9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

— Το πρόγραμμα ενδέχεται να έχει αλλάξει λόγω της επικαιρότητας —

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Dodgeball: Μια ιστορία για γκαντέμηδες» (2004) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Κωμωδία – Ο Πίτερ Λα Φλερ είναι ο ιδιοκτήτης ενός αποτυχημένου γυμναστηρίου με πελάτες όπως έναν κοκκαλιάρη σπασίκλα που ονειρεύεται να «ρίξει» μια μαζορέτα, έναν κλόουν που ντύνεται πειρατής και έναν εξυπνάκια ο οποίος έχει άποψη για όλα χωρίς να ξέρει τίποτα. Όταν το γυμναστήριο απειλείται από μια νέα και επιτυχημένη αλυσίδα γυμναστηρίων, ο Πίτερ θα προκαλέσει σε μάχη τον ιδιοκτήτη της σε έναν σκληρό αγώνα ντότζμπολ (τα μήλα), που θα κρίνει τα πάντα.

Παίζουν: Βινς Βον, Μπεν Στίλερ, Κριστίν Τέιλορ, Ριπ Τορν.

*Open, Τετάρτη 01/03 στις 21:00

«Transporter 2» (2005) σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ

Αστυνομική Δράσης  – O Φρανκ Μάρτιν, πρώην κομάντο, έχει πλέον εξειδικευτεί στην διακίνηση ειδικών εμπορευμάτων με το πανάκριβο αυτοκίνητό του. Η τελευταία αποστολή, που έχει αναλάβει, είναι ως οδηγός της πλούσιας αλλά και συνάμα μυστηριώδους οικογένειας Μπίλινγκς, να μεταφέρει τον μικρό τους γιο, τον Τζακ, στο σχολείο. Μια συμμορία παρανόμων, που έχει στήσει ένα παρανοϊκό σχέδιο, θα προσπαθήσει να απαγάγει τον Τζακ, με συνέπεια ο Φρανκ να πρέπει να βάλει σε εφαρμογή όλα όσα έχει μάθει στις Ειδικές Δυνάμεις του Βρετανικού Στρατού…

Παίζουν: Μάθιου Μοντίν, Τζέισον Στέιθαμ, Αλεσάντρο Γκάσμαν, Άμπερ Βαλέτα.

*Star, Τετάρτη 01/03 στις 21:00

«100 Μέτρα» (2016) σκηνοθεσία Μαρσέλ Μπαρένα

Δράμα – Πετυχημένος στη δουλειά του, με οικογένεια που τον αγαπά και τον θαυμάζει, ο Ραμόν έχει μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν. Η τύχη του όμως σύντομα θα αλλάξει.
Η σύζυγός του αποφασίζει να φέρει τον πατέρα της να ζήσει μαζί τους κι ο Ραμόν αναζητά καταφύγιο στη δουλειά του. Καθώς η πίεση μεγαλώνει, ο Ραμόν ανακαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και του ανακοινώνουν ότι σύντομα δε θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα.

Έχει δύο επιλογές: να αφήσει την ασθένεια να πάρει τον έλεγχο του σώματος του ή να παλέψει. Με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ο μαχητής μέσα του τον ωθεί να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία τριάθλου. Με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου συμμάχου, μαθαίνει να ξεπερνά όλους τους περιορισμούς που του θέτει η ασθένεια του.

Παίζουν: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάλντε, Αλεξάνδρα Χιμένεζ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 01/03 στις 22:00

«Απόλλων 13» (1995) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Ο Τζιμ Λόβελ, ο Φρεντ Χέιζ και ο Τζακ Σουίγκερτ αποτελούν το πλήρωμα του διαστημόπλοιου «Απόλλων 13». Προορισμός: η Σελήνη. Το ταξίδι τους θα πάρει δραματική τροπή όταν, λόγω μηχανικής βλάβης, το διαστημόπλοιο θα κινδυνέψει να χαθεί στο Διάστημα. Το προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου θα ξεκινήσει μια αγωνιώδη προσπάθεια για τη διάσωση των τριών αστροναυτών και την επιστροφή του «Απόλλων 13» στη Γη…

H δραματική πτήση του διαστημοπλοίου «Απόλλων 13», η αγωνία των μελών του πληρώματος και οι απεγνωσμένες προσπάθειες του προσωπικού του Κέντρου Ελέγχου, για την επιστροφή τους στη Γη.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Κέβιν Μπέικον, Μπιλ Πάξτον, Εντ Χάρις, Γκάρι Σίνιζ.

*Alpha, Τετάρτη 01/03 στις 22:40

«Joker» (2019) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Δραματική  – Ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει.

Το ανεξέλεγκτο γέλιο του που ξεσπά τις λάθος στιγμές, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να συντονιστεί με το κοινό του. Κι όσο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση τόσο περισσότερο γελοιοποιείται και αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο, ακόμα και σε περιστατικά βίας.

Ο Άρθουρ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φροντίδα της “εύθραυστης” μητέρας του, είναι σε διαρκή αναζήτηση της πατρικής αγάπης που δεν είχε ποτέ.

Ψάχνει να την βρει είτε στον πλούσιο επιχειρηματία Τόμας Γουέιν, είτε στον παρουσιαστή της τηλεόρασης, Μιούρεϊ Φράνκλιν.

Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμενων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.

Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτς.

*Star, Τετάρτη 01/03 στις 22:50

«Dredd» (2012) σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας – Μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο που μετέτρεψε τον πλανήτη σε ένα ραδιενεργό ερημότοπο, οι άνθρωποι επιβιώνουν σε ελάχιστες εναπομείναντες μεγαλουπόλεις, σε μεγακτήρια κατά χιλιάδες.

Σε μία από αυτές τις μεγαπόλεις, την Μέγκα Σίτι 1, ένα πελώριο τείχος την χωρίζει από την Καταραμένη Γη, αλλά και στο εσωτερικό της τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν.
Το απόλυτο χάος κυριαρχεί και τα στατιστικά του εγκλήματος ξεπερνούν κάθε όριο. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, 12 σοβαρά εγκλήματα συμβαίνουν ανά ένα λεπτό μέσα στην πόλη. 17,000 εγκλήματα μέσα σε μία μονάχα μέρα…

Το νομικό σύστημα που ίσχυε πριν τον πόλεμο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό το επίπεδο εγκληματικότητας, έτσι εφαρμόζεται ένα νέο, πιο σκληρό και πιο άμεσο όπου οι δικαστές συγκεντρώνουν εκτός από τη δικαστική εξουσία, την αστυνομική και την εκτελεστική.

Ένας από αυτούς, ο δικαστής Ντρεντ (Καρλ Ούρμπαν), ο πιο σκληρός και ο αποδοτικός αφού τα νούμερά του δείχνουν ότι ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.
Σε αυτή την αποστολή θα επιλέξει μία νεαρή δόκιμο, την Άντερσον (Ολίβια Θερμπυ) που απέτυχε στις εξετάσεις για να γίνει δικαστής, αλλά οι ισχυρές τηλεπαθητικές της ικανότητες, την κάνουν κατάλληλη για της δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο σώμα.

Εκείνο όμως που αγνοούν οι δυο Δικαστές είναι ότι στο Πιτς Τρις, κουμάντο κάνει η σκληροτράχηλη βαρόνη των ναρκωτικών ‘Ma-Ma’ (Λένα Χάντλεϊ), η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσει να ανεχτεί την απρόσκλητη και ενοχλητική παρουσία των Δικαστών στο ‘Βασίλειο’ της….

Παίζουν: Καρλ Ούρμπαν, Λένα Χίντεϊ, Ολίβια Θέρλμπι.

*Open, Τετάρτη 01/03 στις 23:00

«Μαχητές των Δρόμων 2» (2003) σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Δράσης – Ο εύστροφος πρώην αστυνομικός Μπράιαν Ο Κόννερ επιστρέφει. Αυτή τη φορά θα συνεργαστεί με έναν παλιό του φίλο από το πανεπιστήμιο τον Ρόμαν Πιρς και ως μυστικοί πράκτορες θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στη συμμορία και έτσι να ξεσκεπάσουν έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών, τον Κάρτερ Βερόνε.

Όταν θα καταφέρουν να γίνουν δεκτοί ως μέλη της συμμορίας, θα τους προσφέρει βοήθεια η εκρηκτική Μόνικα Φουέντες, η οποία, επίσης μυστική πράκτορας, παριστάνει ήδη την κοπέλα του μεγαλέμπορου.

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Ταϊρίς Γκίμπσον, Κόουλ Χάουζερ.

*Star, Τετάρτη 01/03 στις 01:15

«Bank Bang» (2008) σκηνοθεσία Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Αστυνομική Ελληνική Κωμωδία – Δύο αδέρφια, ο Μιχάλης (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) και ο Νώντας (Δημήτρης Ήμελλος), δουλεύουν σε γραφείο κηδειών και προσπαθούν να πιάσουν την καλή. Όμως, ο Νώντας έχει μπλεξίματα με την ελληνική μαφία και πρέπει να συγκεντρώσει άμεσα ένα, διόλου ευκαταφρόνητο, ποσό. Έτσι, προτείνει στον Μιχάλη να αρχίσουν να ληστεύουν τράπεζες.

Για κακή τους τύχη, ο αρχηγός της αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας έχει αρχίσει να τοποθετεί μυστικούς αστυνομικούς στα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών, κάνοντας τη ζωή των δύο αδερφών ακόμα δυσκολότερη.

Η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου όταν ο Μιχάλης γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο μία τραπεζικής υπάλληλου με ιδιαίτερα «γραφική» οικογενειακή ζωή

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρίσσα Τριανταφυλίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Τζένη Μπότση, Θάνος Σαμαράς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος.

*Mega, Τετάρτη 01/03 στις 01:20

«Jiu Jitsu» (2020) σκηνοθεσία Δημήτρης Λογοθέτης

Δράσης – Όταν ο Τζέικ Μπαρνς, ένας δεξιοτέχνης μαχητής Ζίου Ζίτσου, αρνείται να αντιμετωπίσει τον Μπραξ, ένα αδάμαστο εξωγήινο πλάσμα, το μέλλον της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή. Τραυματισμένος και πάσχοντας από σοβαρή αμνησία, ο Τζέικ αιχμαλωτίζεται από μια στρατιωτική ομάδα ανίκανη να πολεμήσει τον ανελέητο εισβολέα που έχει κατέβει στον πλανήτη. Ο Τζέικ σώζεται από τον Γουάλι και μια αρχαία τάξη μαχητών Ζίου Ζίτσου, που πρέπει να τον βοηθήσουν να ανακτήσει τη μνήμη του και τις δυνάμεις του, ώστε να νικήσει τον Μπραξ σε μια επική μάχη που θα καθορίσει τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Μαρί Αυγεροπούλου, Αλέν Μουσί, Νίκολας Κέιτζ, Γιούτζου Τσαν, Φρανκ Γκρίλο, Ρικ Γιουν

*Alpha, Τετάρτη 01/03 στις 01:45

— Το πρόγραμμα ενδέχεται να έχει αλλάξει λόγω της επικαιρότητας —