7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κύματα Αγάπης» (1998) σκηνοθεσία Φόρεστ Γουίτακερ

Δραματική Ρομαντική – Η ζωή της Μπέρντι, μιας νεαρής νοικοκυράς από την επαρχία, ανατρέπεται όταν σε ζωντανή μετάδοση μιας τηλεοπτικής εκπομπής ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατά με την καλύτερη της φίλη. Μετά τον χωρισμό αποφασίζει να γυρίσει πίσω στο πατρικό της για να σταθεί πάλι στα πόδια της.

Σύντομα, ένας φίλος της από το παρελθόν, αρχίζει να τη φλερτάρει, αλλά η κόρη της δε φαίνεται καθόλου ενθουσιασμένη στην ιδέα ότι η μαμά της μπορεί να φέρει στη ζωή τους έναν νέο άντρα.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τζίνα Ρόουλαντς, Μέι Ουίτμαν, Χάρι Κόνικ Τζούνιορ, Μάικλ Παρί, κάμερον Φίνλεϊ, Κάθι Ναγίμι.

*Open, Δευτέρα 06/03, στις 21:00

«Η Ιστορία της Ναχίντ» (2015) σκηνοθεσία Ίντα Παναχαντέ

Δραματική – Η Ναχίντ, μια νεαρή διαζευγμένη γυναίκα ζει με τον γιο της σε μια μικρή πόλη στο Ιράν, όταν ερωτεύεται έναν άνδρα που θέλει να την παντρευτεί. Ενώ σύμφωνα με τους Ιρανικούς κανόνες, σε περίπτωση διαζυγίου, την επιμέλεια του παιδιού έχει ο πατέρας, εκείνος την παραχωρεί στη Ναχίντ, με τον όρο ότι δεν θα ξαναπαντρευτεί.

Προσπαθώντας να διατηρήσει την κηδεμονία του παιδιού της, αλλά και εκείνον που αγαπά, η Ναχίντ αναγκάζεται να σκεφτεί τον προσωρινό γάμο (Sighe) ως διέξοδο. Παρά το γεγονός ότι η πράξη αυτή είναι νόμιμη, δεν έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Ποια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά της;

Παίζουν: Σαρέχ Μπαγιάτ, Πεζμάν Μπαζεγκί, Νασρίν Μπαέι, Ναβίντ Μοχαμάτζ, Πούρια Ραχίμι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 06/03, στις 22:00

«Ο Φύλακας» (2006) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο βετεράνος ναυαγοσώστης Μπεν Ράνταλ (Κέβιν Κόσνερ) καλείται να συμμετάσχει ως εκπαιδευτής στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πιο αξιόλογης, αλλά και πιο απαιτητικής ομάδας διάσωσης των Η.Π.Α, «Ναυαγοσώστες της Ακτοφυλακής».
Έχοντας πρόσφατα θρηνήσει την απώλεια του πληρώματός του σε μια δύσκολη αποστολή, ο Μπεν βρίσκει τώρα την ευκαιρία να ξεχαστεί μέσα από τις πιο αντισυμβατικές και πρωτότυπες μεθόδους στο μάθημά του, που όμως έχουν ενθουσιάσει τους άπειρους αλλά φιλόδοξους μαθητές του.

Ο Τζέικ Φίσερ (Άστον Κούτσερ), ένας ατίθασος και αλαζόνας πρωταθλητής της κολύμβησης, θα αμφισβητήσει ακι θα έρθει σε “σύγκρουση” με τον Μπεν. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Ράνταλ θα πλάσει τον χαρακτήρα του Τζέικ, συνδυάζοντας το αυθεντικό του ταλέντο με την αφοσίωση που χρειάζεται ένας σωστός ναυαγοσώστης.
Η σχέση δασκάλου – μαθητή θα περάσει από… πολλά κύματα, όταν όμως ο Τζέικ θα βρεθεί στην παρθενική του διάσωση στην Αλάσκα θα συνειδητοποιήσει ότι τα μαθήματα ναυαγοσωστικής του δασκάλου του ήταν στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άστον Κούτσερ, Νηλ ΜακΝτόναφ, Μελίσα Σεϊτζμίλερ, Κλάνσυ Μπράουν.

*Alpha, Δευτέρα 06/03, στις 22:40

«Μοντέλο για Φόνο» (1995) σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η ταινία Μοντέλο για Φόνο (Copycat) είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ, ψυχολογικού μυστηρίου που ακολουθεί την ψυχολόγο εγκληματολογίας Έλεν Χάντσον (Σιγκούρνεϊ Γουίβερ) και την ντετέκτιβ Μέρι Τζέιν Μόναχαν (Χόλι Χάντερ), οι οποίες πρέπει να συνεργαστούν για να φτάσουν στα ίχνη ενός κατα συρροή δολοφόνου.

Η Έλεν Χάνστον ζει μόνιμα μέσα στο σπίτι της, πάσχοντας από αγοραφοβία, μετά την επίθεση που είχε δεχτεί από ένα μανιακό δολοφόνο σε μία διάλεξή της.

Τώρα ένα κατά συρροή δολοφόνος που αντιγράφει τις μεθόδους από μια σειρά άγριων εγκλημάτων, ακολουθεί το Μοντέλο για Φόνο και τρομοκρατεί τους κατοίκους του Λος Άντζελες.

Η Έλεν βρίσκει ενδιαφέρον στην υπόθεση και δέχεται να βοηθήσει την αστυνομία, αλλά γρήγορα διαπιστώνει ότι ο δολοφόνος έχει μπει πολλές φορές μέσα στο σπίτι της και παίζει με το μυαλό της.

Καθώς ο δολοφόνος την καταδιώκει, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους φόβους της, ενώ προσπαθεί να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του δολοφόνου.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Χόλι Χάντερ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Γουίλιαμ Μακναμάρα, Γουίλ Πάτον, Τζον Ρόθμαν, Χάρι.

*Open, Δευτέρα 06/03, στις 23:30

«Seized» (2020) σκηνοθεσία Άισακ Φλόρεντιν

Δράσης – Ο Νέρο, πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων, μετακομίζει σε μια ήσυχη παραλιακή πόλη, αποφασισμένος να μεγαλώσει τον γιο του, αφήνοντας πίσω του την προηγούμενη ζωή.

Όταν ο γιος του πέφτει θύμα απαγωγής, ο Νέρο πρέπει να εξαφανίσει τρία επικίνδυνα εγκληματικά συνδικάτα υψηλού επιπέδου εγκληματιών, για να μπορέσει να τον δει ζωντανό ξανά.

Ο χρόνος τρέχει και ο Νέρο δεν μπορεί να χάσει ούτε λεπτό, δεν μπορεί να κάνει λάθη, διαφορετικά θα κινδυνεύσει να χάσει τον γιο του για πάντα Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Μάριο Βαν Πίμπλς, Κάρλι Περέζ, Στίβεν Έλντερ, Μάθιου Γκαρμπακζ, Τζέιμς Μπένετ, Τζόρνταν Κίμλεϊ.

*Star, Δευτέρα 06/03, στις 00:00

«Bank Bang» (2008) σκηνοθεσία Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Αστυνομική Ελληνική Κωμωδία – Δύο αδέρφια, ο Μιχάλης (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) και ο Νώντας (Δημήτρης Ήμελλος), δουλεύουν σε γραφείο κηδειών και προσπαθούν να πιάσουν την καλή. Όμως, ο Νώντας έχει μπλεξίματα με την ελληνική μαφία και πρέπει να συγκεντρώσει άμεσα ένα, διόλου ευκαταφρόνητο, ποσό. Έτσι, προτείνει στον Μιχάλη να αρχίσουν να ληστεύουν τράπεζες.

Για κακή τους τύχη, ο αρχηγός της αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας έχει αρχίσει να τοποθετεί μυστικούς αστυνομικούς στα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών, κάνοντας τη ζωή των δύο αδερφών ακόμα δυσκολότερη.

Η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου όταν ο Μιχάλης γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο μία τραπεζικής υπάλληλου με ιδιαίτερα «γραφική» οικογενειακή ζωή

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρίσσα Τριανταφυλίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Τζένη Μπότση, Θάνος Σαμαράς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος.

*Mega, Δευτέρα 06/03, στις 01:20

«Κυνηγός Δολοφόνων» (2010) σκηνοθεσία Κόνι Ουάξμαν

Δράσης – Ο Τζιμ Ροουντς, ένας σκληροτράχηλος συνοριοφύλακας, προσπαθεί να συνέλθει από την δολοφονία της συντρόφου του και ταυτόχρονα αγωνίζεται να αναθρέψει την επαναστάτρια, έφηβη κόρη του, κοντά στα βουνά της Μοντάνα.

Όταν μία ομάδα αδίστακτων φυγάδων απαγάγουν την κόρη του εκβιάζοντάς τον να τους βοηθήσει, ο Τζιμ αναγκάζεται να συνεργαστεί μαζί τους. Όχι όμως για πολύ. Η εκδίκηση ενός ανθρώπου που θα έκανε τα πάντα για να σώσει το παιδί του, αλλά και που είναι ικανός να επιβιώνει κάτω από όλες τις συνθήκες, είναι σαν την εκδίκηση ενός πληγωμένου θηρίου δεν γνωρίζει έλεος.

Παίζουν: Στιβ Όστιν, Έρικ Ρόμπερτς, Γκάρι Ντάνιελς, Μαρί Αυγερόπουλος.

*Star, Δευτέρα 06/03, στις 02:00