8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Η Ζουγκλοπαρέα» (2017) σκηνοθεσία Νταβίντ Αλό

Κινούμενα Σχέδια – Ο Μορίς μπορεί να μοιάζει με πιγκουίνο – αλλά βαθιά μέσα του είναι πραγματικός τίγρης! Μαζί με τους φίλους του, τη Ζουγκλοπαρέα, θέλει να διατηρήσει την τάξη και τη δικαιοσύνη στη ζούγκλα, όπως έκανε η μητέρα του πριν από αυτόν.

Αλλά ο Ίγκορ, το πονηρό κοάλα, με τη βοήθεια του στρατού των ανόητων μπαμπουίνων θέλει να καταστρέψει τη ζούγκλα μια για πάντα. Η Ζουγκλοπαρέα – σπεύδει στη διάσωση!

Με τις φωνές των: Παναγιώτη Αποστολόπουλου, Χρήστου Πλαΐνη, Τάκη Σακελλαρίου, Αγγελου Λιάγκου, Δημήτρη Παπαδάτου, Βίνα Παπαδοπούλου.

*Open, Παρασκευή 17/03, στις 21:00

«Χορωδία» (2014) σκηνοθεσία Φρανσουά Ζιράρ

Δραματική – Ένα 12χρονο αγόρι που πρόσφατα έχασε την μητέρα του καταλήγει σε ένα μουσικό οικοτροφείο, με τα δίδακτρα πληρωμένα από τον πατέρα του, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν ολοκληρωτικά απών από τη ζωή του.

Κανείς δεν περιμένει ότι αυτό το ατίθασο και μοναχικό πλάσμα θα καταφέρει να μπει στο συγκρότημα Boychoir – μια χορωδία αγοριών, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο διατηρώντας υψηλά το κύρος της σχολής της.

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Κάθι Μπέιτς, Έντι Ιζάρντ, Ντέμπρα Γουίνγκερ, Τζος Λούκας, Κέβιν ΜακΧέιλ, Γκάρετ Γουόρινγκ, Τζο Γουέστ, Ρίβερ Αλεξάντερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 17/03, στις 22:00

«Ο Επίμονος Κηπουρός» (2005) σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες

Κοινωνική – Ο Τζάστιν Κουέιλ (Ραλφ Φάινς) είναι ένας Βρετανός διπλωμάτης που είναι παντρεμένος με την Τέσα (Ρέιτσελ Βάις). Η Τέσα, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αφρική, ανακαλύπτει ότι μία φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει φάρμακα για το HIV/AIDS, παράλληλα δίνει δωρεάν φάρμακα για τη φυματίωση, χρησιμοποιώντας τους παραλήπτες ως πειραματόζωα.

Όταν εκείνη πηγαίνει με τον συνεργάτη της Άρνολντ (Ουμπερ Κουντέ) στην Κένυα και βρίσκεται δολοφονημένη μετά από λίγες μέρες, ο Τζάστιν αρχίζει να ερευνά την υπόθεση.
Μετά από πολλές προσπάθειες να βρει τα αίτια της δολοφονίας της, αλλά και πολλές απειλές για τη ζωή του, ο Τζάστιν μαθαίνει ότι η Τέσα δολοφονήθηκε λόγω μίας αναφοράς που είχε και έγραφε ότι τα φάρμακα αυτά ήταν επικίνδυνα.

Σύντομα οι έρευνές του θα τον φέρουν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα μιας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας..

Παίζουν: Ραλφ Φάινς, Ρέιτσελ Βάις, Ντάνι Χιούστον, Ντανιελ Χαρφορντ, Κηθ Πίρσον, Αρτσι Παντζιαμπι, Τζουλιετ Ομπρεϊ, Ντόναλντ Σάμπτερ.

*Ant1, Παρασκευή 17/03, στις 23:00

«Detective Knight: Rogue» (2022) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ντρέικ

Δράσης – Ο βετεράνος αστυνομικός Τζέιμς Νάιτ ξέρει καλά πώς να ελίσσεται στους σκοτεινούς δρόμους του Λος Άντζελες, στα ίχνη των πιο επικίνδυνων κακοποιών. Καθώς η πόλη ετοιμάζεται για τη νύχτα του Χαλογουίν, ο Νάιτ και ο συνεργάτης του έρχονται αντιμέτωποι με μια συμμορία μασκοφόρων ληστών. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, οι ληστές τραυματίζουν θανάσιμα τον συνεργάτη του και διαφεύγουν με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Ο Νάιτ ξεκινά να τους καταδιώκει, όμως το σκοτεινό παρελθόν του αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια και να απειλεί την ομαλή έκβαση της υπόθεσης.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Λόχλιν Μονρό, Κόρεϊ Λαρτζ, Μπο Μίρτσοφ, Μάικλ Έκλουντ

*Skai, Παρασκευή 17/03, στις 23:00

«Samba» (2014) σκηνοθεσία Ολιβιέ Νακάς, Έρικ Τολεντανό

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – O Σαμπά ήρθε στη Γαλλία πριν δέκα χρόνια από τη Σενεγάλη και άρχισε να κάνει διάφορες εποχιακές δύσκολες δουλειές. Η Aλίς, πρώην στέλεχος επιχειρήσεων, έχει εγκαταλείψει την καριέρα της και προσπαθεί να συνέλθει, εργαζόμενη εθελοντικά σε μία οργάνωση που βοηθάει μετανάστες. Και οι δύο προσπαθούν να «απεγκλωβιστούν» από το αδιέξοδο της ζωής τους, μέχρι που η μοίρα θα τους φέρει κοντά.

Παίζουν: Ομάρ Σι, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Ταχάρ ραχίμ, Γιουνγκάρ Φαλ, Ίζια Ισλάν, Ισάκα Σαβαντογκό

*Alpha, Παρασκευή 17/03, στις 00:45

«Το Αφεντικό» (2016) σκηνοθεσία Μπεν Φαλκον

Κωμωδία – Η Μισέλ Νταρνέλ (Μελίσα Μακ Κάρθι) είναι αληθινός τιτάνας της βιομηχανίας, ένα σωστό αφεντικό. Αλλά όταν την πιάνουν για παράνομη διακίνηση δημόσιων μετοχών, καταλήγει στη φυλακή. Βγαίνοντας, νιώθει αναζωογονημένη και άλλος άνθρωπος. Είναι έτοιμη να γίνει η επόμενη επίσημη αγαπημένη της Αμερικής.

Το πρόβλημα είναι ότι στο παρελθόν έχει προδώσει, ενοχλήσει και πληγώσει ένα σωρό κόσμο, και δεν είναι όλοι έτοιμοι να ξεχάσουν και να τη συγχωρήσουν.

Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Κρίστεν Μπελ, Έλα Άντερσον, Πίτερ Ντίνκλατζ, Κάθι Μπέιτς, Κρίστεν Σκαλ, Τάιλερ Λαμπίν, Μπεν Φαλκόνι.

*Ant1, Παρασκευή 17/03, στις 01:30

«SOS Έρχονται οι Βρετανοί» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Χάσλαμ

Κωμωδία – Η Χάριετ και ο Πίτερ, ένα εκκεντρικό ζευγάρι Βρετανών, δεξιοτέχνες στην απάτη, θέλουν να ξεφύγουν από την αδίστακτη γκάγκστερ Ίρινα, στην οποία χρωστάνε πολλά λεφτά μετά από κάποιες «άτυχες» επενδύσεις σε τυχερά παιχνίδια.

Αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο Λος Άντζελες για να διαφύγουν και εκεί στήνουν μια νέα κομπίνα, επιχειρώντας να κλέψουν μεγάλης αξίας κοσμήματα, χωρίς να γνωρίζουν ότι η Ίρινα βρίσκεται στα ίχνη τους, με απρόβλεπτες συνέπειες και ξεκαρδιστικά αποτελέσματα

Παίζουν: Αλις Ιβ, Πάρκερ Πόουζι, Ουμα Θέρμαν, Τιμ Ροθ, Σοφία Βεργκάρα

*Star, Παρασκευή 17/03, στις 01:45

«Χαμένοι στον Ήλιο» (2015) σκηνοθεσία Τρέι Νέλσον

Δραματική Δράσης – Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τζον, ενός μικροαπατεώνα, ο οποίος θα δημιουργήσει μια απρόσμενη σχέση με έναν ορφανό έφηβο που θα συναντήσει τυχαία σε μια περιπλάνησή του στην περιοχή του Μιζούρι.

Ο Τζον θα παρασύρει τον νεαρό σε μια σειρά από ληστείες που είχε σχεδιάσει, ενώ – όσο το ταξίδι τους συνεχίζεται – τόσο θα μπλέκουν σε μεγαλύτερες περιπέτειες και ταυτόχρονα, ο δεσμός μεταξύ τους θα δυναμώνει. Τα όριά τους θα δοκιμαστούν, ενώ παρακολουθούμε με αγωνία πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για να ξεφύγει από το παρελθόν του.

Παίζουν: Τζος Ντουχάμελ, Τζος Γουίγκινς, Λιν Κόλινς , Έμα Φέρμαν, Μιλίνδα Ρόγιερ, Ντέμπορα Άμποτ.

*Skai, Παρασκευή 17/03, στις 02:15