14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο ιδανική βραδιά για να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου, μετά από μία κουραστική εβδομάδα!

«Οι Κρουντς» (2013) σκηνοθεσία Κρις Σάντερς, Κερκ Ντε Μίκο

Κινούμενα Σχέδια – Η ιστορία των Κρουντς, της πρώτης μοντέρνας οικογένειας του κόσμου, που εκτυλίσσεται σε μια άγνωστη, μέχρι σήμερα, εποχή, την Κρουντάκιο Περίοδο. Μια δύσκολη εποχή, όπου η Μητέρα Φύση έκανε πολλά και διάφορα πειράματα, με αποτέλεσμα ο πλανήτης μας να είναι γεμάτος από μια απίστευτα αλλόκοτη χλωρίδα και πανίδα. Σ αυτόν ακριβώς τον κωμικά επικίνδυνο κόσμο, αρχίζει η περιπέτεια της αναζήτησης ενός καινούργιου σπιτικού για την οικογένεια Κρουντς, όταν η σπηλιά της καταστρέφεται από μια τρομακτική, φυσική απειλή.

Έχοντας χάσει το αγαπημένο τους καταφύγιο, οι Κρουντς καλούνται να περιπλανηθούν σε έναν κόσμο γεμάτο με ξεχωριστά αλλά και επικίνδυνα πλάσματα. Έτσι ξεκινούν μια δύσκολη περιήγηση  και σιγά – σιγά, χωρίς να το καταλάβουν, η ζωή τους θα αλλάξει τόσο πολύ, που ακόμη και οι ίδιοι δεν θα αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους.  Σαν να μην είναι αρκετά δύσκολη η επιβίωση, ο πατριάρχης της οικογένειας Γκρουγκ σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με έναν νεαρό και γυμνασμένο νομάδα, τον Γκάι, που ερωτεύεται την έφηβη κόρη του, την Έπ.

Η σπουδαιότητα της ιστορίας φαίνεται να είναι τεράστια, καθώς αν οι Κρουντς δεν καταφέρουν να «εξελιχθούν», τότε τόσο οι ίδιοι, όσο και το ανθρώπινο είδος, θα γίνουν προϊστορία!

Στην ελληνική εκδοχή με τις φωνές των: Εβίτα Φιτσαντωνάκη, Αντέλα Μέρμηγκα, Κώστας Κόκλας, Πέτρος Σπυρόπουλος, Νίκος Κουρής, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Βασίλης Μήλιος, Ρόζι Παπαϊωάννου.

*Star, Σάββατο 04/03, στις 21:00

«Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα» (1967) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Αντώνης Παπασταφίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι ένας ευκατάστατος κτηματίας που ζει στην επαρχία. Ο γιος του, Θωμάς (Αλέκος Τζανετάκος), ο οποίος σπουδάζει νομικά στην Αθήνα, διαμένει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα με την οικονομική στήριξη του πατέρα του.

Όμως, το τελευταίο διάστημα έχει αμελήσει τις σπουδές του και έχει παρασυρθεί από τη νυχτερινή ζωή. Τα συχνά τηλεγραφήματα που στέλνει στον πατέρα του για να του ζητήσει χρήματα, βάζουν τον τελευταίο σε σκέψεις.

Έτσι, ο Αντώνης αποφασίζει, με την παραίνεση της αδερφής του (Μίτση Κωνσταντάρα), να μεταβεί στην Αθήνα για να δει από κοντά την πρόοδο του γιου του. Όταν πληροφορείται από το Πανεπιστήμιο ότι ο Θωμάς απουσιάζει από τη σχολή για μεγάλο διάστημα, εξοργίζεται και επιλέγει να παραμείνει στην Αθήνα, μέχρις ότου βεβαιωθεί ότι ο γιος του έχει μπει στο σωστό δρόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Αλέκος Τζανετάκος, Μίρκα Καλατζοπούλου, Γιώργος Μούτσιος, Σταύρος Ξενίδης.

*Ant1, Σάββατο 04/03, στις 21:00

«Ο Θησαυρός του Μακαρίτη» (1959) σε σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία – Η Θεώνη, μια πονηρή λαϊκή γυναίκα, μένει με την ανιψιά της σε ένα πολύ παλιό σπίτι, και έχουν διαθέσιμα προς ενοικίαση ορισμένα δωμάτια. Τα δωμάτια παραμένουν ξενοίκιαστα, με εξαίρεση ένα το οποίο ενοικιάζεται από μια τραγουδίστρια, τη Ντόλι Ρόζα, με αρκετά χαμηλό ενοίκιο.

Στην προσπάθειά τους να βρούν τρόπο να προσελκύσουν ενοικιαστές, σκαρώνουν ένα σχέδιο. Η Θεώνη πουλάει σε ένα βιβλιοπωλείο ορισμένα βιβλία του μακαρίτη του άντρα της, στα οποία όμως πρώτα τοποθετεί αντίγραφα από ένα ψεύτικο γράμμα, στο οποίο λέει ότι υπάρχει θησαυρός στο Κ. Τα βιβλία πωλούνται και σύντομα το σπίτι γεμίζει από επίδοξους θησαυροθήρες.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου(Θεώνη) , Βασίλης Αυλωνίτης , Νίκος Ρίζος , Ξένια Καλογεροπούλου , Γιώργος Λευτεριώτης , Στέφανος Ληναίος.

*Alpha, Σάββατο 04/03, στις 21:00

«Η Ερωμένη του Γάλλου Υπολοχαγού» (1981) σκηνοθεσία Κάρελ Ράιζ

Αισθηματικό Δράμα – Το 1867, στη Βικτωριανή Αγγλία, ο Τσαρλς (Τζέρεμι Άιρονς), ελκύεται από μια περιθωριοποιημένη, από την κοινωνία της μικρής πόλης του Λάιμ, γυναίκα, τη Σάρα Γούντραφ (Μέριλ Στριπ).

Η γυναίκα αυτή παρουσιάζει ψυχολογική αστάθεια από τη στιγμή που την εγκατέλειψε ο εραστής της, ένας Γάλλος υπολοχαγός.

Ο Τσαρλς καταστρέφει τον αρραβώνα του με μια πλούσια κληρονόμο, την Ερνεστίνα (Λίντσεϊ Μπάξτερ) και στιγματίζεται και ο ίδιος από την κοινωνία του Λάιμ για να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα να ξεφύγει από τη μοίρα της.

Εκατό περίπου χρόνια αργότερα, η ερωτική ιστορία του Τσαρλς και της Σάρα, ζωντανεύει από την κάμερα ενός σκηνοθέτη και τους ρόλους καλούνται να ερμηνεύσουν ο Μάικ (Τζέρεμι Άιρονς), ένας Άγγλος ηθοποιός και η Άννα (Μέριλ Στριπ) μια Αμερικανίδα ηθοποιός.

Και οι δυο τους είναι παντρεμένοι, αλλά το πάθος της υπόθεσης του έργου στο οποίο παίζουν τους οδηγεί σε μια παράνομη σχέση.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Τζέρεμι Άιρονς, Χίλτον Μακ Ρέι, Έμιλι Μόργκαν

*ΕΡΤ2, Σάββατο 04/03, στις 22:00

«Justice League» (2017) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Η ώρα της Justice League πλησιάζει. Ωθούμενος από την αποκατεστημένη πίστη του στην ανθρωπότητα και εμπνευσμένος από την ανιδιοτελή πράξη του Superman, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσει έναν ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό.

Μαζί, ο Batman και η Wonder Woman δρουν γρήγορα για να βρουν και να στρατολογήσουν μια ομάδα μετά-ανθρώπων που θα αντισταθούν σ’ αυτήν την καινούργια απειλή.

Αλλά, παρά τη δημιουργία αυτής της χωρίς προηγούμενο λεγεώνας ηρώων – Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash και Cyborg – μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να σωθεί ο πλανήτης από μία επίθεση καταστροφικών διαστάσεων.

Παίζουν: Μπεν Αφλεκ, Γκαλ Γκαντότ, Τζέισον Μομόα, Χένρι Καβίλ, Εϊμι Ανταμς, Εζρα Μίλερ.

*Star, Σάββατο 04/03, στις 22:30

«Πολίτικη Κουζίνα» (2003) σκηνοθεσία Τάσος Μπουλμέτης

Δράμα, Ελληνική, Κωμωδία – «Τις ιστορίες του τόπου μας, για να μην τις ξεχάσουμε, τις βάζουμε μέσα στα φαγητά μας…». Αλάτι… που μπαίνει όπου πρέπει για να νοστιμέψει τη ζωή μας. Πιπέρι… που είναι ζεστό και καίει, σαν τον ήλιο που βλέπει τα πάντα. Κανέλλα… που είναι και πικρή και γλυκιά, όπως όλες οι γυναίκες.

Ο Φάνης, Πολίτης στην καταγωγή και αστροφυσικός στο επάγγελμα, ξαναγυρίζει στην Πόλη ύστερα από τριάντα χρόνια για να δει τον άρρωστο παππού του. Το ταξίδι δίνει την αφορμή για αναδρομή στο παρελθόν, όταν ως παιδί στην Πόλη μάθαινε τα μυστικά της μαγειρικής και ζούσε τον πρώτο έρωτα με τη μικρή Σαϊμέ. Μνήμες από την Πόλη, χιούμορ, συγκίνηση, γαστρονομία και φιλοσοφία της ζωής.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ρένια Λουιζίδου, Ταμέρ Γκρανταγκλί, Μπασάκ Κοκλουκάγια, Τάσος Μπαντής, Στέλιος Μάινας.

*Mega, Σάββατο 04/03, στις 22:40

«Ας Γίνουμε Μπάτσοι» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ 

Κωμωδία – Δύο φιλαράκια ντύνονται αστυνομικοί για ένα μπαλ μασκέ πάρτι και προκαλούν εντύπωση στη γειτονιά. Όταν όμως αυτοί οι ψεύτικοι “ήρωες” μπλέκονται στο πραγματικό κόσμο των μαφιόζων και των διεφθαρμένων μπάτσων, πρέπει να σκεφτούν αν θα συνεχίσουν να φορούν τις στολές τους.

Παίζουν: Τζέικ Τζόνσον, Ντέιμον Ουέγιανς Τζούνιορ, Άντι Γκαρσία, Νίνα Ντόμπρεφ, Τζέιμς Ντ’ Άρσι.

*Open, Σάββατο 04/03, στις 23:00

«Επίθεση στο σταθμό 13» (2005) σε σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ

Περιπέτεια – Ντιτρόιτ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο διαβόητος γκάνγκστερ Μάριον Μπίσοπ, που μόλις συνελήθφη για την δολοφονία αστυνομικών, μεταφέρεται στη φυλακή. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της ξαφνικής κακοκαιρίας, το όχημα που τον μεταφέρει κάνει αναγκαστική στάση στο αστυνομικό τμήμα 13, που σύντομα πρόκειται να κλείσει.

Επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού του τμήματος είναι ο αρχιφύλακας Τζέικ Ρένικ, ένας αστυνομικός που απέχει οικειοθελώς από την ενεργό δράση εδώ και οκτώ μήνες καθώς τον κυνηγούν «φαντάσματα» από το παρελθόν: ο ίδιος αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο δύο συναδέλφων του.

Αμέσως μετά τον εγκλεισμό των κρατουμένων στα κελιά, η τηλεφωνική επικοινωνία διακόπτεται ξαφνικά και το αστυνομικό τμήμα δέχεται επίθεση!

Άνδρες ντυμένοι στα λευκά σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο απαιτώντας την παράδοση του Μπίσοπ στα χέρια τους.

Είναι η στιγμή που ο Τζέικ Ρένικ αποφασίζει να επανέλθει στην ενεργό δράση. Περικυκλωμένοι από ένοπλους άνδρες με αμείλικτες προθέσεις, χωρίς υποστήριξη και αποκομμένοι από τον κόσμο, οι λιγοστοί αστυνομικοί, οι πολιτικοί υπάλληλοι του τμήματος και οι κρατούμενοι θα συσπειρωθούν για να αντιμετωπίσουν την απειλή…

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Λόρενς Φίσμπερν, Γκάμπριελ Μπερν, Τζον Λεγκουϊζάμο, Μπράιαν Ντένεχι

*Star, Σάββατο 04/03, στις 00:30

«Η Ζωή Είναι Ωραία» (1997) σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μπενίνι

Δραματική Κομεντί – Ο Γκουίντο (Ρομπέρτο Μπενίνι), ένας Ιταλός εβραϊκής καταγωγής, φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας για να πιάσει δουλειά ως σερβιτόρος στο ξενοδοχείο του θείου του.

Ο Γκουίντο είναι αστείος και χαρισματικός, ειδικά όταν γνωρίζει μια δασκάλα, τη Ντόρα (Νικολέτα Μπράσι). Η Ντόρα, όμως, προέρχεται από μια πλούσια, αριστοκρατική, μη εβραϊκή οικογένεια.

Η μητέρα της θέλει να καλοπαντρευτεί, αλλά η Ντόρα ερωτεύεται τον Γκουίντο και τη μέρα του γάμου της, κλέβονται.Περνούν αρκετά χρόνια και τώρα το ζευγάρι έχει ένα γιο, τον Τζιοζέ.

Η Ντόρα και η μητέρα της έχουν αποξενωθεί εξαιτίας του γάμου της με τον Γκουίντο αλλά οι σχέσεις τους καλυτερεύουν λίγο πριν τα τέταρτα γενέθλια του εγγονού της.

Σύντομα φτάνει η ώρα του πολέμου και οι Γερμανοί ξεκινούν να μαζεύουν όλους τους Εβραίους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Γκουίντο είναι αποφασισμένος να επιστρατεύσει όλη του τη φαντασία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν να επιβιώσει από το Ολοκαύτωμα.

Παραμένει πάντα ερωτευμένος με τη γυναίκα του ενώ κάνει τον γιό του να πιστέψει ότι όλα είναι ένα παιχνίδι, μέχρι και την τελευταία στιγμή…

Παίζουν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράσκι, Χορστ Μπούχολτς, Τζόρτζιο Κανταρίνι.

*Alpha, Σάββατο 04/03, στις 00:45

«Η Ένατη Πύλη» (1999) σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Ντιν Κόρσο, εκτιμητής και έμπορος σπάνιων βιβλίων, αναλαμβάνει να διαπιστώσει για λογαριασμό ενός φίλου τη γνησιότητα ενός πολύ ιδιαίτερου αντικειμένου. Πρόκειται για ένα από τα συνολικά τρία σωζόμενα αντίτυπα ενός βιβλίου του 17ου αιώνα, με τίτλο «Οι Εννέα Πύλες».

Ο Ντιν ξεκινά ένα ταξίδι στην Ευρώπη για να συγκρίνει το δικό του αντίτυπο με τα άλλα δύο που βρίσκονται εκεί, κρυμμένα σε ιδιωτικές συλλογές.

Μετά τη γνωριμία του με όλα σχεδόν τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα που είχαν κάποτε στην κατοχή τους τα βιβλία, αρχίζει να πλησιάζει στο μυστικό που συνδέει και τα τρία σωζόμενα αντίτυπα.

Τότε όμως αρχίζουν και οι μυστηριώδεις απειλές κατά της ζωής του.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φρανκ Λαντζέλα, Λένα Όλιν, Τζακ Τέιλορ, Εμανουέλ Σενιέ.

*Skai, Σάββατο 04/03, στις 00:45

«Alpha» (2018) σκηνοθεσία Άλμπερτ Χιουζ

Περιπέτεια – Μια επική περιπέτεια που διαδραματίζεται στην εποχή των παγετώνων, πριν από 20.000 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του πρώτου του κυνηγιού κι ενώ είναι έτοιμος να μυηθεί στην πιο ξακουστή ομάδα της φυλής του, ένας νεαρός τραυματίζεται σοβαρά και οι υπόλοιποι τον εγκαταλείπουν να πεθάνει στο δάσος.

Παρά την άσχημη κατάσταση του καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του και ανακαλύπτει ότι είναι μόνος, εγκαταλελειμμένος και μίλια μακριά από το χωριό του. Ανέλπιστος σύμμαχος του, ένας μοναχικός λύκος, παρατημένος εξίσου από την αγέλη του. Οι δυο τους θα μάθουν να επιβιώνουν, βασίζοντας ο ένας στις δυνάμεις του άλλου, υπομένοντας αμέτρητους κινδύνους, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν σπίτι πριν τους προλάβει ο θανατηφόρος χειμώνας.

Παίζουν: Κόντι Σμιτ – ΜακΦι, Γιοχάνες Χάουκουρ Γιοχάνεσον, Νατάσια Μάλθι.

*Mega, Σάββατο 04/03, στις 01:00

«Κωδικός: Μέρκιουρι» (1998) σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομική, δραματική, δράσης – Ο Σάιμον, ένας εννιάχρονος αυτιστικός, κατορθώνει να «σπάσει» έναν απόρρητο κυβερνητικό κώδικα, που ήταν κρυμμένος σ’ ένα περιοδικό με σπαζοκεφαλιές. Παίρνοντας τηλέφωνο στο περιοδικό για να παραλάβει το βραβείο του, ο Σάιμον δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να ενεργοποιήσει την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ!

Ο διοικητής της Υπηρεσίας, Νίκολας Κούντροου, που ισχυρίζεται ότι αυτός ο κώδικας διατηρούσε μυστική την ταυτότητα ενός μεγάλου αριθμού πρακτόρων, στέλνει έναν επαγγελματία δολοφόνο, με την εντολή να βρει το μικρό παιδί και να το δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, ο Σάιμον καταφέρνει να γλιτώσει, μένοντας κρυμμένος σε μια μυστική ντουλάπα. Εκεί θα τον ανακαλύψει και ο Αρτ Τζέφρις, πράκτορας του FBI, όπου τώρα θα προσπαθήσει να σώσει το μικρό παιδί από τον αδίστακτο δολοφόνο, ερευνώντας ταυτόχρονα για την αλήθεια.

Παίζουν: Πίτερ Στορμέαρ, Μπρους Γουίλις, Άλεκ Μπόλντουϊν, Μίκο Χιούζις.

*Ant1, Σάββατο 04/03, στις 01:15

«Robocop» (2014) σκηνοθεσία Ζοζέ Παντίλια

Δράσης – Το 2028, η πολυεθνική εταιρεία OmniCorp αποτελεί πρωτοπόρο στη ρομποτική τεχνολογία και αποκομίζει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της τεχνολογίας αυτής. Επόμενος στόχος της OmniCorp είναι η δημιουργία ρομπότ για την αστυνόμευση μεγαλουπόλεων.

Αυτό γίνεται δυνατό όταν ο αστυνόμος Άλεξ Μέρφι από το Ντιτρόιτ πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Η OmniCorp χρησιμοποιεί το σώμα του Μέρφι, με απότέλεσμα τη δημιουργία ενός αστυνόμου-σάιμποργκ, με δυνάμεις ικανές να αντιμετωπίσουν το συνεχώς αυξανόμενο έγκλημα.

Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Κίτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Άμπι Κόρνις, Τζάκι Ερλ Χέιλι.

*Open, Σάββατο 04/03, στις 01:15

«Θεοί και Στρατηγοί» (2003) σκηνοθεσία Ρον Μάξγουελ

Δραματική Πολεμική – Η άνοδος και η πτώση ενός ήρωα, του Στρατηγού Τζάκσον, που τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε το χέρι του στη μάχη και για τον οποίο ο Στρατηγός Λι είχε πει χαρακτηριστικά: «Εκείνος έχασε το αριστερό του κι εγώ το… δεξί μου χέρι!».

Μια συγκλονιστική ιστορία, που εκτυλίσσεται στα δραματικά χρόνια του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντυβάλ, Στήβεν Λαγκ, Τζεφ Ντάνιελς, Κέβιν Κονγουεϊ, Ντονζαλι Αμπερνάθι, Μίρα Σορβίνο, Τεντ Τέρνερ.

*Star, Σάββατο 04/03, στις 02:30