Την επίσημη παρουσίαση του 10ου Rally Greece Offroad πραγματοποίησε η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο Τύπου του νέου κτιρίου διοίκησης των αγώνων στο Άργος Ορεστικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, η αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, χορηγοί και υποστηρικτές αλλά και εθελοντές του αγώνα και πολίτες της περιοχής.

«Αξίζουν πολλά μπράβο στην οργανωτική επιτροπή για τη σταθερή προσήλωση στη διαρκή αναβάθμιση του αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας θα καταφέρει να καταστεί μέρος του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIA μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως άλλωστε όλοι οραματιζόμαστε και επιθυμούμε» σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης καλωσορίζοντας την επίσημη παρουσίαση του αγώνα μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος και συμπλήρωσε «διοργανώσεις όπως αυτή δίνουν το έναυσμα ώστε να αναπτυχθεί ο εθνικός στρατηγικός σκοπός του αθλητικού τουρισμού και της εξωστρέφειας, στόχοι που στο υφυπουργείο Τουρισμού βάλαμε πολύ ψηλά».

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, τόνισε πως «καλούμε τους Ευρωπαίους και Έλληνες αγωνιζόμενους να ζήσουν το όνειρό τους στον τόπο μας. Είμαι βέβαιος πως και φέτος η διοργάνωση θα είναι απόλυτα πετυχημένη και ο επόμενος στόχος να συμπεριληφθεί στο Παγκόσμιο ημερολόγιο της FIA θα επιτευχθεί».

«Η στήριξη μας, ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς η διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού αγώνα προβάλλει όχι μόνο το Άργος Ορεστικό, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Η φιλόξενη περιοχή μας, σας καλωσορίζει ελπίζοντας το φετινό γεγονός να προσφέρει έντονες αθλητικές συγκινήσεις αλλά και όμορφες εμπειρίες στους χιλιάδες υποστηρικτές των ομάδων αλλά και τους απλούς θεατές», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Την αμέριστη στήριξη στη διοργάνωση εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, κατά τον χαιρετισμό της σημειώνοντας πως «με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών αλλά και το σεβασμό στο περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας είναι και θα συνεχίσουν να είναι στη διάθεση των διοργανωτών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός συντελεί στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αναδεικνύει τη συνεργασία των λαών και αποδεικνύει περίτρανα ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε δραστηριότητες παγκόσμιας εμβέλειας με επιτυχία».

«Είμαστε περήφανοι που δημιουργήσαμε μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για τον τόπο μας και τη χώρα συνολικά και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε αυτή να φτάσει όσο ψηλότερα είναι αντικειμενικά δυνατό», επεσήμανε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, σημειώνοντας παράλληλα πως «Αυτό το μέρος του κόσμου είναι μοναδικό και θέλουμε όλοι αυτοί που συμμετέχουν στο Rally Greece Offroad να το αποκαλούν σε λίγα χρόνια, όχι απλά προορισμό αλλά κοιτίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Οργανωτική Επιτροπή παρουσίασε λεπτομέρειες για το 10ο Rally Greece Offroad που θα πραγματοποιηθεί 17-21 Μαΐου με έδρα το Άργος Ορεστικό και προσμετρά στο «FIA Cross Country Bajas European Cup», στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Cross Country και στο εθνικό έπαθλο.

Μια άριστη διοργάνωση χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς αστερίσκους είναι ο στόχος για το φετινό, 10ο Rally Greece Offroad, όπως είπε ο διευθυντής του Rally Greece Offroad, Κώστας Θεολόγης, καλώντας όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αξιοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους ώστε το Rally Greece Offroad να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Cross Country Bajas.

Ξεκινώντας την παρουσίαση ο κ. Θεολόγης, απαρίθμησε τα οφέλη για τη Δυτική Μακεδονία και συνολικά τη χώρα από τη διεξαγωγή του Rally Greece Offroad. Όπως επεσήμανε από το 2014 έως σήμερα το οικονομικό αποτύπωμα για την περιοχή ξεπέρασε τα 14 εκατ. ευρώ. Μάλιστα όπως επεσήμανε, μόνο το 2022, τα έσοδα για την περιοχή, έφτασαν τα 1,7 εκατ. ευρώ!

Ακολούθως ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η Οργανωτική Επιτροπή θέτει ως μελλοντικό στόχο τη συμμετοχή του Rally Greece Offroad στο Παγκόσμιο Κύπελλο Bajas της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA.

Φωτογραφίες:

Δείτε το video της παρουσίασης [ΕΔΩ]