8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ζητείται Πιστό Αρσενικό» (2001) σκηνοθεσία Τόνι Γκόλντγουιν

Κωμωδία Ρομαντική – Η Τζέιν είναι μια νέα γυναίκα που εργάζεται ως παραγωγός σε πρωινό τηλεοπτικό σόου στη Νέα Υόρκη.
Ο γοητευτικός Ρέι είναι ο νέος συνεργάτης της στο σόου.

Η σχέση τους εξελίσσεται όμορφα και σύντομα αποφασίζουν να συγκατοικήσουν. Δεν θα προλάβει όμως να ξεπακετάρει στο διαμέρισμα που νοίκιασαν μαζί, αφού ο Ρέι της ζητά τελευταία στιγμή να χωρίσουν λέγοντας της ότι δεν είναι έτοιμος για τέτοια δέσμευση.

Έχοντας μείνει άστεγη και μόνη, η Τζέιν σύντομα θα καταφέρει να ξαναβρεί τα πατήματά της μέσα από την δημοσιογραφική περσόνα της Δρ. Μάρι Τσαρλς, που με τα άρθρα της για τις ερωτικές συνήθειες και συμπεριφορές των αντρών θα προκαλέσει μεγάλο θόρυβο.

Παίζουν: Άλσεϊ τζαντ, Χιου Τζάκμαν, Γκρεγκ κινίαρ, Μαρίζα Τομέι, Έλεν Μπάρκιν, Τζες Πλατ.

*Open, Πέμπτη 09/03, στις 21:00

«Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος» (2017) σκηνοθεσία Μάθιου Βον

Δράσης – Όταν τα κεντρικά γραφεία της Kingsman καταστρέφονται, οι ήρωές μας ξεκινούν ένα ταξίδι, που τους οδηγεί στην ανακάλυψη ενός οργανισμού κατασκοπίας στην Αμερική με το όνομα Statesman, η ίδρυση του οποίου συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του δικού τους οργανισμού. Μια νέα περιπέτεια ξεκινά, δοκιμάζοντας τις αντοχές και την εξυπνάδα των πρακτόρων στα άκρα. Οι δύο ελίτ μυστικές οργανώσεις, συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο, κοινό εχθρό τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο, μια διαδικασία που έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια στον Έγκσι. 

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Τζούλιαν Μουρ, Μαρκ Στρονγκ, Χάλι Μπέρι, Τζεφ Μπρίτζες, Έλτον Τζον.

*Ant1, Πέμπτη 09/03, στις 21:00

«Το Βαρύ Πεπόνι» (1977) σκηνοθεσία Παύλος Τάσιος

Κοινωνικό Δράμα – Τέλη της δεκαετίας του ’70.
Ο Μίμης, ένας νεαρός επαρχιώτης καφετζής, φεύγει από το χωριό του και κατεβαίνει στην Αθήνα, όταν μια μεγάλη τουριστική εταιρεία απαλλοτριώνει όλη την περιοχή του, προκειμένου να χτίσει ξενοδοχεία.

Ο Μίμης, μη θέλοντας να γίνει γκαρσόνι εκεί, παίρνει τα λίγα χρήματα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και τώρα πρέπει να δουλέψει για να βγάλει το ψωμί του. Η νοοτροπία όμως του μικροϊδιοκτήτη χωριάτη που κουβαλάει μια ζωή δεν του επιτρέπει να συμβιβαστεί στην καινούργια πραγματικότητα. Προτιμάει να πάει στην πρωτεύουσα να βρει την τύχη του.

Ένας φίλος από το στρατό, ο Αριστείδης, που ζει με τη γυναίκα του, το παιδί του, την πεθερά του και την αδελφή της γυναίκας του, την Τούλα, δουλεύοντας με μια μοτοσικλέτα στις μεταφορές, τον στηρίζει στα πρώτα του βήματα στην Αθήνα.

Ο Μίμης νοικιάζει ένα υπόγειο, προσπαθεί να ανοίξει ένα μαγαζάκι κι ερωτεύεται την Τούλα. Σύντομα παντρεύονται και τα λεφτά της μελλοντικής επιχείρησης εξανεμίζονται στο στήσιμο του νοικοκυριού.

Ο Μίμης αρνείται και πάλι να συμβιβαστεί και να δουλέψει μεροκάματο γιατί δεν ανέχεται να τον διατάζουν οι άλλοι. Η ζωή στην Αθήνα όμως είναι σκληρή. Τα προβλήματα, όταν έχεις οικογένεια, «τρέχουν» κάθε μέρα και δεν σου επιτρέπουν να παριστάνεις το «βαρύ πεπόνι».

Ύστερα από πολλές συγκρούσεις και κλωθογυρίσματα, ο Μίμης υποτάσσεται τελικά στην καινούργια πραγματικότητα. Γίνεται γκαρσόνι στην Αθήνα, κάτι που δεν ήθελε να κάνει στο χωριό, προκειμένου να ζήσουν αυτός και η γυναίκα του.

Παίζουν:  Μίμης Χρυσομάλλης, Κατερίνα Γώγου, Αντώνης Αντωνίου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Κώστας Μεσσάρης, Γιώργος Ματθαίος, Γιώργος Κυρίτσης, Μενέλαος Ντάφλος, Μερόπη Ιωαννίδου, Νίκος Κατωμέρης, Φοίβος Κωνσταντινίδης, Κώστας Σταυρινουδάκης, Χάρης Καστανιάς, Βασίλης Μίλερ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 09/03, στις 21:00

«Κάποτε στην Αμερική» (1984) σκηνοθεσία Σέρτζιο Λεόνε

Αστυνομική Δραματική – Το “Κάποτε στην Αμερική” ακολουθεί την πορεία μιας παρέας εφήβων Εβραίων γκάνγκστερ στην Νέα Υόρκη στα γκέτο της Νέας Υόρκης την εποχή της ποτοαπαγόρευσης 1920-1930, την επανένωσή τους μερικά χρόνια αργότερα και την ζωή ενός εξ αυτών σε μεγάλη ηλικία.

Εστιάζοντας στην ζωή του Νταβίντ «Νούντλς» Άαρονσον (Ρόμπερτ ντε Νίρο) από την εφηβική του ηλικία την δεκαετία του 1920, μετέπειτα στην ενήλικη ζωή του ως γκάγκστερ την δεκαετία του 1930 ως και την 6η δεκαετία της ζωής του το 1968, μέσα από αναδρομές μαθαίνουμε για τις δυνατές σχέσεις που δομήθηκαν μεταξύ τους και πως καθόρισαν ολόκληρη τη ζωή τους.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιμς Γουντς, Ελίζαμπεθ Μακ Γκόβερν, Τζο Πέσι, Μπαρτ Γιανγκ, Τιούσντεϊ Ουέλντ, Τριτ Γουίλιαμς, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Τζένιφερ Κόνελι.

*Open, Πέμπτη 09/03, στις 23:00

«Μαζί τα Φάγαμε» (2018) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα.

Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο..

Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

*Mega, Πέμπτη 09/03, στις 23:30

«Contagion» (2011) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δραματική – Ένας θανατηφόρος ιός, που μπορεί να αφανίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, εξαπολύεται και η παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα κάνει αγώνα δρόμου για να βρει το σωστό εμβόλιο και να σταματήσει τον γενικό πανικό, που έχει κυριεύσει τον πλανήτη από άκρη σε άκρη. Ερευνητές ελέγχου επιδημιών, ο στρατός, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αλλά και απλοί πολίτες κινητοποιούνται και προσπαθούν να ανακαλύψουν την προέλευση του ιού και συνεπώς τη θεραπεία προτού να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματ Ντέιμον, Λόρενς Φίσμπερν, Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου, Κέιτ Γουίνσλετ, Έλιοτ Γκουλντ, Τζον Χοκς.

*Star, Πέμπτη 09/03, στις 23:50

«Paranormal Activity: Next of Kin» (2021) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Γιούμπανκ

Μυστηρίου Τρόμου – Ένας δημιουργός ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη Margot, καθώς κατευθύνεται σε μια απομονωμένη κοινότητα Amish με την ελπίδα να γνωρίσει και να μάθει για τη μητέρα της που χάθηκε από καιρό και την ευρύτερη οικογένειά της. Μετά από μια σειρά από περίεργα περιστατικά και ανακαλύψεις, σύντομα συνειδητοποιεί ότι αυτή η κοινότητα που τους καλωσόρισε στο σπίτι τους μπορεί να κρύβει κάτι κακό…

Παίζουν: Έμιλυ Μπάντερ, Ρόλαντ Μπακ ΙΙΙ, Νταν Λίπερτ, Τομ Νοβίτσκι

*Alpha, Πέμπτη 09/03, στις 00:45

«Ανοιχτοί Λογαριασμοί» (1999) σκηνοθεσία  Μπράιαν Χέλγκελαντ

Περιπέτεια – Ο Βαλ Ρέζνικ και ο Πόρτερ, δύο μικροκακοποιοί, ληστεύουν μια κινέζικη συμμορία, αποσπώντας το ποσό των 140.000 δολαρίων.

Όμως, ο Βαλ χρειάζεται 130.000 δολάρια, αφού τα χρωστάει στον Οργανισμό, ένα πανίσχυρο συνδικάτο εγκλήματος. Έτσι, στήνει παγίδα στον Πότερ και με τη βοήθεια της Λιν, συζύγου του τελευταίου, τον πυροβολεί δύο φορές στην πλάτη, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο να πεθάνει.

Παρόλα αυτά, ο Πόρτερ καταφέρνει να επιβιώσει και μετά από έξι μήνες ανάρρωσης, επιστρέφει στην «ενεργό δράση». Οργισμένος, τυφλά εκδικητικός και απαιτώντας να λάβει το μερίδιό του από τη ληστεία, αναζητά τον Βαλ.

Όταν τελικά τον βρίσκει, ο Πόρτερ συνειδητοποιεί πως τώρα πια δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον πρώην φίλο του, αλλά για να αποκτήσει το μερίδιό του, πρέπει να τα βάλει με τον ίδιο τον Οργανισμό.

Με τη βοήθεια της Ρόζι, μιας φίλης του και πόρνης πολυτελείας, ο Πόρτερ αποφασίζει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Γκρεγκ Χένρι, Μαρία Μπέλο, Ντέμπορα Άνγκερ, Γουίλιαμ Ντιβέιν, Κρις Κριστόφερσον, Τζέιμς Κόμπερν

*Star, Πέμπτη 09/03, στις 02:15