8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Μεγάλη Μέρα» (2014) σκηνοθεσία Ιβάν Ράιτμαν

Δραματική – Την ημέρα της τελικής επιλογής παικτών για το επαγγελματικό πρωτάθλημα αμερικανικού ράγκμπι, ο γενικός μάνατζερ των Cleveland Browns, Σόνι Γουίβερ (Κέβιν Κόσνερ), έχει μια μοναδική ευκαιρία να σώσει το άθλημα στην πόλη του, με την επιλογή του καλύτερου παίκτη της αγοράς.

Πρέπει στιγμιαία να αποφασίσει το τι μπορεί να θυσιάσει αποζητώντας το τέλειο, καθώς τα όρια ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική του ζωή γίνονται δυσδιάκριτα. Μια ημέρα που τα όνειρα εκατοντάδων νεαρών να γίνουν επαγγελματίες είτε πραγματοποιούνται, είτε σωριάζονται.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Ντένις Λιρι, Έλεν Μπερνστιν, Τομ Γουέλιγκ, Φρανκ Λαντζέλα, Σαμ Έλιοτ.

*Open, Τρίτη 28/02 στις 21:00

«Ο Ανθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα» (2016) σκηνοθεσία Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Βιογραφική Δραματική – Ο Φρανσίσκο Παέσα – πρώην μυστικός πράκτορας της Ισπανικής Κυβέρνησης και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την σημαντικότερη επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης των Βάσκων, της ETA – παγιδεύεται από την ίδια του την κυβέρνηση και αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα.

Όταν τελικά θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ισπανία, είναι απένταρος και η προσωπική του ζωή έχει καταρρεύσει. Είναι εκείνη η στιγμή που θα τον επισκεφθεί ο Λουίς Ρολντάν, ο πανίσχυρος πρώην Διοικητής της Αστυνομίας και θα του προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια, για να τον βοηθήσει να διαφυλάξει τα δώδεκα εκατομμύρια δολάρια που κλάπηκαν από τον προϋπολογισμό που είχε υπό τον έλεγχο του.

Το κο-φτερό μυαλό του Παέσα θα οργανώσει την εκδίκηση του, με στόχο να αρπάξει τα λεφτά του Ρολντάν, και να ξεγελάσει μια ολόκληρη χώρα, σε μια ευφυή και περίπλοκη επιχείρηση, αντάξια του καλύτερου ταχυδακτυλουργού.

Παίζουν: Εδουάρδo Φερνάντεζ, Χοσέ Κορονάδο, Μάρτα Ετούρα και Κάρλος Σάντος

*ΕΡΤ2 Τρίτη 28/02 στις 22:00

«Lara Croft: Tomb Raider» (2001) σκηνοθεσία Σάιμον Γουεστ

Δράσης – Η Λάρα Κροφτ, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, είναι εκπαιδευμένη σε πολεμικές τέχνες, όπλα και ξένες γλώσσες και έχει ως χόμπι την αναζήτηση και συλλογή αρχαίων αντικειμένων. Η πιο σημαντική της ανακάλυψη θα γίνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όπου θα βρει ένα αρχαίο κλειδί που είχε κρύψει ο πατέρας της πριν το θάνατό του. Το κλειδί αυτό έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει το Τρίγωνο του Φωτός, ένα μυστηριώδες αντικείμενο που μπορεί να αλλάζει τον χώρο και το χρόνο.

Όμως η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά κάθε 5000 χρόνια, όταν οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος βρίσκονται όλοι στην κατάλληλη θέση. Η Λάρα θα πρέπει να βρει το Τρίγωνο πριν αυτό πέσει στα χέρια μιας μοχθηρής μυστικής οργάνωσης και πριν τελειώσει η πλανητική σύγκλιση.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Γιον Βόιτ, Ίαν Γκλεν, Ντάνιελ Κρεγκ.

*Alpha, Τρίτη 28/02 στις 22:40

«Ετοιμασία Πολέμου» (2000) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ 

Δραματική Περιπέτεια Πολεμική – Ο Κόλιν Φάρελ είναι ο Ρόλαντ Μποζ, ένας αντιρρησίας πολέμου, τον οποίο επιστράτευσαν και τον μεταφέρουν στο κέντρο εκπαίδευσης. Εκεί θα γνωριστεί με τον εθελοντή Τζιμ Πάξτον (Μάθιου Ντέιβις).

Στη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης ο Ρόλαντ όντας αγύριστο κεφάλι, τολμηρός και ανεξάρτητος έρχεται σε σύγκριση με τους ανώτερους αξιωματικούς αλλά και τους άλλους στρατιώτες της διμοιρίας του.

Τη μεγαλύτερη μάχη όμως θα χρειαστεί να τη δώσει όταν μεταφερθεί μαζί με όλη τη διμοιρία του στο Τάιγκερλαντ, μια περιοχή που αποτελεί την τελευταία στάση πριν το Βιετνάμ…

Παίζουν: Κόλιν Φαρελ, Μίχαελ Μαγκραθερ, Κλίφτον Κόλινς, Σέι Γουίγκαμ, Χάβεν Γκαστόν, Κόουλ Χάουζερ.

*Open, Τρίτη 28/02 στις 23:30

«Συνομωσία» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Απτεντ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Η Άλις (Νούμι Ραπας) πρώην ανακρίτρια της CIA τώρα ζει μια φυσιολογική ζωή στο Λονδίνο. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν απέτυχε να ανακρίνει έναν κρατούμενο με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους σε μία τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Μία τραγωδία που κουβαλάει σαν βάρος στη συνείδησή της.

Όταν η CIA στραφεί σε εκείνη ξανά είναι γιατί θέλουν η Άλις να αναλάβει την ανάκριση ενός μεσάζοντα που έχει άμεσες πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα με βιολογικά όπλα.

Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα στη διάρκεια μίας αγωνιώδους ανάκρισης, θα την κάνει να καταλάβει ότι αυτοί που την προσέγγισαν δεν έχουν καμία σχέση με την Υπηρεσία και τώρα θα πρέπει με κίνδυνο την ζωή της να το σκάσει από τους συνωμότες και να αποτρέψει μια φονική βιολογική επίθεση στην πόλη.

Παίζουν: Νούμι Ραπάς, Ορλάντο Μπλουμ, Τόνι Κολέτ, Τζον Μάλκοβιτς.

*Star Τρίτη 28/02 στις 23:30

«Όμηροι Διακοπών» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Λεβίν

Κωμωδία – Η Έμιλι, μια αθυρόστομη και αυθόρμητη τριαντάρα, βρίσκεται ξαφνικά χωρισμένη από τον σύντροφό της λίγο πριν φύγουν για τις προγραμματισμένες τους εξωτικές διακοπές. Έτσι, η Έμιλι πείθει την υπερ-προσεκτική της μητέρα να κάνουν αυτό το ταξίδι στο Εκουαδόρ οι δυο τους. Ξαφνικά, οι δυο γυναίκες πέφτουν στα χέρια απαγωγέων.

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας αυτών των δύο τόσο διαφορετικών γυναικών, ο δεσμός μητέρας και κόρης μπαίνει σε δοκιμασία, αλλά και δυναμώνει όταν βρίσκονται οι δυο τους μόνες στη ζούγκλα, προσπαθώντας να δραπετεύσουν.

Παίζουν: Έιμι Σούμερ, Γκόλντι Χον, Άικ Μπάρινχολτς, Γουάντα Σάικς.

*Alpha, Τρίτη 28/02 στις 00:45

«Σκέτο Ζώον» (2001) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ

Κωμωδία – Ο Μάρβιν, ένας ταπεινός υπαλληλάκος, δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να τελειώσει τη Σχολή της Αστυνομίας, εκπληρώνοντας έτσι το όνειρο μιας ολόκληρης ζωής. Μια μέρα, η τύχη του χαμογελά, όταν… τραυματίζεται σοβαρά σ’ ένα τροχαίο ατύχημα!

Ο Δρ. Γουάιντερ, ο εκκεντρικός γιατρός που τον κουράρει, χρησιμοποιεί κρυφά όργανα ζώων, η μεταμόσχευση των οποίων θα τον κάνει άλλον «άνθρωπο»! Με την ενέργεια που του δίνει ο νέος υπερφυσικός «εξοπλισμός» του, ο Μάρβιν αφήνει πίσω του τις αδυναμίες του παρελθόντος και γίνεται αυτομάτως το νέο είδωλο του αστυνομικού σώματος, απολαμβάνοντας, μαζί με τη φήμη, και την αγάπη της Ριάνα.

Όλα πάνε καλά, μέχρι τη στιγμή που τα ζωώδη ένστικτα του ήρωα, κυριεύουν το σώμα του τη λάθος ώρα, προκαλώντας μια σειρά από τραγελαφικές καταστάσεις. Η ζωή του έχει γίνει αληθινός…. ζωολογικός κήπος!

Παίζουν: Ρομπ Σνάιντερ, Κόλιν Χάσκελ, Τζον Σ. ΜακΓκίνλεϊ, Μάικλ Κέιτον, ‘Εντουαρντ ‘Ασνερ.

*Mega, Τρίτη 28/02 στις 01:20

«Ο Κυνηγημένος» (2011) σκηνοθεσία Μπράιαν Μίλερ

Περιπέτεια – O Ρέι, ένας πρώην απατεώνας, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του δουλεύοντας ως φύλακας σε ένα νυχτερινό κέντρο και μένοντας μακριά από επικίνδυνα μπλεξίματα. Κατά τη διάρκεια όμως της βάρδιας του γίνεται ληστεία και ο γιος του ιδιοκτήτη δολοφονείται. Το ποινικό παρελθόν του Ρέι γίνεται γνωστό και προκειμένου να μην θεωρηθεί υπεύθυνος για το έγκλημα, αποφασίζει να κυνηγήσει τους δολοφόνους, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει το όνομά του.

Παίζουν: Ντέιβ Μπατίστα, Έιμι Σμαρτ, Ντόμινικ Πάρσελ, Ντάνι Τρέχο.

*Star, Τρίτη 01/03 στις 01:45