7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ? ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη. Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και διάλεξε την αγαπημένη σου.

«Έντι ο Αετός» (2015) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Κομεντί – Η ταινία Έντι ο Αετός είναι μία αθλητική, βιογραφική ταινία που αφηγείται πως ο βρετανός αθλητής Μάικλ Έντουαρντς κατάφερε να γίνει ο πρώτος αθλητής που εκπροσώπησε την Αγγλία στο άλμα του σκι, μετά από 6 δεκαετίες, από το 1928.

Έχοντας αποκλειστεί από την ολυμπιακή ομάδα σκι, ο Βρετανός αθλητής Μάικλ “Eddie” Έντουαρντς (Τάιρον Έγκερτον) ταξιδεύει στη Γερμανία για να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο άλμα με σκι.

Η μοίρα θα τον φέρει μπροστά στον Μπρόνσον Πίρι (Χιου Τζάκμαν) , έναν Αμερικανό, πρώην άλτη του σκι, που τώρα εργάζεται ως οδηγός εκχιονιστικού μηχανήματος, με χόμπι την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο Πίρι αρχικά αρνείται να ασχοληθεί μαζί του, αλλά η αποφασιστικότητα και η αισιοδοξία του Έντι τον κερδίζει και συμφωνεί να προπονήσει τον νεαρό αουτσάιντερ, αν και το διάστημα που έχουν για να ετοιμαστεί είναι ελάχιστο.

Παρά το γεγονός ότι κανείς στη χώρα του δεν ασχολείται με τον Έντι τον Αετό και την προσπάθειά του, η στάση του Έντι που δεν λέει ποτέ όχι και δεν το βάζει κάτω με τίποτε, τον οδηγεί σε μια ιστορική και απίθανη εμφάνιση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, στο Κάλγκαρι της Αλμπέρτα.

Παίζουν: Τάιρον Έγκερτον, Χιου Τζάκμαν, Κρίστοφερ Γουόκεν, Τομ Κοστέλο, Έντβιν Έντρε, Τζο Χάρτλεϊ

*Open, Δευτέρα 20/03, στις 21:00

«Ο Παίκτης» (1992) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Όλτμαν

Αστυνομική Κωμωδία – Στο Χόλυγουντ της χλιδής, των γρήγορων αποφάσεων και των ωραίων γυναικών, ο υπεύθυνος ενός μεγάλου στούντιο για την επιλογή σεναρίων Γκρίφιν Μιλ (Τιμ Ρόμπινς) αρχίζει να λαμβάνει κάρτες με μηνύματα μίσους, από έναν άγνωστο αποτυχημένο συγγραφέα, που δεν επιλέχτηκε το σενάριο του.

Ο Γκρίφιν, τρομοκρατημένος μέσα στην έντονη ζωή που κάνει, ψάχνει τα αρχεία του, βρίσκει ή, έτσι νομίζει, τον εκβιαστή, τον συναντά και τον σκοτώνει.

Η αστυνομία, λόγω των συγκυριών, βάζει τον Γκρίφιν στο στόχαστρο από την πρώτη μέρα, αλλά επειδή δεν υπάρχουν αποφασιστικοί αυτόπτες μάρτυρες, αυτός ξεγλιστρά και συνεχίζει την καθημερινότητα του.

Ο πραγματικός, όμως, δολοφόνος, περιμένει την ώρα του για να “xτυπήσει” τον Γκρίφιν με μία “προσφορά” που δεν θα μπορέσει να αρνηθεί.

Παίζουν: Τιμ Ρόμπινς, Γκρέτα Σκάκι, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Πίτερ Γκάλαχερ, Μπρους Γουίλις, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζακ Λέμον, Σούζαν Σάραντον, Νικ Νόλτε, Σερ, Αντζέλικα Χιούστον

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 20/03, στις 22:00

«Star Trek: Into Darkness» (2013) σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Επιστημονικής Φαντασίας – Όταν το πλήρωμα του θρυλικού Έντερπραϊζ καλείται να επιστρέψει στη Γη, ανακαλύπτει πως μια τρομοκρατική δύναμη που προέρχεται από την ίδια την οργάνωσή τους, απειλεί τον κόσμο με πλήρη καταστροφή. Έτσι, ο κυβερνήτης Κερκ αναλαμβάνει να ηγηθεί των συντρόφων του στη μάχη τους να αποτρέψουν έναν θανάσιμο κίνδυνο που απειλεί όλη την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Άλις Ιβ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Βρους Γκρίνγουντ, Κρις Πάιν, Τζον Τσο, Σάιμον Πεγκ, Ζόι Σαλντάνα.

*Alpha, Δευτέρα 20/03, στις 22:40

«Το Αγόρι» (2016) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Γκρέτα είναι μια νεαρή από τις ΗΠΑ, που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό.

Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια.

Η Γκρέτα αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη.

Παίζουν: Λώρεν Κόαν, Ρούπερτ Έβανς, Νταϊάνα Χάρντκασλ, Τζέιμς Ράσελ, Τζιμ Νόρτον

*Open, Δευτέρα 20/03, στις 23:30

«Stuber» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Ντάους

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Ντέιβ Μπατίστα είναι Βικ, ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός παλιάς κοπής.
Ο Στου είναι ένας ευγενικός οδηγός Uber, ο οποίος θέλει να διατηρήσει υψηλή την βαθμολογία του.

Ο Ντέιβ αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή και βρίσκεται στα ίχνη ενός βαρόνου των ναρκωτικών, στην υπόθεση του οποίου έχει σκοτωθεί η συνεργάτρια του.

Την ημέρα που κάνει επέμβαση στα μάτια του, γεγονός που θα τον αφήσει μισότυφλο, θα λάβει επιτέλους το στοιχείο που του έλειπε για να εντοπίσει τον γκάνγκστερ. Μέσα στον πανικό του- και την τύφλα του- θα στρατολογήσει τον Στου, που απαντάει στην κλήση του.

Ο Στου θα μπλεχτεί σε μια εξωφρενική κατάσταση, στην οποία θα προσπαθήσει απεγνωσμένα να διατηρήσει το μυαλό του καθαρό, τη σωματική του ακεραιότητα και… την υψηλή βαθμολογία του στο Uber.

Παίζουν: Ντέιβ Μπαουτίστα, Κουμάλ Ναντζιάνι, Μπέτι Γκίλπιν, Νάταλι Μοράλες, Μίρα Σορβίνο, Κάρεν Γκίλιαν, Ίκο Ουβάις.

*Star, Δευτέρα 20/03, στις 00:00

«Ο Τελευταίος των Μοϊκανών» (1992) σκηνοθεσία  Μάικλ Μαν

Δραματική – Πολιτεία Νέας Υόρκης, 1757. Οι Άγγλοι και οι Γάλλοι έχουν μεταφέρει τον μεταξύ τους πόλεμο στις αμερικανικές αποικίες τους, αναγκάζοντας τους ιθαγενείς Ινδιάνους να εμπλακούν παρά τη θέλησή τους. Αυτές τις δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές, ο Ναθάνιελ Χόκεϊ, υιοθετημένος γιος του Μοϊκανού Τσίνγκατσκουγκ και η Κόρα, κόρη ενός βρετανού αξιωματούχου, συναντιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και ερωτεύονται παράφορα.

Καθώς, όμως, ο ανεξάρτητος και ισχυρός χαρακτήρας του Χόκεϊ δεν συμβιβάζεται εύκολα με τα συμφέροντα των εμπόλεμων πλευρών, ο έρωτάς τους κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα της σκληρότητας του πολέμου μέσα στα πυκνά δάση της αμερικανικής ηπείρου και τα αιματοβαμμένα πεδία της μάχης

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, Μαντλίν Στόου, Τζόντι Μέι, Ράσελ Μινς, Γουές Στούντι, Έρικ Σβάιγκ, Στίβεν Ουάντινγκτον.

*Mega, Δευτέρα 20/03, στις 01:20

«Η Ζούγκλα» (2017) σκηνοθεσία Γκρεγκ ΜακΛιν

Περιπέτεια – Μία αληθινή τρομακτική ιστορία επιβίωσης, βασισμένη στο διεθνές Best-Seller του Yossi Ghinsberg. Τέσσερις ταξιδιώτες ξεκινούν ένα ταξίδι στη καρδιά του δάσους του Αμαζονίου. Όμως αυτό που ξεκινάει σαν μια ονειρεμένη περιπέτεια εξελίσσεται σε απόλυτο εφιάλτη.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Αλεξ Ράσελ, Τόμας Κρέτσμαν, Γιασμίν Κασίμ

*Star, Δευτέρα 20/03, στις 02:00