, Νταϊάν Γκερέρο, Ζλάτκο Μπούριτς.

*Alpha, Δευτέρα 27/02, στις 00:45

«Λα Μπάμπα» (1987) σκηνοθεσία Λουίς Βαλντέζ

Ο ‘Ανδρας, ο Μύθος και η Μουσική που έκανε την Αμερική να σκύψει στα πόδια του. Το αστέρι που έλαμψε στο στερέωμα της ροκ εν ρολ στη δεκαετία του 1950.Πρόκειται για την ιστορία του 17χρονου Ρίτσι Βάλενς, του μεξικανοαμερικανού αγρότη, του οποίου το πάθος για την μουσική τον μετέτρεψε στον εμπνευσμένο δημιουργό των πιο απίθανων μουσικών επιτυχιών.
Η παθολογική αγάπη του για την κοπέλα του Ντόνα, ο αδιάκοπες αντιπαραθέσεις με τον ετεροθαλή αδελφό του Μπομπ, όπως επίσης και οι τρομακτικές προαισθήσεις του για τον ίδιο του τον θάνατο, παρουσιάζονται αριστοτεχνικά, μέχρι την στιγμή που το λαμπρό άστρο του Βάλενς έδυσε μ’ ένα… τραγικό τέλος: ο δημοφιλής τραγουδιστής έπεσε θύμα ενός φρικτού αεροπορικού δυστυχήματος.
Το πορτραίτο της πολυτάραχης ζωής του Βάλενς ξαναζωντανεύει στην ταινία “Λα Μπάμπα”, όπου ακούγονται μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του – “Come On Let’s Go”, “La Bamba”, “Donna” – υπέροχα ερμηνευμένες από το συγκρότημα Λος Λόμπος.

Παίζουν Λου Ντάιαμοντ Φίλιπς, Εσάι Μοράλες, Ροζάνα Ντε Σότο, Ελίζαμπεθ Πίνα, Ντάνιελ φον Ζέρνεκ, Τζο Παντολιάνο.

*Mega, Δευτέρα 27/02, στις 01:20

«Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ» (2018) σκηνοθεσία Ντρου Γκόνταρντ

Αστυνομική Μυστηρίου – Στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, η αμερικάνικη αθωότητα τελειώνει για πάντα και οι 7 άγνωστοι που θα συναντηθούν στο ερειπωμένο ξενοδοχείο Ελ Ρουαγιάλ θα δείξουν την πραγματική, τσαλακωμένη εικόνα του αμερικάνικου ονείρου.

Ένας πωλητής ηλεκτρικών σκουπών, ένας ιερέας, μία τραγουδίστρια που κάνει φωνητικά, ένα ατίθασο κορίτσι, ο ρεσεψιονίστας του ξενοδοχείου και η καλτ φιγούρα του Μπομπι Λι.

Ο καθένας τους κρύβει ένα μυστικό και τις προσωπικές τους αμαρτίες. Όταν η πλοκή θα φέρει στην επιφάνεια τις φυλετικές εντάσεις, τον πόλεμο του Βιετνάμ, την πολιτική κατάσταση του ΄60 και την άνοδο των χίπις, θα έχουν μία και μοναδική ευκαιρία να λυτρωθούν.

Η δικαίωση, αν και όχι εξωφρενικά ενδιαφέρουσα, θα κρίνει ποιος τελικά θα καταφέρει να κάνει check out. ..

Παίζουν: Τζεφ Μπρίτζες, Σίνθια Ερίβο, Ντακότα Τζόνσον, Κρις Χέμσγουορθ, Νικ Οφερμαν, Τζον Χαμ.

*Star, Δευτέρα 27/02, στις 02:15