11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Μια Τρελή, Τρελή Σαραντάρα» (1970) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μια σαραντάρα χήρα (Ρένα Βλαχοπούλου) ερωτεύεται έναν νεαρό μουσικό (Ανδρέας Μπάρκουλης). Τα αδέλφια της (Γιάννης Μιχαλόπουλος, Τασσώ Καββαδία), όμως, την πιέζουν να παντρευτεί έναν πλούσιο αλλά κουφό άντρα (Γιώργος Γαβριηλίδης).

Η σαραντάρα θα προσπαθήσει να κάνει το χατίρι στα αδέλφια της, αλλά με τη βοήθεια μιας φίλης της (Μέλπω Ζαρόκωστα), θα σκαρφιστούν ένα σχέδιο ώστε να βλέπεται με τον μουσικό κρυφά απο τα αδέλφια της.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Μέλπω Ζαροκώστα, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Γαβριηλίδης, Πόπη Άλβα.

*Ant1, Κυριακή 09/03 στις 21:00

«Τα Κίτρινα Γάντια» (1960) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Ελληνική κωμωδία -‘Ένας παθολογικά ζηλιάρης σύζυγος, ο Ορέστης Καλλιγαρίδης κάνει μαρτύριο τη ζωή της γυναίκας του Ρένας . Η σχέση της υπηρέτριάς τους με τον Λέανδρο, τον σωφέρ, ρίχνει λάδι στη φωτιά, αλλά το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν η Ρένα δανείζει στη φίλη της Άννα ένα φόρεμα κι ένα ζευγάρι κίτρινα γάντια. Ο Ορέστης βρίσκει τα κίτρινα γάντια κάτω από ένα τραπέζι, σε κάποιο εξοχικό καφενεδάκι όπου προηγουμένως είχε πάει η Άννα με τον μνηστήρα της, και η ζήλια του φουντώνει.

Παρά τις προσπάθειές του δεν καταφέρνει να ξετρυπώσει τους παράνομους εραστές. Ακολούθως έχει μια έντονη φιλονικία με τον Λέανδρο, τον οποίο θεωρεί εραστή της γυναίκας του, και δεν πιστεύει στα αυτιά του όταν ο σωφέρ τού λέει πως ήρθε να ζητήσει το χέρι της υπηρέτριας. Μια σειρά από τυχαία περιστατικά και από παρεξηγήσεις υφαίνουν μια ίντριγκα, ικανή να κλονίσει το νευρικό σύστημα του ζηλιάρη συζύγου. Τα πράγματα όμως ξεκαθαρίζουν σύντομα, η αθωότητα της συζύγου αποδεικνύεται περίτρανα, κι οι υποψίες του ζηλιάρη συζύγου περνούν σε προσωρινή ύφεση.

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης , Μίμης Φωτόπουλος , Μάρω Κοντού, Μάρθα Βούρτση, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Γκιωνάκης.

*Star, Κυριακή 09/03 στις 21:00

«Επικίνδυνος Θαυμαστής» (2019) σκηνοθεσία Φρεντ Ντέρστ

Αστυνομική Τρόμου – Ο Μους έχει εμμονή με τον αγαπημένο του ήρωα ταινιών δράσης, τον Χάντερ Ντάνμπαρ. Όταν του στερούν την ευκαιρία να τον γνωρίσει επιτέλους από κοντά, ο Μους παίρνει τη βοήθεια της φίλης του Λία, μια φωτογράφο παπαράτσι, που ξέρει πώς να βρει σπίτια διασημοτήτων. Ο Μους ξεκινά να παρακολουθεί τον αγαπημένο του ηθοποιό και ενώ στην αρχή είναι ακίνδυνος, οι ενέργειες του αρχίζουν να παίρνουν σκοτεινή τροπή, καθώς η εμμονή του δυναμώνει. Καθώς οι επισκέψεις στο σπίτι του κλιμακώνονται, ο Χάντερ βρίσκεται σε αυξανόμενο κίνδυνο.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ντέβον Σάουα, Άνα Γκόλτζα, Τζέικομπ Γκρόντνικ

*Alpha, Κυριακή 09/03 στις 22:00

«Αιγαίο SOS» (2018) σκηνοθεσία Πιέρρος Ανδρακάκος

Κωμωδία – Καλοκαίρι 2018. Οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ένας μεγάλος σεισμός φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Ελληνες ΟΥΚΑΔΕΣ και Τούρκοι ορμούν στο νησί και το διεκδικούν αλλά ένα ρήγμα στο έδαφος χωρίζει το νησί δημιουργώντας ένα φυσικό σύνορο και ο καθένας βάζει σε μια πλευρά τη σημαία της χώρας του.

Όλοι αναμένουν εντολές για τα επόμενα βήματα, αλλά εν μέσω τουριστικής περιόδου οι πολιτικές ηγεσίες διστάζουν και καθυστερούν. Σιγά-σιγά δημιουργείται στο νησί μια κοινότητα από ετερόκλητους ανθρώπους, που εκπροσωπούν διαφορετικά πρότυπα της ελληνικής πραγματικότητας, που καλούνται να επιβιώσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μέσα από τη συνεχή απειλή πολέμου, την αφόρητη ζέστη και την αναμονή, αλλά και τις συγκρούσεις αυτής της αναγκαστικής συγκατοίκησης, δημιουργούνται διάφορα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Με αφορμή τον έρωτα ενός Έλληνα και μιας Τουρκάλας γεωλόγου, είναι έτοιμες οι δυο πλευρές να τραβήξουν τη σκανδάλη και να αιματοκυλιστεί το νησί, αλλά “ο από μηχανής εγκέλαδος” με ένα μεγάλο σεισμό βουλιάζει το νησί και βρίσκονται όλοι στη θάλασσα σαν ναυαγοί, να επιπλέουν στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο… Μια σουρεαλιστική αριστοφανική στρατιωτική κωμωδία με φόντο τις περιπέτειες Ελλήνων και Τούρκων σε μια βραχονησίδα του Αιγαίου.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπίμπης, Nina Senicar, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Jerome Kaluta, Δήμητρα Κολλά, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος.

*Star, Κυριακή 09/03 στις 22:50

«Colombiana» (2011) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης – Αφού έζησε τη δολοφονία των γονιών του, ένα μικρό κορίτσι διαφεύγει από την Κολομβία στις ΗΠΑ, εκπαιδεύεται ως επαγγελματίας δολοφόνος και έπειτα από χρόνια βάζει μπροστά το σχέδιο εκδίκησης. Η Καταλίγια Ρεστρέπο είναι μια ψυχρή εκτελέστρια, που θέλει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία των γονιών της, στην οποία ήταν μάρτυρας, όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι. Η Καταλίγια βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του θείου της και του ζητάει να την κάνει επαγγελματία δολοφόνο.

Στα επόμενα 15 χρόνια η ηρωίδα εκπαιδεύεται και δουλεύει ως γυναίκα – εκτελέστρια. Ο θείος της κανονίζει συμβόλαια θανάτου, συνήθως με Κολομβιανούς εμπόρους ναρκωτικών και εκείνη φροντίζει να βάζει την προσωπική της υπογραφή αφήνοντας μια ορχιδέα δίπλα σε κάθε της θύμα, κάτι που κάνει και τα Μέσα Ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί της. Αλλά φυσικά ο απώτερος σκοπός της είναι να βρει και να εκδικηθεί τον δολοφόνο των γονιών της. Έναν διαβόητο μαφιόζο, που είναι φαινομενικά ανίκητος…

Παίζουν: Ζόι Σαλντάνα, Μάικλ Βαρτάν, Κάλουμ Μπλου, Κλιφ Κέρτις.

*Ant1, Κυριακή 09/03 στις 23:00

«Άλυτη» (2019) σκηνοθεσία Μίνως Νικολακάκης, Τζον ντε Χόλαντ 

Τρόμου – Ο Μίνως Νικολακάκης εμπνέεται από τους λαΐκούς μύθους και παρουσιάζει ένα θρίλερ του φανταστικού, στην κόψη του παραμυθιού.

Ένας γιατρός μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται μια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει απομονωμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρμα της σαν φλοιό δέντρου.

Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει ένα παράδοξο τρόπο για να την σώσει.

Παίζουν: Προµηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστασία – Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης, Αλέκα Τουµαζάτου, Τζον ντε Χόλαντ, Μαρία Εγγλεζάκη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 09/03 στις 23:10

«Ίχνη στο χιόνι» (2009) σκηνοθεσία Ντομινίκ Σένα

Δράσης μυστηρίου- Τα σχέδια της κυβερνητικής πράκτορα Κάρι Στέκο, η οποία βρίσκεται σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Ανταρκτική, αλλάζουν όταν, λίγες μέρες πριν το τέλος της «θητείας» της, ανακαλύπτει ένα πτώμα, θαμμένο στο άγριο τοπίο της Ανταρκτικής. Απαραίτητη είναι η ταχύτητα και αποτελεσματικότητα των ερευνών, καθώς ο αφιλόξενος, διάρκειας έξι μηνών χειμώνας της Ανταρκτικής, είναι προ των πυλών.

Παίζουν: Κέιτ Μπεκινσέιλ, Γκάμπριελ Μαχτ, Τομ Σκέριτ, Άλεξ Ο’ Λόχλιν, Κολόμπους Σορτ.

*Star, Κυριακή 09/03 στις 01:00

«Ο Αγνοούμενος» (1982) σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς

Βιογραφική, Δράμα – Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Τσάρλι Χόρμαν εξαφανίζεται στη Χιλή όταν γίνεται το πραξικόπημα του Πινοσέτ. Στη χώρα καταφτάνει ο πατέρας του, ο Έντμουντ, ο οποίος θεωρεί ότι οι ιδεολογικές απόψεις του γιου του τον οδήγησαν σε αυτό το γεγονός. Επίσης, έχει κακές σχέσεις με τη σύζυγο του γιου του, την Μπεθ, καθώς έχει και εκείνη τις ίδιες απόψεις.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, όμως, ο Έντμουντ ανακαλύπτει ότι η αμερικανική πλευρά καθυστερεί επίτηδες την υπόθεση και πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το δικτατορικό καθεστώς της Χιλής. Στην πορεία, οι σχέσεις του με την Μπεθ αποκαθίστανται. Στο τέλος, οι αμερικανικές αρχές τον πληροφορούν πως ο γιος του δικαίως είναι νεκρός, καθώς είχε ριζοσπαστικές πολιτικές αντιλήψεις.

Παίζουν: Τζακ Λέμον, Σίσι Σπέισεκ, Τζον Σέι.

*Ant1, Κυριακή 09/03 στις 01:15

«Η Συγκάλυψη» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Ρ. Ρόσκαμ

Δράσης – Ο Μπομπ Σαγκινόφσκι (Τομ Χάρντι) είναι ένας λιγομίλητος, ογκώδης και μοναχικός άντρας. Ακούει πολλά, λέει πολύ λιγότερα. Κοιτάζει τη δουλειά του και θέλει να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο, χωρίς να τον ενοχλούν. Ζει μέσα στη νύχτα, αλλά είναι θρήσκος και φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει κάτι από το παρελθόν του. Δουλεύει μπάρμαν στο μαγαζί του ξαδέλφου του, του Μαρβ (Τζέιμς Γκαντολφίνι), ενός πρώην μικροαπατεώνα που έχει αφήσει τις αλητείες και βαδίζει σε έναν κάποιο ίσιο δρόμο.

Ο Μαρβ και το μαγαζί του ελέγχεται από τη μαφία διακινώντας μέσα απ αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως πάντα, μόνο που αυτή πια δεν είναι η ιταλική, αλλά η τσετσένικη. Μία ληστεία στο μπαρ που θα κλαπούν τα χρήματα της Μαφίας και ένα πληγωμένο κουτάβι θα βγάλουν τον Μπομπ στο προσκήνιο.. Όταν το μπαρ βρεθεί στο στόχαστρο της αστυνομίας, ο Μπομπ θα βρεθεί και ο ίδιος στο επίκεντρο των ερευνών, που αρχίζουν να φτάνουν πλέον στην ευρύτερη γειτονιά, την οικογένειά του, αλλά και πιο πίσω στο παρελθόν, με απρόσμενα ευρήματα.

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Νούμι Ραπάς, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ματίας Σένερτς.

*Alpha, Κυριακή 09/03 στις 01:30

«Robocop 2» (1990) σκηνοθεσία Ίρβιν Κέρσνερ

Δράσης – Η συνέχεια των περιπετειών του Robocop μας βρίσκει για άλλη μια φορά στην Delta City η οποία μαστίζεται από το έγκλημα. Μια απεργία της αστυνομίας έχει δώσει το πάτημα σε όλα τα καθάρματα της πόλης να βγουν από τα λαγούμια τους και να σπείρουν το χάος και την καταστροφή.

Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά, μιας και ανάμεσα στα αποβράσματα της κοινωνίας πλέον συναντάς και αρκετούς πολίτες από τους οποίους δεν θα περίμενες να προβούν σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Αιτία για αυτή την στροφή προς το έγκλημα των πολιτών αποτελεί ένα καινούργιο συνθετικό ναρκωτικό που είναι γνωστό στην πιάτσα ως Nuke και εξαιτίας της ικανότητας του να σου αλλάζει και να διογκώνει την διάθεση σου με τον τρόπο που θέλεις το καθιστά το πιο εθιστικό ναρκωτικό που έχει υπάρξει ποτέ.

Ο Άλεξ Μέρφι πάντα πιστός στο καθήκον προσπαθεί σχεδόν μόνος του, παρέα πάντα και με την πιστή συνεργάτιδά του, να επαναφέρει τον νόμο και την τάξη στην πόλη του.

Παίζουν: Πίτερ Γουέλερ, Τζον Γκλόβερ, Μάριο Μασάντο.

*Open, Κυριακή 09/03 στις 01:45

«Μαθήματα Σφαγείου» (2018) σκηνοθεσία Κρίσπιαν Μίλς

Κωμωδία Τρόμου Φαντασίας – Μία νεανική κωμωδία τρόμου από τους Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ.

Το Σχολείο Σφαγείου είναι ένα ιδιαίτερο βρετανικό οικοτροφείο στο οποίο τα υπερφυσικά αποτελούν την καθημερινότητα και τον κανόνα τόσο για τους μαθητές όσο και για το προσωπικό του σχολείου.

Με την άφιξη του Ντον Γουάλας στο χώρο του οικοτροφείου, ταυτόχρονα φτάνουν και τα νέα για την ύπαρξη μίας καταβόθρας που ανακάλυψε η εταιρεία ύδρευσης στο διπλανό δάσος.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι η εμφάνιση των τεράτων που βγαίνουν μέσα από την τεράστια τρύπα, τα οποία θα αφήνουν πίσω τους θύματα.

Για να παραμείνουν ζωντανοί όσοι βρίσκονται μέσα στο ιδιότυπο εκπαιδευτήριο Slaughterhouse Rulez, θα πρέπει να συμμαχήσουν και να ενώσουν τι δυνάμεις του ενάντια στα τέρατα της καταβόθρας.

Παίζουν: Χερμάιονι Κόρφιλντ, Μαργκό Ρόμπι, Μαικλ Σιν,Σάιμον Πεγκ Άσα Μπάτερφιλντ, Φιν Κόουλ

*Mega, Κυριακή 09/03 στις 02:30